Blogolj!

A francia vámőrök akkurátus munkával készülnek a Brexitre

Így akarják kicsikarni a létszám- és fizetésemelést, amelyekre szerintük elengedhetetlen szükség lesz akkor, ha tényleg megtörténik a britek kilépése az Európai Unióból.

Az még a britek előtt sem világos, mikor lépnek ki ténylegesen az EU-ból, annyi viszont bizonyos, hogy a Brexitnek számos gazdasági és politikai hatása lesz az öreg kontinensre. Itt van például rögtön a közlekedés, hiszen a Brexit megvalósulása esetén jóval szigorúbb vámellenőrzések jöhetnek a Nagy-Britanniába be- és kilépő határoldalon egyaránt.

A Párizs és London között közlekedő Eurostar vonatot is komolyan érintené a brit kilépés, ezért a francia vámőrök már március eleje óta nagyon komolyon veszik a munkájukat és minden egyes utast alaposan ellenőriznek, mondván, jobb ha hozzászoknak, ilyen akkurátus ellenőrzésekre lesz szükség a Brexit után is.

A 17 ezer francia vámőr az akcióval fizetés- és létszámemelést szeretne kicsikarni, ugyanis rájuk közvetlenül gyakorolna hatást a brit kilépés, hiszen jelentősen megnövekedne az a munkamennyiség, amit nekik kell elvégezniük. A sztrájk miatt most jelentős vasúti fennakadások vannak a francia-brit határszakasz francia oldalán, különösen a párizsi Garde du Nord pályaudvaron, illetve a La Manche csatorna alatti alagúthoz vezető autópályán, ahol több tíz kilométeren várakoznak a teherszállító járművek.

Ez Eurostarnak több járatát is törölnie kellett a késések miatt, s a következő napokban nem is várható változás, ugyanis a francia vámőrök április 3-ig hirdettek fokozott vámellenőrzéses demonstrációt.

Ahogy arról a Blogstar is beszámolt, szerda éjjel a londoni alsóház nagy többséggel jóváhagyta a brit EU-tagság megszűnésének elhalasztását, így véglegesség vált, hogy az Egyesült Királyság pénteken, a Brexit eredeti határnapján nem lép ki az Európai Unióból.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/70814/pics/lead_800x600.jpg
Anglia,Brexit,Franciaország,közlekedés,vasút
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Boris Johnson a legesélyesebb a brit Konzervatív Párt vezetésére

2019.06.16. 11:10
Egy hazai szakértő szerint az eddigi eredmények alapján Boris Johnson tűnik a legesélyesebbnek a kormányzó brit Konzervatív Párt vezetésére.

Szombattól pótlóbusz jár a HÉV helyett Békásmegyer és Szentendre között

2019.06.13. 12:55
Szombattól pótlóbusz jár a szentendrei (H5) HÉV helyett Békásmegyer és Szentendre között pályafelújítás miatt - derül ki a Budapesti …

Forgalomkorlátozásra kell számítani a Hősök tere környékén a Szabadságkoncert miatt

2019.06.13. 11:55
A BKK közleménye szerint a rendezvény és előkészületi munkái miatt lezárásokra kell számítani már vasárnap kora …

Fontos infók az autósoknak a hőségriasztás idejére

2019.06.12. 17:55
A szerdától vasárnapig tartó hőségriasztás alatt is folytatja az országos közutakon zajló munkákat a Magyar Közút Nonprofit Zrt., így a hőségben is torlódásokra kell készülni - …

Lemondott a francia jobbközép párt vezetője

2019.06.03. 07:55
Távozik a francia jobbközép Köztársaságiak (LR) elnöki tisztségéből Laurent Wauquiez. Az ellenzéki politikus ezt vasárnap este jelentette be a TF1 kereskedelmi televízió híradójának vendégeként, …

Közzétették a lyoni merénylő fotóját

2019.05.25. 09:50
A fotón egy kerékpárt toló férfi látható, aki sötét napszemüveget, hosszú ujjú fekete felsőt és világos rövidnadrágot visel, az arca java részét pedig egy kendővel fedte el.

Döbbenet: robbanás rázta meg Lyont

2019.05.24. 18:55
Újabb terrortámadás zaklatja fel Európát: csomagba rejtett bomba robbant a francia nagyvárosban. Úgy tűnik, ezúttal legalább halálos áldozatok nincsenek.

Itt a vége: May elárulta, mikor távozik!

2019.05.24. 11:15
Már csak napjai vannak hátra. Nem sokkal az EP-választást követően végleg lelép a színről a brit miniszterelnök.

Orbán: a politikai baloldal tönkreteszi Európát

2019.05.24. 09:30
A német–francia tengelyű Európa korszaka lejárt. Franciaország, Németország és a visegrádi államok, így néz ki Európa új geometriája – mutatott rá a Bildnek adott interjúban a magyar …

Egy 102 éves nő gyilkolt Franciaországban

2019.05.24. 09:00
Az emberölés egy idősek otthonában történt a francia Chézy-sur-Marne nevű városban.

Ezeket a cikkeket olvastad már?