Visszatér a szigorú határellenőrzés
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az európai és a világ koronavírus-járványhelyzetét figyelembe véve visszavezetik a szigorú határellenőrzést. Bizonyos országokból csak tesztelés után, a 14 napos karantént vállalva lehet majd belépni az országba, de olyan államok is lesznek, ahonnan egyelőre nem lehet beutazni.
Blogolj!

A francia vámőrök akkurátus munkával készülnek a Brexitre

Így akarják kicsikarni a létszám- és fizetésemelést, amelyekre szerintük elengedhetetlen szükség lesz akkor, ha tényleg megtörténik a britek kilépése az Európai Unióból.

Az még a britek előtt sem világos, mikor lépnek ki ténylegesen az EU-ból, annyi viszont bizonyos, hogy a Brexitnek számos gazdasági és politikai hatása lesz az öreg kontinensre. Itt van például rögtön a közlekedés, hiszen a Brexit megvalósulása esetén jóval szigorúbb vámellenőrzések jöhetnek a Nagy-Britanniába be- és kilépő határoldalon egyaránt.

A Párizs és London között közlekedő Eurostar vonatot is komolyan érintené a brit kilépés, ezért a francia vámőrök már március eleje óta nagyon komolyon veszik a munkájukat és minden egyes utast alaposan ellenőriznek, mondván, jobb ha hozzászoknak, ilyen akkurátus ellenőrzésekre lesz szükség a Brexit után is.

A 17 ezer francia vámőr az akcióval fizetés- és létszámemelést szeretne kicsikarni, ugyanis rájuk közvetlenül gyakorolna hatást a brit kilépés, hiszen jelentősen megnövekedne az a munkamennyiség, amit nekik kell elvégezniük. A sztrájk miatt most jelentős vasúti fennakadások vannak a francia-brit határszakasz francia oldalán, különösen a párizsi Garde du Nord pályaudvaron, illetve a La Manche csatorna alatti alagúthoz vezető autópályán, ahol több tíz kilométeren várakoznak a teherszállító járművek.

Ez Eurostarnak több járatát is törölnie kellett a késések miatt, s a következő napokban nem is várható változás, ugyanis a francia vámőrök április 3-ig hirdettek fokozott vámellenőrzéses demonstrációt.

Ahogy arról a Blogstar is beszámolt, szerda éjjel a londoni alsóház nagy többséggel jóváhagyta a brit EU-tagság megszűnésének elhalasztását, így véglegesség vált, hogy az Egyesült Királyság pénteken, a Brexit eredeti határnapján nem lép ki az Európai Unióból.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/70814/pics/lead_800x600.jpg
Anglia,Brexit,Franciaország,közlekedés,vasút
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Hétfőtől visszaáll az elsőajtós felszállás a BKK járatain

2020.06.12. 15:35
Június 15-től nemcsak az egészségügyi ellátásban lesznek enyhítések, hanem a BKK járatain is megszűnik a sofőr mögötti ülések, lezárása.

Újabb öt átkelőhely nyílik meg a magyar–román határon

2020.05.20. 06:25
Szerdától végre megszűnhet a napok óta tapasztalható nagylaki káosz, illetve ártándi és csanádpalotai torlódás.

Lezárják a pesti alsó rakpartot az autósok elől hétvégén

2020.05.15. 16:10
Már szombat hajnalban lezárják a rakpartot, utána pedig csak a gyalogosok és a kerékpárosok közlekedhetnek az érintett szakaszon.

Hétfőtől vidéken kötelező a szájmaszk a Volánbuszokon

2020.05.11. 09:45
A szájmaszk mellett az elsőajtós felszállás is kötelező azokon a járatokon, amelyek nem érintik Pest megyét és Budapestet.

Sűríti járatait a BKK az érettségik ideje alatt

2020.05.04. 07:25
A várható megnövekedett forgalom miatt a lehető legtöbb járművét indítja el a BKK.

Beintettek Karácsonynak: a kétharmad szerint szükségtelen a lassítás

2020.05.01. 17:45
Ráadásul itt nem is a kormánypártokról van szó! A balliberális főpolgármester a sebességet mérné, a Századvég meg megmérte, mit gondolnak …

Válaszokra várva: súlyos zaklatási botrány a BKK-nál

2020.04.22. 16:45
Sajtóhírek szerint megpróbálták eltussolni az esetet. A Fidesz-KDNP azonnali tájékoztatást kér a súlyos ügyben a Karácsony Gergely balliberális főpolgármester vezette Fővárosi …

Újra sűrítik a BKK járatait

2020.04.02. 07:30
Mivel a járvány idejére alaposan lecsökkent a tömegközlekedési járművek utasforgalma, így a BKK úgy döntött, hogy április elsejétől csökkenti a járatokat és a szombati menetrend lesz érvényben. Ez viszont a gyakorlatban …

Mi várható kijárási tilalom esetén?

2020.03.20. 17:50
Bár Magyarországon jelenleg nem tervezik a kijárási tilalom bevezetését, fel kell arra készülnünk, hogy bármikor utolérhet minket, hogy csak a legszükségesebb esetben hagyhatjuk el a lakásunkat. De mire …

Felfüggesztik a közlekedési vizsgákat

2020.03.18. 09:55
Március 19-től visszavonásig felfüggesztik a járművezetők és közlekedési szakemberek vizsgáit, alkalmassági vizsgálatait és utánképzéseit a koronavírus terjedésének megelőzéséért.

Ezeket a cikkeket olvastad már?