Blogolj!

A francia vámőrök akkurátus munkával készülnek a Brexitre

Így akarják kicsikarni a létszám- és fizetésemelést, amelyekre szerintük elengedhetetlen szükség lesz akkor, ha tényleg megtörténik a britek kilépése az Európai Unióból.

Az még a britek előtt sem világos, mikor lépnek ki ténylegesen az EU-ból, annyi viszont bizonyos, hogy a Brexitnek számos gazdasági és politikai hatása lesz az öreg kontinensre. Itt van például rögtön a közlekedés, hiszen a Brexit megvalósulása esetén jóval szigorúbb vámellenőrzések jöhetnek a Nagy-Britanniába be- és kilépő határoldalon egyaránt.

A Párizs és London között közlekedő Eurostar vonatot is komolyan érintené a brit kilépés, ezért a francia vámőrök már március eleje óta nagyon komolyon veszik a munkájukat és minden egyes utast alaposan ellenőriznek, mondván, jobb ha hozzászoknak, ilyen akkurátus ellenőrzésekre lesz szükség a Brexit után is.

A 17 ezer francia vámőr az akcióval fizetés- és létszámemelést szeretne kicsikarni, ugyanis rájuk közvetlenül gyakorolna hatást a brit kilépés, hiszen jelentősen megnövekedne az a munkamennyiség, amit nekik kell elvégezniük. A sztrájk miatt most jelentős vasúti fennakadások vannak a francia-brit határszakasz francia oldalán, különösen a párizsi Garde du Nord pályaudvaron, illetve a La Manche csatorna alatti alagúthoz vezető autópályán, ahol több tíz kilométeren várakoznak a teherszállító járművek.

Ez Eurostarnak több járatát is törölnie kellett a késések miatt, s a következő napokban nem is várható változás, ugyanis a francia vámőrök április 3-ig hirdettek fokozott vámellenőrzéses demonstrációt.

Ahogy arról a Blogstar is beszámolt, szerda éjjel a londoni alsóház nagy többséggel jóváhagyta a brit EU-tagság megszűnésének elhalasztását, így véglegesség vált, hogy az Egyesült Királyság pénteken, a Brexit eredeti határnapján nem lép ki az Európai Unióból.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/70814/pics/lead_800x600.jpg
Anglia,Brexit,Franciaország,közlekedés,vasút
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Tanévkezdéstől ismét a teljes vonalon jár a 4-es és a 6-os villamos

2019.08.16. 11:45
Augusztus 21-étől változik a nagykörúti villamospótlás rendje. Iskolakezdéstől, vagyis szeptember 2-ától újra a teljes vonalon jár majd a 4-es és a 6-os …

Robbantja Nagy-Britanniát a Brexit?

2019.08.06. 05:50
Szakadóban Skócia, mely nagyon nem akar kiválni az európai közösségből.

A megállapodás nélküli Brexit azonnali sokkhatást okozna a brit gazdaságban

2019.08.02. 18:10
Azonnali sokkhatást okozna a brit gazdaságban a brit európai uniós tagság megállapodás nélküli megszűnése a brit jegybank, a Bank of England …

A hőhullám miatt ismét veszélybe került a Notre-Dame

2019.07.26. 11:40
Az Európán végigsöprő hőhullám miatt beomolhat a párizsi Notre-Dame boltozata – figyelmeztet az áprilisi tűzvészben megrongálódott székesegyház felújításáért felelős …

Boris Johnson az Egyesült Királyság miniszterelnöke, október végén Brexit

2019.07.24. 17:10
Boris Johnson az Egyesült Királyság új miniszterelnöke. A volt brit külügyminisztert, London egykori polgármesterét II. Erzsébet királynő …

Mégis letartóztatták a horvátok a súlyos balesetet okozó BMW-st

2019.07.14. 08:40
Az őrizetbe vett horvát férfinak drogproblémái voltak, és mindössze két nappal a belesett előtt tért haza egy elvonókúráról, ahol függőség miatt kezelték.

Liberális csoportok segítik a randalírozó migránsokat?

2019.07.14. 05:05
A biztonságpolitikai szakértő szerint a belbiztonsági veszélyeztetettség új fázisának lehetünk tanúi Európában.

Boris Johnson a legesélyesebb a brit Konzervatív Párt vezetésére

2019.06.16. 11:10
Egy hazai szakértő szerint az eddigi eredmények alapján Boris Johnson tűnik a legesélyesebbnek a kormányzó brit Konzervatív Párt vezetésére.

Szombattól pótlóbusz jár a HÉV helyett Békásmegyer és Szentendre között

2019.06.13. 12:55
Szombattól pótlóbusz jár a szentendrei (H5) HÉV helyett Békásmegyer és Szentendre között pályafelújítás miatt - derül ki a Budapesti …

Forgalomkorlátozásra kell számítani a Hősök tere környékén a Szabadságkoncert miatt

2019.06.13. 11:55
A BKK közleménye szerint a rendezvény és előkészületi munkái miatt lezárásokra kell számítani már vasárnap kora …

Ezeket a cikkeket olvastad már?