Blogolj!

A francia vámőrök akkurátus munkával készülnek a Brexitre

Így akarják kicsikarni a létszám- és fizetésemelést, amelyekre szerintük elengedhetetlen szükség lesz akkor, ha tényleg megtörténik a britek kilépése az Európai Unióból.

Az még a britek előtt sem világos, mikor lépnek ki ténylegesen az EU-ból, annyi viszont bizonyos, hogy a Brexitnek számos gazdasági és politikai hatása lesz az öreg kontinensre. Itt van például rögtön a közlekedés, hiszen a Brexit megvalósulása esetén jóval szigorúbb vámellenőrzések jöhetnek a Nagy-Britanniába be- és kilépő határoldalon egyaránt.

A Párizs és London között közlekedő Eurostar vonatot is komolyan érintené a brit kilépés, ezért a francia vámőrök már március eleje óta nagyon komolyon veszik a munkájukat és minden egyes utast alaposan ellenőriznek, mondván, jobb ha hozzászoknak, ilyen akkurátus ellenőrzésekre lesz szükség a Brexit után is.

A 17 ezer francia vámőr az akcióval fizetés- és létszámemelést szeretne kicsikarni, ugyanis rájuk közvetlenül gyakorolna hatást a brit kilépés, hiszen jelentősen megnövekedne az a munkamennyiség, amit nekik kell elvégezniük. A sztrájk miatt most jelentős vasúti fennakadások vannak a francia-brit határszakasz francia oldalán, különösen a párizsi Garde du Nord pályaudvaron, illetve a La Manche csatorna alatti alagúthoz vezető autópályán, ahol több tíz kilométeren várakoznak a teherszállító járművek.

Ez Eurostarnak több járatát is törölnie kellett a késések miatt, s a következő napokban nem is várható változás, ugyanis a francia vámőrök április 3-ig hirdettek fokozott vámellenőrzéses demonstrációt.

Ahogy arról a Blogstar is beszámolt, szerda éjjel a londoni alsóház nagy többséggel jóváhagyta a brit EU-tagság megszűnésének elhalasztását, így véglegesség vált, hogy az Egyesült Királyság pénteken, a Brexit eredeti határnapján nem lép ki az Európai Unióból.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/70814/pics/lead_800x600.jpg
Anglia,Brexit,Franciaország,közlekedés,vasút
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

A vég kezdete vagy a kezdet vége? Feloszlott a brit parlament!

2019.11.06. 08:05
A Konzervatív Párt vezette kormány viszont folytatja munkáját a választások napjáig, december 12-éig.

Forgalomkorlátozások a fővárosban a török elnök látogatása miatt

2019.11.06. 05:40
Csütörtök éjfélig tartanak a lezárások; mutatjuk, mire figyeljenek!

Kiderült, honnan érkeztek az essexi halálkamion áldozatai

2019.11.02. 05:45
A múlt heti szörnyű tragédiában 39 ember veszítette életét. Az első jelentésekkel szemben nem kínaiak.

Eldőlt: december előrehozott választás lesz Nagy-Britanniában!

2019.10.30. 05:50
Boris Johnsonnak sikerült átnyomnia kezdeményezését az alsóházban. Csaknem száz éve fordult elő utoljára, hogy decemberben kellett választást tartani az Egyesült …

Brexit: a Munkáspárt is támogatja az előrehozott választást

2019.10.29. 13:20
Támogatja a legnagyobb brit ellenzéki erő, a Munkáspárt az előrehozott parlamenti választás kiírását. Jeremy Corbyn, a Labour vezetője a párt árnyékkormányának keddi …

Brexit: Boris Johnson december 12-én tartana előrehozott választást

2019.10.24. 18:40
Boris Johnson brit miniszterelnök egyenes utalást tett arra csütörtökön, hogy karácsony előtt két héttel előrehozott parlamenti választásokat tarthatnak …

Hídvizsgálat miatt lezárják a Lánchidat szombaton

2019.10.24. 16:55
Lezárják a Lánchidat szombaton a felújításhoz szükséges előzetes hídvizsgálat miatt; 7 és 19 óra között csak a gyalogosok használhatják a hidat, az autó- és buszforgalom szünetel, a …

Ezért nem tartott ma szabadtéri szónoklatot Orbán Viktor

2019.10.23. 16:20
Nem, nem ijedt meg Karácsonytól, Gyurcsánytól vagy Budapest népétől.

39 holttestet találtak egy kamionban Angliában

2019.10.23. 10:50
Harminckilenc holttestet találtak egy bolgár kamionban a délkelet-angliai Essex megyében - közölte a szerdán a helyi rendőrség. Elképzelhető, hogy embercsempészet áll a tragédia hátterében.

Brexit-káosz: borult a menetrend, Tusk konzultál

2019.10.23. 05:30
Vajmi kevés az esély arra, hogy október 31-én elhagyhassa az Európai Uniót a „renitens” Nagy-Britannia.

Ezeket a cikkeket olvastad már?