Blogolj!

Karácsony Gergely még polgármesternek sem alkalmas

Tarlós István szerint a zuglói polgármester csak panaszkodik, duzzog és könnyezik, ám a zuglói parkolási ügyben folytatott viselkedése még a kerületi vezetői alkalmasságát is megkérdőjelezi.

Fotó: MTI

A főpolgármester az Echo Tv Jó reggelt! című műsorában kifejtette, ahogy az MSZP és a Párbeszéd közös főpolgármester-jelöltje a zudlói parkolási kérdést kezeli és jogi útra próbál terelni politikai vitákat, azt a benyomást kelti az emberben, hogy megkérdőjelezi nemhogy a főpolgármesteri, de a kerületi polgármesteri alkalmasságát is. Tarlós István gyerekes dolognak nevezte és szerinte a "félelem és a zavartság" vezetett oda, hogy a XIV. kerületi polgármester jogi lépéseket fontolgat, mert - miként azt Karácsony Gergely korábban az ATV-nek nyilatkozta - a zuglói parkolás ügyében "mindenféle félinformációkkal traktálja a nyilvánosságot" a főpolgármester.

A főpolgármester ellenben azt állítja, Karácsony Gergely maga vet fel olyan témákat, amelyeket rutinos politikusnak eszébe sem jutna előhúzni.

"Egy rossz szériában van, de lehet, hogy neki ez az állandó formája, és csak a külső megjelenésre apellál a választások tekintetében"

- folytatta a főpolgármester.

Tarlós István azt is kifejtette, hogy Zuglóban szó van egy "erősen vitatható" parkolási szerződésről, és most ezt akarják összekeverni azzal a vitával, hogy ki legyen Budapesten a parkolás gazdája - a kerületek, vagy a főváros egységesen. A Zuglói Polgármesteri Hivatal által küldött dokumentumokban szerepelt az, hogy a fizetős parkolásból a kerületnek 2018-ban 793 millió forint vesztesége keletkezett. Éppen Karácsony Gergely előterjesztésére fogadták el azt a 2019-es kerületi költségvetést, amelyben további 300 millió forint veszteséget terveznek a területen - tájékoztatott Tarlós István és hozzátette, Karácsony Gergely az ügyben a szocialistákat, "a saját támogató pártját mutyizással vádolta meg".

A főpolgármester kifejtette, a parkolási szerződéseket a kerületek saját jogon, önálló jogi személyként kötik meg, ezért nem érthetők Karácsony Gergely szavai arról, hogy miért volt kénytelen aláírni a szerződést. A törvény ugyanis jogot ad a polgármesternek ahhoz, hogy felfüggessze a döntést, megvétózhassa, netán ellene szavazzon - emelte ki -, és "ne lehajtott fejjel tartózkodjon, majd szó nélkül aláírja a szerződést". Tarlós István megjegyezte azt is, hogy Karácsony Gergely kezdeményezett fizető parkolást Zuglóban.

A főpolgármester reagált arra is, hogy Karácsony Gergely vitára hívta, ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, az MSZP-Párbeszéd jelöltje lepődne meg a legjobban, ha ő maga felvenné a kesztyűt, nyilván biztosan tudja, hogy ilyen butaságot ő nem csinál.

"Karácsony Gergely saját, a tévében elmondott mondatait akarja tagadni most, pedig több tízezer ember hallotta ezeket. Arról miért vitatkozzon vele, hogy mondott-e ilyet vagy sem"

- jegyezte meg a főpolgármester.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/70819/pics/lead_800x600.jpg
budapest,Karácsony Gergely,parkolás,Polgármester,Tarlós István
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-03-30 17:07:09
Tarlós uram megint fején találta a szöget !!!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Czeglédy Csaba már a fővárosban is megvetette a lábát

2019.11.07. 20:50
Az ügyvédet hatmilliárd forintos költségvetési csalással vádolják, de ez szemmel láthatóan nem nagyon érdekli Erzsébetváros és Rákospalota új polgármesterét, akik Czeglédy …

Borkai Zsolt lemond a polgármesteri tisztségről

2019.11.06. 10:20
A győri közgyűlés alakuló ülése után, péntek 16 órai határidővel lemond polgármesteri tisztségéről Borkai Zsolt, Győr polgármestere, politikus ezt a győriekhez írt szerdai nyílt levelében …

Forgalomkorlátozások a fővárosban a török elnök látogatása miatt

2019.11.06. 05:40
Csütörtök éjfélig tartanak a lezárások; mutatjuk, mire figyeljenek!

Liget-projekt: átadták a Nagyjátszóteret és a Millennium Házát

2019.10.26. 14:10
Jó hír: ezeket már biztosan nem állítja le Karácsony Gergely, vagyis nem rabolja el a budapestiektől.

Eldőlt: Jászberény november 10-én újra választ

2019.10.26. 07:10
Olyan súlyos jogsértések történtek, melyek befolyásolhatták az október 13-i eredményt. A Fidesz-KDNP-s Szabó Tamás tehát kapott még egy esélyt, hogy megőrizze hivatalát a jobbikos …

A költségcsökkentés jegyében lelép a Ryanair Budapestről

2019.10.24. 15:10
November végén megszünteti budapesti bázisát az ír légitársaság. A ferihegyi üzemet a Ryanair lengyel bejegyzésű leányvállalata veszi át.

Salvini a migránspártiak ellen, Budapesten Salvini mellett demonstráltak

2019.10.19. 18:20
Kétszázezres tömeg tüntetett Rómában a bevándorláspárti, baloldali kormány ellen Matteo Salvini vezetésével. Budapesten eközben szintén hatalmas …

Új polgármester-választás következhet Jászberényben!

2019.10.19. 12:55
Ha jogerőssé válik a területi választás bizottság döntése, a jászsági település lakói november 10-én újra az urnák elé járulhatnak. Múlt vasárnap a jobbikos jelölt 14 …

Tarlós István nem lesz budapesti képviselő

2019.10.15. 14:35
A leköszönő főpolgármester ugyan listavezetőként átvehetné mandátumát a Fővárosi Közgyűlésben a töredékszavazatoknak köszönhetően, ám ezzel a jogával nem kíván élni.

Választás: Eredmények Budapest kerületeiben

2019.10.14. 07:35
Nemcsak a főváros polgármesterének személye változott, hanem számos budapesti kerület is váltott, bár volt, ahol csak pár száz szavazat döntött. Nézzük, mi történt a kerületekben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?