hirdetés
Blogolj!

Karácsony Gergely még polgármesternek sem alkalmas

Tarlós István szerint a zuglói polgármester csak panaszkodik, duzzog és könnyezik, ám a zuglói parkolási ügyben folytatott viselkedése még a kerületi vezetői alkalmasságát is megkérdőjelezi.

Fotó: MTI

A főpolgármester az Echo Tv Jó reggelt! című műsorában kifejtette, ahogy az MSZP és a Párbeszéd közös főpolgármester-jelöltje a zudlói parkolási kérdést kezeli és jogi útra próbál terelni politikai vitákat, azt a benyomást kelti az emberben, hogy megkérdőjelezi nemhogy a főpolgármesteri, de a kerületi polgármesteri alkalmasságát is. Tarlós István gyerekes dolognak nevezte és szerinte a "félelem és a zavartság" vezetett oda, hogy a XIV. kerületi polgármester jogi lépéseket fontolgat, mert - miként azt Karácsony Gergely korábban az ATV-nek nyilatkozta - a zuglói parkolás ügyében "mindenféle félinformációkkal traktálja a nyilvánosságot" a főpolgármester.

A főpolgármester ellenben azt állítja, Karácsony Gergely maga vet fel olyan témákat, amelyeket rutinos politikusnak eszébe sem jutna előhúzni.

"Egy rossz szériában van, de lehet, hogy neki ez az állandó formája, és csak a külső megjelenésre apellál a választások tekintetében"

- folytatta a főpolgármester.

Tarlós István azt is kifejtette, hogy Zuglóban szó van egy "erősen vitatható" parkolási szerződésről, és most ezt akarják összekeverni azzal a vitával, hogy ki legyen Budapesten a parkolás gazdája - a kerületek, vagy a főváros egységesen. A Zuglói Polgármesteri Hivatal által küldött dokumentumokban szerepelt az, hogy a fizetős parkolásból a kerületnek 2018-ban 793 millió forint vesztesége keletkezett. Éppen Karácsony Gergely előterjesztésére fogadták el azt a 2019-es kerületi költségvetést, amelyben további 300 millió forint veszteséget terveznek a területen - tájékoztatott Tarlós István és hozzátette, Karácsony Gergely az ügyben a szocialistákat, "a saját támogató pártját mutyizással vádolta meg".

A főpolgármester kifejtette, a parkolási szerződéseket a kerületek saját jogon, önálló jogi személyként kötik meg, ezért nem érthetők Karácsony Gergely szavai arról, hogy miért volt kénytelen aláírni a szerződést. A törvény ugyanis jogot ad a polgármesternek ahhoz, hogy felfüggessze a döntést, megvétózhassa, netán ellene szavazzon - emelte ki -, és "ne lehajtott fejjel tartózkodjon, majd szó nélkül aláírja a szerződést". Tarlós István megjegyezte azt is, hogy Karácsony Gergely kezdeményezett fizető parkolást Zuglóban.

A főpolgármester reagált arra is, hogy Karácsony Gergely vitára hívta, ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, az MSZP-Párbeszéd jelöltje lepődne meg a legjobban, ha ő maga felvenné a kesztyűt, nyilván biztosan tudja, hogy ilyen butaságot ő nem csinál.

"Karácsony Gergely saját, a tévében elmondott mondatait akarja tagadni most, pedig több tízezer ember hallotta ezeket. Arról miért vitatkozzon vele, hogy mondott-e ilyet vagy sem"

- jegyezte meg a főpolgármester.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/70819/pics/lead_800x600.jpg
budapest,Karácsony Gergely,parkolás,Polgármester,Tarlós István
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-03-30 17:07:09
Tarlós uram megint fején találta a szöget !!!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Grezsa István elindul Hódmezővásárhely polgármesteri címéért

2019.07.08. 15:35
Önálló jelöltként harcba száll Grezsa István Hódmezővásárhely polgármesterségéért. Az önkormányzati képviselő, miniszteri biztos ezt ma délután …

Káoszba fullad az ellenzéki összefogósdi

2019.07.08. 05:10
Az ellenzéki szavazók nem adhatók össze mechanikusan az önkormányzati választáson – állítják a szakértők.

Elkezdődött a 4-es és 6-os villamos vonalának nyári felújítása

2019.06.15. 06:45
Itt a nyár, véget ért az iskola, megérkezett a kánikula és persze a menetrend szerinti villamosfelújítás sem maradhat el Budapesten. Elmondjuk, mit kell tudni!

Dunai hajóbaleset – óvadékkal szabadult az ukrán kapitány

2019.06.13. 13:10
A Viking Sigyn 64 esztendős kapitánya bűnügyi felügyelet alá kerül legfeljebb négy hónapig.

A Hableány újabb áldozatát azonosították

2019.06.13. 07:10
Megtaláltak még egy dél-koreai férfit, három holttestet viszont továbbra is keresnek.

Nem találtak újabb holttestet a Hableányban

2019.06.13. 05:50
Még négy halálos áldozatot keres a rendőrség.

Új játékelemekkel gazdagodik a városligeti Nagyjátszótér

2019.06.11. 09:20
A tereprendezést követően megkezdődött a csaknem 50 különleges játékelem telepítése a városligeti új Nagyjátszótéren, amely Európa egyik komplexebb játszóparkja lesz …

Eljött a pillanat: kiemelik a Hableányt a Dunából (ÉLŐ)

2019.06.11. 05:50
Reggel 6 órakor megkezdődött a Hableány roncsának kiemelése a Dunából.

Ezen a héten már biztos nem emelik ki az elsüllyedt Hableányt

2019.06.08. 15:55
Jasenszky Nándor, a Terrorelhárítási Központ osztályvezetője szombaton úgy fogalmazott, nagy eséllyel csak az ünnepek után kezdődhet meg a Hableány roncsának kiemelése …

Lezárják az Árpád hidat és a Margit hidat az úszódaru miatt

2019.06.07. 14:15
A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a 14 órától elrendelt forgalomkorlátozás addig lesz érvényben, amíg a Clark Ádám úszódaru átmegy az Árpád …

Ezeket a cikkeket olvastad már?