Blogolj!

Karácsony Gergely még polgármesternek sem alkalmas

Tarlós István szerint a zuglói polgármester csak panaszkodik, duzzog és könnyezik, ám a zuglói parkolási ügyben folytatott viselkedése még a kerületi vezetői alkalmasságát is megkérdőjelezi.

Fotó: MTI

A főpolgármester az Echo Tv Jó reggelt! című műsorában kifejtette, ahogy az MSZP és a Párbeszéd közös főpolgármester-jelöltje a zudlói parkolási kérdést kezeli és jogi útra próbál terelni politikai vitákat, azt a benyomást kelti az emberben, hogy megkérdőjelezi nemhogy a főpolgármesteri, de a kerületi polgármesteri alkalmasságát is. Tarlós István gyerekes dolognak nevezte és szerinte a "félelem és a zavartság" vezetett oda, hogy a XIV. kerületi polgármester jogi lépéseket fontolgat, mert - miként azt Karácsony Gergely korábban az ATV-nek nyilatkozta - a zuglói parkolás ügyében "mindenféle félinformációkkal traktálja a nyilvánosságot" a főpolgármester.

A főpolgármester ellenben azt állítja, Karácsony Gergely maga vet fel olyan témákat, amelyeket rutinos politikusnak eszébe sem jutna előhúzni.

"Egy rossz szériában van, de lehet, hogy neki ez az állandó formája, és csak a külső megjelenésre apellál a választások tekintetében"

- folytatta a főpolgármester.

Tarlós István azt is kifejtette, hogy Zuglóban szó van egy "erősen vitatható" parkolási szerződésről, és most ezt akarják összekeverni azzal a vitával, hogy ki legyen Budapesten a parkolás gazdája - a kerületek, vagy a főváros egységesen. A Zuglói Polgármesteri Hivatal által küldött dokumentumokban szerepelt az, hogy a fizetős parkolásból a kerületnek 2018-ban 793 millió forint vesztesége keletkezett. Éppen Karácsony Gergely előterjesztésére fogadták el azt a 2019-es kerületi költségvetést, amelyben további 300 millió forint veszteséget terveznek a területen - tájékoztatott Tarlós István és hozzátette, Karácsony Gergely az ügyben a szocialistákat, "a saját támogató pártját mutyizással vádolta meg".

A főpolgármester kifejtette, a parkolási szerződéseket a kerületek saját jogon, önálló jogi személyként kötik meg, ezért nem érthetők Karácsony Gergely szavai arról, hogy miért volt kénytelen aláírni a szerződést. A törvény ugyanis jogot ad a polgármesternek ahhoz, hogy felfüggessze a döntést, megvétózhassa, netán ellene szavazzon - emelte ki -, és "ne lehajtott fejjel tartózkodjon, majd szó nélkül aláírja a szerződést". Tarlós István megjegyezte azt is, hogy Karácsony Gergely kezdeményezett fizető parkolást Zuglóban.

A főpolgármester reagált arra is, hogy Karácsony Gergely vitára hívta, ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, az MSZP-Párbeszéd jelöltje lepődne meg a legjobban, ha ő maga felvenné a kesztyűt, nyilván biztosan tudja, hogy ilyen butaságot ő nem csinál.

"Karácsony Gergely saját, a tévében elmondott mondatait akarja tagadni most, pedig több tízezer ember hallotta ezeket. Arról miért vitatkozzon vele, hogy mondott-e ilyet vagy sem"

- jegyezte meg a főpolgármester.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/70819/pics/lead_800x600.jpg
budapest,Karácsony Gergely,parkolás,Polgármester,Tarlós István
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-03-30 17:07:09
Tarlós uram megint fején találta a szöget !!!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Se Debrecenbe, se máshová nem költözik a Természettudományi Múzeum

2020.02.12. 12:15
Fürjes Balázs, Budapest és fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár Twitteren öntött tiszta vizet a pohárba.

Jobban van a lázasan érkező kínai nő, de még nem tudni, mi baja

2020.02.04. 11:10
Pontos diagnózist azonban csak a laboreredmények ismeretében tudnak közölni arról a hölgyről, aki éjjel lázasan érkezett a Liszt Ferenc-repülőtérre.

Lázas kínait szúrt ki a hőkamera a Liszt Ferenc-repülőtéren

2020.02.04. 04:25
Az erre a célra kijelölt Szent László Kórházba szállították, ahol soron kívüli orvosi vizsgálatnak vetik alá.

Továbbra is tünetmentesek a Vuhanból hazatérő magyarok

2020.02.03. 18:45
Nem mutatnak kóros eredményt a koronavírus-járvánnyal sújtott Vuhanból hazatérő magyaroknál elvégzett laboratóriumi vizsgálatok, szervezetükben semmilyen vírusfertőzésre …

Legyen nyilvános, hogy az ügyvédek mennyit kerestek a "börtönbizniszen

2020.02.01. 17:10
A Fidesz továbbra is követeli, hogy az ügyvédek hozzák nyilvánosságra, mennyit kerestek a "börtönbizniszen".

Több ezren tüntettek a képződményező Niedermüller ellen Budapesten

2020.01.30. 21:10
A tömeg az erzsébetvárosi, keresztényeket becsmérlő DK-s polgármester lemondását követelte. A demonstrálók teljesen megtöltötték az Erzsébet körutat a …

Göncz Árpád városközpontnak hívják szombattól az Árpád híd metróállomást

2020.01.30. 12:25
Szombattól nem árt majd jobban odafigyelnünk, ha a tömegközlekedést választjuk, ugyanis az Árpád híd metróállomás neve ezentúl …

Patakon is leverte a Fidesz az ellenzéket

2020.01.27. 05:55
Nemcsak Győrben, hanem Nógrád megyében is kormánypárti siker született vasárnap. Az októberi „döntetlen” után a Fidesz jelöltjének szavaztak bizalmat Patakon.

Dézsi: Győr nem lett ellenzéki bástya

2020.01.27. 05:50
Az új fideszes polgármester azt ígéri, kinyitják a városházát, egyeztetnek az emberekkel, civil szervezettekkel, kamarákkal a város fejlesztéséről.

Sima Fideszes siker a győri időközi polgármester-választáson

2020.01.26. 20:25
Dézsi Csaba András a szavazatok 100 százalékos feldolgozottságánál a voksok 56 százalékát tudhatja magáénak. A Fidesz bejelentette, hogy megnyerte az időközi …

Ezeket a cikkeket olvastad már?