Blogolj!

Karácsony Gergely még polgármesternek sem alkalmas

Tarlós István szerint a zuglói polgármester csak panaszkodik, duzzog és könnyezik, ám a zuglói parkolási ügyben folytatott viselkedése még a kerületi vezetői alkalmasságát is megkérdőjelezi.

Fotó: MTI

A főpolgármester az Echo Tv Jó reggelt! című műsorában kifejtette, ahogy az MSZP és a Párbeszéd közös főpolgármester-jelöltje a zudlói parkolási kérdést kezeli és jogi útra próbál terelni politikai vitákat, azt a benyomást kelti az emberben, hogy megkérdőjelezi nemhogy a főpolgármesteri, de a kerületi polgármesteri alkalmasságát is. Tarlós István gyerekes dolognak nevezte és szerinte a "félelem és a zavartság" vezetett oda, hogy a XIV. kerületi polgármester jogi lépéseket fontolgat, mert - miként azt Karácsony Gergely korábban az ATV-nek nyilatkozta - a zuglói parkolás ügyében "mindenféle félinformációkkal traktálja a nyilvánosságot" a főpolgármester.

A főpolgármester ellenben azt állítja, Karácsony Gergely maga vet fel olyan témákat, amelyeket rutinos politikusnak eszébe sem jutna előhúzni.

"Egy rossz szériában van, de lehet, hogy neki ez az állandó formája, és csak a külső megjelenésre apellál a választások tekintetében"

- folytatta a főpolgármester.

Tarlós István azt is kifejtette, hogy Zuglóban szó van egy "erősen vitatható" parkolási szerződésről, és most ezt akarják összekeverni azzal a vitával, hogy ki legyen Budapesten a parkolás gazdája - a kerületek, vagy a főváros egységesen. A Zuglói Polgármesteri Hivatal által küldött dokumentumokban szerepelt az, hogy a fizetős parkolásból a kerületnek 2018-ban 793 millió forint vesztesége keletkezett. Éppen Karácsony Gergely előterjesztésére fogadták el azt a 2019-es kerületi költségvetést, amelyben további 300 millió forint veszteséget terveznek a területen - tájékoztatott Tarlós István és hozzátette, Karácsony Gergely az ügyben a szocialistákat, "a saját támogató pártját mutyizással vádolta meg".

A főpolgármester kifejtette, a parkolási szerződéseket a kerületek saját jogon, önálló jogi személyként kötik meg, ezért nem érthetők Karácsony Gergely szavai arról, hogy miért volt kénytelen aláírni a szerződést. A törvény ugyanis jogot ad a polgármesternek ahhoz, hogy felfüggessze a döntést, megvétózhassa, netán ellene szavazzon - emelte ki -, és "ne lehajtott fejjel tartózkodjon, majd szó nélkül aláírja a szerződést". Tarlós István megjegyezte azt is, hogy Karácsony Gergely kezdeményezett fizető parkolást Zuglóban.

A főpolgármester reagált arra is, hogy Karácsony Gergely vitára hívta, ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, az MSZP-Párbeszéd jelöltje lepődne meg a legjobban, ha ő maga felvenné a kesztyűt, nyilván biztosan tudja, hogy ilyen butaságot ő nem csinál.

"Karácsony Gergely saját, a tévében elmondott mondatait akarja tagadni most, pedig több tízezer ember hallotta ezeket. Arról miért vitatkozzon vele, hogy mondott-e ilyet vagy sem"

- jegyezte meg a főpolgármester.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/70819/pics/lead_800x600.jpg
budapest,Karácsony Gergely,parkolás,Polgármester,Tarlós István
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-03-30 17:07:09
Tarlós uram megint fején találta a szöget !!!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Futóverseny miatt nagy lezárásokra kell készülni Budapesten

2019.04.12. 07:55
A hétvégén rendezik meg a Telekom Vivicittá Városvédő Futást, ami miatt szombaton és vasárnap is forgalomkorlátozásokra kell készülni Budapesten - közölték a …

Szerdán lezárásokra kell számítani a BAH-csomópontál

2019.04.09. 14:25
Egy második világháborús bomba okozza majd a káoszt Budán.

Ma este számos nagyvárosra sötétség borul

2019.03.30. 15:55
Ma este, magyar idő szerint 20.30-kor számos nagyváros, intézmény és vállalat fényeit, valamint Budapest több ikonikus épületének díszkivilágítását lekapcsolják, így csatlakozva a Föld órája …

Átadták a 3-as metró megújult északi szakaszát

2019.03.30. 14:55
Átadták szombaton a 3-as metróvonal felújított északi, az Újpest-központ és Dózsa György út közötti szakaszát.

Lövöldözés volt Budapest belvárosában

2019.03.27. 20:35
Szerda este fél 8 körül a fővárosi Teréz körút és Aradi utca sarkán lövöldöztek. A gyanúsítottakat a helyszínen kézre kerítették.

Lezuhant egy ember az Allee emeletéről

2019.03.24. 19:05
Az érintetettet kórházba szállították, a rendőrség vizsgálódik.

Az Iszlám Állam terroristáját fogta el a TEK

2019.03.22. 14:15
A 30 év körüli szír férfi a terrorszervezet emírjeként öngyilkos merényleteket szervezett és kivégzéseket irányított. Úgy tudni, 20 ember lefejezésében vehetett részt.

Bombákat hatástalanítanak, útlezárások lesznek Budapesten

2019.03.22. 13:40
A két, egyenként egytonnás amerikai bombát tavaly ősszel találták meg a Duna fővárosi, a XXII. és a XXI. kerület közötti szakaszán.

Metrópótlók, metrópótlók mindenhol

2019.03.19. 11:05
Március végén várhatóan átadják az M3-as metró felújított északi szakaszát, egy héttel később pedig megkezdődik a Kőbánya-Kispest - Lehel tér közötti szakasz felújítása is. Lesz káosz.

Jutalmat kaptak a bíróságról megszökött rab elfogásában közreműködők

2019.02.18. 14:55
Jutalmat kaptak azok a rendőrök és a Fővárosi Törvényszéknek az a fegyveres biztonsági őre, aki részt vett a bíróságról pénteken …

Ezeket a cikkeket olvastad már?