Blogolj!

Blogstar kávéház

Mutyi

Karácsony Gergely bukása.

Kocsis Máté szerint Karácsony kerületi polgármesternek is alkalmatlan – így az Origo.hu.

„A Fidesz frakcióvezetője a Facebook-oldalán reagált Tarlós István főpolgármester Magyar Nemzetnek adott interjújára, amelyben a főpolgármester elmondta, hogy 'abszurd, amit Karácsony Gergely mond, hogy az általa vezetett kerületben a fizetőparkolásról szóló szerződés mutyi, de nem tehetett mást, ezért aláírta'. Az interjút megosztva Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője is reagált az interjúban elhangzottakra. A frakcióvezető kifejtette, hogy szerinte Karácsony Zugló polgármestereként is megbukott.”

Kocsis Máté szerint Karácsony kerületi polgármesternek is alkalmatlan

Kocsis Máté szerint Karácsony Gergely, a baloldal főpolgármester-jelöltje „Zugló polgármestereként is megbukott". A Fidesz frakcióvezetője ezt Tarlós István főpolgármester Magyar Nemzetnek adott interjújára reagálva mondta, majd kifejtette, hogy szerinte a baloldal jelöltje „nemhogy főpolgármesternek, de kerületi polgármesternek is alkalmatlan".

Veszély

Az unió öngyilkossága.

Egyre kellemetlenebb helyzetbe kerül az Európai Bizottság Hasszán F. névtelen bankkártyája miatt. Napok óta próbálják megmagyarázni, hogyan és miért kapott bankkártyát Görögországban az Iszlám Állam feltételezett katonája – elemez a Hirado.hu.

„Elképzelhető, hogy az uniótól kapott pénzekből megpróbált öngyilkos merényletet szervezni Európán belül, ahogy azt korábban az Iszlám Állam területén tette, vagy robbanóanyagot, lőszert akart szerezni – nyilatkozta Georg Spöttle az M1-nek. A Nézőpont Intézet elemzője az M1-nek arról is beszélt, vizsgálni kell, hogy a férfi mire költötte az uniótól kapott pénzt, ez ugyanis újabb bizonyítékot jelenthet az eddig húsz ember kivégzésével gyanúsított férfi ügyében. Mint azt az elemző elmondta, egy veszélyes személyről van szó, a kártyák pedig kontrollálatlanul lettek kiosztva.”

Egyre kellemetlenebb helyzetben az Európai Bizottság a névtelen bankkártyák miatt

Egyre kellemetlenebb helyzetbe kerül az Európai Bizottság Hasszán F. névtelen bankkártyája miatt. Napok óta próbálják megmagyarázni, hogyan és miért kapott bankkártyát Görögországban az Iszlám Állam feltételezett katonája. Pénteken például azzal védekezett a bizottság, hogy készpénzt nem lehet felvenni ilyen kártyával.

Előny

A Habsburgok online adatbázisa.

„Semmilyen esetben nem mondom, hogy osztrák vagyok” – mondja Habsburg György, az utolsó osztrák császár és magyar király unokája, Habsburg Ottó fia. Európáról, magyarságról, a Habsburg-létről és életútjáról kérdezték – tudósít a Mandiner.hu.

„Hozzátette, hogy hatalmas előnyei is vannak, hiszen csak a közelebbi család ötszáz fős jelenleg. Arra a kérdésre, hogyan tartják ma a kapcsolatot, a modern technológiát emelte ki. 'Van egy Habsburg WhatsApp csoportunk, amiben 280-an vagyunk benne jelenleg.' De egy számítástechnikához értő családtag létrehozott egy online adatbázist is, amiben a család minden tagja benne van. – Ez azért jó mert, ha valaki a nevünk használatával követne el illegális tetteket – amire volt példa –, azt így le lehet követni.”

„Magyar vagyok, nem osztrák" - Habsburg György Európáról, magyarságról, habsburgságról | Mandiner

„Magyar vagyok, nem osztrák" - Habsburg György Európáról, magyarságról, habsburgságról | Mandiner: „Semmilyen esetben nem mondom, hogy osztrák vagyok" - mondja Habsburg György, az utolsó osztrák császár és magyar király unokája, Habsburg Ottó fia. Európáról, magyarságról, a Habsburg-létről és életútjáról kérdezték a Magyarországon élő, magát magyarnak tartó uralkodói leszármazottat az NKE-n.

Illat

Gregor Bernadett empátiája.

Hetedik alkalommal rendezték meg idén a Szépségnapot, azt az eseményt, ahol főként női hajléktalanokon segített megannyi önkéntes fodrász, kozmetikus és pedikűrös – számol be róla a Blikk Online.

„A szépítkezés mellett személyes segítségnyújtással is készültek a szervezők a fedél nélkül maradtaknak, sőt még Gregor Bernadett is a helyszínre látogatott. A színésznő szépségápolási tippeket adott hölgytársainak, ezen felül az életük alakulásáról beszélgetett a résztvevőkkel. 'Örömmel és talán a családomból hozott empátiával csatlakoztam ehhez a különleges kezdeményezéshez, mert hiszem, hogy nőnek lenni minden helyzetben fontos és néha tényleg elég egy illatos krém és néhány kedves szó ahhoz, hogy jobb embernek érezzük magunkat' – mondta Gregor.”

Ezt sosem felejtik el: hajléktalan nőknek tartottak szépségnapot - Gregor Bernadett is csatlakozott az önkéntesekhez

Hetedik alkalommal rendezték meg idén a Szépségnapot, azt az eseményt, ahol főként női hajléktalanokon segített megannyi önkéntes fodrász, kozmetikus, és pedikűrös. Ma került megrendezésre a hetedik Szépségnap Budapesten, a Válaszút Házában. A különleges alkalom keretén belül önkéntesen dolgozott összesen 37 fodrász, kozmetikus, pedikűrös, illetve masszőr több mint 50 hajléktalan érdekében.

Áldozat

A gomba pusztítása.

A kétéltűpestist (chytridiomycosist) kiváltó kórokozó, a Batrachochytrium salamandrivorans nevű rajzóspórás gomba a legkártékonyabb, invazív élőlény a Földön (az embert nem számítjuk most) a Science magazinban megjelent friss tanulmány szerint – így a 444.hu.

„Ahhoz képest, hogy végigpusztította a XX. századot és étvágya alig csillapodott azóta, csak igen későn, 1998-ban fedezték fel, és csak most készült az első átfogó, globális felmérés arról, mekkora területen terjedt el, és hány fajt fertőzött meg. A kutatók arra jutottak, hogy mintegy 501 kétéltű fajt sikerült megtámadnia, ebből több mint két tucat teljesen kipusztult, főként Ausztráliában és Észak-Amerikában, de Európában is szedi az áldozatait a békák, szalamandrák és társaik között. A gomba eredetileg a koreai félszigeten volt őshonos, ám a hobbiállat-tartás múlt századi felvirágzása során az egész világon elterjedt.”

A világ legkártékonyabb invazív élőlénye egy gomba - 444

A kétéltűpestist (chytridiomycosist) kiváltó kórokozó, a Batrachochytrium salamandrivorans nevű rajzóspórás gomba a legkártékonyabb, invazív élőlény a Földön - az embert nem számítjuk most - a Science magazinban megjelent friss tanulmány szerint. Ahhoz képest, hogy végigpusztította a XX.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/70873/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Beindult a hosszú hétvége: torlódások, dugók az autópályákon

2019.04.18. 12:15
Már csütörtökön elindult az ilyenkor szokásos közlekedési káosz.

Két palack benzinnel és gyufával akart bemenni a New York-i Szent Patrick katedrálisba

2019.04.18. 07:25
A New York-i Szent Patrick katedrálisnál szerda este őrizetbe vettek egy férfit, aki két benzines kannával akart bejutni a …

Blogstar kávéház

2019.04.18. 04:00
Isten párizsi büntetése, Tóth Bertalan fletói piszkálódása, a Fidesz szárnyalása, húsvéti szúrópróba és Németh Kristóf intim lebukása csütörtöki online lapszemlénkben.

Drónfelvételen látható, mekkora károkat okozott a Notre-Dame-i tűzvész

2019.04.17. 15:25
A hétfőn lángokba borult székesegyházat kedd hajnalra sikerült eloltani, ám a tűz nagy pusztítást végzett. Az égő épület képei és videói …

Blogstar kávéház

2019.04.17. 04:30
Az Akadémia ellenállása, az ellenzék fejetlensége, Sargentini pózolása, a Notre Dame facsodája és Palvin Barbi angyalai szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.16. 04:15
Recsegő-ropogó jogállamiság, az ellenzék feszültsége, Hadházy bohóckodása, erkölcstelen bizonyítványok és Ónodi Eszter egyensúlya keddi online lapszemlénkben.

Leállt az MKB netbankja

2019.04.15. 14:45
Az MKB Bank mobilapplikációjának és online felhasználói felületének felhasználói átmeneti lassulást vagy időszakos szolgáltatáskiesést tapasztalhatnak a bank core rendszerétől független adatforgalom irányító rendszer meghibásodása …

Ezeket a cikkeket olvastad már?