Blogolj!

Nem ártott a néppárti vita, tovább nőtt a Fidesz támogatottsága

A Nézőpont Intézet mérése szerint tovább nőtt a Fidesz-KDNP támogatottsága márciusban, egy most vasárnap esedékes európai parlamenti választáson 56 százalékot és ezzel 14 mandátumot szerezne.

Az intézet a Magyar Nemzet számára készített közvélemény-kutatása szerint az Európai Néppárt (EPP) egyes pártjaival folytatott vita nem ártott, hanem használt a kormánypártoknak, így tudta növelni népszerűségét a Fidesz-KDNP pártszövetség.

A biztos szavazók körében - februárhoz képest - két százalékpontot javítva, 56 százalékon áll a kormánypártok társadalmi támogatottsága.

A népszerűségnövekedés következtében a legerősebb, arányait tekintve legnépszerűbb pártszövetség lehet Európában a Fidesz-KDNP.

Mindez azt is jelenti, hogy egy most vasárnap esedékes európai parlamenti választáson 14 mandátumot szerezne a kormánypárti EP-lista. Az országgyűlési választásokhoz képest 9 százalékponttal érne el jobb eredményt májusban a Fidesz-KDNP.

Az ellenzéki pártok népszerűsége többnyire stagnált az elmúlt hónapban: az MSZP-Párbeszéd 11, a DK 6, az LMP 5, a Momentum 4 százalékon áll a biztos szavazók körében. Csökkenés a Jobbik esetében állt be ismét, a tavaly áprilisi országgyűlési választásokon elért listás eredményüktől ezúttal 8 százalékponttal maradnának el, összesen 12 százalékot szereznének.

Ez alapján a Jobbik 3, az MSZP-Párbeszéd 2 mandátumot szerezne az európai parlamenti választásokon, tehát Jávor Benedek még Tóth Bertalan visszalépése esetén sem jutna be az EP-be - írták. Mandátumhoz jutna Dobrev Klára, valamint az öt százalékon álló LMP listavezetője, Vágó Gábor is. A Momentum, a Mi Hazánk és a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) nem lépné át a mandátumszerzéshez szükséges küszöböt.

A teljes népességen belül a Fidesz-KDNP 42, a Jobbik 8, az MSZP-Párbeszéd szövetség 7, a DK 4, az LMP és az MKKP 3, a Momentum 2, a Mi Hazánk pedig egy százalékon áll.

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása 2019. március 1. és március 28. között készült 5000 ember személyes megkérdezésével. A minta reprezentatív, a mintavételi hiba 1,4 százalék.

Forrás és fotó: MTI

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/70935/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-04-01 17:19:33
Már egy jóllakott óvodás is rájött volna ennyi idő után, hogy a liberráltak az eddig alkalmazott, aljas, ocsmány kommunikációjukkal nem mennek az égvilágon semmire a FIDESZ-el szemben !!!!
Mondjuk normális (tehát nem kommunista) gondolkodásmódot a libsiktől nem vártunk, és nem is kaptunk soha az elmúlt száz évben.
Életelemük mindenkor csakis a bomlasztás, a zavarkeltés, a rombolás volt, ma is az, és hosszú távon is az marad !!!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.25. 02:30
A Notre-Dame iszlamizálódása, Márki-Zay kalapozása, ellenzéki őskáosz, magyarellenes uszítások és Dér Heni férfias kompenzálása csütörtöki online lapszemlénkben.

Brexit: újra szavazhatnak függetlenségükről a skótok

2019.04.24. 16:35
A skót miniszterelnök szerint még a jelenlegi parlamenti időszakban, vagyis 2021-ig ismét népszavazást kell tartani a skót függetlenségéről, ha Skóciát akarata ellenére …

Tovább emelkedett a Srí Lanka-i merénylet halálos áldozatainak száma

2019.04.24. 10:00
Tovább emelkedett az elhunytak száma, immár 359 halálos áldozata van a szörnyű Srí Lanka-i támadásoknak. A helyi rendőrségi szóvivő, Ruvan Gunasekera …

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

2019.04.24. 07:00
Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár közlése szerint szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni oltás is.

Blogstar kávéház

2019.04.24. 01:00
Magyarország kispadozása, Budapest mélyalvása, a kereszténység letámadása, szárnyas hírvivők és Szilágyi Liliána dögös pózolása szerdai online lapszemlénkben.

Nyár végétől repülési tilalmat vezetnek be a főváros felett

2019.04.23. 13:20
Augusztustól éjfél és hajnali öt óra között nem szállhatnak fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren – az erről szóló megállapodást Tarlós István …

Meghalt János, Luxemburg korábbi nagyhercege

2019.04.23. 13:05
A Nassau-Weilburg-ház ötödik uralkodója 98 éves volt, halálhírét fia, Henrik nagyherceg jelentette be.

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Még nincs vége? Csaknem száz bombát találtak Srí Lanka fővárosában

2019.04.22. 16:05
Könnyen lehet, hogy a terroristák további merényletekre is készültek vagy készülnek.

Ezeket a cikkeket olvastad már?