Blogolj!

Blogstar kávéház

Környezet

Túlfűtött korrupció.

Korrupciós veszélyt lát az EU: az Európai Bizottság elismeri, hogy a magyar gazdasági növekedés meghaladja az uniós átlagot, ám bírálja az állam versenytorzító szerepét – így a Népszava Online.

„A kormány gazdaságpolitikáját bírálja az a megállapítás, hogy a magyar gazdasági ciklus tetőpontjának a közelébe érkezett, a termelékenység növekedése gyorsult ugyan, de továbbra is elmarad a válság előtti mértéktől, és ez korlátozza, hogy a hazai bérek felzárkózzanak az Európai Unió többi tagállamához. A gazdaság élénkülését az a veszély fenyegeti, hogy túlfűtötté válik, ezért az ezt elősegítő eszközöket – ilyenek például a növekedési hitelprogramok – kormánynak vissza kell vonnia. Eközben olyan üzleti környezetet kell teremteni, amely vonzza a termelékenységet fokozó beruházásokat – foglalta össze Zupkó Gábor, az Európai Bizottság 2019. évi, Magyarországról szóló Országjelentésének legfontosabb megállapításait.”

Korrupciós veszélyt lát az EU

Az Európai Bizottság elismeri, hogy a magyar gazdasági növekedés meghaladja az uniós átlagot, ám bírálja az állam versenytorzító szerepét. Rendre kemény bírálatokat fogalmaznak meg Magyarországgal szemben az Unió félévente készülő országjelentései. Nem különbözik ezektől a legutóbbi sem, amelyről kedden vitáztak az Országgyűlés Európai Ügyek Bizottságának keddi ülésén.

Arány

A kereszténydemokrácia értéke.

Aktivizálódtak a Fidesz–KDNP szimpatizánsai: a Nézőpont Intézet friss közvélemény-kutatásából kiderül, hogy az elmúlt hetekben tovább növelte népszerűségét a két kormánypárt, mely a legnépszerűbb pártszövetség lehet Európában.

„A közvélemény-kutatás támogatottsági adatai szerint Tóth Erik 14 helyet jósolt a kormányzó pártoknak, ami két mandátummal meghaladná a 2014-es eredményt. Ebből következik, hogy a kereszténydemokrata platformon alapuló politika, amelyet Orbán Viktorék kiépítettek, egyértelműen bejött a Fidesznek és a választópolgárok számára értékes. További következmény lenne, hogy a Fidesz a határon túli képviselőkkel kiegészülve a most ismert Európai Néppárt 10 százalékát adhatná, ami elég nagy mandátumarány.”

Aktivizálódtak a Fidesz-KDNP szimpatizánsai

A Nézőpont Intézet friss közvélemény-kutatásából kiderül, hogy az elmúlt hetekben tovább növelte népszerűségét a Fidesz-KDNP. A felmérés szerint egy most vasárnapi választáson a kormánypártok ötvenhat százalékot szereznének, ami azt jelentené, hogy a Fidesz-KDNP tizennégy mandátumot szerezne az Európai Parlamentben, ezzel a legnépszerűbb pártszövetség lehet Európában.

Példa

Antall József nagyszerűsége.

Első helyre mindig az értékeknek kell kerülniük, az érdekek csak azokat követhetik. Ha a sorrend megcserélődik, az az értékek elvesztéséhez vezet, végül pedig a politikai és morális megsemmisüléshez – a Magyar Hírlap Online szerint erről beszélt Hans-Gert Pöttering, az Európai Parlament (EP) korábbi elnöke Brüsszelben.

„Antall József példája mutatja, hogy három és fél év miniszterelnökség is elégséges ahhoz, hogy valaki az egyik legnagyszerűbb politikusává váljon egy országnak. Nem a miniszterelnöki pozícióban eltöltött idő jelenti a politikai sikert. Az számít, hogy a miniszterelnök mit tesz az országáért és az Európai Unióért – húzta alá az EP korábbi (2007-2009)néppárti elnöke. 'Erős rokonszenvet érzek és együttérzéssel vagyok Magyarország iránt. De az együttérzés, a szolidaritás nem egyirányú, hanem kétirányú. Azt kívánom, hogy sose felejtsük el: szükségünk van egymásra. Ezáltal leszünk képesek megőrizni Antall József örökségét minden magyar és minden európai számára' – fogalmazott.”

„Antall József politikai örökségének megőrzése mindannyiunk kötelessége"

Pöttering aláhúzta, Antall József politikai örökségének megőrzése mindannyiunk kötelessége, ezek közé tartozik, hogy "meg kell védeni az értékeinket". Mint emlékeztetett, Antall József tudta, hogy mik az igazi értékek. Ezek közé sorolta az emberi méltóságot, a szabadságot, a demokráciát, a jogállamiságot, a békét, a szolidaritást és szubszidiaritást (a lehető legalacsonyabb szinten történő döntéshozatalt) mint a közösség alapjait.

Rajongás

Kárász Anna őrülete.

A négyszeres világbajnok Kárász Anna csak magának akar bizonyítani. Az NKM Szeged VE versenyzője az Origo.hu-nak adott interjút, amelyben vallott arról, hogy milyen kalandos úton jutott el a kajakozásig.

„Néha kapok egy-két kedves megjegyzést, de semmi extra őrület nincs körülöttem. De az igazat megvallva, nem is figyelek rá. Nemrég megnéztem az üzenetet, amit nekem írt, és akkor láttam, hogy egy halom olvasatlan üzenetem van ismeretlen emberektől, amit eddig észre sem vettem. Hirtelen megdöbbentem, hogy mennyi üzenetem van. Még 2016-os levelek is voltak, de kaptam verset is szülinapomra. Lehet, hogy mégis vannak rajongóim, csak eddig nem foglalkoztam velük.”

Lehet, hogy vannak rajongóim, de én nem foglalkozom velük

A négyszeres világbajnok Kárász Anna csak magának akar bizonyítani. Az NKM Szeged VE versenyzője az Origónak adott interjút, amelyben vallott arról, hogy milyen kalandos úton jutott el a kajakozásig, beszélt Janics Natasáról, akinek rengeteget köszönhet, és elmondta, hogy az idei szezonban is szeretne az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta párospartnere lenni.

Őrzés

A kuvasz korszerűtlensége.

Tíz éven belül kihalhatnak a kuvaszok a jelenlegi alacsony születési ráta mellett, állítja a Hunnia Kuvasz Egyesület, amelynek szakértő tagjai fajtamegújítási programba kezdtek a legősibb magyar kutyafajta megmentése érdekében – olvasható a Lokál Online-on.

„Rossz ezt így kimondani, de a kuvasz mára korszerűtlen fajtává vált, hiszen ősi feladatukra, a nyájak őrzésére már alig van szükség. Holott ugyanilyen tökéletesen őrzi a házat is, kiváló munkakutya, de sokan tartották őket szűk helyen vagy láncra verve, mert elterjedt az a tévhit, hogy idős korukra megvadulnak – magyarázta lapunknak Hajnal Gyöngyi tenyésztő, a Hunnia Kuvasz Egyesület elnöke.”

Mentsük meg a kuvaszokat!

Tíz éven belül kihalhatnak a kuvaszok a jelenlegi alacsony születési ráta mellett - állítja a Hunnia Kuvasz Egyesület, amelynek szakértő tagjai most az állatorvosi egyetem, a kutyatenyésztők és a hagyományosan ilyen kutyával dolgozó pásztorok segítségével fajtamegújítási programba kezdett a legősibb magyar kutyafajta megmentése érdekében.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/71015/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban

2019.04.19. 21:15
Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban, szerencsére senki sem sérült meg.

A Pentagon megerősítette: ismét rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea

2019.04.19. 07:35
Az amerikai védelmi minisztérium csütörtökön megerősítette, hogy Phenjan rakéta fegyverkísérletet hajtott végre.

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Beindult a hosszú hétvége: torlódások, dugók az autópályákon

2019.04.18. 12:15
Már csütörtökön elindult az ilyenkor szokásos közlekedési káosz.

Két palack benzinnel és gyufával akart bemenni a New York-i Szent Patrick katedrálisba

2019.04.18. 07:25
A New York-i Szent Patrick katedrálisnál szerda este őrizetbe vettek egy férfit, aki két benzines kannával akart bejutni a …

Ezeket a cikkeket olvastad már?