Blogolj!

Blogstar kávéház

Kompromisszum

Akadémiai bombarobbantás.

Hamarosan döntenek az MTA-ról: úgy tűnik, mindkét fél számára elfogadható, kompromisszumos megállapodás születhet – jelenti a Népszava Online.

„Mint forrásunk mondta, jelenleg nem az MTA megválasztott vezetői és nem is Palkovics László innovációs miniszter tárgyal, hanem a felek által delegált szakértők. Az Akadémia vezetősége ugyanis azt látta jónak, ha egyet hátralépve 'kívülről' követik nyomon az egyeztetést, és csak akkor lépnek közbe, ha úgy látják, nem jó irányba mennek a dolgok. – Eddig erre nem volt szükség és a jelek szerint nem is lesz. Úgy tűnik, közelednek az álláspontok és hamarosan mindkét fél számára elfogadható, kompromisszumos megállapodás születhet. Optimista vagyok, úgy néz ki, nem kell majd bombát robbantanunk – fogalmazott forrásunk.”

Hamarosan döntenek az MTA-ról

Úgy tűnik mindkét fél számára elfogadható, kompromisszumos megállapodás születhet. Jóval a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) májusi közgyűlése előtt, akár két héten belül megállapodás születhet az akadémiai kutatóintézetek sorsáról - értesült lapunk az MTA és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közötti egyeztetésekre rálátó forrásból.

Népszerűség

A Néppárt liberális flörtje.

„Végignéztük a Magyarországra zúduló sértegetéscunamit, lenyeltük a sértő címlapokat, türelemmel meghallgattuk a fenyegető nyilatkozatokat. Május 26-án mi jövünk, és a magyar választók” – mondja Dömötör Csaba államtitkár a Mandiner.hu-nak.

„Megértem az indulatokat. Nekünk azt kell mérlegelni, hol van a legnagyobb esély arra, hogy az ország számára fontos ügyekben eredményeket érjünk el. Jelenleg ennek még mindig a Néppárton belül van a legnagyobb esélye. Szeretnénk ugyanakkor, hogy az Európai Néppárt megújuljon és felhagyjon a mostani megfelelési kényszerből fakadó politikával. Minden tagországban látni, hogy azok a jobboldali pártok, amelyek huzamosabb ideig flörtölnek a baloldali, liberális pártokkal, elvesztik gyökereiket és rohamosan veszítenek népszerűségükből, miközben új jobboldali pártok születnek. Szeretnénk, ha az Európai Néppárt elkerülné ezt a sorsot. Az európai jobboldalnak egyébként sincs rá semmi oka, hogy görnyedt háttal és lesütött szemmel közlekedjen.”

A demokrácia a mi oldalunkon áll - Dömötör Csaba a Mandinernek | Mandiner

„Végignéztük a Magyarországra zúduló sértegetéscunamit, lenyeltük a sértő címlapokat, türelemmel meghallgattuk a fenyegető nyilatkozatokat. Május 26-án mi jövünk, és a magyar választók" - mondja Dömötör Csaba a Mandinernek. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkárát a közelgő EP-választásról, a Fidesz Néppárton belüli helyzetéről, valamint a parlamenti szezonról kérdeztük. Interjúnk.

Gyámság

Karácsony Gergely parkolópályája.

Gyámság alá kell helyezni Karácsony Gergelyt, Zugló polgármesterét – mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője az Origo.hu cikke szerint.

„Kocsis Máté kifejtette: vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezik, úgy látják, hogy Karácsony Gergely teljesen alkalmatlan a főváros XIV. kerületének vezetésére. Rámutatott: a fővárosi kerületek közül egyedül Zuglóban veszteséges a parkolási rendszer működtetése, amely az elmúlt időszakban közel egymilliárdos hiányt termelt a kerületnek. A parkolásból származó bevétel helyett a zuglói adófizetők pénzét arra kell fordítani, hogy a Karácsony Gergely által aláírt szerződést teljesítsék – mondta a Fidesz frakcióvezetője, aki példátlannak nevezte a helyzetet. Hozzátette: Karácsony Gergely hiába menekül a felelősség alól, ő maga írta alá a szerződést, amit az általa irányított hivatal készített elő, és az általa elnökölt képviselő-testület fogadott el.”

Karácsony Gergely alkalmatlan, ezért fővárosi gyámság alá kell helyezni

Gyámság alá kell helyezni Karácsony Gergelyt, Zugló polgármesterét - mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön Budapesten. Jelen Tamás választókerületi elnök jelezte: csütörtökön rendkívüli testületi ülést kezdeményeznek az önkormányzatnál. Kocsis Máté kifejtette: vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezik, úgy látják, hogy Karácsony Gergely teljesen alkalmatlan a főváros XIV. kerületének vezetésére.

Erőviszony

Az ellenzék listázása.

Farkas Örs politikai elemző szerint csak a kis pártoknak érdeke a közös EP-lista, ezzel próbálnak mandátumokat szerezni az Európai Parlamentben – írja a Hirado.hu.

„A szakértő az M1-en csütörtökön azt mondta, azoknak a pártoknak, amelyek önállóan is képesek megszerezni az ötszázalékos támogatottságot, nem érdekük, hogy más párttal összefogjanak. Teljes ellenzéki összefogás esetén valószínűleg nagyon sok baloldali választó nem menne el szavazni, és a pártok így támogatókat veszítenének – tette hozzá. Hangsúlyozta: az ellenzéki pártok azért indulnak külön listán, mert szeretnék megméretni magukat, és az önkormányzati választásokra készülve felmérni az erőviszonyokat.”

Elemző: Csak a kis pártok érdeke a közös EP-lista

Farkas Örs politikai elemző szerint csak a kis pártoknak érdeke a közös EP-lista, ezzel próbálnak mandátumokat szerezni az Európai Parlamentben. A szakértő az M1-en csütörtökön azt mondta, azoknak a pártoknak, amelyek önállóan is képesek megszerezni az ötszázalékos támogatottságot, nem érdekük, hogy más párttal összefogjanak.

Párkapcsolat

Aleska ezoterikus vágyai.

Sáfrány Emese számára a legnagyobb inspirációt édesanyja jelenti, akinek nagyon rosszul esett, hogy lányát a TV2 Exatlon műsorában kiközösítették. Aleska azonban nem bánja, hogy így alakult, hisz a sors erejében, mint kiderült, párját is különös trükkel vonzotta be – így a Lokál Online.

„Nemcsak, hogy hiszek a vonzás törvényében, de nap mint nap alkalmazom is. A vágyaimat leírom apró papírokra, elrejtem őket a szőnyeg alá, és ott hagyom addig, amíg nem teljesülnek. Nekem ez bevált, a párkapcsolatomat is így teremtettem meg. Megfogalmaztam, hogy milyen férfit szeretnék, és nem sokkal később meg is kaptam. Eleinte a takarítónő mindig kiszedte a szőnyeg alól a cetliket, de most már tudja, hogy azoknak ott a helye – tette hozzá a légtornász.”

Ezotéria segítségével pasizott be Aleska

Sáfrány Emese számára a legnagyobb inspirációt édesanyja jelenti, akinek nagyon rosszul esett, hogy lányát a TV2 Exatlon című műsorában kiközösítették. Aleska azonban nem bánja, hogy így alakult, hisz a sors erejében, mint kiderült, párját is különös trükkel vonzotta be. - Talán elcsépelten hangzik, de a legnagyobb inspirációt számomra az édesanyám jelenti, aki maga a nagybetűs nő.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/71093/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban

2019.04.19. 21:15
Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban, szerencsére senki sem sérült meg.

A Pentagon megerősítette: ismét rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea

2019.04.19. 07:35
Az amerikai védelmi minisztérium csütörtökön megerősítette, hogy Phenjan rakéta fegyverkísérletet hajtott végre.

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Beindult a hosszú hétvége: torlódások, dugók az autópályákon

2019.04.18. 12:15
Már csütörtökön elindult az ilyenkor szokásos közlekedési káosz.

Két palack benzinnel és gyufával akart bemenni a New York-i Szent Patrick katedrálisba

2019.04.18. 07:25
A New York-i Szent Patrick katedrálisnál szerda este őrizetbe vettek egy férfit, aki két benzines kannával akart bejutni a …

Ezeket a cikkeket olvastad már?