Blogolj!

Blogstar kávéház

Kompromisszum

Akadémiai bombarobbantás.

Hamarosan döntenek az MTA-ról: úgy tűnik, mindkét fél számára elfogadható, kompromisszumos megállapodás születhet – jelenti a Népszava Online.

„Mint forrásunk mondta, jelenleg nem az MTA megválasztott vezetői és nem is Palkovics László innovációs miniszter tárgyal, hanem a felek által delegált szakértők. Az Akadémia vezetősége ugyanis azt látta jónak, ha egyet hátralépve 'kívülről' követik nyomon az egyeztetést, és csak akkor lépnek közbe, ha úgy látják, nem jó irányba mennek a dolgok. – Eddig erre nem volt szükség és a jelek szerint nem is lesz. Úgy tűnik, közelednek az álláspontok és hamarosan mindkét fél számára elfogadható, kompromisszumos megállapodás születhet. Optimista vagyok, úgy néz ki, nem kell majd bombát robbantanunk – fogalmazott forrásunk.”

Hamarosan döntenek az MTA-ról

Úgy tűnik mindkét fél számára elfogadható, kompromisszumos megállapodás születhet. Jóval a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) májusi közgyűlése előtt, akár két héten belül megállapodás születhet az akadémiai kutatóintézetek sorsáról - értesült lapunk az MTA és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közötti egyeztetésekre rálátó forrásból.

Népszerűség

A Néppárt liberális flörtje.

„Végignéztük a Magyarországra zúduló sértegetéscunamit, lenyeltük a sértő címlapokat, türelemmel meghallgattuk a fenyegető nyilatkozatokat. Május 26-án mi jövünk, és a magyar választók” – mondja Dömötör Csaba államtitkár a Mandiner.hu-nak.

„Megértem az indulatokat. Nekünk azt kell mérlegelni, hol van a legnagyobb esély arra, hogy az ország számára fontos ügyekben eredményeket érjünk el. Jelenleg ennek még mindig a Néppárton belül van a legnagyobb esélye. Szeretnénk ugyanakkor, hogy az Európai Néppárt megújuljon és felhagyjon a mostani megfelelési kényszerből fakadó politikával. Minden tagországban látni, hogy azok a jobboldali pártok, amelyek huzamosabb ideig flörtölnek a baloldali, liberális pártokkal, elvesztik gyökereiket és rohamosan veszítenek népszerűségükből, miközben új jobboldali pártok születnek. Szeretnénk, ha az Európai Néppárt elkerülné ezt a sorsot. Az európai jobboldalnak egyébként sincs rá semmi oka, hogy görnyedt háttal és lesütött szemmel közlekedjen.”

A demokrácia a mi oldalunkon áll - Dömötör Csaba a Mandinernek | Mandiner

„Végignéztük a Magyarországra zúduló sértegetéscunamit, lenyeltük a sértő címlapokat, türelemmel meghallgattuk a fenyegető nyilatkozatokat. Május 26-án mi jövünk, és a magyar választók" - mondja Dömötör Csaba a Mandinernek. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkárát a közelgő EP-választásról, a Fidesz Néppárton belüli helyzetéről, valamint a parlamenti szezonról kérdeztük. Interjúnk.

Gyámság

Karácsony Gergely parkolópályája.

Gyámság alá kell helyezni Karácsony Gergelyt, Zugló polgármesterét – mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője az Origo.hu cikke szerint.

„Kocsis Máté kifejtette: vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezik, úgy látják, hogy Karácsony Gergely teljesen alkalmatlan a főváros XIV. kerületének vezetésére. Rámutatott: a fővárosi kerületek közül egyedül Zuglóban veszteséges a parkolási rendszer működtetése, amely az elmúlt időszakban közel egymilliárdos hiányt termelt a kerületnek. A parkolásból származó bevétel helyett a zuglói adófizetők pénzét arra kell fordítani, hogy a Karácsony Gergely által aláírt szerződést teljesítsék – mondta a Fidesz frakcióvezetője, aki példátlannak nevezte a helyzetet. Hozzátette: Karácsony Gergely hiába menekül a felelősség alól, ő maga írta alá a szerződést, amit az általa irányított hivatal készített elő, és az általa elnökölt képviselő-testület fogadott el.”

Karácsony Gergely alkalmatlan, ezért fővárosi gyámság alá kell helyezni

Gyámság alá kell helyezni Karácsony Gergelyt, Zugló polgármesterét - mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön Budapesten. Jelen Tamás választókerületi elnök jelezte: csütörtökön rendkívüli testületi ülést kezdeményeznek az önkormányzatnál. Kocsis Máté kifejtette: vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezik, úgy látják, hogy Karácsony Gergely teljesen alkalmatlan a főváros XIV. kerületének vezetésére.

Erőviszony

Az ellenzék listázása.

Farkas Örs politikai elemző szerint csak a kis pártoknak érdeke a közös EP-lista, ezzel próbálnak mandátumokat szerezni az Európai Parlamentben – írja a Hirado.hu.

„A szakértő az M1-en csütörtökön azt mondta, azoknak a pártoknak, amelyek önállóan is képesek megszerezni az ötszázalékos támogatottságot, nem érdekük, hogy más párttal összefogjanak. Teljes ellenzéki összefogás esetén valószínűleg nagyon sok baloldali választó nem menne el szavazni, és a pártok így támogatókat veszítenének – tette hozzá. Hangsúlyozta: az ellenzéki pártok azért indulnak külön listán, mert szeretnék megméretni magukat, és az önkormányzati választásokra készülve felmérni az erőviszonyokat.”

Elemző: Csak a kis pártok érdeke a közös EP-lista

Farkas Örs politikai elemző szerint csak a kis pártoknak érdeke a közös EP-lista, ezzel próbálnak mandátumokat szerezni az Európai Parlamentben. A szakértő az M1-en csütörtökön azt mondta, azoknak a pártoknak, amelyek önállóan is képesek megszerezni az ötszázalékos támogatottságot, nem érdekük, hogy más párttal összefogjanak.

Párkapcsolat

Aleska ezoterikus vágyai.

Sáfrány Emese számára a legnagyobb inspirációt édesanyja jelenti, akinek nagyon rosszul esett, hogy lányát a TV2 Exatlon műsorában kiközösítették. Aleska azonban nem bánja, hogy így alakult, hisz a sors erejében, mint kiderült, párját is különös trükkel vonzotta be – így a Lokál Online.

„Nemcsak, hogy hiszek a vonzás törvényében, de nap mint nap alkalmazom is. A vágyaimat leírom apró papírokra, elrejtem őket a szőnyeg alá, és ott hagyom addig, amíg nem teljesülnek. Nekem ez bevált, a párkapcsolatomat is így teremtettem meg. Megfogalmaztam, hogy milyen férfit szeretnék, és nem sokkal később meg is kaptam. Eleinte a takarítónő mindig kiszedte a szőnyeg alól a cetliket, de most már tudja, hogy azoknak ott a helye – tette hozzá a légtornász.”

Ezotéria segítségével pasizott be Aleska

Sáfrány Emese számára a legnagyobb inspirációt édesanyja jelenti, akinek nagyon rosszul esett, hogy lányát a TV2 Exatlon című műsorában kiközösítették. Aleska azonban nem bánja, hogy így alakult, hisz a sors erejében, mint kiderült, párját is különös trükkel vonzotta be. - Talán elcsépelten hangzik, de a legnagyobb inspirációt számomra az édesanyám jelenti, aki maga a nagybetűs nő.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/71093/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Hat új koronavírusos beteget regisztráltak, ketten elhunytak

2020.07.11. 09:10
Ezzel 4229 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel 595-re emelkedett az elhunytak száma, 2974-en pedig már …

Blogstar kávéház

2020.07.10. 22:45
A német migránspolitika pálfordulása, a példamutató magyar járvány elleni védekezés, a haladó nyugat transznemű modellje, a közösségi média fenyegető veszélye és a magyar labdarúgás reménysége szombati online lapszemlénkben.

Hárommal nőtt a koronavírusos betegek száma

2020.07.10. 09:20
Ezzel 4223 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, összesen így már 593-an haltak meg, de 2941-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.07.10. 04:05
Az Európai Unió korrupciója, a koronavírus-járvány tombolása, a radikális baloldal káoszelmélete, a székelyek második esélye és Tóth Gabi szerelmi kürtölése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.09. 04:45
A jogállamiság különös kompromisszumai, az európai szocialisták sunnyogása, a Nemzeti Konzultáció hasítása, a Balkán gócpontosodása és Farkasházi Réka lángoló szerelme csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.08. 04:00
Karácsony Gergely állati hazugsága, a szélsőbal előretörése, Magyarország rejtett csodái, az innovatív kenyerek térhódítása és Ada megtervezett babaprojektje szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.07. 05:20
Soros György abortuszpártolása, az iskolaőrök elrettentése, Baranyi Krisztina boszorkányüldözése, a britek kristálytiszta részegsége és a magyar Barbie testképzavara keddi online lapszemlénkben.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Blogstar kávéház

2020.07.06. 05:10
Az olasz jobboldal szabadságharca, a gyermekorvosi ellátás megreccsenése, a hazai nyaralás biztonsága, a magyar gazdaság élénkülése és Kiszel Tünde ütős naptárfotója hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.05. 05:15
Orbán Viktor szívélyes köszöntése, a baloldali vörösbárók dőzsölése, a szélsőbaloldal randalírozása, a szabadstrandok süllyedése és Soltész Rezső várva várt visszatérése vasárnapi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?