Blogolj!

Blogstar kávéház

Kompromisszum

Akadémiai bombarobbantás.

Hamarosan döntenek az MTA-ról: úgy tűnik, mindkét fél számára elfogadható, kompromisszumos megállapodás születhet – jelenti a Népszava Online.

„Mint forrásunk mondta, jelenleg nem az MTA megválasztott vezetői és nem is Palkovics László innovációs miniszter tárgyal, hanem a felek által delegált szakértők. Az Akadémia vezetősége ugyanis azt látta jónak, ha egyet hátralépve 'kívülről' követik nyomon az egyeztetést, és csak akkor lépnek közbe, ha úgy látják, nem jó irányba mennek a dolgok. – Eddig erre nem volt szükség és a jelek szerint nem is lesz. Úgy tűnik, közelednek az álláspontok és hamarosan mindkét fél számára elfogadható, kompromisszumos megállapodás születhet. Optimista vagyok, úgy néz ki, nem kell majd bombát robbantanunk – fogalmazott forrásunk.”

Hamarosan döntenek az MTA-ról

Úgy tűnik mindkét fél számára elfogadható, kompromisszumos megállapodás születhet. Jóval a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) májusi közgyűlése előtt, akár két héten belül megállapodás születhet az akadémiai kutatóintézetek sorsáról - értesült lapunk az MTA és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közötti egyeztetésekre rálátó forrásból.

Népszerűség

A Néppárt liberális flörtje.

„Végignéztük a Magyarországra zúduló sértegetéscunamit, lenyeltük a sértő címlapokat, türelemmel meghallgattuk a fenyegető nyilatkozatokat. Május 26-án mi jövünk, és a magyar választók” – mondja Dömötör Csaba államtitkár a Mandiner.hu-nak.

„Megértem az indulatokat. Nekünk azt kell mérlegelni, hol van a legnagyobb esély arra, hogy az ország számára fontos ügyekben eredményeket érjünk el. Jelenleg ennek még mindig a Néppárton belül van a legnagyobb esélye. Szeretnénk ugyanakkor, hogy az Európai Néppárt megújuljon és felhagyjon a mostani megfelelési kényszerből fakadó politikával. Minden tagországban látni, hogy azok a jobboldali pártok, amelyek huzamosabb ideig flörtölnek a baloldali, liberális pártokkal, elvesztik gyökereiket és rohamosan veszítenek népszerűségükből, miközben új jobboldali pártok születnek. Szeretnénk, ha az Európai Néppárt elkerülné ezt a sorsot. Az európai jobboldalnak egyébként sincs rá semmi oka, hogy görnyedt háttal és lesütött szemmel közlekedjen.”

A demokrácia a mi oldalunkon áll - Dömötör Csaba a Mandinernek | Mandiner

„Végignéztük a Magyarországra zúduló sértegetéscunamit, lenyeltük a sértő címlapokat, türelemmel meghallgattuk a fenyegető nyilatkozatokat. Május 26-án mi jövünk, és a magyar választók" - mondja Dömötör Csaba a Mandinernek. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkárát a közelgő EP-választásról, a Fidesz Néppárton belüli helyzetéről, valamint a parlamenti szezonról kérdeztük. Interjúnk.

Gyámság

Karácsony Gergely parkolópályája.

Gyámság alá kell helyezni Karácsony Gergelyt, Zugló polgármesterét – mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője az Origo.hu cikke szerint.

„Kocsis Máté kifejtette: vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezik, úgy látják, hogy Karácsony Gergely teljesen alkalmatlan a főváros XIV. kerületének vezetésére. Rámutatott: a fővárosi kerületek közül egyedül Zuglóban veszteséges a parkolási rendszer működtetése, amely az elmúlt időszakban közel egymilliárdos hiányt termelt a kerületnek. A parkolásból származó bevétel helyett a zuglói adófizetők pénzét arra kell fordítani, hogy a Karácsony Gergely által aláírt szerződést teljesítsék – mondta a Fidesz frakcióvezetője, aki példátlannak nevezte a helyzetet. Hozzátette: Karácsony Gergely hiába menekül a felelősség alól, ő maga írta alá a szerződést, amit az általa irányított hivatal készített elő, és az általa elnökölt képviselő-testület fogadott el.”

Karácsony Gergely alkalmatlan, ezért fővárosi gyámság alá kell helyezni

Gyámság alá kell helyezni Karácsony Gergelyt, Zugló polgármesterét - mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön Budapesten. Jelen Tamás választókerületi elnök jelezte: csütörtökön rendkívüli testületi ülést kezdeményeznek az önkormányzatnál. Kocsis Máté kifejtette: vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezik, úgy látják, hogy Karácsony Gergely teljesen alkalmatlan a főváros XIV. kerületének vezetésére.

Erőviszony

Az ellenzék listázása.

Farkas Örs politikai elemző szerint csak a kis pártoknak érdeke a közös EP-lista, ezzel próbálnak mandátumokat szerezni az Európai Parlamentben – írja a Hirado.hu.

„A szakértő az M1-en csütörtökön azt mondta, azoknak a pártoknak, amelyek önállóan is képesek megszerezni az ötszázalékos támogatottságot, nem érdekük, hogy más párttal összefogjanak. Teljes ellenzéki összefogás esetén valószínűleg nagyon sok baloldali választó nem menne el szavazni, és a pártok így támogatókat veszítenének – tette hozzá. Hangsúlyozta: az ellenzéki pártok azért indulnak külön listán, mert szeretnék megméretni magukat, és az önkormányzati választásokra készülve felmérni az erőviszonyokat.”

Elemző: Csak a kis pártok érdeke a közös EP-lista

Farkas Örs politikai elemző szerint csak a kis pártoknak érdeke a közös EP-lista, ezzel próbálnak mandátumokat szerezni az Európai Parlamentben. A szakértő az M1-en csütörtökön azt mondta, azoknak a pártoknak, amelyek önállóan is képesek megszerezni az ötszázalékos támogatottságot, nem érdekük, hogy más párttal összefogjanak.

Párkapcsolat

Aleska ezoterikus vágyai.

Sáfrány Emese számára a legnagyobb inspirációt édesanyja jelenti, akinek nagyon rosszul esett, hogy lányát a TV2 Exatlon műsorában kiközösítették. Aleska azonban nem bánja, hogy így alakult, hisz a sors erejében, mint kiderült, párját is különös trükkel vonzotta be – így a Lokál Online.

„Nemcsak, hogy hiszek a vonzás törvényében, de nap mint nap alkalmazom is. A vágyaimat leírom apró papírokra, elrejtem őket a szőnyeg alá, és ott hagyom addig, amíg nem teljesülnek. Nekem ez bevált, a párkapcsolatomat is így teremtettem meg. Megfogalmaztam, hogy milyen férfit szeretnék, és nem sokkal később meg is kaptam. Eleinte a takarítónő mindig kiszedte a szőnyeg alól a cetliket, de most már tudja, hogy azoknak ott a helye – tette hozzá a légtornász.”

Ezotéria segítségével pasizott be Aleska

Sáfrány Emese számára a legnagyobb inspirációt édesanyja jelenti, akinek nagyon rosszul esett, hogy lányát a TV2 Exatlon című műsorában kiközösítették. Aleska azonban nem bánja, hogy így alakult, hisz a sors erejében, mint kiderült, párját is különös trükkel vonzotta be. - Talán elcsépelten hangzik, de a legnagyobb inspirációt számomra az édesanyám jelenti, aki maga a nagybetűs nő.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/71093/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Teljesen megbolondult az időjárás: 16 fok is lehet a jövő héten

2019.12.13. 14:45
Az időjárás továbbra is a bolondját járatja velünk, szóval jobban járunk, ha még nem rakjuk el az őszi kabátot.

Egyre nagyobb üzlet az illegális migráció

2019.12.13. 09:10
Egyre rosszabb a migrációs helyzet: a Századvég Alapítvány elemzése szerint már-már a kábítószer-kereskedelemhez mérhető üzlet az illegális migráció.

Halálos áldozata is van az orosz nehézcirkálón pusztító tűznek

2019.12.13. 07:00
Az Admiral Kuznyecov nevű repülőgép-hordozón még tegnap alakult ki tűz. Mostanra kiderült, hogy halálos áldozata is van a katasztrófának.

Blogstar kávéház

2019.12.13. 02:50
Boros Johnson tarolása, a szocialisták diktatúrája, Hadházy Ákos váratlan beperlése, a Fradi büszke búcsúja és Hosszú Katinka aranyos NASA-dressze pénteki online lapszemlénkben.

Elkészült a képviselők új irodaháza

2019.12.12. 18:30
Egy évet csúszott, de elkészült a Parlamenttel szemben található épület, amit Szabad Györgyről, az első szabadon választott országgyűlés elnökéről neveznek el.

Ügyvédek estek neki egy kórház dolgozóinak Pakisztánban - videó

2019.12.12. 18:05
A lahori kardiológiai intézetben történt a felháborító eset, hárman meghaltak.

Egyszerűsített vámellenőrzést vezet be az ünnepi időszakban Szerbia és Magyarország

2019.12.12. 17:05
Egyszerűsítik a határ- és vámellenőrzést a szerb-magyar határon az ünnepi időszakban, december 15. és január 15. …

Szerződést akar bontani az újbudai önkormányzat Mága Zoltánnal

2019.12.12. 16:20
Nem tartanak igényt a fellépéseire és szerződés bont Újbuda. Ezt Barabás Richárd alpolgármester közölte Facebookján.

Módosul a vonatközlekedés a hétvégén

2019.12.12. 14:40
A Mávinform közlése szerint pénteken a munkanapra, szombaton pedig a pénteki napra érvényes menetrend szerint fognak közlekedni a vonatok a szombati munkanap miatt.

Elmeorvos vizsgálja a győri késelőt

2019.12.12. 13:35
Az elmeorvosi, pszichológusi és pszichiáteri vizsgálat eredménye dönti majd el, hogy egészségügyi, vagy bűnügyi kategóriába tartozik a győri késes diák ügye.

Ezeket a cikkeket olvastad már?