Blogolj!

Blogstar kávéház

Elvándorlás

A Jobbik szétesése.

Bezárt pártirodák, pislákoló csoportok és inaktív tagság, ezekkel a szavakkal lehetne a legjobban összefoglalni, jelenleg milyen állapotban van a Jobbik egykoron viszonylag erős vidéki hálózata – derül ki az Origo.hu összeállításából.

„Az összesítésből kiderült, hogy legalább tíz megyét érintett az elvándorlási folyamat, és annak következményei. Azóta közel egy év telt el, ezért érdemes megnézni, hogyan tudta magát újraszervezni a Jobbik vidéken. Nem egészen úgy, ahogy azt Sneider Tamásék láttatni szeretnék: bezárt pártirodák, alacsony számú, széteső alapszervezetek és érdektelen tagság jellemző szinte mindenhol.”

A teljes összeomlás előtt a Jobbik vidéki pártszervezete

Bezárt pártirodák, pislákoló csoportok és inaktív tagság - ezekkel a szavakkal lehetne a legjobban összefoglalni, jelenleg milyen állapotban van a Jobbik egykoron viszonylag erős vidéki hálózata. Az Origo azt vizsgálta meg, hogy közel egy évvel az első, Toroczkai László-féle pártszakadás után hogyan tudta újraszervezni magát a Jobbik. A válasz röviden: sehogy.

Felszabadulás

A kommunizmus utóvédharcai.

Április 4-e alkalmából a „jövőt építő” Munkáspárt budapesti megemlékezésén járt a Mandiner.hu, amelyen „a Magyarországot felszabadító hősökre” emlékeztek.

„A Magyar Munkáspárt budapesti szervezete Magyarország szovjet hadsereg általi megszállásának, az ő szóhasználatukban 'felszabadulásának' 74. évfordulója alkalmából koszorúzással egybekötött megemlékezést tartott a szovjet hősi emlékműnél a Szabadság téren. A résztvevőket a Mandiner videós stábja az Európai Unió és a Szovjetunió kapcsolatáról kérdezte, és választhattak a NATO és a Varsói Szerződés között. Megtudtuk azt is, hogy a Munkáspárt célja a 'jövő építése és formálása' a kommunizmus hibái és bűnei nélkül – aminek létezése egyesek szerint relatív.”

„A legrosszabb kommunizmus is jobb a kapitalizmusnál" - Munkáspártiak a „felszabadulásról" (videó) | Mandiner

„A legrosszabb kommunizmus is jobb a kapitalizmusnál" - Munkáspártiak a „felszabadulásról" (videó) | Mandiner: A kommunizmus bűneit április 4-én felemlegetni méltatlan dolog, a NATO minden konfliktus és háború forrása, a munkásokért dolgozó Európai Unió viszont szükséges és jó. A „jövőt építő" Munkáspárt budapesti megemlékezésén jártunk, amelyen „a Magyarországot felszabadító hősökre" emlékeztek.

Lényeg

Riogató migránstempó.

A világháborús kommunikáció új hívószava a migránskártya mellett a Trump-kommunikációtól átvett migránskaraván – állítja a 444.hu a közmédia híreit, tudósításait figyelve.

„Egyébként a kvótanépszavazás napján is ilyen tempóban ment a migránsozás, a közmédia egész nap riogatottnap riogatott, hogy a határnál várnak a migránsok, és kedvező eredmény esetén elindulnak. A tények mondjuk már rég nem számítanak, a lényeg, hogy: VIGYÁZZZ, JÖNNEK A MIGRÁÁÁNSOK, WÁÁÁÁ!!! MIGRÁNSKARAVÁÁÁÁU!!!!”

VIGYÁZZZ, JÖNNEK A MIGRÁÁÁNSOK, WÁÁÁÁ!!! MIGRÁNSKARAVÁÁÁÁU!!!! - 444

„Szent Kleófás! Milyen karaván... Nem lehet más, Mint oláhcigány; Avvagy e szép útazási rend S pőre purdék serge mit jelent?"(Petőfi Sándor: Vándorélet [részlet]) A kormánymédia napok óta attól hangos, hogy hivatalos szervek által meg nem erősített információk szerint a görögországi Szalonikiből többezres tömegek kelhetnek útra a következő napokban Európába, elsősorban Németországba.

Áttörés

A színes tévézés forradalma.

A magyarországi televíziózásban egészen 1969. április 5-ig kellett várni az első színes – még kísérleti – adásra. Azaz éppen ötvenéves a magyarországi színes televíziós sugárzás – számol be róla a Hirado.hu.

„A hazai cégek az 1960-as évek első felében még nem gyártottak színes tévét, aki hozzájutott, az francia importból származó készülékkel tudta venni az adást. Ám a színes sugárzás évében, 1969-ben megjelent az első hazai színes készülék, az Orion Colorion, ám az még megfizethetetlen volt egy átlagos magyar család számára. A komolyabb áttörést az Orion Munkácsy Color 1974-es és a Videoton Color Star 1977-es megjelenése hozta – immár évekkel a színes adások sugárzása után. 1980-ra már közel 50 ezer színes televízió működött a hazai háztartásokban, és évről évre tovább nőtt az eladott színes készülékek száma.”

Ötven éve sugározta első színes adását a Magyar Televízió

A New York-i CBS stúdiójából 1940-ben továbbítottak először elektronikus eszközökkel színes televíziós képet, a magyar származású Peter Carl Goldmark által kifejlesztett, 343 képsorral működő eljárással. A magyarországi televíziózásban jóval tovább, egészen 1969. április 5-ig kellett várni az első színes - még kísérleti - adásra. Azaz éppen ötvenéves a magyarországi színes televíziós sugárzás.

Izgalom

Fehér Anna anyai őszintesége.

A Jászai Mari-díjas színésznő túl az ötvenen esett teherbe, és bár az utóbbi időben ritkán beszélt ezekről a dolgokról, most mégis mesélt 7 éves fia neveléséről – írja a Blikk Online.

„Abban az időszakban annyira el voltam foglalva a várandósság gyönyörűségével és izgalmával, hogy más nem érdekelt. Nagyon érdekes, de nem is aggódtam. Barnabás születése előtt három héttel még játszottam – mondta a színésznő, aki felkészült arra, hogy még téma lesz a családban, miszerint 53 évesen hozta világra kisfiát. – Minden kérdésére őszintén fogok válaszolni. Nyilvánvaló, hogy előtte is azt fogják mondani, hogy ki ez a néni? Az osztálytársainak például természetes ez a dolog – mesélte vidáman Fehér.”

Fehér Anna vallomása: „A fiam minden kérdésére őszintén fogok válaszolni"

A Jászai Mari-díjas színésznő túl az ötvenen esett teherbe, és bár az utóbbi időben ritkán beszélt ezekről a dolgokról, most mégis mesélt 7 éves fia neveléséről. A Szomszédok című sorozat Almájaként ismert színésznő kifejtette, hogy a gyermekvállalásával kapcsolatos negatív véleményeket kizárta az életéből.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/71132/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.25. 02:30
A Notre-Dame iszlamizálódása, Márki-Zay kalapozása, ellenzéki őskáosz, magyarellenes uszítások és Dér Heni férfias kompenzálása csütörtöki online lapszemlénkben.

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

2019.04.24. 07:00
Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár közlése szerint szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni oltás is.

Blogstar kávéház

2019.04.24. 01:00
Magyarország kispadozása, Budapest mélyalvása, a kereszténység letámadása, szárnyas hírvivők és Szilágyi Liliána dögös pózolása szerdai online lapszemlénkben.

Nyár végétől repülési tilalmat vezetnek be a főváros felett

2019.04.23. 13:20
Augusztustól éjfél és hajnali öt óra között nem szállhatnak fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren – az erről szóló megállapodást Tarlós István …

Meghalt János, Luxemburg korábbi nagyhercege

2019.04.23. 13:05
A Nassau-Weilburg-ház ötödik uralkodója 98 éves volt, halálhírét fia, Henrik nagyherceg jelentette be.

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?