Blogolj!

Orbán Viktor: „A keresztény civilizáció léte a tét!”

Kecskés István

Hétpontos programot hirdetett Orbán Viktor a Fidesz EP-választási kampányának nyitórendezvényén.

„A mi politikai közösségünk magabiztos, erős és jókedvű, de elbizakodottságról szó sem lehet” – kezdte beszédét Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a párt EP-kampányának nyitó rendezvényén. 

A jövőnkről mi döntünk és nem az Európai Néppárt – folytatta a miniszterelnök, aki hozzátette, hogy meglátása szerint a szövetség balra fordul, amennyiben ez megtörténik, akkor a magyar kormánypárt biztosan nem követi ezt az irányt. Emlékeztetett arra is, hogy az eddigi EP-választások nem voltak különösebben izgalmasak, mert csak arról döntöttek, hogy jobb- vagy baloldali legyen-e az elnök. Ugyanakkor ez sem volt mindig egyértelmű, mert Jean-Claude Juncker balra fordult és óriási a felelősége a brexitben. 

„Most azonban a pártpolitikai kérdéseknél sokkal fontosabb ügyben döntenek a választók, arról rendelkezünk, hogy Európa maradjon-e az európaiaké, vagy adjuk át a helyünket egy másik civilizációból érkező csoportnak. Népességcsere – ahogy a franciák mondják” – mondta Orbán Viktor, aki emlékeztetett arra, hogy a V4-ek vezetői is más frakcióban ülnek, de a lényegi kérdésekben nagy az egyetértés. „A lényeges dolgokban egység, a többiekben szabadság. A keresztény civilizáció léte a tét” – jelentette ki Orbán Viktor. 

A Fidesz elnöke emlékeztetett arra, hogy Brüsszelben létezik egy buborék, amely alatt él az ottani elit, s ennek tagjai nem veszik észre a realitásokat. „Ezért fordulhat elő, hogy a bajor katolikus Weber sértegeti a magyarokat.” 

Orbán Viktor szerint a magyarok akarják az Uniót, de elegük van abból, hogy Brüsszelben mennek a dolgok és változásokat akarnak. „Kilenc éve vannak vitáink Brüsszellel, amelyek mindig ugyanarról szólnak. Nem vagyunk hajlandóak azt csinálni, amit nekünk diktálnak, ha az nekünk éppen nem jó. Megszórításokat vártak, de mi inkább kifizettük és hazaküldtük az IMF-et. Mi elszámoltattuk a bankokat, rezsicsökkentést hajtottunk végre, kerítést éíptettünk, elutasítottuk a migránskvótát. Megérte! Láthatjuk, hogy a magyaroknak van munkája és a gazdaság jobban teljesít és mindenki, minden évben léphet egyet előre.”

Felszólalásában Orbán Viktor egy egyszerű mondattal vonta meg a mérleget: „Az angolok kimennek, a migránsok bejönnek!”

Orbán Viktor bemutatott egy egészen elképesztő közvéleménykutatási adatot is. 

„Mára az uniós lakosság elvesztette a bizalmát abban, hogy a következő generációk élete jobb lesz. Az európai álom megtört, de legalábbis behorpadt. Franciaországban 68 százalék, de még Németországban is 52 százalék mondja azt, hogy a következő generációknak rosszabb lesz. Ez Magyarországon mindössze 26 százalék. Nem tévednek, mert a magyar gyerekek jobban élnek majd, mint a szüleik ma.”

Emellett a miniszterelnök hosszan sorolta azokat az adatokat, amelyek azt támasztják alá, hogy az európai emberek – minden uniós országban – elutasítják a migrációt. Hazánkban ennek aránya 80 százalék. 

Brüsszel támogatja, elősegíti a bevándorlást, mindig ez a vége. A miniszterelnök szerint az EP-ben nem riadnak vissza attól sem, hogy megzsarolják az ellenszegülő országokat és „semmitől semi riadnak vissza, hogy létrehozzák az Európai Egyesült Államokat. Már többségben vannak a brüsszeli buborékban azok, akik fel akarják számolni a keresztény kultúrát. Ha a mostani trend tovább érvényesül, akkor hamarosan többségben lesznek Európában a muszlimok.”

A beszéde végén Orbán Viktor egy hétpontos programot hirdetett. 

„A migráció kezelését el kell venni a brüsszeli bürokratáktól, és vissza kell adni a nemzeti kormányoknak! Egyetlen ország se legyen kötelezhető migránsok befogadására akarata ellenére! Senkit ne engedjenek be Európába érvényes igazolvány, dokumentumok nélkül! Szüntessék meg a migránskártyákat és a migránsvízumot! Brüsszel ne adjon több pénzt Soros György bevándorlást segítő szervezeteinek, ehelyett térítsék meg a határvédelem költségeit! Európában senkit ne érhessen hátrányos megkülönböztetés azért, mert kereszténynek vallja magát! Bevándorlást ellenző vezetők álljanak az uniós intézmények élén!”

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/71121/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.11.12. 04:35
A Z generáció hazaárulása, Soros embereinek támadása, Lázár különös szurkapiszkája, az életmódgenetika forradalma és Tolvai Reni vadító villantása keddi online lapszemlénkben.

A Néppártban tartanának a Fideszt a német barátok

2019.11.11. 21:10
Kérdés, mennyire befolyásolja majd ez a magyar kormánypárt tagságáról döntő Bölcsek Tanácsát.

Blogstar kávéház

2019.11.11. 05:05
Orbán gyurcsányista motorozása, Karácsony álzöld képmutatása, a Jobbik ordas hazugsága, Skócia függetlenségi harca és Vasvári Vivien személyiséglopása hétfői online lapszemlénkben.

Ismét pokolgép robbant Tell-Abjadnál

2019.11.10. 16:10
Nyolc ember életét vesztette és több mint húszan megsebesültek, amikor autóba rejtett pokolgép robbant az északkelet-szíriai Salik Atik faluban, a török határ mellett fekvő Tell-Abjad várostól délre - közölte …

Változékony, enyhe időre számíthatunk a jövő héten

2019.11.10. 15:55
A jövő héten is változékony lesz az időjárás, többször várható eső. Ezzel együtt marad az enyhe idő, a maximumok 10 fok körül alakulnak, de helyenként 20 fok is lehet - derül …

Blogstar kávéház

2019.11.10. 05:00
A szocialisták gazembersége, az ellenzék polgárháborúja, a nemzet sportolóinak segélykiáltása, mindent gyógyító csodaszerek és Csobot Adél párterápiája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.11.09. 04:45
A kormány csinos kis hiánya, a gátlástalan baloldal zsebtömködése, Baranyi Krisztina látszatpolitizálása, Németország kettéosztottsága és Nagy Feró dutyidilije szombati online lapszemlénkben.

A legrangosabb európai kutatási alap támogatását nyerte el az ELTE kémikusa

2019.11.08. 14:40
Az Európai Kutatási Tanács (European Research Council, ERC) legrangosabb, fiatal kutatóknak kiírt alapkutatási pályázatán nyert támogatást …

Robbanás egy német bányában, munkások ragadtak a mélyben

2019.11.08. 11:50
Ellentmondásos hírek láttak napivlágot, de legalább 30–35 bányász ragadt a mélyben egy németországi robbanás után.

Blogstar kávéház

2019.11.08. 04:00
A Fradi aranyos bravúrja, a kólás szoci kifütyülése, a politika nőiessége, a NATO haldoklása és Gelencsér Tímea állati szerelme pénteki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?