hirdetés
Blogolj!

Orbán Viktor: „A keresztény civilizáció léte a tét!”

Kecskés István

Hétpontos programot hirdetett Orbán Viktor a Fidesz EP-választási kampányának nyitórendezvényén.

„A mi politikai közösségünk magabiztos, erős és jókedvű, de elbizakodottságról szó sem lehet” – kezdte beszédét Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a párt EP-kampányának nyitó rendezvényén. 

A jövőnkről mi döntünk és nem az Európai Néppárt – folytatta a miniszterelnök, aki hozzátette, hogy meglátása szerint a szövetség balra fordul, amennyiben ez megtörténik, akkor a magyar kormánypárt biztosan nem követi ezt az irányt. Emlékeztetett arra is, hogy az eddigi EP-választások nem voltak különösebben izgalmasak, mert csak arról döntöttek, hogy jobb- vagy baloldali legyen-e az elnök. Ugyanakkor ez sem volt mindig egyértelmű, mert Jean-Claude Juncker balra fordult és óriási a felelősége a brexitben. 

„Most azonban a pártpolitikai kérdéseknél sokkal fontosabb ügyben döntenek a választók, arról rendelkezünk, hogy Európa maradjon-e az európaiaké, vagy adjuk át a helyünket egy másik civilizációból érkező csoportnak. Népességcsere – ahogy a franciák mondják” – mondta Orbán Viktor, aki emlékeztetett arra, hogy a V4-ek vezetői is más frakcióban ülnek, de a lényegi kérdésekben nagy az egyetértés. „A lényeges dolgokban egység, a többiekben szabadság. A keresztény civilizáció léte a tét” – jelentette ki Orbán Viktor. 

A Fidesz elnöke emlékeztetett arra, hogy Brüsszelben létezik egy buborék, amely alatt él az ottani elit, s ennek tagjai nem veszik észre a realitásokat. „Ezért fordulhat elő, hogy a bajor katolikus Weber sértegeti a magyarokat.” 

Orbán Viktor szerint a magyarok akarják az Uniót, de elegük van abból, hogy Brüsszelben mennek a dolgok és változásokat akarnak. „Kilenc éve vannak vitáink Brüsszellel, amelyek mindig ugyanarról szólnak. Nem vagyunk hajlandóak azt csinálni, amit nekünk diktálnak, ha az nekünk éppen nem jó. Megszórításokat vártak, de mi inkább kifizettük és hazaküldtük az IMF-et. Mi elszámoltattuk a bankokat, rezsicsökkentést hajtottunk végre, kerítést éíptettünk, elutasítottuk a migránskvótát. Megérte! Láthatjuk, hogy a magyaroknak van munkája és a gazdaság jobban teljesít és mindenki, minden évben léphet egyet előre.”

Felszólalásában Orbán Viktor egy egyszerű mondattal vonta meg a mérleget: „Az angolok kimennek, a migránsok bejönnek!”

Orbán Viktor bemutatott egy egészen elképesztő közvéleménykutatási adatot is. 

„Mára az uniós lakosság elvesztette a bizalmát abban, hogy a következő generációk élete jobb lesz. Az európai álom megtört, de legalábbis behorpadt. Franciaországban 68 százalék, de még Németországban is 52 százalék mondja azt, hogy a következő generációknak rosszabb lesz. Ez Magyarországon mindössze 26 százalék. Nem tévednek, mert a magyar gyerekek jobban élnek majd, mint a szüleik ma.”

Emellett a miniszterelnök hosszan sorolta azokat az adatokat, amelyek azt támasztják alá, hogy az európai emberek – minden uniós országban – elutasítják a migrációt. Hazánkban ennek aránya 80 százalék. 

Brüsszel támogatja, elősegíti a bevándorlást, mindig ez a vége. A miniszterelnök szerint az EP-ben nem riadnak vissza attól sem, hogy megzsarolják az ellenszegülő országokat és „semmitől semi riadnak vissza, hogy létrehozzák az Európai Egyesült Államokat. Már többségben vannak a brüsszeli buborékban azok, akik fel akarják számolni a keresztény kultúrát. Ha a mostani trend tovább érvényesül, akkor hamarosan többségben lesznek Európában a muszlimok.”

A beszéde végén Orbán Viktor egy hétpontos programot hirdetett. 

„A migráció kezelését el kell venni a brüsszeli bürokratáktól, és vissza kell adni a nemzeti kormányoknak! Egyetlen ország se legyen kötelezhető migránsok befogadására akarata ellenére! Senkit ne engedjenek be Európába érvényes igazolvány, dokumentumok nélkül! Szüntessék meg a migránskártyákat és a migránsvízumot! Brüsszel ne adjon több pénzt Soros György bevándorlást segítő szervezeteinek, ehelyett térítsék meg a határvédelem költségeit! Európában senkit ne érhessen hátrányos megkülönböztetés azért, mert kereszténynek vallja magát! Bevándorlást ellenző vezetők álljanak az uniós intézmények élén!”

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/71121/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.07.23. 00:00
Nyár van, van itt minden… Nem kezdődik el a Szentendrei út felújítása, vérrel utazik az angol királynő, kevesebben láthatják az RTL Klubot és még Berki Krisztián is fényezi magát.

Blogstar kávéház

2019.07.22. 00:05
Magyar sportsikerek, újabb nyolcezres csúcs meghódítása, ellenzéki szétesés, újabb közelgő brit királyi esküvő és az ukrán parlamenti választás hétfői online lapszemlénkben.

Változásra van szükség, de von der Leyen nyit Közép-Európa felé

2019.07.21. 16:25
Hidvéghi Balázs szerint nagyon fontos, hogy az Európai Bizottság új elnöke szerint csak akkor lehet erőssé tenni az EU-t, ha minden tagállammal szemben egyenlő …

Ne reménykedjünk, a héten tovább tombol a hőség

2019.07.21. 15:35
A hétvégi hidegfront után ismét felmelegszik az idő a következő napokban, sok lesz a napsütés és helyenként lehetnek csak záporok.

Induljon időben, ha kocsival utazna Szerbiába, vagy Romániába

2019.07.21. 10:55
A Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások és a nyaralók miatt torlódás alakult ki több Csongrád megyei határátkelőhelyen vasárnap délelőtt, több órát kell …

Blogstar kávéház

2019.07.21. 05:25
A kultúra kivéreztetése, a szocialisták személyeskedése, a magyarság lejáratása, Brüsszel illiberalizmusa és Ellie Goulding bombaesküvője vasárnapi online lapszemlénkben.

Több vonat menetrendje is módosult pályafelújítás miatt

2019.07.20. 12:35
Több vonat menetrendje módosult pályafelújítás vagy pályakarbantartás miatt - közölte a Mávinform szombaton az MTI-vel.

Von der Leyen fényévekre van a junckeri őrülettől

2019.07.20. 05:45
Érti és tiszteli ugyanis Kelet-Közép-Európa sajátos szempontjait és érdekeit.

Csak a katonák védhetik meg Európát a migrációs nyomástól

2019.07.20. 05:40
A népességrobbanás és az éghajlatváltozás miatt ugyanis évtizedekre meghatározza kontinensünket a bevándorlás egyre fokozódó kihívása.

Blogstar kávéház

2019.07.20. 04:55
Ursula von der Leyen narancsszemüvege, a magyarság vegzálása, a migráció kihívásai, Berki Krisztián pályára lépése és Várkonyi Andrea özönvízszerű válása szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?