Blogolj!

Blogstar kávéház

Vízió

Szocialista honfoglalás.

Durva képet festett az MSZP EP-kampánynyitóján a szegedi EP-képviselő – olvasható a Mandiner.hu-n.

„Ujhelyi emellett kiemelte, hogy nem ért egyet a Demokratikus Koalíció nyújtotta Európai Egyesült Államok víziójával, hiszen szerinte ez csak erősíti azt a téves elképzelést, hogy nem lehet erős Európát elképzelni erős nemzetállamokkal. Nem vagylagosság áll fent az erős Európa és erős nemzetállamok kérdésében a képviselő szerint. Nem kellenek határok, nem kell ellenségeskedés, túlzó nacionalista lelkület, de mindenki megtarthatja nyelvét, kultúráját, hitét – hirdeti Ujhelyi. A baloldali politikus szerint migrációs nyomás van, volt és lesz, majd hozzátette 'mi is migránsként kerültünk ide', csak ezt honfoglalásnak hívjuk a mi szempontunkból.”

Jereb Botond-Kecskés Csoma: „Mi is migránsként kerültünk ide, csak ezt honfoglalásnak hívjuk" - indul az MSZP EP-kampánya | Mandiner

A szocialista Tóth Csaba a zuglói fizetős parkolást méltatta, Ujhelyi az EU-ból való kilépéssel, a harmincas évek szólamaival, háborúval és haláltáborokkal riogatott, a magát függetlennek valló Kálló Dániel pedig elmagyarázta, miért indul MSZP-s színekben az európai parlamenti választásokon. A szocialisták zuglói dzsemboriján jártunk. Tudósításunk.

Áttörés

A migránsok kritikus tömege.

Ismét rendőrökre támadtak a migránsok a szaloniki táborban. Kövekkel dobálták őket, így akarták elérni azt, hogy Nyugat-Európába engedjék őket. A bevándorló férfiak a nőket és gyermekeiket tolták maguk elé az első sorba, így indítottak támadást a rendőrök ellen – tudósít a Hirado.hu.

„A migránsok célja Görögországban egyébként az, hogy kritikus tömeget alkossanak, hiszen azt – véleményük szerint – már nem tudják megállítani a hatóságok. A szakértő szerint nehéz meghatározni azt a kifejezést, hogy kritikus tömeg, hiszen a jelenlegi helyzetben 1500-2000 ember nem tudta áttörni a rendőrsorfalat. Gyarmati szerint nem attól függ a migránsok sikeressége, hogy hányan vannak, annál inkább attól, hogy az ellenük fellépő rendőrök mennyire határozottak és profik.”

Agresszivitás jellemezte a görögországi migránstáborban történteket

Ismét rendőrökre támadtak a migránsok a szaloniki táborban. Kövekkel dobálták őket, így akarták elérni azt, hogy Nyugat-Európába engedjék őket. A bevándorló férfiak a nőket és gyermekeiket tolták maguk elé az első sorba, így indítottak támadást a rendőrök ellen. Az egyenruhások könnygázzal oszlatták a tömeget, később buszokkal megkezdték visszaszállításukat a befogadóközpontokba - hangzott el az M1 Híradójában.

Kijárat

Forgács Péter megalázása.

A Győri Nemzeti Színház igazgatója az Origo.hu-nak mesél egy művészszínházi rendező pökhendiségéről, egy elcserélt kitüntetésről és a baloldali miniszter arroganciájáról.

„2007-ben, egy évvel a Jászai-díj átadása után felhívott a kultusztárca egyik kitüntetési adminisztrátora, felvette az adataimat, majd kaptam egy értesítést, hogy tiszti keresztet kapok. Gyanús volt a dolog, de elmentem az Iparművészeti Múzeumban megtartott átadóra. Ott ült mellettem Alföldi Róbert, Eszenyi Enikő, Kováts Adél... Amikor hallottam a nevemet, megindultam Hiller István felé, de már fordultam is a kijárat irányába, amint hozzátették: Balázs Béla-díjas filmrendező. Filmes névrokonommal kevertek össze. Egy óra múlva már a Balatonon voltam. Ott derült ki, hogy nem tűnt fel a távozásom, azt hitték, nem értem rá, hívtak megint a minisztériumból: mikor tudnám átvenni a díjamat? Idővel azért előttük is világossá lett, hogy mit csináltak. Egy ideig ellenálltam a sajtóérdeklődésnek, de aztán kaptam egy levelet Hiller Istvántól. Azt írta, elnézést kérnek, de azt tudnom kell, hogy egy színész az állami kitüntetését követő öt éven belül nem kaphat másikat, kéretik tehát helyi értékén kezelni a történteket. Ez lényegében arról szólt, hogy maradjak csöndben. Úgyhogy elkezdtem nyilatkozni, hadd ismerjék meg a véleményemet a megalázó szituációról. Az ilyesmiért ugyanis másutt leváltották volna a minisztert.”

Forgács Péter és egy baloldali miniszter arroganciája

Aréna címmel mutatták be a Győri Nemzeti Színházban Fenyő Miklós és Egressy Zoltán musicaljét, amely a Hungária együttes azonos című lemezén alapszik. Forgács Péter, a színház direktora a darab kapcsán felidézi a buksit simogató Kádár János világát, beszél róla, hogy miért akarta elhagyni a pályát, ahogy arról is, hogy miért húzatta ki a díjra javasoltak listájáról egy művészszínházi rendező, és - egyebek közt - azt is elmeséli, hogy mely külhoni színházat öltöztették magyar nemzeti színekbe a tiszteletére.

Veszély

Berg Judit kalandvágya.

Kamaszoknak és felnőtteknek egyaránt szóló krimivel rukkol elő Berg Judit a nyárra. Az őrzők egy olyan izgalmas és fordulatokban gazdag világot tár az olvasó elé – derül ki a Népszava Online interjújából.

„Én alapvetően imádom a kalandokat, szeretem, ha fizikailag is megterhel egy-egy kirándulás, és azt se bánom, ha mindez egy kicsit veszélyes. Jártam már működő vulkán kráterében Jáván, motoroztam az őserdőben Vietnamban, és vágtáztam együtt az erdőben egy felriadt szarvascsordával a Bakonyban. Nem az számít, melyik országban vagyok éppen, hanem az, hogy feszegessem a határaimat, és a szabadság érzését tapasztaljam meg közben.”

Izgalomból sosem elég - Interjú Berg Judittal

Kamaszoknak és felnőtteknek egyaránt szóló krimivel rukkol elő Berg Judit a nyárra. Az őrzők egy olyan izgalmas és fordulatokban gazdag világot tár az olvasó elé. Mi volt a legmerészebb élménye? Olyan, ami próbára tette a bátorságát? A napokban jöttem haza egy két és fél hetes ecuadori túráról.

Sorozat

Köllő Babett filterei.

Köllő Babett végre megmutatta, hogyan is fest smink nélkül – így a Blikk Online.

„A Feleségek luxuskivitelben sztárja egy képsorozattal jelentkezett az Instagram-oldalán, amelyből kiderül, hogyan is fest smink nélkül. Elmondása szerint nagyon sok támadás éri őt azzal kapcsolatban, hogy képein túl sok smink van rajta vagy túlságosan megszerkesztett a fotó. Éppen ezért most megmutatta követőinek, hogyan is néz ki egy képen, ha nem festi ki magát vagy épp nem rak filtereket a képre. Íme, az eredmény!”

Köllő Babett megmutatta, amire már mindenki kíváncsi volt - fotó

A Feleségek luxuskivitelben sztárja egy képsorozattal jelentkezett az Instagram-oldalán, amelyből kiderül, hogyan is fest smink nélkül. Elmondása szerint nagyon sok támadás éri őt azzal kapcsolatban, hogy képein túl sok smink van rajta vagy túlságosan megszerkesztett a fotó. Éppen ezért most megmutatta követőinek, hogyan is néz ki egy képen, ha nem festi ki magát vagy épp nem rak filtereket a képre.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/71155/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban

2019.04.19. 21:15
Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban, szerencsére senki sem sérült meg.

A Pentagon megerősítette: ismét rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea

2019.04.19. 07:35
Az amerikai védelmi minisztérium csütörtökön megerősítette, hogy Phenjan rakéta fegyverkísérletet hajtott végre.

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Ezeket a cikkeket olvastad már?