Blogolj!

Blogstar kávéház

Idézés

Magyarország vegzálása.

A magyarországi jogállam helyzetéről ismét vitát rendezett a tagállamok Európa-ügyi minisztereiből álló EU Tanács – olvasható a Népszava Online-on, mely közli a közös német–francia nyilatkozatot is: megint hazánk meghallgatását kezdeményezik a 7-es cikkely ügyében.

„A magyar média élénk és változatos volt, most azonban egyre egysíkúbbnak tűnik. A független újságírók egyre nehezebben tudnak érvényesülni a magyarországi médiában. Ezt is aggasztónak találjuk. Ezért szükséges, hogy itt, a Tanácsban meghallgatásuk a magyar kormányt az alapértékek és a jogállamiság tiszteletben tartásáról. Támogatjuk azt az elképzelést, hogy júniusban, közvetlenül az európai választások után megrendezzük ezt a vitát. Egy ilyen meghallgatás lehetőséget nyújtana a parlament jelentésén alapuló konstruktív eszmecserére.”

7-es cikkely: Magyarország meghallgatását kezdeményezi a német-francia duó

A magyarországi jogállam helyzetéről ismét vitát rendezett a tagállamok Európa-ügyi minisztereiből álló EU Tanács. Az úgynevezett 7. cikkelyes eljárás keretében zajlott keddi eszmecserén Németország és Franciaország közös nyilatkozatot tett. Az alábbiakban ismertetjük a Népszava birtokába jutott nyilatkozat teljes szövegét. · Az uniós intézmények és a közös értékek tiszteletben tartása nem képezheti vita tárgyát.

Pohár

Juncker részegsége.

Majdnem felgyújtotta a ruandai népirtás 25. évfordulójára emlékező delegációt az Európai Bizottság brüsszeli körökben köztudottan részeges elnöke, Jean-Claude Juncker – erről ír a V4NA nemzetközi hírügynökség alapján az Origo.hu.

„Junckernek az elmúlt években számtalan botránya volt, ahogy írtuk, brüsszeli politikusi körökben közismert az alkoholizmusa. A The Spectator brit hetilap egy korábbi uniós minisztert idézett, aki azt mondta: mindenki tisztában van azzal, hogy amikor Junckernek egy pohárban némi vizet hoznak a bizottsági ülésen, abban valójában gin van. A hetilapnak több luxemburgi és brüsszeli forrás is konkrét esetekről számolt be, amikor Juncker részeg volt.”

Juncker újabb botránya: majdnem felgyújtott három politikust - videó

Majdnem felgyújtotta a ruandai népirtás 25. évfordulójára emlékező delegációt az Európai Bizottság brüsszeli körökben köztudottan részeges elnöke, Jean-Claude Juncker - erről ír a V4NA nemzetközi hírügynökség. Az újabb Juncker-botrány hamar elárasztotta a közösségi oldalakat, újraindult a találgatás Juncker „isiászáról" is. Brüsszelben ugyanis közismert Juncker alkoholizmusa, ezt azonban hivatalosan az isiászával próbálják leplezni.

Szög

Az előválasztás koporsója.

Puzsér Róbert szerint az óbaloldal elárulta a Jobbikot és az LMP-t, Karácsony Gergely szerint vége a töketlenkedésnek – kátyúban az ellenzéki összefogás, erről ír a Hirado.hu.

„Tóth Erik, a Nézőpont Intézet elemzője a Kossuth Rádióban arról beszélt, az, hogy a baloldal kihagyta a szövetségkötésből a Jobbikot és az LMP-t, azt is jelenti, hogy nincs valódi esélye az ellenzéknek arra, hogy a 2014-esnél jobb eredményt érjen el az őszi önkormányzati választáson. Szerinte a négypárti együttműködéssel az ellenzék beverte az utolsó szöget is az előválasztás koporsójába.”

Tovább folytatódott az ellenzéki adok-kapok

Puzsér Róbert hétfőn közölte, felfüggeszti a tárgyalásokat Karácsony Gergellyel és csak akkor lesz előválasztás, ha a teljes ellenzék összefog. Hétvégén ugyanis négy baloldali párt bejelentette, hogy felosztották egymás között a fővárosi kerületeket, az együttműködésből viszont kihagyták az LMP-t és a Jobbikot is. Karácsony Gergely úgy kommentálta a történteket, hogy „véget kellett vetni a töketlenkedésnek."

Identitás

Az egyház értékformálása.

Az egyházat csak úgy lehet elképzelni, mint a teremtett világért felelős érték- és társadalomformáló erőt – erről is beszél a Magyar Hírlap Online-nak adott interjúban Tóth Tamás egyháztörténész, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkára.

„Azzal, hogy a Teremtés Könyvében szerepel, hogy Isten az első emberpárra és rajta keresztül az emberiségre bízta a világot, felelőssé váltunk a teremtett világért. Az egyházat csak úgy lehet elképzelni, mint a teremtett világért felelős érték- és társadalomformáló erőt. Ennek pedig elválaszthatatlan része a kultúra. Meggyőződésem, hogy csak azok a társadalmi közösségek, nemzetek és kultúrák tudnak fennmaradni, amelyek erős, jövőképpel is rendelkező identitással bírnak.”

„Mielőbb ki kell találni, értékeinket hogyan tudjuk vonzóvá tenni"

Hol tart az üldözött keresztények megsegítésének ügye? - Az egyház életében mindig fontos volt a karitatív tevékenység. Az üldözött keresztények megsegítésére irányuló újszövetségi parancs - „tegyetek jót mindenképpen, legfőképpen hittestvéreitekkel" - motiválja a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia gyűjtési akcióit is, különösen most, amikor a Közel-Keleten nagyon nehéz a keresztények sorsa.

Határ

Geszler Dorottya zaklatása.

Néhány éve jógaoktató lett, és kiegyensúlyozottabb, mint valaha, ami a külsején is meglátszik. Száz és száz udvarlója akad a közösségi oldalon, sőt volt, aki átlépte a határt – írja az egykori műsorvezetőről a Lokál Online.

„Néha személyesebb tartalmakat is megosztok magamról a közösségi oldalaimon, sokan kommentelnek, olykor üzeneteket is kapok, aminek nagyon örülök. A férfiak közeledését igyekszem úgy kezelni, hogy inkább csak megköszönjem a bókokat, közben ne adjak okot bizakodásra. Vannak azonban, akik így is átlépik a határt, de szerencsére kevesen. Egy alkalommal pucérfotókat kaptam, amelyekre nem válaszoltam, és miután megnyitottam, azonnal töröltem. Később megismétlődött az eset, ezért úgy éreztem, hogy le kell tiltanom az illetőt, mert nem értett a hallgatásomból. Nem sokkal később az élő videóm alatt megkérdezte, hogy miért nem tud velem kapcsolatba lépni, de mivel arra sem reagáltam, úgy érzem, átment az üzenet – mesélte Dorottya, aki ma már nyugodtan beszél a történtekről, de akkoriban felzaklatták a durva tartalmú üzenetek.”

Pucér képekkel zaklatták Geszler Dorottyát

Geszler Dorottya néhány évvel ezelőtt úgy döntött, hogy a műsorvezetést hátrahagyva új életet kezd. Jógaoktató lett, és kiegyensúlyozottabb, mint valaha, ami a külsején is meglátszik. Száz és száz udvarlója akad a közösségi oldalon, sőt volt, aki átlépte a határt. Geszler Dorottya remekül érzi magát a bőrében, ami a kisugárzásán is érződik.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/71265/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.06.26. 04:30
Aggasztó vallási diszkriminációk, a zöld őrület vallása, a baloldali értelmiség pánikja, Tarlós István rátermettsége és Szandi légtornája szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.06.25. 05:05
Az előválasztás rekordjai, az ellenzék roncsderbije, Tarlós István hasítása, Nagypál Krisztina természetes szépsége és Lady Gaga meglepetése keddi online lapszemlénkben.

Szerdától drágábban tankolhatunk

2019.06.24. 14:05
Az utóbbi hetekben "megszokott" csökkenés után most drágulásra számíthatunk a kutakon, ugyanis a Mol 3 forinttal emeli a benzin és 5 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán - értesült az MTI hétfőn …

Blogstar kávéház

2019.06.24. 04:30
Az előválasztás szabadfogású birkózása, a nemzetietlen ellenállás derékhada, Románia kettős mércéje, megkoronázott szépségek és Kiss Ramóna boldogító igenje hétfői online lapszemlénkben.

A cseh kormányfő lemondását követelték Prágában

2019.06.23. 20:20
Andrej Babis kormányfő és Marie Benesová igazságügyi miniszter lemondását, valamint a cseh ügyészség függetlenségének megőrzését követelték vasárnap Prágában.

160 Iszlám Állam-hívőről semmit nem tudnak a német hatóságok

2019.06.23. 20:10
Semmilyen adattal nem rendelkeznek a német biztonsági szervek a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet 160 olyan követőjéről, akik Németországból utaztak a …

Kisebb földrengés volt Heves megyében

2019.06.23. 19:00
Kisebb, a Richter-skála szerinti 2,3-as erősségű földrengés volt a Heves megyei Tenk közelében vasárnap délután.

Nem volt telitalálat a hatos lottón

2019.06.23. 16:50
Ma senkinek nem volt szerencséje, nem volt telitalálat a hatos lottón, ötösökből viszont akadt bőven.

Kánikula váltja a viharos időjárást

2019.06.23. 14:50
Kellett ez a kis szusszanás, már ami a lehűlést és az esőt illeti, ám nem sokáig fog ez tartani, jövő héttől újabb hőségre lehet számítani.

Újabb húsz településen kezdődhetnek bölcsődei fejlesztések

2019.06.23. 08:30
Újabb húsz településen kezdődhetnek bölcsődei fejlesztések mintegy kétmilliárd forint költségvetési támogatásból a bölcsődei fejlesztési program keretében - …

Ezeket a cikkeket olvastad már?