Blogolj!

Blogstar kávéház

Haszon

Palkovics panaszkodása.

A tárcavezető az év végéig elintézné az MTA kutatóhálózatát – fogalmaz a Népszava Online.

„A miniszter elképzelései szerint – német mintára – két csoportra bontják a most működő, állami fenntartású intézeteket. 'Ha megnézzük, hogy hol állunk az innovációs területen Európában, akkor a 22. helyen állunk, ez hátulról az ötödik hely, tehát nem jó' – jelentette ki Palkovics, akinek kormánya egyébként folyamatosan vonja el a forrásokat az oktatásból és pillanatnyilag az egyetemi felvételihez kötelezővé tett nyelvvizsgával veszi el megszámlálhatatlan fiataltól a továbbtanulás lehetőségét. 'Vállalati oldalról nem jelennek meg összegek az MTA-nál kutatásfinanszírozás céljából' – panaszkodott Palkovics. Majd hozzátette, 'Magyarország közössége' szeretné látni, hogy az a sok forrás, amit elkölt kutatásra, hogyan hasznosul.”

Palkovics az év végéig elintézné az MTA kutatóhálózatát

A miniszter szerint rosszul áll az ország az innováció területén, pedig "Magyarország közössége" eredményeket akar látni. Az év végéig létre kívánja hozni az innovációs tárca az MTA kutatóintézeti hálózatának új struktúráját Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, mint arról az InfoRádiónak nyilatkozott.

Lejáratás

A Jobbik ördögi mesterterve.

Kiszivárgott Jobbik-dokumentum: így akarták lejáratni az '56-os hős Pongrátz Andrást – mutatja be az Origo.hu.

„A terv legerősebb része egyértelműen az volt, amikor a Jobbik kommunikációs csapata merő számításból egy másik '56-os hős bevetését tervezte a pártviszály következményeinek visszaszorítása érdekében. 'Murányi Levente aktivizálása elengedhetetlen lenne, írhatna egy posztot, amit megoszthatnánk a központin' – ajánlották a Jobbik kommunikációs emberei az ominózus ülésen. Mint kiderült, ez nem valósult meg maradéktalanul, ugyanis Murányi a Jobbik évadnyitóján hevesen kritizálta a Sneider-féle vezetést. 'Természetesen nem megyek. El tudsz te képzelni engem vörös zászló mellett tüntetni?' – szögezte le az ellenzéki tüntetésekre utalva, hozzátéve, hogy egy Gyurcsány Ferenc, vagy egy Niedermüller Péter számára nem emberi kategória.”

Kiszivárgott Jobbik-dokumentum: így akarták lejáratni az '56-os hőst

Az Origo birtokába került a Jobbik kommunikációs testülete 2018. június 11-ei ülésének emlékeztetője. Az irat azért különösen érdekes, mert ekkor hangzott el az egyik stábtag szájából a nyugdíjasokat becsmérlő kijelentés, a hírhedt far-hát kommandó kifejezés. Politikai intrikák, számító jobbikos politikai marketing és teljes értéknélküliség - ez derült ki a dokumentumból.

Fogyás

Az MSZP mélyrepülése.

Politikai pletykálkodásnak tartja Gyurcsány Ferenc azt a vitát, ami egy tegnap nyilvánosságra került MSZP-s belső hangfelvétel miatt robbant ki – így a Hirado.hu.

„Majd személyesen megbeszélik – így reagált Gyurcsány Ferenc a szocialistáktól kikerült hangfelvételre. A DK elnöke szerint az ügy a 'politikai pletykálkodás' műfajába tartozik, így ezzel sem ő, sem pártja nem foglalkozik. Az egyik LMP-s elnökségi tag viszont jóval keményebben reagált az MSZP-s hangfelvételre. Tucsán Szabolcs szerint az MSZP mélyrepülésben van és a szavazótábora egyre fogy. A szocialisták pedig egyetlen egy szavazatot sem tudnak elvenni az LMP-től.”

Politikai pletykálkodásnak tartja Gyurcsány Ferenc az MSZP-s hangfelvételt

Politikai pletykálkodásnak tartja Gyurcsány Ferenc azt a vitát, ami egy tegnap nyilvánosságra került MSZP-s belső hangfelvétel miatt robbant ki. A felvételen arról értekezik Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, hogy szerinte megint Gyurcsány Ferenc miatt nem jön össze a teljes ellenzéki összefogás az EP-választáson. Gyurcsány Ferenc felesége ezt tegnap cáfolta, és az LMP, valamint a Momentum felelősségét emlegette.

Megtévesztés

Közveszélyes adathalászok.

Az adóbevallási időszakban a csalók már nemcsak e-mailben, hanem SMS-ben is próbálkoznak – számol be róla a Magyar Hírlap Online.

„A NAV nevében írt adó-visszatérítés lehetőségére felhívó elektronikus levelek, SMS-ek olyan nyelvi fordulatokat tartalmaznak, például tegező megszólítást, szándékos, ugyanakkor a megtévesztésre tökéletesen alkalmas megnevezéseket, amelyeket a hivatal nem szokott használni.
A csaló e-mailek és SMS-ek általában egy linket is tartalmaznak, amely a gyanútlan ügyfelet egy felugró űrlaphoz, honlaphoz vezeti.”

Nem nyugszanak az adathalászok

A csalók már nemcsak e-mailben, hanem SMS-ben, sőt élő telefonhívással is próbálkoznak - írja honlapján a NAV, amely informatikai fejlesztései révén már nagyrészt elektronikusan kommunikál ügyfeleivel. Az adathalászok ezt használják ki, és megpróbálnak bizalmas információkat szerezni.

Megoldás

Babos Tímea feledékenysége.

Minden erejével azért küzd Babos Tímea, hogy újra a győzelem útjára lépjen. Az első számú magyar teniszezőnő nincs jó formában, a világranglistán a 142. helyre csúszott vissza – a Blikk Online beszélget vele.

„Nem arról van szó, hogy elfelejtettem volna teniszezni. Olyan rossz meccsszériában vagyok, amit nehéz megtörni. Dolgozom, az edzéseken nem látok különösebb problémát, nem technikai gondok vannak, hanem mentálisak. Temetni azért még nem szeretném magam, dolgozom a megoldáson.”

Nehéz időszakot él át Babos Tímea: ez tartja most benne a lelket

Budapest - Minden erejével azért küzd Babos Tímea (25), hogy újra a győzelem útjára lépjen. Az első számú magyar teniszezőnő nincs jó formában, az elmúlt hónapok, főként az egyest illetően, nem úgy sikerültek számára, ahogy szerette volna - a világranglistán a 142. helyre csúszott vissza.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/71338/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban

2019.04.19. 21:15
Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban, szerencsére senki sem sérült meg.

A Pentagon megerősítette: ismét rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea

2019.04.19. 07:35
Az amerikai védelmi minisztérium csütörtökön megerősítette, hogy Phenjan rakéta fegyverkísérletet hajtott végre.

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Ezeket a cikkeket olvastad már?