Blogolj!

Blogstar kávéház

Gazella

Bajnai sorosozása.

Nem visszatérek, hanem visszatekintek – hűtötte le hamar a kedélyeket Bajnai Gordon volt kormányfő, akiről a 168 Óra című hetilap munkatársai írtak portrékönyvet. A Frontsebészet – egy év, egy kormány, egy forint című kötet bemutatójáról a Népszava Online tudósít.

„Bajnai visszaemlékezése szerint a legfájdalmasabb emléke egy éves kormányzása alatt a romák elleni támadássorozat volt. – Magyarország első számú közellenségeként tekintettem azokra, akik elkövették ezt a borzalmat. A rendőrfőkapitánnyal és az illetékes miniszterrel közöltem, nincs ennél fontosabb ügy Magyarországon az ő területükön – hangsúlyozta Bajnai Gordon, aki kéthetente kért beszámolót a fejleményekről. Szóba került Soros György is, Bajnai – nagy taps közepette – leszögezte, nagyon tiszteli a milliárdost. Pedig Soros Bajnai idejében megtámadta az OTP részvényeit, Bajnai szerint az ezzel foglalkozó pénzemberek a sebezhető országokra mennek rá, a leggyengébb gazellát nézik ki.”

Bajnai: nem tehettem meg, hogy nem vállalom

Nem visszatérek, hanem visszatekintek - hűtötte le hamar a kedélyeket Bajnai Gordon volt kormányfő, akiről a 168 Óra című hetilap munkatársai írtak portrékönyvet. A Frontsebészet - egy év, egy kormány, egy forint című kötetet pénteken mutatták be. - Ilyen felkérésre, ha olyan helyzetben van az illető, hogy tudja a megoldást, nem lehet nemet mondani.

Kihívás

Gyurcsányné bezárkózása.

A baloldal közös kampányeseményén – ahol Udo Bullman német szociáldemokrata EP-képviselő és Tóth Bertalan MSZP-elnök is felszólalt – a DK EP-listavezetője úgy fogalmazott: a jövő kihívásaira csak közös válaszok lehetnek – olvasható a Mandiner.hu-n.

„Szerinte egy erősebb Európával Magyarország is erősebb lesz, azoknak pedig, akik a szuverenitást féltik, azt üzente, ha a magyarok bezárkóznak az országba, ha nem kérnek senkiből, akkor szerinte egy idő után az a helyzet fog előállni, hogy esély sem lesz beleszólni a magyarok jövőjét meghatározó fontos kérdésekbe. Név szerint említve Orbánt, Salvinit, Kaczynskit, úgy fogalmazott, hogy szerinte a hozzájuk hasonló populisták hazudnak, hiszen pontosan tudják, hogy a mai világban egyetlen ország sem, még a nagyon erős gazdasággal rendelkező Németország sem tudja egyedül megoldani az előtte álló kihívásokat. A kihívások alatt a DK EP-listavezetője a klímaváltozást, a multinacionális vállalatok túlzott befolyását, a terrorizmust, és a növekvő társadalmi különbségeket sorolta fel.”

Dobrev: Álmunk az Európai Egyesült Államok álma | Mandiner

Dobrev: Álmunk az Európai Egyesült Államok álma | Mandiner: A baloldal közös kampányeseményén - ahol Udo Bullman német szociáldemokrata EP-képviselő és Tóth Bertalan MSZP-elnök is felszólalt - a DK EP-listavezetője úgy fogalmazott: a jövő kihívásaira csak közös válaszok lehetnek. Tudósításunk!

Vizsgálat

Karácsony Gergely parkolópályája.

Ismét felszólította a Fidesz Karácsony Gergelyt, hogy vállalja a felelősséget a zuglói parkolási botrányért – számol be róla a Hirado.hu.

„Egy vizsgálóbizottság felállítását, a parkolási botrány kirobbanása miatt, a Fidesz már a múlt héten kezdeményezte. Sajtóhírek szerint egy héten belül megalakulhat a testület. Karácsony Gergely pénteken azt mondta: áll a vizsgálatok elé. Ugyanakkor megismételte, hogy nem tartja magát felelősnek az ügyben – közölte az M1. Februárban derült ki, hogy két év alatt több mint 750 millió forintos veszteséget termelt Zuglóban a parkolási rendszer. A 14. kerület korábban egy az átlagosnál lényegesen drágább ajánlatot fogadott el a parkolóórák üzemeltetésére.”

Ismét felelősségvállalásra szólították fel Karácsony Gergelyt

Ismét felszólította a Fidesz Karácsony Gergelyt, hogy vállalja a felelősséget a zuglói parkolási botrányért. Kocsis Máté frakcióvezető emlékeztetett rá, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság megbüntette Zuglót, vagyis, a Fidesz szerint, Karácsony Gergely „alkalmatlansága" miatt kell büntetést fizetniük a kerület lakóinak. Közben már a Liberálisok is szeretnék kivizsgálni a zuglói parkolási ügyet, valamint Puzsér Róbert is bírálta a 14.

Vizenyő

Rejtélyes királydráma.

Máig titokzatos homály fedi II. Lajos király halálának körülményeit, a mohácsi tragédiát – mutatja be az Origo.hu.

„Sárffy Ferenc kiemeli, hogy a király testét szinte tökéletes épségben találták meg 'nem volt megundokodva' – ahogy idézi – ez pedig arra utal, hogy a holttest még nem indult erős oszlásnak. Márpedig egy olyan holttest, ami csaknem két hónapig vizenyős közegben fekszik, a klinikai tapasztalat szerint elképzelhetetlen, hogy ne mutassa az előrehaladott bomlás jeleit. A másik ellentmondás, hogy ha és amennyiben a király testét szinte teljesen épen találták meg, akkor miért volt szükség arra, hogy Czettrich az uralkodó lábszárán lévő anyajegy alapján agnoszkálja II. Lajost?”

Máig titokzatos homály fedi II. Lajos király halálának körülményeit

A mohácsi csata, a magyar történelem egyik legjobban ismert ütközete választóvonalnak számít a hazai históriában. A mohácsi vész egyebek mellett azért emelkedik ki történelmünk más hadi eseményei közül, mert nem volt még egy olyan csata, amelyben annyira érzékeny veszteség érte volna a Magyar Királyság politikai vezető rétegét, mint a Mohács melletti síkon 1526.

Aláírás

Ördög Nóra fogtündére.

Elképesztően aranyos fotót tett közzé Instagram-oldalán Ördög Nóra – közli a Blikk Online.

„A csinos műsorvezetőnő éppen Ázsiában tartózkodik családjával az Ázsia Expressz forgatásán, onnan posztolta legfrissebb fotóját, amelyen jól látható, hogy kislányának, Micinek bizony kiesett az egyik első tejfoga. Ördög Nóri azonban rögtön egy fogós kérdést is feltett a képaláírásában: vajon a fogtündér tudja, hogy Ázsiába kell jönnie Micihez?”

Hoppá, hoppá! Nézze csak, mi történt Ördög Nóráékkal Ázsiában - fotó

A csinos műsorvezetőnő éppen Ázsiában tartózkodik családjával az Ázsia Expressz forgatásán, onnan posztolta legfrissebb fotóját, amelyen jól látható, hogy kislányának, Micinek bizony kiesett az egyik első tejfoga. Ördög Nóri azonban rögtön egy fogós kérdést is feltett a képaláírásában: vajon a fogtündér tudja, hogy Ázsiába kell jönnie Micihez?

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/71375/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban

2019.04.19. 21:15
Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban, szerencsére senki sem sérült meg.

A Pentagon megerősítette: ismét rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea

2019.04.19. 07:35
Az amerikai védelmi minisztérium csütörtökön megerősítette, hogy Phenjan rakéta fegyverkísérletet hajtott végre.

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Ezeket a cikkeket olvastad már?