Blogolj!

Blogstar kávéház

Korrupció

Recsegő-ropogó jogállamiság.

A néppárt kérésére tűzte napirendre soron kívül az Európai Parlament a román demokrácia helyzetét, miközben az ország az unió soros elnöke... Viorica Dancila miniszterelnök nem vett részt a vitán – tudósít a Népszava Online.

„Mindezt tetőzte az, hogy Romániában is recseg-ropog a jogállamiság, a kormányzó balközép koalíció két éve a nemzetközi bírálatok kereszttüzében áll az igazságügyi törvények módosítása miatt. Nemcsak a román ellenzék és a 2017 februárja óta menetrend szerint tüntető civilek érzik úgy, hogy a kormányzat igazságügyi reformja mögött az az elsődleges szándék áll, hogy saját korrupt vezetőit, mindenekelőtt a nagyobbik kormányerő, a Szociáldemokrata Párt (PSD) egyszer már korrupcióért elítélt és jelenleg is eljárás alatt lévő elnökét megmentse, hanem nemzetközi és európai intézmények sora is.”

Botrányos uniós elnökség: szégyenpadon a román demokrácia

A néppárt kérésére tűzte napirendre soron kívül az Európai Parlament a román demokrácia helyzetét. Viorica Dancila miniszterelnök nem vett részt a vitán. Nem szokványos helyzet, hogy az Európai Unió soros elnökségét ellátó ország kerüljön az Európai Unió szégyenpadjára.

Szerkesztés

Hadházy bohóckodása.

Újabb ellenzéki bohóckodás volt MTVA székházánál, a szokásos szereplőkkel. Hadházy Ákos, Szél Bernadett, Varjú László és Tordai Bence ment a köztelevízió székházához, és valamilyen politikai kiáltványt akarnak beolvasni – így az Origo.hu.

„Az ugyan a világ összes közmédiumában képtelenség lenne, hogy politikusok kényük-kedvük szerint bejárkáljanak és kiáltványokat olvassanak fel, de Hadházyékat ez nem zavarja, láthatóan úgy döntöttek, hogy nekik joguk van szerkeszteni a politikai műsorokat.”

Újabb ellenzéki bohóckodás az MTVA-nál

Újabb ellenzéki bohóckodás kezdődött az MTVA székházánál, a szokásos szereplőkkel. Hadházy Ákos, Szél Bernadett, Varjú László és Tordai Bence ment a köztelevízió székházához, és valamilyen politikai kiáltványt akarnak beolvasni. Az ugyan a világ összes közmédiumában képtelenség lenne, hogy politikusok kényük-kedvük szerint bejárkáljanak és kiáltványokat olvassanak fel, de Hadházyékat ez nem zavarja, láthatóan úgy döntöttek, hogy nekik joguk van szerkeszteni a politikai műsorokat.

Eredmény

Az ellenzék feszültsége.

Bonyolódik az ellenzéki csata a fővárosban. Hétfőn Karácsony Gergely felvetette, hogy mégis lehetne ellenzéki előválasztás a kerületekben is, majd pár perccel később aztán mintha magának is ellent mondott volna – írja a Hirado.hu.

„Az ellenzéki pártok közötti feszültség rontja az esélyeiket – mondta az M1-en Tóth Erik, a Nézőpont Intézet elemzője. Hozzátette, jelenleg szinte minden ellenzéki párt az önkormányzati választásra koncentrál, ez pedig szerinte beismerése annak, hogy nincsenek felkészülve az európai parlamenti választásra, és nem számítanak jó szereplésre és eredményre.”

Bonyolódik az ellenzéki csata a fővárosban

Még április 6-án jelentette be az MSZP, a DK, a Momentum és a Párbeszéd, hogy miként osztotta fel a négy ellenzéki párt egymás között a fővárosi kerületeket, és már az ellenzéki polgármesterjelölteket is megnevezték. Hétfőn Karácsony Gergely felvetette, hogy mégis lehetne ellenzéki előválasztás a kerületekben is, majd pár perccel később aztán mintha magának is ellent mondott volna - közölte az M1 Híradója.

Megsemmisítés

Erkölcstelen bizonyítványok.

Egyre kevesebb helyen kell erkölcsi bizonyítvány. A munkáltatók a jövőben már csak megtekinthetik a dokumentumot, semmilyen típusú másolatát nem tárolhatják – számol be róla a Magyar Hírlap Online.

„Szűcs László, a Réti, Várszegi és Társai PwC Legal szakértő ügyvédje elmondta: a jövőben a munkáltatók jelentős része csak akkor kérhet erkölcsi bizonyítványt, ha belső szabályzata pontosan felsorolja a jogszabályi feltételeknek megfelelő munkaköröket. A munkáltatók a jövőben nem készíthetnek másolatot az erkölcsi bizonyítványról, illetve sem papíralapú, sem elektronikus dokumentumként nem tárolhatják azt, kizárólag a benne szereplő adatokat tanulmányozhatják. A tizenöt nap múlva életbe lépő változások egyben a korábban beszerzett erkölcsi bizonyítványok megsemmisítését is jelentik.”

Egyre kevesebb helyen kell erkölcsi bizonyítvány

Több ágazati jogszabályt is érint a majdnem egy év óta alkalmazott általános adatvédelmi rendelet, amely jelentős mértékben szigorította és feltételekhez kötötte az adatkezelést az Európai Unióban. A napokban elfogadott salátatörvény feladata, hogy megszüntesse az egyes magyar törvények és az adatvédelmi rendelet közötti ellentmondásokat, kétértelműségeket. A változások tizenöt nap múlva lépnek életbe.

Boldogság

Ónodi Eszter egyensúlya.

Amellett, hogy rengeteget dolgozik, igyekszik a családjával is minél több időt tölteni. Mint mondja, nem igazán tud előre tervezni, mégis úgy érzi, hogy mára sikerült megtalálnia a munka és a magánélet közti egyensúlyt – olvasható a Lokál Online-on.

„A munka és a család mellett igyekszem odafigyelni a helyes táplálkozásra, és rengeteget sportolok. Én lennék a legboldogabb ember, ha bármit ehetnék vagy ihatnék büntetlenül, de ez sajnos nem így van. A jó külső nem hullik csak úgy az ölembe, keményen meg kell dolgoznom érte, de az életben semmi sincs ingyen – tette hozzá Eszter.”

Ónodi Eszter: Spontán életet élek

Ónodi Eszter amellett, hogy rengeteget dolgozik, igyekszik a családjával is minél több időt tölteni. Mint mondja, nem igazán tud előre tervezni, mégis úgy érzi, hogy mára sikerült megtalálnia a munka és a magánélet közti egyensúlyt. A színésznő számára pörgősen indult az év, tavaszra túl volt a Katona József Színház Platonov című darabjának bemutatóján, és már Torinót is megjárta egy vendégjáték kapcsán.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/71479/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.08.24. 05:20
A kormányzat zavaros rezsikedvezménye, Gyurcsány reklámarca, Karácsony suta kormánybuktatási akciója, az esőerdők gyújtogatása és a modern Lassie csodás hazatérése szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.08.23. 02:55
A liberális demokrácia tévútja, Orbán Viktor rejtélyes részvétnyilvánításai, Gyurcsányék gubanca, Ursula von der Leyen fejtörése és Eperjes Károly harmóniája pénteki online lapszemlénkben.

Többen meghaltak, és rengetegen megsérültek villámcsapás miatt a Tátrában

2019.08.22. 17:30
A csütörtökön hirtelen kitört vihar miatt még mindig folyamatban vannak a mentőakciók a Lengyel-Tátrában.

Az elmúlt öt év Veszprém egyik legsikeresebb időszaka volt

2019.08.22. 11:35
A mögöttünk hagyott öt esztendő Veszprém rendszerváltás utáni történetének egyik legsikeresebb időszaka volt - jelentette ki a város kormánypárti polgármesterjelöltje …

Blogstar kávéház

2019.08.22. 05:10
A homoszexualitás elutasítása, Gyurcsány és Márki-Zay titkos paktuma, a Momentum lopása, a Mátrix újraélesztése és Demcsák Zsuzsa pózolása csütörtöki online lapszemlénkben.

Tizenhét fokos hőmérséklet-különbség van az országon belül

2019.08.21. 18:05
Az ország nyugati és keleti része között 17 Celsius-fokos hőmérséklet-különbség alakult ki - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán a …

Blogstar kávéház

2019.08.21. 05:15
A tűzijáték csodája, a fogyasztói társadalom kapzsisága, a magyar tehenek labdarúgása, Merkel világos üzenete és Muri Enikő küzdelmes anyaszerepe szerdai online lapszemlénkben.

Áder János: joggal lehetünk büszkék arra, amit 1989-ben elértünk

2019.08.20. 10:35
"Harminc év után ma joggal lehetünk büszkék mindarra, amit 1989-ben elvégeztünk" - jelentette ki a köztársasági elnök az augusztus 20-ai …

Hőséggel zár a hosszú hétvége

2019.08.20. 07:15
Ma megmozdul az ország, a legtöbben a szabadban töltik majd az idejüket, de jobb felkészülni: az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a hőség miatt.

Blogstar kávéház

2019.08.20. 05:10
Orbán útmutatása, Merkel óvatossága, Józsefváros újjászületése, a fantommenekültek nyaralása és Kollányi Zsuzsi pajkos pancsolása a kávé mellé.

Ezeket a cikkeket olvastad már?