Blogolj!

Blogstar kávéház

Harc

Az Akadémia ellenállása.

Nem hátrál meg az MTA: tovább küzdenek a kutatóhálózat kiszervezése ellen – tudósít a Népszava Online.

„Az Akadémia elnöksége keddi ülésén úgy határozott: egyértelműen az MTA-n belüli reformokat támogatják. De ha a kutatóhálózat ki is kerül az Akadémia alól, azt csak akkor tartják elfogadhatónak, ha annak irányító testületében többségben maradnak a tudósok. A kormány a kutatóhálózat MTA-tól történő leválasztásától várná a hazai kutatás-fejlesztés eredményeinek javulását, közben nagyobb politikai befolyást is szeretnének a kutatásokról szóló döntésekben. Az ITM javaslata szerint – amit az MTA is elfogadott – a kutatóhálózatot egy Szenátus irányítaná a jövőben, aminek tagjait paritásos alapon választanák – vagyis ugyanannyi kormánydelegáltból állna, mint tudósból. Az Akadémia elnöksége ezt nem fogadta el: álláspontjuk szerint a kutatóhálózat kiszervezése csak abban az esetben lehetne elfogadható, ha az irányítótestület legalább kétharmadát tudósok teszik ki.”

Nem hátrál meg az MTA: tovább küzdenek a kutatóhálózat kiszervezése ellen

Az Akadémia elnöksége keddi ülésén úgy határozott: egyértelműen az MTA-n belüli reformokat támogatják. Bár közeledtek az álláspontok a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) tárgyalódelegációi között, az MTA kutatóintézet-hálózatának jövőbeni működéséről továbbra sincs egyetértés. Az Akadémia elnöksége keddi ülésén úgy határozott: egyértelműen az MTA-n belüli reformokat támogatják.

Alkohol

Az ellenzék fejetlensége.

Újabb hangfelvétel került nyilvánosságra, amelyből az ellenzéki pártok közötti viszonyra lehet következtetni. Kiderült például, hogy hiába indulnának közösen az önkormányzati választáson, állandóan összevesznek az ellenzéki politikusok – így a Hirado.hu.

„Hasonlót éppen egy évvel ezelőtt Gyurcsány Ferencről állított az LMP-s Vágó Gábor, aki egy közös ellenzéki egyeztetés után írta azt a DK elnökéről: 'ha én, mondjuk, részeg vagyok, és meghívok barátokat otthonra beszélgetni, az a minimum, hogy őt is megkínálom whiskyvel'. Gyurcsány Ferenc akkor tagadta, hogy ittas lett volna, később pedig már Vágó Gábor is azt mondta: félreértették. A most napvilágot látott hangfelvételen a DK-sok alkoholfogyasztási szokásai mellett a párt pécsi szervezetének finanszírozása is felmerül. Egy felszólaló megjegyzi, hogy egy több párttag által csak bűnözőként emlegetett férfi, aki szerintük illegális játékokkal szerezte a vagyonát, korábban négymillió forinttal támogatta őket.”

Magyar Nemzet: Hangfelvétel árulkodik a teljes fejetlenségről a pécsi DK-ban

Újabb hangfelvétel került nyilvánosságra, amelyből az ellenzéki pártok közötti viszonyra lehet következtetni. Ezúttal - a Magyar Nemzet szerint - a Demokratikus Koalíció egyik pécsi taggyűléséről szivárgott ki felvétel. Kiderült például, hogy hiába indulnának közösen az önkormányzati választáson, állandóan összevesznek az ellenzéki politikusok - hangzott el az M1 Híradójában.

Leépülés

Sargentini pózolása.

Csúsztatásokkal teli kampányvideóban ünnepli Judith Sargentini a hazánkkal szembeni eljárást kiharcoló jelentését. A kisfilmben a Fidesz több régi kritikusa is szerepel – olvasható a Magyar Hírlap Online-on.

„Drámai zenei aláfestéssel kísért, negyedórás videót készített Judith Sargentini holland zöldpárti európai parlamenti képviselő és pártja, a Zöld Baloldal (GroenLinks) a Magyarországról szóló EP-jelentésről, amelynek eredményeképp az uniós alapszerződés hetes cikkelye szerinti jogállamisági eljárás indult hazánk ellen.'A Sargentini-jelentés – Európai küzdelem a demokráciáért Magyarországon' címmel a YouTube-on megjelent videóban a politikus többek között arról beszél, hogy 2010 óta az Európai Bizottság tétlenül nézte, ahogy 'leépülnek' a magyarok jogai.”

Hősként pózol Sargentini

Drámai zenei aláfestéssel kísért, negyedórás videót készített Judith Sargentini holland zöldpárti európai parlamenti képviselő és pártja, a Zöld Baloldal (GroenLinks) a Magyarországról szóló EP-jelentésről, amelynek eredményeképp az uniós alapszerződés hetes cikkelye szerinti jogállamisági eljárás indult hazánk ellen.

Szerkezet

A Notre Dame facsodája.

15 évig is tarthat a Notre-Dame újjáépítése, de a régi épületet nem lehet visszahozni – írja az Origo.hu.

„Ugyanakkor az eredeti állapotot már lehetetlen helyreállítani. Teljesen elpusztult ugyanis a 12-13. századi faszerkezet. Ma pedig már nincsenek olyan nagy fák Franciaországban, amelyeket fel lehetne használni a Notre-Dame leégett födémszerkezetének újjáépítéséhez – mondta el egy francia örökségvédelmi szakértő. Párizs főszékesegyházának födémszerkezetét több mint 800 éve, az ország területén lévő ősi erdőkből érkezett fákból építették. A tető faszerkezetéhez szükséges mintegy 13 ezer fát a feljegyzések szerint 1160 körül vágták ki, 21 hektárnyi erdőt felhasználtak hozzá, a fák többsége a 800-900-as évektől nőtt.”

15 évig is tarthat a Notre-Dame újjáépítése

Legalább 10-15 évbe telhet és több százmillió euróba kerülhet a Notre-Dame helyreállítása - mondta a Figaro szerint az egyik francia műemlékvédelmi szervezet elnöke. A helyreállítás ugyanakkor csak korlátozott lehet, ugyanazt az állapotot már nem lehet újra létrehozni - ez teljesen egyértelmű a szakértők szerint.

Márka

Palvin Barbi angyalai.

A 26 esztendős magyar bombázó mellett három szexi modellel bővítette angyalainak csapatát a Victoria’s Secret – számol be róla a Blikk Online.

„A fehérneműmárka a magyar lány után Alexina Grahammel (29), Grace Elizabeth-tel (22) és Leomie Andersonnal (26) erősítette sorait. A Victoria’s Secret új angyalai több tekintetben is úttörők a márka történetében. Alexina az első vörös hajú modell, akit szóvivőnek is választottak, míg Barbi az első magyar származású angyal.”

Palvin Barbi és az ő angyalai - fotók

A fehérneműmárka a magyar lány után Alexina Grahammel (29), Grace Elizabeth-tel (22) és Leomie Andersonnal (26) erősítette sorait. A Victoria's Secret új angyalai több tekintetben is úttörők a márka történetében. Alexina az első vörös hajú modell, akit szóvivőnek is választottak, míg Barbi az első magyar származású angyal.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/71510/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.05.30. 04:25
Orbán Viktor feketelevese, a balliberálisok álságos nácizása, a Hableány-tragédia emlékezete, a futball orosz rulettje és Berki Krisztián állati meglepetése szombati online lapszemlénkben.

A Hableány-tragédia áldozataira emlékeztek meg Budapesten

2020.05.29. 11:25
A dunai hajóbaleset 28 elhunytjára hajós kegyeleti szertartás keretében emlékeztek meg a tragédia évfordulóján pénteken.

Blogstar kávéház

2020.05.29. 04:15
A rozsdaövezeti lakásépítés gyorsítósávja, az iskolaőrség elrettentő ereje, az Európai Unió rosszhiszeműsége, a frontvonalban harcolók megbecsülése és Heidi Klum örökifjú bájai pénteki online lapszemlénkben.

Sokan nem is tudják, hogy átestek a betegségen

2020.05.28. 12:35
Az operatív törzs ma is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, melyben szó volt a lazításokról és a betegek helyzetéről.

Blogstar kávéház

2020.05.28. 03:25
Orbán Viktor születésnapja, az Európai Bizottság hitelcsapdája, a Jobbik széthullása, a balliberálisok diktatúrahazugsága és Palácsik Lilla terhespocakja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.27. 05:15
A járványhelyzet hadigazdálkodása, Karácsony Gergely szánalmas sunnyogása, a nemzetegyesítés rögös útja, a francia baloldal fejetlensége és Puzsér kendőzetlen kipakolása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.26. 04:00
Az őszödi hazugságbeszéd kórképe, Soros György afrikai terjeszkedése, Boris Johnson cinikus botránya, a magyar gazdák milliárdos támogatása és Görög Zita különös életmentése keddi online lapszemlénkben.

Több a gyógyult, mint az aktív fertőzött

2020.05.25. 11:50
Az operatív törzs ma is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját a járvány legfrissebb adatairól és a gazdaságvédelmi intézkedésekről.

Szabad az átjárás Magyarország és Szerbia között

2020.05.25. 10:30
Megszűntek a szigorítások a közös határszakaszon, hétfőn 10 órától korlátozás nélkül léphetik át a magyar-szerb határt a két ország állampolgárai.

Villamosmegállóban szült egy nő Budapesten, a rendőrök segítettek neki

2020.05.25. 10:10
Nem mindennapi esetet kellett kezelniük a rendőröknek vasárnap este a belvárosban.

Ezeket a cikkeket olvastad már?