Blogolj!

Blogstar kávéház

Csomag

Egészségügyi robbanásveszély.

Megvolt az egészségügyet érintő kormányvizit: a rendszert átalakító döntések nem születtek, határozottan a halogatás mellett döntött a kormány – mutatja be a Népszava Online.

„Lapunk úgy tudja: Kásler Miklós több száz oldalas indítvánnyal készült a kormány szerdai ülésére, és e csomag megvalósítására a ciklus végéig mintegy 1800 milliárdos forrásra lett volna szüksége. A csomag része volt az Egészséges Budapest Program, a Semmelweis Egyetem fejlesztési terve, négy egészségügyi program – alapellátási, népegészségügyi, humánerőforrás, valamint az intézmény finanszírozási és ellátásfejlesztési program –, az ezekhez kapcsolódó egészségfejlesztés, továbbá a sürgősségi-, és az alapellátás átalakítása. A miniszter által az ülésen részletezett előterjesztéseket egy szűk szakmai stábon kívül senki sem ismerte. Az egyeztetés hiánya ellenére is bízott a szakma Kásler csomagjának sikerében, és hogy a kormány még ebben a ciklusban belevág a rendszer szisztematikus átalakításába. Ehhez kiváló muníciót jelenthettek volna a Magyar Nemzeti Bank, valamint a Pénzügyminisztérium versenyképességi programjainak forrásteremtő javaslatai. Ezzel szemben Kásler Miklós – úgy tudjuk – csak a költségvetéstől remélte a pénzt.”

Egészségügy: határozottan a halogatás mellett döntött a kormány

Megvolt az egészségügyet érintő kormányvizit: a rendszert átalakító döntések nem születtek Az egészségügyért felelős miniszter nem kért túl sokat az ágazatnak a kormánytól és a kabinet sem kötelezte el magát különösebben - derült ki Gulyás Gergely kancelláriaminiszter Kormányinfóján. Kásler Miklós a szerdai kormányülésen jelezte minisztertársainak, tudja, hogy az ország teljesítőképességének hol vannak a határai, és „mi az az összeg, amiről lehet beszélni".

Torta

A bevándorlás Einsteinjei.

Mark Krikorian, a washingtoni Center for Immigration Studies ügyvezető igazgatója bevándorlási „héjaként” ismert, Amerika és Európa migrációs kihívásairól beszélget vele a Mandiner.hu.

„A bevándorlás nyomán összességében nő a gazdaság tortája, több jövedelem keletkezik – az már más kérdés, hogy ebből az egyes szereplők milyen arányban részesednek. Kvalifikált munkaerőre mindig szükségünk van. Én úgy szoktam mondani, hogy Einsteinekre szükségünk van, azonban nem ők jönnek tömegesen. Einstein jöhet, a titkárnője viszont ne jöjjön: titkárnőnk van nekünk is elég. Az érkezők többsége összességében alacsonyan képzett, és kétkezi munkásként tud elhelyezkedni, és ez mind a legális, mind az illegális csatornára igaz.”

Nem fogjuk megélni a migrációs helyzet javulását - Mark Krikorian a Mandinernek | Mandiner

„Einsteinekre szükségünk van, azonban nem ők jönnek tömegesen. Einstein jöhet, a titkárnője viszont ne jöjjön: titkárnőnk van nekünk is elég" - mondja a migrációról Mark Krikorian a Mandinernek. A washingtoni Center for Immigration Studies ügyvezető igazgatója bevándorlási „héjaként" ismert: számos cikke jelent meg többek között a Wall Street Journal, a Washington Post és a New York Times hasábjain.

Hírnév

Turistamágnes sportesemények.

Egyre több, világszinten is jelentős sporteseményt rendeznek meg Magyarországon, főként a fővárosban. Szinte alig lehet olyan sportágat felsorolni, amiből ne rendeztek volna már nemzetközi vagy világméretű versenyt hazánkban. Felmerülhet a kérdés, hogy ennek mi lehet az oka? – elemez a Hirado.hu.

„Minden nagy volumenű sportverseny vonzza a turistákat. Az elmúlt években egyre több világversenyt rendeznek meg hazánkban is, ami nem pusztán azt jelenti, hogy ide érkeznek a sportolók, a sportolói stáb, a család és a szurkolók, hanem sokan turistaként is eltöltenek itt pár napot. Az ideérkező turistákon keresztül pedig növekedhet az ország népszerűsége, hiszen a sporteseményeknek köszönhetően a hazánkba eljutó emberek is megismerhetik turisztikai adottságainkat – magyarázta Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró. Hozzátette: amellett, hogy a versenyzők és a szurkolók látják a versenyeket, a rendezők törekednek arra is, hogy megmutassák a város nevezetességeit, látképeit különböző reklámblokkokon keresztül, így vihetik tovább az ország hírnevét a nézők.”

Növelik az országimázst a nagy jelentőségű sportesemények

Egyre több, világszinten is jelentős sporteseményt rendeznek meg Magyarországon, főként a fővárosban. Szinte alig lehet olyan sportágat felsorolni, amiből ne rendeztek volna már nemzetközi vagy világméretű versenyt hazánkban. Felmerülhet a kérdés, hogy ennek mi lehet az oka? Rekordszámú, 31 ezernél is több nevezője volt a múlt hétvégi Vivicittá Városvédő Futófesztiválnak.

Kattanás

Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása.

Tatár Csilla csinosabb, mint valaha, ám a műsorvezető nem csak a genetikának köszönheti jelenlegi formáját. Fontosnak tartja, hogy dolgozó anyaként is fitt és egészséges legyen, így napi szinten igyekszik beilleszteni a sportot az életébe, még akkor is, ha ez nem könnyű – így az Origo.hu.

„Néhány héttel ezelőtt volt egy fehérneműs fotózásom, amit utoljára négy évvel ezelőtt vállaltam be, még a terhességem előtt. A képeket nézegetve többen is megállapították, hogy előnyömre változtam. Talán 1-2 kilóval kevesebb is vagyok, mint akkor, de főleg formálódtam. Ennek persze örülök, de őszintén, számomra nem az a fontos, hogy hogyan néz ki a testem, hanem az, hogy, mire képes. A sporton kívül nagy szerepe van ebben az életmódváltásnak, étkezésnek, és az akaratnak is. A sportra pedig szerencsére sikerült rákattannom, ami nálam alapfeltétel, mert muszáj fanatizálnom magam, ha valamit igazán jól akarok csinálni. Ez a futásra is igaz.”

Tatár Csilla a Duna-parton mutatta meg izmos lábait

Tatár Csilla csinosabb, mint valaha, ám a műsorvezető nem csak a genetikának köszönheti jelenlegi formáját. Fontosnak tartja, hogy dolgozó anyaként is fitt és egészséges legyen, így napi szinten igyekszik beilleszteni a sportot az életébe, még akkor is, ha ez nem könnyű.

Puszi

Kiss Ramóna tündérkéje.

Ennél ma már nem lesz cukibb: Kiss Ramóna megmutatta a kisfiát – fogalmaz a Blikk Online.

„Az X-Faktor műsorvezetőnője a kommentek tanúsága szerint teljesen elvarázsolta a rajongóit azzal az aranyos képpel, amit nemrégiben töltött fel az Instagram-oldalára. Ahogy az a bejegyzésben is látható, Kiss Ramóna 3 hónapos kisfiának, Lékai Noénak ad egy hatalmas puszit. Követői szerint csodásra sikerült a fotó. 'Szépséges baba! Na és persze, az anyukája is! Rami, le sem tagadhatnád, hogy a te fiad. Na, ez a kép pontosan olyan, hogy Noé csak annyit gondol: nézzétek már, a világ legszebb anyukája puszil éppen' – írták a kommentelők.”

Ennél ma már nem lesz cukibb: Kiss Ramóna megmutatta a kisfiát - fotó

Az X-Faktor műsorvezetőnője a kommentek tanúsága szerint teljesen elvarázsolta a rajongóit azzal az aranyos képpel, amit nemrégiben töltött fel az Instagram-oldalára. Ahogy az a bejegyzésben is látható, Kiss Ramóna 3 hónapos kisfiának, Lékai Noénak ad egy hatalmas puszit. Követői szerint csodásra sikerült a fotó. „Szépséges baba! Na és persze, az anyukája is!"

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/71604/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.08.17. 05:15
Orbán és Merkel közeledése, az MSZP és a DK összeolvadása, az ellenzék cicaharca, a mágneses mező drámai vándorlása és Vajna Tímea spirituális kapaszkodója szombati online lapszemlénkben.

Tanévkezdéstől ismét a teljes vonalon jár a 4-es és a 6-os villamos

2019.08.16. 11:45
Augusztus 21-étől változik a nagykörúti villamospótlás rendje. Iskolakezdéstől, vagyis szeptember 2-ától újra a teljes vonalon jár majd a 4-es és a 6-os …

Blogstar kávéház

2019.08.16. 05:10
A mentősök morgolódása, az ellenzék pozícióharcai, Salvini szabadságharca, Napóleon páratlan zsenialitása és Radics Gigi feszes popsija pénteki online lapszemlénkben.

Túszt ejtett és rendőrökre lőtt egy férfi Philadelphiában

2019.08.15. 08:00
Helyi idő szerint az esti órákban lövöldözés tört ki szerdán Philadelphiában, az elkövető túszokat ejtett és hat rendőrt meglőtt.

Blogstar kávéház

2019.08.15. 05:20
A magyarok felelőtlen száguldozása, Márki-Zay dermesztő hazugságai, az előválasztás elmérgesedése, Németország kettéosztottsága és Halle Berry melltartóellenessége csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.08.14. 05:15
A honvédség gránátgate-je, Gyurcsány riogatása, az ellenzék zsaroló hadjáratai, a migránsok integrációjának bukása és Demcsák Zsuzsa csipkelődése szerdai online lapszemlénkben.

Többmillió forinttal díjazza a Pénzügyminisztérium a pénzügyi tudatosság fejlesztését

2019.08.13. 16:45
Díjat hoz létre a Pénzügyminisztérium (PM) a pénzügyi tudatosság fejlesztésében kiemelkedő teljesítményt nyújtó …

Jövő héten kezdődik a Szentendrei út felújítása

2019.08.13. 16:20
Készüljön fel mindenki, ugyanis jövő szerdán kezdődnek meg a Szentendrei út felújítási munkálatai a Mátyás király út és Pünkösdfürdő utca között.

Késsel támadt járókelőkre egy férfi Sydney-ben

2019.08.13. 08:05
A támadó több embert is meg akart késelni, de a járókelők hamar ártalmatlanították, majd a rendőrök őrizetbe is vették.

Már többszáz repülőjáratot töröltek Hongkongban a tüntetések miatt

2019.08.13. 06:50
Több mint háromszáz járatot törölt a hongkongi nemzetközi repülőtér vezetése helyi idő szerint kedden reggel, miután a légikikötőben ötödik …

Ezeket a cikkeket olvastad már?