Blogolj!

Blogstar kávéház

Csomag

Egészségügyi robbanásveszély.

Megvolt az egészségügyet érintő kormányvizit: a rendszert átalakító döntések nem születtek, határozottan a halogatás mellett döntött a kormány – mutatja be a Népszava Online.

„Lapunk úgy tudja: Kásler Miklós több száz oldalas indítvánnyal készült a kormány szerdai ülésére, és e csomag megvalósítására a ciklus végéig mintegy 1800 milliárdos forrásra lett volna szüksége. A csomag része volt az Egészséges Budapest Program, a Semmelweis Egyetem fejlesztési terve, négy egészségügyi program – alapellátási, népegészségügyi, humánerőforrás, valamint az intézmény finanszírozási és ellátásfejlesztési program –, az ezekhez kapcsolódó egészségfejlesztés, továbbá a sürgősségi-, és az alapellátás átalakítása. A miniszter által az ülésen részletezett előterjesztéseket egy szűk szakmai stábon kívül senki sem ismerte. Az egyeztetés hiánya ellenére is bízott a szakma Kásler csomagjának sikerében, és hogy a kormány még ebben a ciklusban belevág a rendszer szisztematikus átalakításába. Ehhez kiváló muníciót jelenthettek volna a Magyar Nemzeti Bank, valamint a Pénzügyminisztérium versenyképességi programjainak forrásteremtő javaslatai. Ezzel szemben Kásler Miklós – úgy tudjuk – csak a költségvetéstől remélte a pénzt.”

Egészségügy: határozottan a halogatás mellett döntött a kormány

Megvolt az egészségügyet érintő kormányvizit: a rendszert átalakító döntések nem születtek Az egészségügyért felelős miniszter nem kért túl sokat az ágazatnak a kormánytól és a kabinet sem kötelezte el magát különösebben - derült ki Gulyás Gergely kancelláriaminiszter Kormányinfóján. Kásler Miklós a szerdai kormányülésen jelezte minisztertársainak, tudja, hogy az ország teljesítőképességének hol vannak a határai, és „mi az az összeg, amiről lehet beszélni".

Torta

A bevándorlás Einsteinjei.

Mark Krikorian, a washingtoni Center for Immigration Studies ügyvezető igazgatója bevándorlási „héjaként” ismert, Amerika és Európa migrációs kihívásairól beszélget vele a Mandiner.hu.

„A bevándorlás nyomán összességében nő a gazdaság tortája, több jövedelem keletkezik – az már más kérdés, hogy ebből az egyes szereplők milyen arányban részesednek. Kvalifikált munkaerőre mindig szükségünk van. Én úgy szoktam mondani, hogy Einsteinekre szükségünk van, azonban nem ők jönnek tömegesen. Einstein jöhet, a titkárnője viszont ne jöjjön: titkárnőnk van nekünk is elég. Az érkezők többsége összességében alacsonyan képzett, és kétkezi munkásként tud elhelyezkedni, és ez mind a legális, mind az illegális csatornára igaz.”

Nem fogjuk megélni a migrációs helyzet javulását - Mark Krikorian a Mandinernek | Mandiner

„Einsteinekre szükségünk van, azonban nem ők jönnek tömegesen. Einstein jöhet, a titkárnője viszont ne jöjjön: titkárnőnk van nekünk is elég" - mondja a migrációról Mark Krikorian a Mandinernek. A washingtoni Center for Immigration Studies ügyvezető igazgatója bevándorlási „héjaként" ismert: számos cikke jelent meg többek között a Wall Street Journal, a Washington Post és a New York Times hasábjain.

Hírnév

Turistamágnes sportesemények.

Egyre több, világszinten is jelentős sporteseményt rendeznek meg Magyarországon, főként a fővárosban. Szinte alig lehet olyan sportágat felsorolni, amiből ne rendeztek volna már nemzetközi vagy világméretű versenyt hazánkban. Felmerülhet a kérdés, hogy ennek mi lehet az oka? – elemez a Hirado.hu.

„Minden nagy volumenű sportverseny vonzza a turistákat. Az elmúlt években egyre több világversenyt rendeznek meg hazánkban is, ami nem pusztán azt jelenti, hogy ide érkeznek a sportolók, a sportolói stáb, a család és a szurkolók, hanem sokan turistaként is eltöltenek itt pár napot. Az ideérkező turistákon keresztül pedig növekedhet az ország népszerűsége, hiszen a sporteseményeknek köszönhetően a hazánkba eljutó emberek is megismerhetik turisztikai adottságainkat – magyarázta Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró. Hozzátette: amellett, hogy a versenyzők és a szurkolók látják a versenyeket, a rendezők törekednek arra is, hogy megmutassák a város nevezetességeit, látképeit különböző reklámblokkokon keresztül, így vihetik tovább az ország hírnevét a nézők.”

Növelik az országimázst a nagy jelentőségű sportesemények

Egyre több, világszinten is jelentős sporteseményt rendeznek meg Magyarországon, főként a fővárosban. Szinte alig lehet olyan sportágat felsorolni, amiből ne rendeztek volna már nemzetközi vagy világméretű versenyt hazánkban. Felmerülhet a kérdés, hogy ennek mi lehet az oka? Rekordszámú, 31 ezernél is több nevezője volt a múlt hétvégi Vivicittá Városvédő Futófesztiválnak.

Kattanás

Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása.

Tatár Csilla csinosabb, mint valaha, ám a műsorvezető nem csak a genetikának köszönheti jelenlegi formáját. Fontosnak tartja, hogy dolgozó anyaként is fitt és egészséges legyen, így napi szinten igyekszik beilleszteni a sportot az életébe, még akkor is, ha ez nem könnyű – így az Origo.hu.

„Néhány héttel ezelőtt volt egy fehérneműs fotózásom, amit utoljára négy évvel ezelőtt vállaltam be, még a terhességem előtt. A képeket nézegetve többen is megállapították, hogy előnyömre változtam. Talán 1-2 kilóval kevesebb is vagyok, mint akkor, de főleg formálódtam. Ennek persze örülök, de őszintén, számomra nem az a fontos, hogy hogyan néz ki a testem, hanem az, hogy, mire képes. A sporton kívül nagy szerepe van ebben az életmódváltásnak, étkezésnek, és az akaratnak is. A sportra pedig szerencsére sikerült rákattannom, ami nálam alapfeltétel, mert muszáj fanatizálnom magam, ha valamit igazán jól akarok csinálni. Ez a futásra is igaz.”

Tatár Csilla a Duna-parton mutatta meg izmos lábait

Tatár Csilla csinosabb, mint valaha, ám a műsorvezető nem csak a genetikának köszönheti jelenlegi formáját. Fontosnak tartja, hogy dolgozó anyaként is fitt és egészséges legyen, így napi szinten igyekszik beilleszteni a sportot az életébe, még akkor is, ha ez nem könnyű.

Puszi

Kiss Ramóna tündérkéje.

Ennél ma már nem lesz cukibb: Kiss Ramóna megmutatta a kisfiát – fogalmaz a Blikk Online.

„Az X-Faktor műsorvezetőnője a kommentek tanúsága szerint teljesen elvarázsolta a rajongóit azzal az aranyos képpel, amit nemrégiben töltött fel az Instagram-oldalára. Ahogy az a bejegyzésben is látható, Kiss Ramóna 3 hónapos kisfiának, Lékai Noénak ad egy hatalmas puszit. Követői szerint csodásra sikerült a fotó. 'Szépséges baba! Na és persze, az anyukája is! Rami, le sem tagadhatnád, hogy a te fiad. Na, ez a kép pontosan olyan, hogy Noé csak annyit gondol: nézzétek már, a világ legszebb anyukája puszil éppen' – írták a kommentelők.”

Ennél ma már nem lesz cukibb: Kiss Ramóna megmutatta a kisfiát - fotó

Az X-Faktor műsorvezetőnője a kommentek tanúsága szerint teljesen elvarázsolta a rajongóit azzal az aranyos képpel, amit nemrégiben töltött fel az Instagram-oldalára. Ahogy az a bejegyzésben is látható, Kiss Ramóna 3 hónapos kisfiának, Lékai Noénak ad egy hatalmas puszit. Követői szerint csodásra sikerült a fotó. „Szépséges baba! Na és persze, az anyukája is!"

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/71604/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.05.30. 04:25
Orbán Viktor feketelevese, a balliberálisok álságos nácizása, a Hableány-tragédia emlékezete, a futball orosz rulettje és Berki Krisztián állati meglepetése szombati online lapszemlénkben.

A Hableány-tragédia áldozataira emlékeztek meg Budapesten

2020.05.29. 11:25
A dunai hajóbaleset 28 elhunytjára hajós kegyeleti szertartás keretében emlékeztek meg a tragédia évfordulóján pénteken.

Blogstar kávéház

2020.05.29. 04:15
A rozsdaövezeti lakásépítés gyorsítósávja, az iskolaőrség elrettentő ereje, az Európai Unió rosszhiszeműsége, a frontvonalban harcolók megbecsülése és Heidi Klum örökifjú bájai pénteki online lapszemlénkben.

Sokan nem is tudják, hogy átestek a betegségen

2020.05.28. 12:35
Az operatív törzs ma is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, melyben szó volt a lazításokról és a betegek helyzetéről.

Blogstar kávéház

2020.05.28. 03:25
Orbán Viktor születésnapja, az Európai Bizottság hitelcsapdája, a Jobbik széthullása, a balliberálisok diktatúrahazugsága és Palácsik Lilla terhespocakja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.27. 05:15
A járványhelyzet hadigazdálkodása, Karácsony Gergely szánalmas sunnyogása, a nemzetegyesítés rögös útja, a francia baloldal fejetlensége és Puzsér kendőzetlen kipakolása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.26. 04:00
Az őszödi hazugságbeszéd kórképe, Soros György afrikai terjeszkedése, Boris Johnson cinikus botránya, a magyar gazdák milliárdos támogatása és Görög Zita különös életmentése keddi online lapszemlénkben.

Több a gyógyult, mint az aktív fertőzött

2020.05.25. 11:50
Az operatív törzs ma is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját a járvány legfrissebb adatairól és a gazdaságvédelmi intézkedésekről.

Szabad az átjárás Magyarország és Szerbia között

2020.05.25. 10:30
Megszűntek a szigorítások a közös határszakaszon, hétfőn 10 órától korlátozás nélkül léphetik át a magyar-szerb határt a két ország állampolgárai.

Villamosmegállóban szült egy nő Budapesten, a rendőrök segítettek neki

2020.05.25. 10:10
Nem mindennapi esetet kellett kezelniük a rendőröknek vasárnap este a belvárosban.

Ezeket a cikkeket olvastad már?