Blogolj!

Blogstar kávéház

Szenvedés

Jézus keresztútja.

Jeruzsálemben idén is több ezren vettek részt a nagypénteki megemlékezésen. A Via Dolorosa – a mintegy másfél kilométer hosszú fájdalmak útja – a keresztények számára az egyik legfontosabb zarándokút – írja a Hirado.hu.

„A hűvös idő ellenére több ezren járták végig nagypénteken Jeruzsálem Óvárosában Jézus utolsó útját. A hagyomány szerint Jézus itt, a Via Dolorosán, vagyis a Fájdalmak útján vitte végig a keresztet az ítélet helyszínétől a keresztre feszítéséig. A barna és fekete öltözéket viselő szerzetesek és a zarándokok egyházi dalokat énekelve vonultak a mintegy másfél kilométer hosszú Via Dolorosán. Néhányan Jézus szenvedésével azonosulva keresztet vittek a vállukon. Mások csendben imádkoztak a stációknál, amelyek az ítélet helyszínétől a jeruzsálemi Szent Sír templomig vezetnek. A hagyomány szerint Jézust itt temették el.”

Jézus kereszthalálára emlékezett a keresztény világ

Nagypéntek az egyházi év legcsendesebb napja, Jézus szenvedésére és kereszthalálára emlékeznek a keresztények. A templomokban nem mutatnak be szentmisét és a harangok sem szólnak. Rómában öt órakor kezdődött a szertartás. Jeruzsálemben idén is több ezren vettek részt a nagypénteki megemlékezésen.

Börtön

Sargentini lopása.

A GroenLinks, vagyis a Baloldali Zöldek Judith Sargentiniről közelmúltban megjelent videója hemzseg a jogsértésektől – olvasható az Origo.hu-n.

„Soros legjobb tanítványa, a Magyarországot gyűlölő Sargentini pártja, a Baloldali Zöldek természetesen az írásbeli engedély beszerzése és a felhasználási díj megfizetése helyett a propagandaanyagukban felhasznált videofelvételeken – nem sok sikerrel – megpróbálták kitakarni a bevágott videofelvételekről a Magyar Televízió csatornáinak logóit, és mellőzték a forrás feltüntetését. A szándékosság és a lopás így megkérdőjelezhetetlen. Nem újdonság, hogy Sargentini a törvények felett állónak tartja magát a mögötte álló, egyre gyengébben muzsikáló politikai formációjával együtt. Csak hogy világos legyen: Sargentiniék propagandafilmjükkel többszörösen megsértették az MTVA szerzői jogait, megkárosították a jogtulajdonost és a magyar büntető törvénykönyv szerint olyan bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak, amely miatt akár három évig terjedő szabadságvesztés is járhat.”

Lopott videóval kampányol Sargentini, börtön járhat érte

A GroenLinks, vagyis a Baloldali Zöldek Judith Sargentiniről közelmúltban megjelent videója hemzseg a jogsértésektől. A holland baloldali párt az alapvető szerzői jogi és büntetőjogi jogelveken átgázolva készített és közzétett egy olyan összevágott propagandaanyagot, amelyben forrásfeltüntetés és felhasználási engedély nélkül használt fel több magyar médium, így a magyar köztévé archívumába tartozó, szerzői jog által védett videóanyagot.

Antikrisztus

Túltolt kereszténykedés.

Atyavilág címmel jelent meg Kal Pintér Mihály első regénye. A Papvárosban játszódó történetben minden végtelenül groteszk, ezért is kellemetlen, miközben roppant humoros a kísérteties hasonlóság a valósággal – olvasható a Népszava Online-on.

„Az volt a kiindulópontom, hogy Istennek nevét hiába ne vedd! Ehhez képest gyakorlatilag hiába vesszük a nevét folyamatosan. Ha körülnézünk, már szinte minden keresztény, mindenre ráaggatjuk ezeket a jelzőket. Ennek a nevében bizonyos körök azt csinálnak, amit csak akarnak, merthogy ők a felkent szolgái – amit ők ki mernek mondani rengetegszer – ennek a bizonyos Istennek, vagy akár Jézusnak, vagy tökmindegy, kinek. És ha te ellentmondasz, nem értesz egyet, másként gondolod, akkor innentől kezdve te egy szerencsétlen pondró vagy, aki arra sem méltó, hogy éljen, vagy legalábbis Magyarországon nem, mert ez Mária országa. Ez csúnya dolog, mondanák a gyerekek. Ha egy transzcendens világra mondom azt, hogy ez az én mögöttes hátterem, akkor bármilyen aljasságot megtehetek. És ha te bármit szóvá teszel, akkor Antikrisztus leszel, mert hogy mersz engem megkérdőjelezni, hiszen én Isten nevében cselekszem. Ezt a játékot nem szeretem. Nevezhetjük egyháznak, politikának, közéletnek vagy a világ bármilyen önző, kirekesztő visszaélésének.”

Atyavilág: egy szatíra hívőknek és hitetleneknek, bevándorláselleneseknek és bevándorláspártiaknak

Atyavilág címmel jelent meg Kal Pintér Mihály első regénye. A Papvárosban játszódó történetben minden végtelenül groteszk, ezért is kellemetlen, miközben roppant humoros a kísérteties hasonlóság a valósággal. - Nem kerülhetem meg a kérdést: van Isten? - Szerintem van. De kifejezetten csak szerintem, nem tudom teljes bizonyossággal megállapítani. Nem tudatosan hiszek, hanem érzelmi szinten.

Kutya

Felvilágító melegpropaganda.

Ungár Péter és Dúró Dóra családvédelemről, szexuális nevelésről és a melegpropagandáról vitatkoztak a Hír Tv műsorában – mutatja be a Mandiner.hu.

„Ungár szerint Dúróék itthon elképzelhetetlen nyugati példákat hoznak be, hogy azokkal riogassanak. 'Magyarországon nincs olyan ember, aki azt mondja, hogy aki kutyának identifikálja magát, az kutya. Ez egy nyugat-európai diskurzus, ne hozzuk be Magyarországra.' Ungár szerint a Mi Hazánk Mozgalom által kifogásolt Melegség és megismerés program nem szexuális felvilágosításról szól, hanem arról, hogy 'ha valakinek olyan a hangszíne mint nekem, vagy lányosan tartja a kezét egy gimnáziumban, ne vágják arcon'. Az LMP képviselője szerint nincsen homoszexuális propaganda, ő az általános szexuális nevelésre helyezné a hangsúlyt.”

Ungár: Magyarországon nincs homoszexuális propaganda | Mandiner

Ungár Péter és Dúró Dóra családvédelemről, szexuális nevelésről és a melegpropagandáról vitatkoztak a Hír Tv műsorában. Ungár Péter (LMP) és Dúró Dóra (Mi Hazánk) országgyűlési képviselők a Hír Tv Plusz-mínusz című műsorának vendégei voltak. A vitában családvédelem, a szexuális nevelés és a melegpropaganda kerültek terítékre Mindkét országgyűlési képviselő megszavazta a családvédelmi akciótervet a parlamentben.

Bók

Mihalik Enikő meztelensége.

Mihalik Enikő brutálisan dögös fényképet mutatott magáról – így a Blikk Online.

„A gyönyörű modell gyakran megoszt bevállalós szexi képeket közösségi oldalán. Mihalik Enikő most sem tett másképp: félmeztelen fotóval kápráztatta el rajongóit, és számot bókot zsebelhetett be.”

Hoppá: félmeztelen fotót posztolt Mihalik Enikő

A gyönyörű modell gyakran megoszt bevállalós szexi képeket közösségi oldalán. Mihalik Enikő most sem tett másképp: félmeztelen fotóval kápráztatta el rajongóit, és számot bókot zsebelhetett be érte. https://www.instagram.com/p/Bwcd2TlAeTh/

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/71645/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

A héten újra csökkennek az üzemanyagárak

2019.06.17. 14:15
A Mol 5 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán - értesült az MTI hétfőn piaci forrásból.

Étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a Nébih

2019.06.17. 11:15
Gyógyszerhatóanyagokat tartalmazó étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Blogstar kávéház

2019.06.17. 05:05
Nagy Feró lázadása, Szanyi Tibor panaszáradata, a szocialisták vágóhídja, trükkös óvodai leminősítés és Rubint Réka szovjet csodája hétfői online lapszemlénkben.

Volt telitalálat a hatos lottón

2019.06.16. 16:50
Egyvalaki ma nagyon szerencsés és egyben nagyon gazdag lett.

Boris Johnson a legesélyesebb a brit Konzervatív Párt vezetésére

2019.06.16. 11:10
Egy hazai szakértő szerint az eddigi eredmények alapján Boris Johnson tűnik a legesélyesebbnek a kormányzó brit Konzervatív Párt vezetésére.

Kánikula megy, eső jön

2019.06.16. 07:50
Jó hír, hogy lassan országszerte véget ér a nagy hőség, viszont a napernyőt most esernyőre kell váltani.

Blogstar kávéház

2019.06.16. 05:10
Hülyének nézett magyarság, Kálmán Olga gyurcsányi frigye, a Fidesz háztáji ellenzéke, emberpróbáló kánikula és a magyar rendőrnő ezüstös összecsuklása vasárnapi online lapszemlénkben.

Két holttestet találtak egy tóban Nyékládházánál

2019.06.15. 08:50
Egy férfi és egy gyermek holttestét fedezték fel egy vízből kiemelt gépkocsiban Nyékládházánál - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n.

Blogstar kávéház

2019.06.15. 05:15
Karácsony döntésképtelensége, Gyurcsány leszámolása, Európa zöldcsapdája, égető hőhullám és Hosszú Katinka forró csókolózása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.06.14. 04:00
Az Orbán-kormány alibitárgyalásai, a zöldpártok hitelessége, évszázados melegrekordok, sztárséfek celebhódításai és Bella Thorne édeshármasa pénteki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?