Blogolj!

Feltámadás – már biztos, hogy nem omlik össze a Notre-Dame!

Húsvét csodája: sikerült stabilizálni, vagyis megmenteni a Notre-Dame székesegyház épületének struktúráját. Lesz feltámadás!

Az építészek és az építőmunkások stabilizálták a párizsi Notre-Dame székesegyház tűzvészben meggyengült struktúráját, és a tűzoltók péntek éjjel megkezdték a levonulást a katasztrófa helyszínéről – írja az MTI a párizsi tűzoltóság jelentése alapján.

Gabriel Plus alezredes, a párizsi tűzoltóság fő szóvivője örömmel mondhatta el:

már nem áll fenn a veszélye annak, hogy az építmény falai leomlanak.

A tűzoltók lehűtötték a tűzvészben felforrósodott falakat és a tetőzetből lehullott kőtörmeléket, immár nincs több forró pont az épület belsejében. Ugyanakkor úgy fogalmazott:

kész csoda, hogy a katedrális még áll, és az ereklyéket, műtárgyakat sikerült megmenteni.

A katasztrófa okait vizsgáló szakértők úgy vélik, hogy baleset történt, és azokat a tényezőket tanulmányozzák, amelyek együttesen hozzájárultak a tűzvészhez.

Új fejlemény, hogy a sajtóban olyan feltételezések jelentek meg, amelyek szerint egy számítógép hibája is hozzájárult a történtekhez. A Le Parisien című újság szerint a kezdeti tűzriasztáskor a gép félrevezette a tűzoltókat.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/71649/pics/lead_800x600.jpg
húsvét,katasztrófa,Notre Dame,Párizs,tűz
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Nagy károkat okozott a vihar Hajdú-Bihar megyében

2020.06.13. 20:55
Kidőlt fák, leszakadt faágak okoznak gondot a megyében.

Kigyulladt egy raktár tetőszerkezete Izsák külterületén

2020.04.26. 20:55
Kigyulladt egy raktár tetőszerkezete Izsák külterületén vasárnap, a tűz oltásán mintegy ötven tűzoltó dolgozik, senki nem sérült meg - derült ki a Bács-Kiskun Megyei …

Rendőrök mentették ki az égő házből az idős asszonyt

2020.04.26. 10:55
A police.hu beszámolója szerint miskolci rendőrök mentették meg annak az asszonynak az életét, aki a kigyulladt házában feküdt magatehetetlenül.

Országszerte sok a szabadtéri tűzeset

2020.04.18. 19:15
A katasztrófavédelem szombati tájékoztatása szerint országszerte sok szabadtéri tűz oltásán dolgoznak a tűzoltók a nap folyamán, főleg Kelet-Magyarországon.

„Ámde Krisztus feltámadt”

2020.04.10. 09:20
2020 húsvétjára közös nyilatkozatot adott ki a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia.

Legerősebb fegyverünk az önuralom

2020.04.10. 08:10
Orbán Viktor szokásos péntek reggeli interjújában a kijárási korlátozásról, a kórházlátogatások fontosságáról, a szokatlan Húsvétról és a gazdaság újbóli fellendítéséről beszélt.

Péntektől országos tűzgyújtási tilalom

2020.04.09. 18:55
Péntektől - a fokozott erdőtűzkockázat miatt - országos tűzgyújtási tilalmat rendelt el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint idén már …

Ez a húsvét nem lesz olyan, mint a többi

2020.04.09. 12:35
Müller Cecília országos tisztifőorvos szerint fontos, hogy megtartsuk a szokásos ünnepi szokásainkat, már persze azokat, amelyeket a rendkívüli járványhelyzetben megtarthatunk.

Nagycsütörtökkel megkezdődik a húsvéti szentháromnap

2020.04.09. 09:50
A nagycsütörtök Krisztus szenvedéseinek kezdetét idézi, ez a nap az Eucharisztia (Oltáriszentség) és a papság (egyházi rend) alapításának ünnepe. Nagypéntek Kristus …

Tűz volt a paksi atomerőműben

2020.04.06. 10:25
Kisebb tűz ütött ki csütörtökön délelőtt a paksi atomerőmű 4-es blokkjának turbinagépházában – a hírt az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) közölte a honlapján.

Ezeket a cikkeket olvastad már?