Blogolj!

Beindult a szezon a sármelléki Hévíz-Balaton repülőtéren

Hétvégén megérkezett az idei nyári szezon legelső charterjárata a sármelléki Hévíz-Balaton repülőtérre. A SundAir Drezdából érkezett gépét több mint 80 utas választotta. A vendégeket Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének tiszteletbeli elnöke köszöntötte, aki elmondta: a sármelléki charterjáratokkal elsősorban Hévízen, Zalakaroson és Kehidakustányban pihenőket szállítanak.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is mintegy 50 ezer vendégéjszakát remélnek a térségben a repülőgépes turistáktól, ami bizonyítja, hogy szükség van a regionális reptérre – tette hozzá.

Kiemelte: az utóbbi években drasztikusan visszaesett Németországból az autóbuszos turisták száma, miközben változatlanul népszerűek a repülőgépes utak. A légi úton érkezők ráadásul átlagosan két hétig maradnak, kifejezetten a gyógyszolgáltatásokért érkeznek, és értékelik, hogy Magyarország biztonságos úti célnak számít.

Kultsár Judit, a németországi charterek üzemeltetését szervező Mutsch Ungarn Reisen ügyvezetője az MTI-nek azt mondta: idén Frankfurtból a Lufthansa, Berlinből, Düsseldorfból és Hamburgból pedig a cseh CSA légitársasággal szerződtek az utasok szállítására. Az október közepéig tartó szezonban Frankfurtból – egy öthetes szünetet leszámítva – hetente, a másik három városból kéthetente érkeznek szombati napokon a gépek. Szerencsére a légi úton érkezők nemcsak a zalai fürdőhelyeket keresik fel, de Bükfürdő és Sárvár is az úti célok között szerepel, nyáron pedig a Balaton-parti szállodák és magánszálláshelyek iránt érdeklődő utasaik is vannak – jegyezte meg Kultsár Judit. Az érdeklődés pedig egyáltalán nem csekély, a  tavaszi járatokra már januárban elkelt az összes hely.

Papp Gábor, Hévíz polgármestere elmondta, hogy számításaik szerint még áprilisban megérkezik az Innovációs és Technológiai Minisztérium 240 millió forintos működési támogatása a Hévíz-Balaton Airport számlájára. Ez az összeg pedig a működésre fordítható, s a korábbi évekkel ellentétben akár a béreket is finanszírozhatják belőle.

A városvezető kiemelte: idén várhatóan megkapja az önkormányzat mint fejlesztő annak a nettó 6,6 milliárd forintnak egy részét, ami a reptér infrastrukturális, terület- és eszközfejlesztését s környezetének rendbetételét szolgálja. A projekt több szakaszban, 2019–20–21-ben valósul meg, és a várakozások szerint egész Nyugat-Magyarországnak komoly előrelépést okozhat. A tervezett fejlesztések munkahelyeket teremthetnek, megújíthatják a turizmust, s az új desztinációk bevonása révén további légi járatok elindítását teszik lehetővé.

A polgármester elomndta, hogy komoly tárgyalásokat folytatnak több térséggel is, úgyhogy várhatóak bejelentések akár már ebben az évben is. Valamint az is elképzelhető, hogy az önkormányzat által működési támogatásra biztosított évi 50 millió forintot 2020-ban már nem működésre, hanem fejlesztésekre vagy marketingtevékenységre fordíthatják, közölte Papp Gábor.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/86887/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Kigyulladt egy orosz repülőgép-hordozó

2019.12.12. 12:15
Hegesztési munkálatok közben csaptak fel a lángok az Admiral Kuznyecov fedélzetén, többen megsérültek, van, akit nem találnak.

Kirúgta a vizes vb szervezője Balogh Sándort

2019.12.12. 11:10
Bártfai-Mager Andrea volt férje már nem dolgozik a vizes vb-t lebonyolító cég gazdasági igazgatójaként.

Megkezdődött a parlamenti választás az Egyesült Királyságban

2019.12.12. 08:20
A 650 választókerület csaknem 50 ezer választóhelyiségében az 50 millió brit választópolgár helyi idő szerint reggel 7 és este 10 óra - közép-európai idő …

Blogstar kávéház

2019.12.12. 05:15
Greta Thunberg véleményformálása, Karácsonyék rombolása, a főváros politikai tisztogatása, a mohácsi szocialista törvénysértése és Köllő Babett perverz szexuális zaklatása csütörtöki online lapszemlénkben.

Lövöldözés New York mellett – hatan haltak meg

2019.12.11. 06:05
Egy rendőrt és több civilt is agyonlőttek. A hatóságok egyelőre nem azonosítottak terrorizmusra utaló jeleket.

Blogstar kávéház

2019.12.11. 04:25
Orbán Viktor jámbor türelme, a Soros-kórus felsorakozása, a világ legfiatalabb miniszterelnöke, a grönlandi jég halálos olvadása és Ördög Nóra gyermeki kikapcsolódása.

Orbán Viktor is búcsúzik Marie Fredrikssontól

2019.12.10. 15:55
A miniszterelnök közösségi oldalán emlékezett meg a 61 éves korában elhunyt énekesnőről.

Afrikai sertéspestist igazolt a Nébih Békés megyében talált vaddisznó tetemben

2019.12.10. 14:25
A Békés megyei Biharugra község külterületén elhullott vaddisznóból mutatta ki tegnap az afrikai sertéspestis (ASP) vírusát a Nemzeti …

Kevesebb baleset, de több haláleset a vasúti átjárókban

2019.12.10. 09:50
Még mindig nem figyelünk oda kellően a vasúti átjárókban, pedig egy vonattal való találkozást a legritkább esetben lehet megúszni.

Lövöldözés volt egy csehországi kórházban

2019.12.10. 09:30
Hatra emelkedett a Csehországban elkövetett lövöldözés áldozatatinak száma. Az elkövető valószínűleg öngyilkos lett. Orbán Viktor, miniszterelnök részvét fejezte ki.

Ezeket a cikkeket olvastad már?