Blogolj!

Beindult a szezon a sármelléki Hévíz-Balaton repülőtéren

Hétvégén megérkezett az idei nyári szezon legelső charterjárata a sármelléki Hévíz-Balaton repülőtérre. A SundAir Drezdából érkezett gépét több mint 80 utas választotta. A vendégeket Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének tiszteletbeli elnöke köszöntötte, aki elmondta: a sármelléki charterjáratokkal elsősorban Hévízen, Zalakaroson és Kehidakustányban pihenőket szállítanak.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is mintegy 50 ezer vendégéjszakát remélnek a térségben a repülőgépes turistáktól, ami bizonyítja, hogy szükség van a regionális reptérre – tette hozzá.

Kiemelte: az utóbbi években drasztikusan visszaesett Németországból az autóbuszos turisták száma, miközben változatlanul népszerűek a repülőgépes utak. A légi úton érkezők ráadásul átlagosan két hétig maradnak, kifejezetten a gyógyszolgáltatásokért érkeznek, és értékelik, hogy Magyarország biztonságos úti célnak számít.

Kultsár Judit, a németországi charterek üzemeltetését szervező Mutsch Ungarn Reisen ügyvezetője az MTI-nek azt mondta: idén Frankfurtból a Lufthansa, Berlinből, Düsseldorfból és Hamburgból pedig a cseh CSA légitársasággal szerződtek az utasok szállítására. Az október közepéig tartó szezonban Frankfurtból – egy öthetes szünetet leszámítva – hetente, a másik három városból kéthetente érkeznek szombati napokon a gépek. Szerencsére a légi úton érkezők nemcsak a zalai fürdőhelyeket keresik fel, de Bükfürdő és Sárvár is az úti célok között szerepel, nyáron pedig a Balaton-parti szállodák és magánszálláshelyek iránt érdeklődő utasaik is vannak – jegyezte meg Kultsár Judit. Az érdeklődés pedig egyáltalán nem csekély, a  tavaszi járatokra már januárban elkelt az összes hely.

Papp Gábor, Hévíz polgármestere elmondta, hogy számításaik szerint még áprilisban megérkezik az Innovációs és Technológiai Minisztérium 240 millió forintos működési támogatása a Hévíz-Balaton Airport számlájára. Ez az összeg pedig a működésre fordítható, s a korábbi évekkel ellentétben akár a béreket is finanszírozhatják belőle.

A városvezető kiemelte: idén várhatóan megkapja az önkormányzat mint fejlesztő annak a nettó 6,6 milliárd forintnak egy részét, ami a reptér infrastrukturális, terület- és eszközfejlesztését s környezetének rendbetételét szolgálja. A projekt több szakaszban, 2019–20–21-ben valósul meg, és a várakozások szerint egész Nyugat-Magyarországnak komoly előrelépést okozhat. A tervezett fejlesztések munkahelyeket teremthetnek, megújíthatják a turizmust, s az új desztinációk bevonása révén további légi járatok elindítását teszik lehetővé.

A polgármester elomndta, hogy komoly tárgyalásokat folytatnak több térséggel is, úgyhogy várhatóak bejelentések akár már ebben az évben is. Valamint az is elképzelhető, hogy az önkormányzat által működési támogatásra biztosított évi 50 millió forintot 2020-ban már nem működésre, hanem fejlesztésekre vagy marketingtevékenységre fordíthatják, közölte Papp Gábor.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/86887/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Újból többezer migráns várható Európába

2020.02.22. 10:30
Hiába örülünk annak, hogy kezd jó idő lenni, ez azt is jelenti, hogy a migránsok is jobban mozgásba lendülnek.

Napközben napsütésre, este csapadékra számíthatunk

2020.02.22. 08:15
Az Országos Meteorológiai Szolgálat közlése szerint ma egy kicsit fellélegezhetünk, ugyanis több órás napsütés várható, ami azonban nem lesz zavartalan, nyugat felől ugyanis vékony …

Blogstar kávéház

2020.02.22. 03:25
Orbán Viktor ambiciózus Európája, Jakab Péter tisztogatása, Gyöngyöspata uzsorásai, Budapest kátyútengere és Meghan Markle királydrámája szombati online lapszemlénkben.

Újabb nemzeti konzultációs kérdést hozott nyilvánosságra a kormány

2020.02.21. 17:45
A nemzeti konzultáció harmadik kérdéskörét is közzétette a Fidesz pénteken a Facebook-oldalán: az emberek arról is elmondhatják a véleményüket, …

Nem lesz hozzánk kegyes az időjárás

2020.02.21. 13:55
Már kezdtük elhinni, hogy pár pillanat és itt a tavasz, de az időjárás most meggondolta magát.

Távozik Persányi Miklós az Állatkert éléről

2020.02.21. 11:40
Persányi Miklós, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója egészségi okokból március 1-jével lemondott magasabb vezetői megbízásáról. Megbízott főigazgatóként a jelenlegi operatív …

A MAZSIHISZ is támogatja a nemzeti régiók védelmét

2020.02.21. 08:40
A zsidó hitközségek szövetsége leszögezi, hogy a zsidóság is elnyomott kisebbségként élt Egyiptom országában, amire még 2000 év után szüntelenül megemlékeznek. Ezért is …

Blogstar kávéház

2020.02.21. 04:55
Az Orbán-kormány ultimátuma, Soros György szivárgása, Gyurcsány Ferenc terjeszkedése, az ingatlanpiac alkupozíciói és Drew Barrymore kivirulása pénteki online lapszemlénkben.

Bele kell húzni, hogy összejöjjön a Székely Nemzeti Tanács európai polgári kezdeményezése

2020.02.20. 19:15
Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, a héten átlépte a bűvös százezres határt a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) …

Többszáz autó karambolozott Kanadában

2020.02.20. 15:50
Hatalmas baleset bénított meg egy Montréal melletti főutat, ahol több mint 200 (!) autó ütközött össze. Sokan megsérültek, és halálos áldozatok is vannak.

Ezeket a cikkeket olvastad már?