Csak öt újabb fertőzöttet találtak idehaza
Az előző napi tizenhat után ez némiképp megnyugtató, egyelőre nem gyorsul a járvány.
Blogolj!

Beindult a szezon a sármelléki Hévíz-Balaton repülőtéren

Hétvégén megérkezett az idei nyári szezon legelső charterjárata a sármelléki Hévíz-Balaton repülőtérre. A SundAir Drezdából érkezett gépét több mint 80 utas választotta. A vendégeket Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének tiszteletbeli elnöke köszöntötte, aki elmondta: a sármelléki charterjáratokkal elsősorban Hévízen, Zalakaroson és Kehidakustányban pihenőket szállítanak.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is mintegy 50 ezer vendégéjszakát remélnek a térségben a repülőgépes turistáktól, ami bizonyítja, hogy szükség van a regionális reptérre – tette hozzá.

Kiemelte: az utóbbi években drasztikusan visszaesett Németországból az autóbuszos turisták száma, miközben változatlanul népszerűek a repülőgépes utak. A légi úton érkezők ráadásul átlagosan két hétig maradnak, kifejezetten a gyógyszolgáltatásokért érkeznek, és értékelik, hogy Magyarország biztonságos úti célnak számít.

Kultsár Judit, a németországi charterek üzemeltetését szervező Mutsch Ungarn Reisen ügyvezetője az MTI-nek azt mondta: idén Frankfurtból a Lufthansa, Berlinből, Düsseldorfból és Hamburgból pedig a cseh CSA légitársasággal szerződtek az utasok szállítására. Az október közepéig tartó szezonban Frankfurtból – egy öthetes szünetet leszámítva – hetente, a másik három városból kéthetente érkeznek szombati napokon a gépek. Szerencsére a légi úton érkezők nemcsak a zalai fürdőhelyeket keresik fel, de Bükfürdő és Sárvár is az úti célok között szerepel, nyáron pedig a Balaton-parti szállodák és magánszálláshelyek iránt érdeklődő utasaik is vannak – jegyezte meg Kultsár Judit. Az érdeklődés pedig egyáltalán nem csekély, a  tavaszi járatokra már januárban elkelt az összes hely.

Papp Gábor, Hévíz polgármestere elmondta, hogy számításaik szerint még áprilisban megérkezik az Innovációs és Technológiai Minisztérium 240 millió forintos működési támogatása a Hévíz-Balaton Airport számlájára. Ez az összeg pedig a működésre fordítható, s a korábbi évekkel ellentétben akár a béreket is finanszírozhatják belőle.

A városvezető kiemelte: idén várhatóan megkapja az önkormányzat mint fejlesztő annak a nettó 6,6 milliárd forintnak egy részét, ami a reptér infrastrukturális, terület- és eszközfejlesztését s környezetének rendbetételét szolgálja. A projekt több szakaszban, 2019–20–21-ben valósul meg, és a várakozások szerint egész Nyugat-Magyarországnak komoly előrelépést okozhat. A tervezett fejlesztések munkahelyeket teremthetnek, megújíthatják a turizmust, s az új desztinációk bevonása révén további légi járatok elindítását teszik lehetővé.

A polgármester elomndta, hogy komoly tárgyalásokat folytatnak több térséggel is, úgyhogy várhatóak bejelentések akár már ebben az évben is. Valamint az is elképzelhető, hogy az önkormányzat által működési támogatásra biztosított évi 50 millió forintot 2020-ban már nem működésre, hanem fejlesztésekre vagy marketingtevékenységre fordíthatják, közölte Papp Gábor.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/86887/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Komoly EU-s kisebbség blokkolja a Soros-kvótaterveket

2020.07.08. 08:30
Jó esély van rá, hogy sikerül meggátolni a lopakodó brüsszeli betelepítési elképzeléseket.

Öt újabb fertőzöttet azonosítottak Magyarországon

2020.07.08. 07:55
Jó hír, hogy immár negyedik napja nem növekedett a halálos áldozatok száma.

Blogstar kávéház

2020.07.08. 04:00
Karácsony Gergely állati hazugsága, a szélsőbal előretörése, Magyarország rejtett csodái, az innovatív kenyerek térhódítása és Ada megtervezett babaprojektje szerdai online lapszemlénkben.

Freund Tamás agykutatót választották meg az MTA elnökének

2020.07.07. 19:55
A Magyar Tudományos Akadémia 193., tisztújító közgyűlése Freund Tamás akadémikust választotta meg az MTA új elnökévé.

Összeütközött két vonat Csehországban, halálos áldozatok is vannak

2020.07.07. 18:25
Összeütközött két regionális személyvonat a nyugat-csehországi Karlovy Vary mellett kedden délután, legalább két ember meghalt és sokan megsérültek.

Tizenhat fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.07.07. 09:35
Tizenhat újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4205 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Blogstar kávéház

2020.07.07. 05:20
Soros György abortuszpártolása, az iskolaőrök elrettentése, Baranyi Krisztina boszorkányüldözése, a britek kristálytiszta részegsége és a magyar Barbie testképzavara keddi online lapszemlénkben.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Elképesztő, hogy a baloldal beszél az idősotthonok védelméről!

2020.07.06. 16:45
A Fidesz közleményben reagált Korózs Lajos (MSZP) azon elképesztően pofátlan nyilatkozatára, melyben a kormányt szólítja fel arra, hogy tegye biztonságossá az …

Orbán Viktor: Új lendületet kaphatnak a horvát-magyar kapcsolatok

2020.07.06. 16:00
Orbán Viktor gratuláló levelet írt Andrej Plenković horvát miniszterelnöknek, a Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) elnökének a párt választási győzelméhez; …

Ezeket a cikkeket olvastad már?