Blogolj!

Blogstar kávéház

Mandulafa

Orbán Viktor feltámadása.

Különleges képet osztott meg a miniszterelnök húsvét alkalmából – írja az Origo.hu.

„A templom és a feszület fölött a következő latin szöveg olvasható 'et resurrexit tertia die', ami az ősi keresztény hitvallás latin változatának szállóigévé vált része; azt jelenti: 'és harmadnapon feltámadt'. Számtalan komolyzenei mű, főleg misék szövegének része, de a magyar irodalomban Pilinszky Harmadnapon című rövid verse tette halhatatlanná. Rövid netes keresgélés után arra is rájöttünk, hogy a fotó – valószínűleg okostelefonon – Pécsett, a Havihegyen készült. Különlegessége, hogy kicsit látszódik az Év Európai Fájának nemrég megválasztott mandulafa lombozata is.”

Különleges képet osztott meg Orbán Viktor húsvét alkalmából

Különleges képet osztott meg Orbán Viktor húsvét alkalmából. A templom és a feszület fölött a következő latin szöveg olvasható "et resurrexit tertia die", ami az ősi keresztény hitvallás latin változatának szállóigévé vált része; azt jelenti: "és harmadnapon feltámadt".Számtalan komolyzenei mű, főleg misék szövegének része, de a magyar irodalomban Pilinszky Harmadnapon című rövid verse tette halhatatlanná.Rövid netes keresgélés után arra is rájöttünk, hogy a fotó - valószínűleg okostelefonon - Pécsett, a Havihegyen készült.

Szerződés

Sargentini lopása.

Az MTVA feljelentést tesz Sargentiniék kampányvideójának lopott felvételei miatt – jelenti a Hirado.hu.

„Az MTVA honlapján közzétett felhasználási feltételek kifejezetten tiltják írásbeli felhasználási engedély nélkül az MTVA és jogelődjei által készített videoanyagok felhasználását. Ha bárki a szabad felhasználást meghaladóan kívánja felhasználni a szerzői jogi tartalmat, úgy a jogtulajdonos tartalomértékesítőjével kell szerződnie – írták. Hozzátették: a forrásjelölésüktől szándékosan megfosztott felvételek engedély nélküli felhasználásával ismeretlen személyek az MTVA-nak tényleges vagyoni hátrányt okoztak. Mivel a büntető törvénykönyvbe ütköző jogsértés történt, az MTVA megteszi a szükséges jogi lépéseket és feljelentést tesz.”

Az MTVA feljelentést tesz Sargentiniék kampányvideójának lopott felvételei miatt

Feljelentést tesz a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sargentiniék kampányvideójának lopott felvételei miatt - közölte az MTVA sajtóosztálya vasárnap az MTI-vel. A GroenLinks holland baloldali párt a közelmúltban kampányvideót tett közzé Judith Sargentiniről „The Sargentini Report: A European struggle for democracy in Hungary" - vagyis A Sargentini jelentés: egy európai harc a demokráciáért Magyarországon - címmel.

Hatalom

A börtön kényszerközössége.

Ifjúkori rossz társaságba keveredése után a bűn útjára lépett és élete nagyobbik felét börtönben töltötte Boros Lajos. A Rácsok mögött szabadon című könyvében írta meg saját történetét. A vele folytatott portrébeszélgetésről a Mandiner.hu tudósít.

„A börtön egy kényszerközösség, nem egy jó hely. Szokták kérni, hogy beszéljen többet ezekről az évekről. 'Nem elég sokkoló az, ha valaki azt mondja, a 60 évéből több mint 30-at börtönben ült? Miről beszéljek, a poloskákról vagy a közös fürdőről?' – szokta kérdezni. Ha van fél órája, inkább arról mesél, hogy miért nincs nyolcadjára is börtönben, miért nem a Blaha Lujza téren fekszik egy kartondobozzal, miért nem egy pszichiátrián van, miért nem egy kocsmában ül, vagy miért nem szurkálja magát injekcióval. Ehelyett egy fiatalokkal teli teremben beszél arról, hogy Krisztus mit tett az életével. 'Istennek van hatalma arra, amire az embernek nincs, hogy egy teljesen összeszakadt, szétcsúszott életet újjáépítsen' – vallja.”

Aki letette bűneit Isten elé - így kezdett új életet a mindent megbánó bűnöző | Mandiner

„Úgy voltam, mint valami szemét a szélben." Ifjúkori rossz társaságba keveredése után a bűn útjára lépett és élete nagyobbik felét börtönben töltötte Boros Lajos. Megtérése után viszont még azokat a bűncselekményeit is bevallotta, amiket nem derítettek ki - ami miatt még tovább kellett börtönben ülnie.

Tévedés

Önveszélyes alváshiány.

Kutatók összegyűjtöttek néhány alvással kapcsolatos tévhitet, amelyek népszerűek, de semmi közük a pihenéshez. Ideje megtanulnunk aludni, különben zombiként fogjuk végigtántorogni a napot – összegez a 444.hu.

„Az amerikaiak harmada hét óránál kevesebbet alszik egy nap, pedig a tudósok szerint 7-10 óra alvásra van szüksége a szervezetnek minden éjszaka (ez azért függ a kortól is). Globálisan az alváshiány a népesség 45 százalékának egészségét fenyegeti. Ha csak 5 órát alszunk, növekszik az esélye a szív- és érrendszeri megbetegedésnek. Egy 2007-es kutatásban több mint tízezer britet vizsgáltak, és arra jutottak, hogy azok, akik 7-ről 5 órára csökkentették az alvással töltött idejüket, egyszerűen dupla akkora eséllyel fognak meghalni.”

Ideje megtanulnunk aludni, különben zombiként fogjuk végigtántorogni a napot - 444

Előfordul, hogy napi 5 órát alszom. Általában legyintek, nem gond, 4 óránál kezdődik a para. A telefont beállítom, hogy csörgessen meg egyszer, aztán 10 perc múlva még egyszer. Van, hogy forgolódok az ágyban, és olyan is, hogy elalvás előtt sorozatot nézek. Állítólag horkolok is.

Felügyelet

Adele milliós kifosztása.

A napokban bejelentett váláson úgy tűnik, nagyot bukhat az énekesnő, a férjével ugyanis nem írtak házassági szerződést – állítja a Blikk Online.

„Adele és férje, Simom Koneckit három év házasság után külön folytatják útjaikat. Azonban a The Sun megtudta: ez akár milliomossá is teheti a férfit, a pár ugyanis a frigy előtt nem készített házassági szerződést. Ennek értelmében tehát Koneckit benyújthatja igényét az énekesnő vagyonának felére – ami egyes becslések szerint átszámítva akár 53 milliárd forint is lehet. Hogy ennek valóban megkapja-e a felét az ex, vagy csak egy részét 'örököl' felesége pénzéből, nem tudni, ahogy azt sem, mi lesz majd a közös gyermekük, a 2012-ben született Angelo James felügyeletével.”

Milliomossá válhat Adele férje a válás után

Ahogy arról tegnap a Blikk is beszámolt, Adele és férje, Simom Koneckit három év házasság után külön folytatják útjaikat. Azonban a The Sun megtudta: ez akár miliomossá is teheti a férfit, a pár ugyanis a frigy előtt nem készített házassági szerződést.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/71740/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.10.21. 04:30
A Brexit drámai fordulatai, a Fidesz kellemetlen meglepetései, Karácsonyék provokatív visszarendeződése, a hekkerek nemzetbiztonsági kockázata és Csobot Adél véletlen igenje hétfői online lapszemlénkben.

Nem volt telitalálat a hatos lottón

2019.10.20. 17:35
Ma sem akadt szerencsés nyertes, ami azt jelenti, hogy a leendő milliomos még köztünk van.

Varga Mihály: Magyarország szeretné, ha a Világbank a migrációt kiváltó problémákra koncentrálna

2019.10.20. 16:40
A pénzügyminiszter szombaton a Világbank közgyűlésén vett részt Washingtonban, ahol arról is …

Hétfőtől eSzemélyihez is hozzárendelhető a vasúti bérlet

2019.10.20. 15:25
Október 21-től a MÁV vasúti bérletei hozzárendelhetők az új típusú - 2016. január 1-től kibocsátott - személyazonosító igazolványhoz, az eSzemélyihez.

Blogstar kávéház

2019.10.19. 22:15
Borkai búcsúztatása, Gyurcsányék lopkodása, Salvini soros üdvözlete, a Balaton őszi termése és Demjén Rózsi fenomenális visszatérése online lapszemlénkben.

Több településen egészségtelennek minősítették a levegőt

2019.10.19. 19:05
A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) Facebook-oldalán szombaton közzétett tájékoztatás szerint Nyíregyházán és Székesfehérváron is egészségtelennek …

Blogstar kávéház

2019.10.19. 05:15
Orbán Viktor bölcselkedése, Karácsony Gergely demszkysedése, a balliberálisok titokzatos kampánymilliói, az MSZP Mohácsa és Szente Vajk szívszorító vallomása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.10.18. 05:00
A Demszky-éra kísértése, Jakab Péter harcos intrikái, a migrációs krízis veszélye, a Balkán időzített bombája és Varga Izabella esküvői kulisszatitkai pénteki online lapszemlénkben.

Aláírták az új megállapodást az Egyesült Királyság kiválásának feltételeiről

2019.10.17. 18:30
Aláírták az új megállapodást az Egyesült Királyság rendezett európai uniós kiválásának feltételeiről a tagországok …

EU-csúcs - Megkezdődött az uniós tagországok kormányfőinek találkozója

2019.10.17. 16:30
Megkezdődött csütörtök délután Brüsszelben az Európai Tanács kétnapos találkozója, amelynek központi témája a brit uniós tagság …

Ezeket a cikkeket olvastad már?