Blogolj!

Hét öngyilkos merénylő robbanthatott Srí Lankán

A robbantássorozatnak legalább 290 halálos áldozata és ötszáz sebesültje van, köztük külföldi állampolgárok. Egy magyar szakértő szerint az Iszlám Állam állhat a háttérben.

Fotó: Facebook

Hét öngyilkos merénylő követte el tegnap a Srí Lanka-i templomokban és hotelekben csaknem egyszerre végrehajtott hat támadást – mondta el egy kormányzati igazságügyi orvosszakértő, Arijananda Velianga hétfőn.

A szakértő szerint a helyszínről összegyűjtött mintákból derült ki, hogy öngyilkos merénylők voltak a robbantók – írja az MTI.

A Colombóban található Shangri-La luxusszállodában ketten robbantottak, a szintén colombói Cinnamon Grand Hotelben és Kingsburyben, a Szent Antal katolikus templomban, a negombói Szent Sebestyén katolikus templomban, és a batticsaolai evangéliumi keresztény templomban egy-egy merénylő hajtott végre támadást.

A robbantássorozatnak legalább 290 halálos áldozata és ötszáz sebesültje van, köztük külföldiek: brit, amerikai, török, indiai, kínai, dán, holland és portugál állampolgárok.

Az összehangolt támadást egyelőre egyetlen terrorista szervezet sem vállalta magára. Az M1-nek nyilatkozó szakember szerint viszont az ISIS állhat a háttérben. Az Iszlám Állam terrorszervezet egykori, Srí Lankára visszatért tagjai vagy más beszervezettjei lehetnek a vasárnapi merényletsorozat mögött - fogalmazott Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő. 

A rendvédelmi hatóságok megerősítették a sajtóinformációkat: 24 gyanúsítottat őrizetbe vettek a főváros, Colombo térségében. Ők mind Srí Lanka-i állampolgárok.

Az állami vezetés közben elismerte, a hírszerzésnek voltak előzetes értesülései egy kevésbé ismert iszlamista csoportról, illetve vele összefüggésben templomok elleni lehetséges merényletekről. A miniszterelnök ígéretet tett: ki fogják vizsgálni, miért nem tettek intézkedéseket ez ügyben. Srí Lanka külföldről kér segítséget annak kiderítésére, hogy a támadók kapcsolatban álltak-e nemzetközi terrorszervezetekkel.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/71772/pics/lead_800x600.jpg
húsvét,kereszténység,Merénylet,Srí Lanka,terrorizmus,terrortámadás
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Ida 2019-04-22 12:12:59
Nem véletlen nevezik egyre többen korunk világpolitikáját halálkultúrának.
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Késeléses merénylet rázta meg Glasgow városát

2020.06.26. 15:35
A támadásban a hírek szerint legalább hárman meghaltak.

A keresztény összefogás győzheti le a világjárványt

2020.05.30. 21:30
Pünkösd kiváló alkalmat teremt rá, hogy a kereszténység magába nézzen, átgondolja, értékelje helyzetét.

„Ámde Krisztus feltámadt”

2020.04.10. 09:20
2020 húsvétjára közös nyilatkozatot adott ki a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia.

Legerősebb fegyverünk az önuralom

2020.04.10. 08:10
Orbán Viktor szokásos péntek reggeli interjújában a kijárási korlátozásról, a kórházlátogatások fontosságáról, a szokatlan Húsvétról és a gazdaság újbóli fellendítéséről beszélt.

Ez a húsvét nem lesz olyan, mint a többi

2020.04.09. 12:35
Müller Cecília országos tisztifőorvos szerint fontos, hogy megtartsuk a szokásos ünnepi szokásainkat, már persze azokat, amelyeket a rendkívüli járványhelyzetben megtarthatunk.

Nagycsütörtökkel megkezdődik a húsvéti szentháromnap

2020.04.09. 09:50
A nagycsütörtök Krisztus szenvedéseinek kezdetét idézi, ez a nap az Eucharisztia (Oltáriszentség) és a papság (egyházi rend) alapításának ünnepe. Nagypéntek Kristus …

Megindító videót tett közzé Orbán Viktor virágvasárnap alkalmából

2020.04.05. 14:55
Közeledik a húsvét, ma pedig virágvasárnap van. Orbán Viktor ennek apropóján osztott meg egy megható videót Facebook-oldalán, ami az összetartozást …

Nagyhétben és Húsvétkor is zárva maradnak a templomok

2020.04.04. 18:35
Tekintve a kijárási korlátozásra illetve a arra, hogy a koronavírus járvány még messze nem vonult le hazánkban, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia korábbi rendelkezései a …

Napokkal ezelőtt szabadult a börtönből a londoni késelő

2020.02.03. 11:50
Az elkövető, a 20 éves Sudesh Amman, akit a rendőrök agyonlőttek, kormányforrásokból származó brit médiaértesülések szerint alig egy hete szabadult a börtönből a rá …

Több ezren tüntettek a képződményező Niedermüller ellen Budapesten

2020.01.30. 21:10
A tömeg az erzsébetvárosi, keresztényeket becsmérlő DK-s polgármester lemondását követelte. A demonstrálók teljesen megtöltötték az Erzsébet körutat a …

Ezeket a cikkeket olvastad már?