Blogolj!

Hét öngyilkos merénylő robbanthatott Srí Lankán

A robbantássorozatnak legalább 290 halálos áldozata és ötszáz sebesültje van, köztük külföldi állampolgárok. Egy magyar szakértő szerint az Iszlám Állam állhat a háttérben.

Fotó: Facebook

Hét öngyilkos merénylő követte el tegnap a Srí Lanka-i templomokban és hotelekben csaknem egyszerre végrehajtott hat támadást – mondta el egy kormányzati igazságügyi orvosszakértő, Arijananda Velianga hétfőn.

A szakértő szerint a helyszínről összegyűjtött mintákból derült ki, hogy öngyilkos merénylők voltak a robbantók – írja az MTI.

A Colombóban található Shangri-La luxusszállodában ketten robbantottak, a szintén colombói Cinnamon Grand Hotelben és Kingsburyben, a Szent Antal katolikus templomban, a negombói Szent Sebestyén katolikus templomban, és a batticsaolai evangéliumi keresztény templomban egy-egy merénylő hajtott végre támadást.

A robbantássorozatnak legalább 290 halálos áldozata és ötszáz sebesültje van, köztük külföldiek: brit, amerikai, török, indiai, kínai, dán, holland és portugál állampolgárok.

Az összehangolt támadást egyelőre egyetlen terrorista szervezet sem vállalta magára. Az M1-nek nyilatkozó szakember szerint viszont az ISIS állhat a háttérben. Az Iszlám Állam terrorszervezet egykori, Srí Lankára visszatért tagjai vagy más beszervezettjei lehetnek a vasárnapi merényletsorozat mögött - fogalmazott Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő. 

A rendvédelmi hatóságok megerősítették a sajtóinformációkat: 24 gyanúsítottat őrizetbe vettek a főváros, Colombo térségében. Ők mind Srí Lanka-i állampolgárok.

Az állami vezetés közben elismerte, a hírszerzésnek voltak előzetes értesülései egy kevésbé ismert iszlamista csoportról, illetve vele összefüggésben templomok elleni lehetséges merényletekről. A miniszterelnök ígéretet tett: ki fogják vizsgálni, miért nem tettek intézkedéseket ez ügyben. Srí Lanka külföldről kér segítséget annak kiderítésére, hogy a támadók kapcsolatban álltak-e nemzetközi terrorszervezetekkel.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/71772/pics/lead_800x600.jpg
húsvét,kereszténység,Merénylet,Srí Lanka,terrorizmus,terrortámadás
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Ida 2019-04-22 12:12:59
Nem véletlen nevezik egyre többen korunk világpolitikáját halálkultúrának.
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Döbbenet: robbanás rázta meg Lyont

2019.05.24. 18:55
Újabb terrortámadás zaklatja fel Európát: csomagba rejtett bomba robbant a francia nagyvárosban. Úgy tűnik, ezúttal legalább halálos áldozatok nincsenek.

Még nincs vége? Csaknem száz bombát találtak Srí Lanka fővárosában

2019.04.22. 16:05
Könnyen lehet, hogy a terroristák további merényletekre is készültek vagy készülnek.

Orbán: Magyarország elkötelezett a terrorizmus elleni harc mellett

2019.04.22. 05:45
A magyar miniszterelnök a kereszténységet ért súlyos Srí Lanka-i merényletre reagált.

Több mint 200 halálos áldozata van a Srí Lanka-i robbantássorozatnak

2019.04.21. 18:30
Az indiai ANI hírügynökség számolt be elsőként arról, hogy legalább hat robbanás rázta meg Srí Lankát húsvét vasárnap reggel. Később a főváros …

Szijjártó: a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon

2019.04.21. 16:30
A kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a húsvétvasárnap Srí Lankán elkövetett, több …

Feltámadás – már biztos, hogy nem omlik össze a Notre-Dame!

2019.04.20. 08:05
Húsvét csodája: sikerült stabilizálni, vagyis megmenteni a Notre-Dame székesegyház épületének struktúráját. Lesz feltámadás!

Magyarország mindig támogatja a bajba jutott keresztény közösségeket

2019.04.16. 15:20
Éppen ezért természetes, hogy a Notre-Dame újjáépítésében is részt vesz, erről Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter beszélt kedden …

Húsvétra ismét tavaszi időjárás várható

2019.04.15. 10:10
Melegszik az idő a következő napokban: a leghidegebb órákban helyenként még mínuszok is lehetnek, míg napközben néhol 20 fok körül alakulnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai …

Konzervatív álarcban folyik a keresztény kultúra önfelszámolása

2019.04.08. 05:55
A háttérben valójában a liberalizmus gonosz aknamunkáját figyelhetjük meg.

Nem működik Európában a dzsihádisták kiszűrése?

2019.04.08. 05:50
Továbbra is előfordul, hogy terroristák kapnak menedékjogot és névtelen bankkártyát a kontinensen.

Ezeket a cikkeket olvastad már?