Blogolj!

Még nincs vége? Csaknem száz bombát találtak Srí Lanka fővárosában

Könnyen lehet, hogy a terroristák további merényletekre is készültek vagy készülnek.

Fotó: Twitter/seductv

Kisebb robbanás volt Srí Lankán egy templomnál – írja az Index a BBC híre alapján. Bár ezúttal a rendőrség volt az elkövető – egy autóban lévő, gyanúsnak tűnő táskát semmisítettek meg a Szent Antal katolikus templomnál – a vasárnapi terrorcselekmények után egy nappal érthető módon ismét pánik tört ki a fővárosban. Az egyenruhások közben egy férfit is letartóztattak.

Az AFP hírügynökség pedig a helyi rendőrségre hivatkozva arról számolt be, 87 újabb robbanószerkezetre bukkantak a colombói buszállomáson, illetve a repülőtérre vezető úton is hatástalanítottak egy bombát a rendőrök. A fenyegetettség tehát nem szűnt meg.

Mint megírtuk, húsvétvasárnap reggel robbantássorozat rázta meg Srí Lankát. Nyolc robbantásban eddig 290 ember halt meg, és több mint 500-an megsérültek. Hat támadást a fővárosban, Colombóban követtek el: négy luxusszállodában, a Szent Antal katolikus templomban és egy eddig meg nem nevezett épületben. A két vidéki robbantást a fővárostól 30 kilométerrel északra lévő Negombo város katolikus Szent Sebestyén-templomában, illetve a 250 kilométerrel keletre lévő Batticsaola város evangéliumi keresztény templomában hajtották végre.

Hétfőn a helyi egészségügyi miniszter bejelentette, hogy egy eddig ismeretlen, kisebb helyi iszlám szélsőséges csoport, a Nemzeti Tauhít Dzsamaat követte el a vasárnapi robbantásokat. Az öngyilkos merénylők egytől egyig Srí Lanka-i állampolgárok voltak, azt egyelőre nem tudni, rendelkeztek-e összeköttetésekkel a nemzetközi terrorszervezetekhez, így az Iszlám Államhoz.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/71790/pics/lead_800x600.jpg
húsvét,kereszténység,Merénylet,Srí Lanka,terrorizmus,terrortámadás
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Döbbenet: robbanás rázta meg Lyont

2019.05.24. 18:55
Újabb terrortámadás zaklatja fel Európát: csomagba rejtett bomba robbant a francia nagyvárosban. Úgy tűnik, ezúttal legalább halálos áldozatok nincsenek.

Hét öngyilkos merénylő robbanthatott Srí Lankán

2019.04.22. 09:50
A robbantássorozatnak legalább 290 halálos áldozata és ötszáz sebesültje van, köztük külföldi állampolgárok.

Orbán: Magyarország elkötelezett a terrorizmus elleni harc mellett

2019.04.22. 05:45
A magyar miniszterelnök a kereszténységet ért súlyos Srí Lanka-i merényletre reagált.

Több mint 200 halálos áldozata van a Srí Lanka-i robbantássorozatnak

2019.04.21. 18:30
Az indiai ANI hírügynökség számolt be elsőként arról, hogy legalább hat robbanás rázta meg Srí Lankát húsvét vasárnap reggel. Később a főváros …

Szijjártó: a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon

2019.04.21. 16:30
A kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a húsvétvasárnap Srí Lankán elkövetett, több …

Feltámadás – már biztos, hogy nem omlik össze a Notre-Dame!

2019.04.20. 08:05
Húsvét csodája: sikerült stabilizálni, vagyis megmenteni a Notre-Dame székesegyház épületének struktúráját. Lesz feltámadás!

Magyarország mindig támogatja a bajba jutott keresztény közösségeket

2019.04.16. 15:20
Éppen ezért természetes, hogy a Notre-Dame újjáépítésében is részt vesz, erről Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter beszélt kedden …

Húsvétra ismét tavaszi időjárás várható

2019.04.15. 10:10
Melegszik az idő a következő napokban: a leghidegebb órákban helyenként még mínuszok is lehetnek, míg napközben néhol 20 fok körül alakulnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai …

Konzervatív álarcban folyik a keresztény kultúra önfelszámolása

2019.04.08. 05:55
A háttérben valójában a liberalizmus gonosz aknamunkáját figyelhetjük meg.

Nem működik Európában a dzsihádisták kiszűrése?

2019.04.08. 05:50
Továbbra is előfordul, hogy terroristák kapnak menedékjogot és névtelen bankkártyát a kontinensen.

Ezeket a cikkeket olvastad már?