Blogolj!

Még nincs vége? Csaknem száz bombát találtak Srí Lanka fővárosában

Könnyen lehet, hogy a terroristák további merényletekre is készültek vagy készülnek.

Fotó: Twitter/seductv

Kisebb robbanás volt Srí Lankán egy templomnál – írja az Index a BBC híre alapján. Bár ezúttal a rendőrség volt az elkövető – egy autóban lévő, gyanúsnak tűnő táskát semmisítettek meg a Szent Antal katolikus templomnál – a vasárnapi terrorcselekmények után egy nappal érthető módon ismét pánik tört ki a fővárosban. Az egyenruhások közben egy férfit is letartóztattak.

Az AFP hírügynökség pedig a helyi rendőrségre hivatkozva arról számolt be, 87 újabb robbanószerkezetre bukkantak a colombói buszállomáson, illetve a repülőtérre vezető úton is hatástalanítottak egy bombát a rendőrök. A fenyegetettség tehát nem szűnt meg.

Mint megírtuk, húsvétvasárnap reggel robbantássorozat rázta meg Srí Lankát. Nyolc robbantásban eddig 290 ember halt meg, és több mint 500-an megsérültek. Hat támadást a fővárosban, Colombóban követtek el: négy luxusszállodában, a Szent Antal katolikus templomban és egy eddig meg nem nevezett épületben. A két vidéki robbantást a fővárostól 30 kilométerrel északra lévő Negombo város katolikus Szent Sebestyén-templomában, illetve a 250 kilométerrel keletre lévő Batticsaola város evangéliumi keresztény templomában hajtották végre.

Hétfőn a helyi egészségügyi miniszter bejelentette, hogy egy eddig ismeretlen, kisebb helyi iszlám szélsőséges csoport, a Nemzeti Tauhít Dzsamaat követte el a vasárnapi robbantásokat. Az öngyilkos merénylők egytől egyig Srí Lanka-i állampolgárok voltak, azt egyelőre nem tudni, rendelkeztek-e összeköttetésekkel a nemzetközi terrorszervezetekhez, így az Iszlám Államhoz.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/71790/pics/lead_800x600.jpg
húsvét,kereszténység,Merénylet,Srí Lanka,terrorizmus,terrortámadás
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Magasabb európai szintre kell helyezni az üldözött keresztények diplomáciai képviseletét

2020.01.14. 18:45
Ezt Hölvényi György, az Európai Néppárt kereszténydemokrata képviselője jelentette ki a Néppárt vallásközi …

A keresztség egész életükben védi és segíti a gyerekeket

2020.01.12. 19:50
Ferenc pápa 32 gyermeket keresztelt meg a Sixtus-kápolnában vasárnap Jézus megkeresztelkedésére emlékezve.

Fokozott biztonsági intézkedések New Yorkban

2020.01.04. 09:25
A Nemzeti Gárdát is kivezényelték a repterekre, valamint a fontosabb csomópontoknál és hidaknál is megerősítették a biztonsági intézkedéseket.

Biztonsági kockázatot jelentenek az ISIS hazatérő katonái

2019.12.22. 10:55
Kis Benedek József biztonságpolitikai szakértő volt az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorának a vendége, ahol arról beszélt, hogy komoly biztonsági kockázatot …

Lövöldözés New York mellett – hatan haltak meg

2019.12.11. 06:05
Egy rendőrt és több civilt is agyonlőttek. A hatóságok egyelőre nem azonosítottak terrorizmusra utaló jeleket.

Próbaidős rab követte el a pénteki terrortámadást Londonban

2019.11.30. 07:55
A BBC és több brit lap is úgy tudja, a késes támadás elkövetőjét próbaidőre helyezték szabadlábra. Börtönbüntetését terrorcselekmény elkövetése miatt töltötte.

Hágában is késeltek, többen megsebesültek

2019.11.29. 21:00
Fekete péntek: London után Hágában is késeléses terrorcselekményt követtek el.

Lövöldözés volt a London Bridge-nél

2019.11.29. 15:35
Késes támadót lőttek le a rendőrök péntek délután London belvárosában. Ketten meghaltak, és többen megsérültek a merényletben, melyet terrorcselekménynek nyilvánítottak.

Szijjártó: meg kell büntetni az Iszlám Államhoz csatlakozó külföldi harcosokat

2019.11.19. 17:55
Nem az Iszlám Államhoz csatlakozó külföldi harcosok visszafogadásáról, hanem a megbüntetésükről kell beszélni - foglalta össze …

Már 50 ezer halottja van az Iszlám Államnak

2019.11.19. 09:00
Dezső Tamás, a Migrációkutató Intézet igazgatója szerint az Iszlám Állam nevű terrorszervezetnek mintegy 50 ezer halottja van.

Ezeket a cikkeket olvastad már?