Blogolj!

Blogstar kávéház

Vagyon

Orbán Viktor megtakarítása.

A miniszterelnök majdnem minden megtakarított forintját a Fideszre költötte – állítja a Népszava Online.

„Orbán Viktor 1 032 421 forintot adományozott tavaly a pártjának, szúrta ki a Fidesz 2018. évi pénzügyi kimutatásában a 24.hu. Ez az összeg közel annyi, mint a miniszterelnök összes megtakarítása, amely a 2019-es adóbevallása szerint 1 millió 395 ezer forint. Így már csak az a kérdés: vajon miből fizeti ki a miniszterelnök az OTP magánrepülőjét –amivel ha utazott, azt mindig kifizette Csányi Sándor szerint –, hogyha majdnem teljes vagyonát pártjára költi.”

Orbán majdnem minden megtakarított forintját a Fideszre költötte

Legalábbis ez derül ki, ha a kormánypárt pénzügyi kimutatását és a miniszterelnök vagyonnyilatkozatát egymás mellé teszi valaki. A kimutatás szerint tavaly forintra pontosan 2 milliárd 426 millió 316 ezer 698 forint bevétele volt a kormánypártnak, és ebből 1,5 milliárd központi költségvetésből származó támogatás, 407 millió adomány, 301 millió egyéb támogatás és 176 millió tagdíj.

Bizalom

A falusi csok piacmozgatása.

Az év végére újra magára találhat az európai gazdaság. A magyar fogyasztói bizalmat az új állampapír is javítja – derül ki a Magyar Hírlap Online gazdasági elemzéséből.

„Ami hazánkat illeti, ma teszi közzé bizalmi indikátorát a Gazdasági Kutató Intézet. Stagnálásra számítunk, de a magyar mutatók így is kedvezőbbek mint Németország vagy az eurozóna átlaga – jegyezte meg Virovcz Péter. A fogyasztói bizalom pedig az új állampapír, valamint a falusi csok bevezetésének köszönhetően javulhat. Ha a mutató nem okoz meglepetést, nem lesz piacmozgató hatása.”

Az év végére újra magára találhat az európai gazdaság

Az euróövezetben két meghatározó adat lesz a héten - mondta lapunknak Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzője. Ma a fogyasztói beszerzésimenedzser-indexet közlik, a negatív érték után javulás következhet áprilisban a 2018 decemberi mélyponthoz képest, -6,9 pont az előzetes várakozás. Az elemző hozzátette, összességé­ben pesszimista az elemzői konszenzus, ugyanakkor úgy véli, a fogyasztás, ami a növekedés motorját adja, erősödő lehet.

Feszültség

Szarka Tamás kerítései.

A 40 éves zenei karrierjéről, a Felvidékről és a Kárpát-medencei együttlétről is beszél a V4NA nemzetközi hírügynökségnek adott interjújában a Ghymes Kossuth-díjas alapítója, vezetője, Szarka Tamás – idézi az Origo.hu.

„A nyolcvanas években már óriási volt a rendszerben a feszültség, az embereket zavarta a hatalmas villanykerítés mögötti bezártság. És ez nem olyan volt, mint a mai kerítés, amit annyian szidnak, az nem arra szolgált, hogy ide ne jöhessen bárki. Az bizony arra, hogy mi ne mehessünk bárhova. Az akkori nem minket védett, hanem minket zárt be, a két funkció között pedig markáns különbség van. A nyolcvanas évek már túlfeszültek voltak. Benne volt a ki nem mondott remény, éreztük, hogy a rendszert még lehet valameddig húzni, de sokáig már nem.”

Nem kell szégyellnünk nyilvánosan magyarul beszélnünk

A 40 éves zenei karrierjéről, a Felvidékről és a Kárpát-medencei együttlétről is beszélt a V4NA nemzetközi hírügynökségnek adott interjújában a Ghymes Kossuth-díjas alapítója, vezetője, Szarka Tamás. Beszél arról, amikor Nyitrán húsz szlovák szélsőséges vasrudakkal támadt rájuk, de arról is, amikor szlovákok kezdtek magyarul tanulni a zenéjük hatására.

Hit

Caramel ősrobbanása.

Molnár Ferenc Caramel – aki a törökszentmiklósi cigánytelepről indulva lett az egyik legtekintélyesebb magyar popsztár – már fiatalon kereste és találta meg az életét irányító isteni erőt. Azt, ami erkölcsi útmutatót jelent a számára – írja a Hirado.hu.

„Az énekes saját magát gyarló embernek tartja, sokkal alázatosabb hitet is tanúsíthatna Isten felé. Úgy fogalmazott, szeretne feketeöves hívővé válni. Mint mondta, nemcsak lelkével hisz, hanem tudatával is. Elmondása szerint gyermekkora óta foglalkoztatta a kérdés, miként alakult ki az élet, ki adatta meg az embernek az életet és a létezés örömét. Általános iskolás korában sokat forgatta a történelemkönyveket, olvasott az ősrobbanásról és hasonló földtörténeti eseményekről, ugyanakkor mégis azt érezte, ez ép ésszel fel nem fogható magyarázat a létezésre és arra, hogy ki is ő maga valójában. Végül Isten adta meg számára a választ arra, hogy mi létezésének a célja, és mi is az élet valódi célja.”

Molnár Ferenc Caramel: A szeretet velünk született isteni adottság

Molnár Ferenc Caramel - aki a törökszentmiklósi cigánytelepről indulva lett az egyik legtekintélyesebb magyar popsztár - már fiatalon kereste és találta meg az életét irányító isteni erőt. Azt, ami erkölcsi útmutatót jelent a számára. A Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorának arról is mesélt, milyen mélyen megindítja, mikor elhanyagolt, mélyszegénységben élő gyermekekkel találkozik.

Futás

Tatár Csilla kikapcsolódása.

Tatár Csilla csinosabb, mint valaha. A műsorvezető kisfia, Milán születése után nagyon nehezen regenerálódott, és közel két év telt el, amíg a teste és a lelke is készen állt a rendszeres mozgásra – így a Lokál Online.

„Már több mint másfél éve sportolok hetente 4-5 alkalommal, ami azonkívül, hogy formál, ki is kapcsol – magyarázta. – A futást nagyon megszerettem. Edzővel fogtam bele, aki megtanított a helyes mozgásra, és ma már akár kétszer is körbefutom a Margitszigetet. Milánt reggel elviszem az óvodába, már edzőruhában, és utána azonnal futni megyek, ami körülbelül napi 40 perc, de nagyon sokat jelent – tette hozzá. Csilla úgy véli, egy anyukának érdemes megkeresni azt a mozgásformát, ami nem vesz el túl sok időt, mégis felölti energiával, és kikapcsolja.”

Tatár Csilla: Előnyömre változtam

Tatár Csilla csinosabb, mint valaha. A műsorvezető kisfia, Milán születése után nagyon nehezen regenerálódott, és közel két év telt el, amíg a teste és a lelke is készen állt a rendszeres mozgásra. - Nekem nagyon sokáig tartott, amíg bele tudtam vágni a rendszeres sportolásba, sokáig regenerálódtam.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/71796/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

A héten újra csökkennek az üzemanyagárak

2019.06.17. 14:15
A Mol 5 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán - értesült az MTI hétfőn piaci forrásból.

Étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a Nébih

2019.06.17. 11:15
Gyógyszerhatóanyagokat tartalmazó étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Blogstar kávéház

2019.06.17. 05:05
Nagy Feró lázadása, Szanyi Tibor panaszáradata, a szocialisták vágóhídja, trükkös óvodai leminősítés és Rubint Réka szovjet csodája hétfői online lapszemlénkben.

Volt telitalálat a hatos lottón

2019.06.16. 16:50
Egyvalaki ma nagyon szerencsés és egyben nagyon gazdag lett.

Boris Johnson a legesélyesebb a brit Konzervatív Párt vezetésére

2019.06.16. 11:10
Egy hazai szakértő szerint az eddigi eredmények alapján Boris Johnson tűnik a legesélyesebbnek a kormányzó brit Konzervatív Párt vezetésére.

Kánikula megy, eső jön

2019.06.16. 07:50
Jó hír, hogy lassan országszerte véget ér a nagy hőség, viszont a napernyőt most esernyőre kell váltani.

Blogstar kávéház

2019.06.16. 05:10
Hülyének nézett magyarság, Kálmán Olga gyurcsányi frigye, a Fidesz háztáji ellenzéke, emberpróbáló kánikula és a magyar rendőrnő ezüstös összecsuklása vasárnapi online lapszemlénkben.

Két holttestet találtak egy tóban Nyékládházánál

2019.06.15. 08:50
Egy férfi és egy gyermek holttestét fedezték fel egy vízből kiemelt gépkocsiban Nyékládházánál - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n.

Blogstar kávéház

2019.06.15. 05:15
Karácsony döntésképtelensége, Gyurcsány leszámolása, Európa zöldcsapdája, égető hőhullám és Hosszú Katinka forró csókolózása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.06.14. 04:00
Az Orbán-kormány alibitárgyalásai, a zöldpártok hitelessége, évszázados melegrekordok, sztárséfek celebhódításai és Bella Thorne édeshármasa pénteki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?