Blogolj!

Blogstar kávéház

Csoda

A Notre-Dame iszlamizálódása.

Azt ígérték, hogy a Notre-Dame-ot régi pompájába állítják vissza, amilyen gyorsan csak lehet. Nos, azóta az építészvilágból egyre hajmeresztőbb ötletekkel állnak elő az újjáépítésre, sőt inkább a „modernizálásra” – számol be róla az Origo.hu.

„A legabszurdabb gondolatokat azonban a Tom Wilkinson nevű 'szakértő' írta a Domus építészeti magazinba: szerinte megemlékezhetnének a '60-as években a francia kormány ellen tüntető algériai muszlimokról is azzal, hogy a ledőlt huszártorony helyére építenek egy minaretet. Mint fogalmazott, az állam áldozatairól úgy is megemlékezhetnénk, hogy – miért is ne? – egy csodás minaretet építünk [a torony helyére].”

Behódolás: egyesek már minaretet építenének a Notre-Dame tetejére

Április 15-én, hétfőn kora este gyulladt ki a párizsi Notre-Dame székesegyház, miközben épp felújítást végeztek az épületen. A tetőszerkezet megsemmisült, az épület műkincseinek többségét azonban sikerült kimenteni, miközben ezrek nézték a helyszínen a 850 éves katedrális küzdelmét a lángokkal. Azt ígérték, hogy a Notre-Dame-ot régi pompájába állítják vissza, amilyen gyorsan csak lehet.

Poszt

Márki-Zay kalapozása.

Három perben is jogerősen elmarasztalták Hódmezővásárhely polgármesterét, aki állítása szerint saját zsebből nem tudná rendezni a költségeket, így a Facebookon kalapozik – írja a Népszava Online.

„A Facebookon kér támogatást Márky-Zay Péter, akit kedden, jó hírnév megsértése miatt három perben is elmarasztalt a szegedi bíróság. A hódmezővásárhelyi városvezető szerint összesen 2 millió forintot, na és a perköltségeket vasalnák be rajtuk, ami családjának három havi teljes bevételét jelenti – és amit ki sem tudnának fizetni. A polgármester bejegyzésében megosztotta számlaszámát, ahova – a hozzászólások alapján – már érkeztek is felajánlások. Hódmezővásárhely vezetője külön posztban számolt be az elvesztett perek hátteréről. Mint ebben írja, a sorozatos pereskedés célja szerinte a teljes ellehetetlenítés, idő, energia, pénz tekintetében egyaránt.”

Nem tudja kifizetni a 2 milliós bírságot, a Facebookon kalapozik Márki-Zay

Három perben is jogerősen elmarasztalták Hódmezővásárhely polgármesterét, aki állítása szerint saját zsebből nem tudná rendezni a költségeket. A Facebookon kér támogatást Márky-Zay Péter, akit kedden, jó hírnév megsértése miatt három perben is elmarasztalt a szegedi bíróság.

Karakter

Ellenzéki őskáosz.

Egy hónap múlva európai parlamenti választás, az ellenzékben azonban inkább az egymástól való szavazatrablásról szól a kampány, mintsem a kampányolásról – állítják a Hirado.hu szakértői.

„Az ellenzék számára az EP-választás helyosztó funkciót tölt be, hiszen az ellenzéki pártok egymás között versenyeznek, nem a Fidesz–KDNP ellen. Boros szerint az ellenzékben kevés olyan párt van, amelyiknek konkrét európai programja van, így nehezen meghatározható az, hogy a választópolgárok mely ellenzéki párt mellett teszik le voksukat. Galló Béla hozzáfűzte: Magyarországon az ellenzékben óriási káosz uralkodik, és amennyiben nem rendezik soraikat ezek a pártok, és nem erősödik meg az ellenzék élén egy karakteres politikus, akkor semmi esélyük a Fidesz leváltására.”

Egyre nagyobb méreteket ölt az ellenzéki káosz

Egy hónap múlva európai parlamenti választás, az ellenzékben azonban inkább az egymástól való szavazatrablásról szól a kampány, mintsem a kampányolásról. A főpolgármesteri előválasztás megoldhatatlannak tűnő problémája mellett foglalkozni kezdtek az uniós voksok vadászatával is. Szakértők szerint három fontos kérdés merülhet fel a szavazás kimenetelét illetően, ami meghatározza a hazai politika jövőjét is.

Kockázat

Magyarellenes uszítások.

Egy élhetőbb és békésebb Ukrajnát remélnek a kárpátaljai magyarok – erről is beszél Zelenszkij elnökké választása kapcsán a Mandiner.hu-nak Dobsa István, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezetének elnöke.

„Ha az utóbbi öt év kormányzását figyelembe vesszük, akkor kiderül, hogy változásra bizony valóban nagy szükség van. Porosenko irányítása alatt folyamatosan szűkültek a nemzetiségek jogai, olyan oktatási törvényt fogadtak el, ami ellehetetleníti a nemzeti kisebbségi nyelven működő iskolákat, illetve terítéken van az a nyelvtörvény, amely a nemzetiségi nyelvhasználatot lényegében a családi szférába szorítaná vissza. Az előző elnök kampánya az ellentétek szítására épült, ahol ellenséges színekben tüntették fel a nemzetiségi kisebbségeket, közöttük a magyar közösséget, saját magát pedig a nemzet heroikus megmentőjeként próbálta aposztrofálni. A köztévén gyakoriak voltak azok a dokumentumfilmek, melyek a kárpátaljai magyarságot az ország jelentős problémájaként, egyfajta nemzetbiztonsági kockázatként mutatták be.”

Egy élhetőbb és békésebb Ukrajnát remélünk - Dobsa István kárpátaljai magyar politikus a Mandinernek | Mandiner

A kárpátaljai magyarság körében óriási támogatottsággal győzött az új ukrán elnök, de mit remélhet a magyar közösség Zelenszkijtől? Miért mondott le eközben Kárpátalja kormányzója? E kérdésekről, a magyar közösség kilátásairól és a nyelvtörvényről is beszélt lapunknak Dobsa István, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezetének elnöke.

Személyiség

Dér Heni férfias kompenzálása.

Dér Heni édesapja fiút szeretett volna, és ezt éreztette is vele. Az énekesnő egész életében próbált neki megfelelni, de minden igyekezete ellenére apja kitagadta, amikor ő jelentkezett a Megasztárba – derül ki a Lokál Online írásából.

„Erősen kompenzáltam édesapám miatt kislánykoromban, mert ő fiút szeretett volna. (…) Azt látod, hogy apukád mindenki mást letojik magasról, csak a férfi számít, mert az lehet a család örököse, aki továbbvisz mindent. A lány mit visz tovább? Még a nevedet sem – kezdte Dér Heni, aki emiatt elkezdett kompenzálni és férfias személyiségjegyeket felvenni. – Nagyon sok éven át tartó munka kellett ahhoz, hogy ezt le tudjam dolgozni. Hogy ne akarjak férfi lenni, hiszen akkor a mellettem lévő férfi sem tud majd férfi lenni – folytatta az énekesnő.”

Dér Henit kitagadta az édesapja

Dér Heni édesapja fiút szeretett volna, és ezt éreztette is vele. Az énekesnő egész életében próbált neki megfelelni, de minden igyekezete ellenére apja kitagadta, amikor ő jelentkezett a Megasztárba. Dér Heni a Liluland című internetes műsor vendégeként vallott arról, hogy édesapja fiút szeretett volna, ami az egész életére kihatott.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/71889/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.05.30. 04:25
Orbán Viktor feketelevese, a balliberálisok álságos nácizása, a Hableány-tragédia emlékezete, a futball orosz rulettje és Berki Krisztián állati meglepetése szombati online lapszemlénkben.

A Hableány-tragédia áldozataira emlékeztek meg Budapesten

2020.05.29. 11:25
A dunai hajóbaleset 28 elhunytjára hajós kegyeleti szertartás keretében emlékeztek meg a tragédia évfordulóján pénteken.

Blogstar kávéház

2020.05.29. 04:15
A rozsdaövezeti lakásépítés gyorsítósávja, az iskolaőrség elrettentő ereje, az Európai Unió rosszhiszeműsége, a frontvonalban harcolók megbecsülése és Heidi Klum örökifjú bájai pénteki online lapszemlénkben.

Sokan nem is tudják, hogy átestek a betegségen

2020.05.28. 12:35
Az operatív törzs ma is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, melyben szó volt a lazításokról és a betegek helyzetéről.

Blogstar kávéház

2020.05.28. 03:25
Orbán Viktor születésnapja, az Európai Bizottság hitelcsapdája, a Jobbik széthullása, a balliberálisok diktatúrahazugsága és Palácsik Lilla terhespocakja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.27. 05:15
A járványhelyzet hadigazdálkodása, Karácsony Gergely szánalmas sunnyogása, a nemzetegyesítés rögös útja, a francia baloldal fejetlensége és Puzsér kendőzetlen kipakolása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.26. 04:00
Az őszödi hazugságbeszéd kórképe, Soros György afrikai terjeszkedése, Boris Johnson cinikus botránya, a magyar gazdák milliárdos támogatása és Görög Zita különös életmentése keddi online lapszemlénkben.

Több a gyógyult, mint az aktív fertőzött

2020.05.25. 11:50
Az operatív törzs ma is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját a járvány legfrissebb adatairól és a gazdaságvédelmi intézkedésekről.

Szabad az átjárás Magyarország és Szerbia között

2020.05.25. 10:30
Megszűntek a szigorítások a közös határszakaszon, hétfőn 10 órától korlátozás nélkül léphetik át a magyar-szerb határt a két ország állampolgárai.

Villamosmegállóban szült egy nő Budapesten, a rendőrök segítettek neki

2020.05.25. 10:10
Nem mindennapi esetet kellett kezelniük a rendőröknek vasárnap este a belvárosban.

Ezeket a cikkeket olvastad már?