Blogolj!

Blogstar kávéház

Csoda

A Notre-Dame iszlamizálódása.

Azt ígérték, hogy a Notre-Dame-ot régi pompájába állítják vissza, amilyen gyorsan csak lehet. Nos, azóta az építészvilágból egyre hajmeresztőbb ötletekkel állnak elő az újjáépítésre, sőt inkább a „modernizálásra” – számol be róla az Origo.hu.

„A legabszurdabb gondolatokat azonban a Tom Wilkinson nevű 'szakértő' írta a Domus építészeti magazinba: szerinte megemlékezhetnének a '60-as években a francia kormány ellen tüntető algériai muszlimokról is azzal, hogy a ledőlt huszártorony helyére építenek egy minaretet. Mint fogalmazott, az állam áldozatairól úgy is megemlékezhetnénk, hogy – miért is ne? – egy csodás minaretet építünk [a torony helyére].”

Behódolás: egyesek már minaretet építenének a Notre-Dame tetejére

Április 15-én, hétfőn kora este gyulladt ki a párizsi Notre-Dame székesegyház, miközben épp felújítást végeztek az épületen. A tetőszerkezet megsemmisült, az épület műkincseinek többségét azonban sikerült kimenteni, miközben ezrek nézték a helyszínen a 850 éves katedrális küzdelmét a lángokkal. Azt ígérték, hogy a Notre-Dame-ot régi pompájába állítják vissza, amilyen gyorsan csak lehet.

Poszt

Márki-Zay kalapozása.

Három perben is jogerősen elmarasztalták Hódmezővásárhely polgármesterét, aki állítása szerint saját zsebből nem tudná rendezni a költségeket, így a Facebookon kalapozik – írja a Népszava Online.

„A Facebookon kér támogatást Márky-Zay Péter, akit kedden, jó hírnév megsértése miatt három perben is elmarasztalt a szegedi bíróság. A hódmezővásárhelyi városvezető szerint összesen 2 millió forintot, na és a perköltségeket vasalnák be rajtuk, ami családjának három havi teljes bevételét jelenti – és amit ki sem tudnának fizetni. A polgármester bejegyzésében megosztotta számlaszámát, ahova – a hozzászólások alapján – már érkeztek is felajánlások. Hódmezővásárhely vezetője külön posztban számolt be az elvesztett perek hátteréről. Mint ebben írja, a sorozatos pereskedés célja szerinte a teljes ellehetetlenítés, idő, energia, pénz tekintetében egyaránt.”

Nem tudja kifizetni a 2 milliós bírságot, a Facebookon kalapozik Márki-Zay

Három perben is jogerősen elmarasztalták Hódmezővásárhely polgármesterét, aki állítása szerint saját zsebből nem tudná rendezni a költségeket. A Facebookon kér támogatást Márky-Zay Péter, akit kedden, jó hírnév megsértése miatt három perben is elmarasztalt a szegedi bíróság.

Karakter

Ellenzéki őskáosz.

Egy hónap múlva európai parlamenti választás, az ellenzékben azonban inkább az egymástól való szavazatrablásról szól a kampány, mintsem a kampányolásról – állítják a Hirado.hu szakértői.

„Az ellenzék számára az EP-választás helyosztó funkciót tölt be, hiszen az ellenzéki pártok egymás között versenyeznek, nem a Fidesz–KDNP ellen. Boros szerint az ellenzékben kevés olyan párt van, amelyiknek konkrét európai programja van, így nehezen meghatározható az, hogy a választópolgárok mely ellenzéki párt mellett teszik le voksukat. Galló Béla hozzáfűzte: Magyarországon az ellenzékben óriási káosz uralkodik, és amennyiben nem rendezik soraikat ezek a pártok, és nem erősödik meg az ellenzék élén egy karakteres politikus, akkor semmi esélyük a Fidesz leváltására.”

Egyre nagyobb méreteket ölt az ellenzéki káosz

Egy hónap múlva európai parlamenti választás, az ellenzékben azonban inkább az egymástól való szavazatrablásról szól a kampány, mintsem a kampányolásról. A főpolgármesteri előválasztás megoldhatatlannak tűnő problémája mellett foglalkozni kezdtek az uniós voksok vadászatával is. Szakértők szerint három fontos kérdés merülhet fel a szavazás kimenetelét illetően, ami meghatározza a hazai politika jövőjét is.

Kockázat

Magyarellenes uszítások.

Egy élhetőbb és békésebb Ukrajnát remélnek a kárpátaljai magyarok – erről is beszél Zelenszkij elnökké választása kapcsán a Mandiner.hu-nak Dobsa István, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezetének elnöke.

„Ha az utóbbi öt év kormányzását figyelembe vesszük, akkor kiderül, hogy változásra bizony valóban nagy szükség van. Porosenko irányítása alatt folyamatosan szűkültek a nemzetiségek jogai, olyan oktatási törvényt fogadtak el, ami ellehetetleníti a nemzeti kisebbségi nyelven működő iskolákat, illetve terítéken van az a nyelvtörvény, amely a nemzetiségi nyelvhasználatot lényegében a családi szférába szorítaná vissza. Az előző elnök kampánya az ellentétek szítására épült, ahol ellenséges színekben tüntették fel a nemzetiségi kisebbségeket, közöttük a magyar közösséget, saját magát pedig a nemzet heroikus megmentőjeként próbálta aposztrofálni. A köztévén gyakoriak voltak azok a dokumentumfilmek, melyek a kárpátaljai magyarságot az ország jelentős problémájaként, egyfajta nemzetbiztonsági kockázatként mutatták be.”

Egy élhetőbb és békésebb Ukrajnát remélünk - Dobsa István kárpátaljai magyar politikus a Mandinernek | Mandiner

A kárpátaljai magyarság körében óriási támogatottsággal győzött az új ukrán elnök, de mit remélhet a magyar közösség Zelenszkijtől? Miért mondott le eközben Kárpátalja kormányzója? E kérdésekről, a magyar közösség kilátásairól és a nyelvtörvényről is beszélt lapunknak Dobsa István, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezetének elnöke.

Személyiség

Dér Heni férfias kompenzálása.

Dér Heni édesapja fiút szeretett volna, és ezt éreztette is vele. Az énekesnő egész életében próbált neki megfelelni, de minden igyekezete ellenére apja kitagadta, amikor ő jelentkezett a Megasztárba – derül ki a Lokál Online írásából.

„Erősen kompenzáltam édesapám miatt kislánykoromban, mert ő fiút szeretett volna. (…) Azt látod, hogy apukád mindenki mást letojik magasról, csak a férfi számít, mert az lehet a család örököse, aki továbbvisz mindent. A lány mit visz tovább? Még a nevedet sem – kezdte Dér Heni, aki emiatt elkezdett kompenzálni és férfias személyiségjegyeket felvenni. – Nagyon sok éven át tartó munka kellett ahhoz, hogy ezt le tudjam dolgozni. Hogy ne akarjak férfi lenni, hiszen akkor a mellettem lévő férfi sem tud majd férfi lenni – folytatta az énekesnő.”

Dér Henit kitagadta az édesapja

Dér Heni édesapja fiút szeretett volna, és ezt éreztette is vele. Az énekesnő egész életében próbált neki megfelelni, de minden igyekezete ellenére apja kitagadta, amikor ő jelentkezett a Megasztárba. Dér Heni a Liluland című internetes műsor vendégeként vallott arról, hogy édesapja fiút szeretett volna, ami az egész életére kihatott.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/71889/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Holtan találták a Fogarasi havasokban Török Zsolt aradi hegymászót

2019.08.17. 15:20
Holtan találták szombaton a Fogarasi havasok egyik szakadékában Török Zsolt aradi hegymászót - közölte a Digi24 hírtelevízió.

Blogstar kávéház

2019.08.17. 05:15
Orbán és Merkel közeledése, az MSZP és a DK összeolvadása, az ellenzék cicaharca, a mágneses mező drámai vándorlása és Vajna Tímea spirituális kapaszkodója szombati online lapszemlénkben.

Tanévkezdéstől ismét a teljes vonalon jár a 4-es és a 6-os villamos

2019.08.16. 11:45
Augusztus 21-étől változik a nagykörúti villamospótlás rendje. Iskolakezdéstől, vagyis szeptember 2-ától újra a teljes vonalon jár majd a 4-es és a 6-os …

Blogstar kávéház

2019.08.16. 05:10
A mentősök morgolódása, az ellenzék pozícióharcai, Salvini szabadságharca, Napóleon páratlan zsenialitása és Radics Gigi feszes popsija pénteki online lapszemlénkben.

Túszt ejtett és rendőrökre lőtt egy férfi Philadelphiában

2019.08.15. 08:00
Helyi idő szerint az esti órákban lövöldözés tört ki szerdán Philadelphiában, az elkövető túszokat ejtett és hat rendőrt meglőtt.

Blogstar kávéház

2019.08.15. 05:20
A magyarok felelőtlen száguldozása, Márki-Zay dermesztő hazugságai, az előválasztás elmérgesedése, Németország kettéosztottsága és Halle Berry melltartóellenessége csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.08.14. 05:15
A honvédség gránátgate-je, Gyurcsány riogatása, az ellenzék zsaroló hadjáratai, a migránsok integrációjának bukása és Demcsák Zsuzsa csipkelődése szerdai online lapszemlénkben.

Többmillió forinttal díjazza a Pénzügyminisztérium a pénzügyi tudatosság fejlesztését

2019.08.13. 16:45
Díjat hoz létre a Pénzügyminisztérium (PM) a pénzügyi tudatosság fejlesztésében kiemelkedő teljesítményt nyújtó …

Jövő héten kezdődik a Szentendrei út felújítása

2019.08.13. 16:20
Készüljön fel mindenki, ugyanis jövő szerdán kezdődnek meg a Szentendrei út felújítási munkálatai a Mátyás király út és Pünkösdfürdő utca között.

Késsel támadt járókelőkre egy férfi Sydney-ben

2019.08.13. 08:05
A támadó több embert is meg akart késelni, de a járókelők hamar ártalmatlanították, majd a rendőrök őrizetbe is vették.

Ezeket a cikkeket olvastad már?