Blogolj!

Blogstar kávéház

Holdudvar

Bevándorláspárti Sziget Fesztivál.

A befogadást hirdeti az idei Sziget: vállalható fellépősor mellett az eddiginél is hangsúlyosabb emberi jogi programokat ígér tíz százalék alatt emelt jegyárakért cserébe az idei fesztivál – olvasható a Népszava Online cikkében.

„A tolerancia változatlanul hangsúlyos: Kardos József programigazgató elmondása szerint a párizsi bevándorlástörténeti múzeum kezdeményezte 'sátor határok nélkül' mozgalom keretében beszélgetéseket rendeznek, migrációról, befogadásról, sőt lesz nálunk élő menekülteket szerepeltető színielőadás is. Az LMBTQ-közösség érdekeit képviselő, hagyományos Magic Mirror sátor mellett a témák között hangsúlyos szerepet szánnak például a családon belüli, illetve az iskolai, internetes erőszaknak és zaklatás megvitatásának is. (Arra a kérdésünkre, hogy miként viszonyulnak a látszólag ezzel szögesen ellentétben álló kormánypolitikához – miközben a Fidesz-holdudvar előszeretettel látogatja a rendezvényt –, Kádár Tamás úgy fogalmazott: ezek általános, általuk kezdetektől képviselt értékek, aminek nincs viszonya a jelenlegi kormánypolitikához.)”

A befogadást hirdeti az idei Sziget

A skandinávokra jellemző világra nyitott szemlélettel is találkozhatunk a csütörtökön induló 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon. „A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a magyar kulturális közélet több mint negyedszázados hagyománya. A januárban induló nemzetközi könyvvásár-sorozat jegyzett rendezvénye, amely lehetőséget ad a könyvpiac szereplőinek a szakmai bemutatkozásra és az üzleti partnerkapcsolatok építésére.

Összeveszés

Az ellenzék negatív lendülete.

Szakértők szerint az ellenzéki pártok inkább az őszi önkormányzati választásokra készülnek, és nem foglalkoznak a májusi európai parlamenti választásokkal, ugyanakkor az EP-választás eredménye hatással lesz az önkormányzati választásokra is – így a Hirado.hu.

„Pócza szerint az ellenzéki pártok inkább az őszi önkormányzati választásokra készülnek, és nem foglalkoznak a májusi szavazással. Ennek az lehet az előnye, hogy nem vesznek össze immár sokadszor egymással, a hátránya viszont, hogy a választóik sem fogják őket komolyan venni, aminek eredményeképp negatív lendületet vehet a kampányuk, és a Fidesz–KDNP ismételt jó szerepléséből a választók levonhatják a következtetést, hogy nem érdemes az ellenzéki pártokra szavazni – vélekedett.”

Az EP-választás eredménye hatással lesz az önkormányzati választásokra is

A pártok leadták az EP-választáson való részvételhez szükséges húsz-húszezer aláírást, és a Nemzeti Választási Iroda hitelesítette a listákat. Szakértők szerint az ellenzéki pártok inkább az őszi önkormányzati választásokra készülnek, és nem foglalkoznak a májusi európai parlamenti választásokkal. A pártok eddigi aktivitásán látszik, hogy jelenleg egy, talán két párt veszi komolyan az európai parlamenti választást.

Düh

Drámai stadionkatasztrófák.

Magasztos és felejthetetlen pillanatok mellett megrázó és szomorú emlékekkel is tele van a foci történelmi naptára. A világ legnépszerűbb sportjának legfeketébb napjait gyűjti össze az Origo.hu., hogy emlékezzünk azokra, akik vérüket adták a fociért.

„Az esetek többségében a biztonsági előírások be nem tartása, túlterheltség vagy szervezési hiba okozta a tragédiákat. A legutóbbi, hét évvel ezelőtti egyiptomi dráma azonban a szurkolók dühe miatt következett be. 2012. február 2-án az egyiptomi Port Szaídban játszott egymással a helyi al-Maszri a bajnokságban vezető al-Ahli csapatával. A házigazdák 3-1-re nyertek, szurkolóik a váratlan győzelemmel végződő meccs után berohantak a pályára, és petárdákkal, kövekkel, üvegekkel kezdték dobálni a rivális tábort, sőt, a játékosokat is, majd felgyújtották a stadion egy részét is. A rendőrök tehetetlenek voltak az erőszakos tömeggel szemben. 74 ember vesztette életét, ezernél is többen megsérültek.”

A történelem legszörnyűbb stadionkatasztrófái

Magasztos és felejthetetlen pillanatok mellett megrázó és szomorú emlékekkel is tele van a foci történelmi naptára. A világ legnépszerűbb sportjának legfeketébb napjait gyűjtöttük össze, hogy emlékezzünk azokra, akik vérüket adták a fociért. Az esetek többségében a biztonsági előírások be nem tartása, túlterheltség vagy szervezési hiba okozta a tragédiákat.

Törvény

A kanyaró világhódítása.

Népbetegség lehet a kanyaró az Egyesült Államokban: a tengerentúlon 2000 óta nem volt ennyi megbetegedés, Európában tavaly több mint hetven életet követelt a kór – elemez a Magyar Hírlap Online.

„New York városának Brooklyn negyedében néhány héttel ezelőtt egészségügyi szükségállapotot hirdettek, és elrendelték a kötelező oltást. Az oltásnak ellenálló szülőket törvény elé idézték, ők akár ezerdolláros büntetésre is számíthatnak. A betegség terjedését az erősödő oltásellenes mozgalom segíti elő, a közösségi portálokon hamis információk jelennek meg az oltások állítólagos veszélyességéről. Amennyiben a járvány terjedése folytatódik, és az alacsony átoltottságú közösségekben nem sikerül gátat vetni neki, a kanyaró az Egyesült Államokban ismét mindennapos betegség lehet – figyelmeztet az amerikai járványügyi hivatal.”

Népbetegség lehet a kanyaró az Egyesült Államokban

Közölte, 2000 óta - amikor megszűntnek nyilvánították a betegséget - nem volt ennyi megbetegedés. Felhívta a figyelmet, hogy az oltóanyagok bizonyítottan biztonságosak. Idén már 695 beteget kezeltek kanyaróval, a legtöbb megbetegedést Washington államban és New Yorkban regisztrálták. Ahogy arról lapunk is beszámolt, New York városának Brooklyn negyedében néhány héttel ezelőtt egészségügyi szükségállapotot hirdettek, és elrendelték a kötelező oltást.

Figyelmesség

Singh Viki ünnepi masszázsa.

A 33 éves énekesnő és párja, Csepregi Tomi nemrég ünnepelték a második évfordulójukat. Viki szerint az eljegyzés a levegőben van, sőt szerelme már családot is alapítana, ám mint mondja: gyerekkori sérelmei miatt neki még kétségei vannak – számol be róla a Lokál Online.

„Tomival a napokban ünnepeltük a második évfordulónkat, kaptam tőle egy házi készítésű kuponfüzetet, amelyben olyan kényeztetések közül válogathatok, mint például tíz perc masszázs vagy egy romantikus vacsora. Jólesett ez a kis figyelmesség, sokszor a legapróbb dolgok jelentik a legtöbbet – kezdte a Lokálnak az Inspiráló Nők Estjén Singh Viki, aki tavaly költözött össze szerelmével, most pedig úgy véli, hogy már az eljegyzés is küszöbön áll.”

Singh Viki kineziológussal erősíti a lelkét

A 33 éves énekesnő és párja, Csepregi Tomi nemrég ünnepelték a második évfordulójukat. Viki szerint az eljegyzés a levegőben van, sőt szerelme már családot is alapítana, ám mint mondja: gyerekkori sérelmei miatt neki még kétségei vannak. Singh Viki két évvel ezelőtt ismerkedett meg focista szerelmével, Csepregi Tomival.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/71935/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.05.30. 04:25
Orbán Viktor feketelevese, a balliberálisok álságos nácizása, a Hableány-tragédia emlékezete, a futball orosz rulettje és Berki Krisztián állati meglepetése szombati online lapszemlénkben.

A Hableány-tragédia áldozataira emlékeztek meg Budapesten

2020.05.29. 11:25
A dunai hajóbaleset 28 elhunytjára hajós kegyeleti szertartás keretében emlékeztek meg a tragédia évfordulóján pénteken.

Blogstar kávéház

2020.05.29. 04:15
A rozsdaövezeti lakásépítés gyorsítósávja, az iskolaőrség elrettentő ereje, az Európai Unió rosszhiszeműsége, a frontvonalban harcolók megbecsülése és Heidi Klum örökifjú bájai pénteki online lapszemlénkben.

Sokan nem is tudják, hogy átestek a betegségen

2020.05.28. 12:35
Az operatív törzs ma is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, melyben szó volt a lazításokról és a betegek helyzetéről.

Blogstar kávéház

2020.05.28. 03:25
Orbán Viktor születésnapja, az Európai Bizottság hitelcsapdája, a Jobbik széthullása, a balliberálisok diktatúrahazugsága és Palácsik Lilla terhespocakja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.27. 05:15
A járványhelyzet hadigazdálkodása, Karácsony Gergely szánalmas sunnyogása, a nemzetegyesítés rögös útja, a francia baloldal fejetlensége és Puzsér kendőzetlen kipakolása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.26. 04:00
Az őszödi hazugságbeszéd kórképe, Soros György afrikai terjeszkedése, Boris Johnson cinikus botránya, a magyar gazdák milliárdos támogatása és Görög Zita különös életmentése keddi online lapszemlénkben.

Több a gyógyult, mint az aktív fertőzött

2020.05.25. 11:50
Az operatív törzs ma is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját a járvány legfrissebb adatairól és a gazdaságvédelmi intézkedésekről.

Szabad az átjárás Magyarország és Szerbia között

2020.05.25. 10:30
Megszűntek a szigorítások a közös határszakaszon, hétfőn 10 órától korlátozás nélkül léphetik át a magyar-szerb határt a két ország állampolgárai.

Villamosmegállóban szült egy nő Budapesten, a rendőrök segítettek neki

2020.05.25. 10:10
Nem mindennapi esetet kellett kezelniük a rendőröknek vasárnap este a belvárosban.

Ezeket a cikkeket olvastad már?