hirdetés
Blogolj!

A nagykabátot eltehetjük, az esernyőt még nem

Az átmeneti lehűlés után újra felmelegszik az idő, sok eső és napsütés, ugyanakkor köd is várható a jövő héten.

Fotó: Pixabay

Hétfő délelőtt még országszerte kell ismétlődő esőre, záporra számítani, majd délutántól fokozatosan szűnik a csapadék, az esti órákban már inkább csak a Duna-Tisza közötti sávban eshet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből. Kezdetben az Alpokalja, illetve a Bakony csúcsain, később az Északi-középhegység magasabban fekvő részein havazás is előfordulhat. Sokfelé lesz erős, a Dunántúl nyugati részén, illetve a Zemplén térségében viharos a szél, majd az esti órákra veszít erejéből a légmozgás, de erős lökések még ekkor is előfordulhatnak. A leghidegebb órákban 2-8 fok lesz, napközben 6-12 fokig melegszik a levegő.

Kedden a több-kevesebb napsütés mellett mapközben már nem várható csapadék, a szél megélénkül, főként a Dunántúlon és északkeleten megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet 2-7 fok között alakul, de a szélvédett helyeken gyenge talaj menti fagy is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 11-16 fok között alakul.

Szerdán a ködfoltok gyors feloszlását követően gomolyfelhős, napos idő várható, napközben csapadék nem lesz, de estefelé a Nyugat-Dunántúlon már eleredhet az eső. A légmozgás megélénkül, délután, estefelé a Kisalföld térségében megerősödik, egy-egy viharos széllökés is előfordulhat. A minimumhőmérséklet általában 0 és plusz 6 fok között alakul, de helyenként gyengén fagyhat. A nappali maximumok 15 és 20 fok között alakulnak.

Csütörtökön több helyen várható eső, zápor, a szél megélénkül, helyenként megerősödik. A leghidegebb órákban 4-10, napközben 10-16 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken és szombaton több órára kisüt a nap. Pénteken elszórtan - nagyobb eséllyel keleten, északkeleten - zápor, esetleg zivatar előfordulhat. Szombaton szórványosan várható eső, zápor. Pénteken még helyenként megerősödik a szél, szombaton mérsékelt marad a légmozgás. A minimumhőmérséklet pénteken 4-10, szombaton 5-11 fok között valószínű. A nappali maximumok pénteken 15-21, szombaton 18-23 fok között alakulnak.

Vasárnap több helyen várható eső, zápor. A szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet 6-12, a legmagasabb hőmérséklet 12-20 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

(MTI)

Címkék: időjárás
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/72510/pics/lead_800x600.jpg
időjárás
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Továbbra is hatalmas károkat okoz a hurrikán Amerikában

2019.07.15. 08:00
A Barry hurrikán ugyan trópusi viharrá enyhült, de egyre nagyobb károkat okoz az Egyesült Államok déli tagállamaiban.

Vasárnap is országszerte várhatók zivatarok

2019.07.13. 18:25
Zivatarveszély miatt vasárnapra is az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Országszerte zivatarra, felhőszakadásra figyelmeztetnek

2019.07.13. 06:45
A zivatar és a felhőszakadás veszélye miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki szombatra az Országos Meteorológia Szolgálat.

A hétvégén is marad a szokásosnál hűvösebb idő

2019.07.11. 13:50
A hétvégén is marad az ilyenkor megszokottnál hűvösebb idő, többfelé csak 20 fok körül alakulnak a maximumok. Emellett várható zápor, zivatar is - derül ki az Országos Meteorológiai …

Heves zivatarokkal jön a lehűlés

2019.07.07. 18:10
A várt lehűlés heves zivatarokkal érkezik, melynek veszélye miatt másodfokú riasztást adott ki Nyugat- és Délnyugat-Dunántúl egyes részeire az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap délután.

Viharokkal érkezik a hidegfront

2019.07.06. 13:45
Vasárnap a Dunántúl nagy részén zivatarokra és viharos szélre lehet számítani az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint.

Kánikula és az extrém UV-sugárzás miatt is figyelmeztetnek

2019.07.05. 16:25
Szombatra az extrém UV-B-sugárzás és néhány megyére a hőség miatt is figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hétvégén is sok napsütés várható, de zivatarok is lesznek

2019.07.04. 15:55
A hétvégén is nyáriasan meleg lesz, 30 fok körüli maximumokkal, sok napsütéssel. Vasárnap viszont többfelé várhatók záporok, zivatarok is - derül ki az Országos …

Extrém UV-B-sugárzásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

2019.06.30. 08:50
Vasárnap extrém UV-B-sugárzás várható - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Másodfokú riasztásokat adtak ki zivatarveszély miatt

2019.06.27. 14:40
A kegyetlen hőséget most több helyen heves zivatarok, erős széllökések váltják, helyenként jégeső is lehet.

Ezeket a cikkeket olvastad már?