Blogolj!

Nyomdai alkalmazott szivárogtatta ki a történelemérettségi esszétémáit

A rendőrség azonosította, majd gyanúsítottként kihallgatta a 40 éves férfit, aki beismerte, hogy ő szivárogtatta ki a középszintű történelemérettségi feladatsor esszétémáit.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ahogy arról a Blogstar is beszámolt, nem múlt el botrány nélkül az írásbeli érettségik első hete, ugyanis kedd este valaki kiszivárogtatta a másnapi történelem írásbeli vizsga esszétémáit. A BRFK még szerdán nyomozást indított az ügyben ismeretlen tettes ellen, szombaton pedig elfogták a feltételezett elkövetőt - számolt be a police.hu.

Történelmi érettségibotrány kibontakozóban

Ha nem okozna éppen elég stresszt az írásbeli érettségik hete, most ezen felül is izgulhatnak a vizsgázó diákok. Az Oktatási Hivatal szerdán feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, valaki ugyanis kiszivárogtathatta a középszintű írásbeli történelem érettségi esszétémáit.

A 40 éves férfi ellen korlátozott terjesztésű minősített adattal való visszaélés vétségének gyanúja miatt indult nyomozás, amelyet a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytat. Az NNI munkatársai két nap alatt azonosították az elkövetőt, akit pénteken gyanúsítottként hallgattak ki. A férfi nyomdai alkalmazottként dolgozik és beismerte, hogy ő szivárogtatta ki az esszétémákat.

A bizonyítékok teljes körű összegyűjtése érdekében az eljárás alatt a rendőrség nem ad tájékoztatást az üggyel kapcsolatban. Az Oktatási Hivatal feljelentést tett az ügyben, szerda este pedig azt is bejelentette, hogy nem kell megismételni a középszintű történelemérettségi írásbeli feladatsorát.

2
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/72778/pics/lead_800x600.jpg
érettségi,rendőrség,történelem
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-05-12 10:21:17
Tessék mondani, börtönben ül már ez az aljas gazember, vagy befizette már a - szerintem nagyon is indokolt - több millió forintos, az összes felmerült költséggel növelt büntetését ?!
Csak azért, mert igény az volna rá !!!!
Válaszolok
Suarez jr. 2019-05-11 21:56:04
Már megint ezek a büdös kommenisták !! Még mindig itt vannak közöttünk a maradék ávós - szadista párt , a posztkommenista politikai baromfiudvar elmebajos, pszihopata , kártékony rombolói !! Meddig akarjuk még birka módra bámulni Magyarországnak csak szándékosan ártani akaró posztkommenista familiáris fattyúkat....koszos, szutykos, gazember CSATORNA PATKÁNYOKA ??!!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Ne lepődjünk meg, ha több rendőrt látunk az utcákon nyáron

2020.05.31. 21:05
Az országos főkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el Budapesten és az ország több megyéjében. Az intézkedés hétfőn hajnal lép életbe és egészen augusztus 31-ig …

Grezsa István: Trianon centenáriumának a jövőről kell szólnia

2020.05.31. 09:30
Történelmi kiegyezésre van szükség a magyarság és Kárpát-medencei szomszédai között. Ez a záloga a magyarság megerősödésének és annak, hogy térségünk …

Villamosmegállóban szült egy nő Budapesten, a rendőrök segítettek neki

2020.05.25. 10:10
Nem mindennapi esetet kellett kezelniük a rendőröknek vasárnap este a belvárosban.

Rendőri felvezetést kapott egy súlyosan vérző, 6 éves kisfiú Budapesten

2020.05.09. 14:45
A police.hu beszámolója szerint a X. kerületi Rendőrkapitányságának munkatársai épp autóval láttak el szolgálatot péntek este, amikor egy piros …

Sűríti járatait a BKK az érettségik ideje alatt

2020.05.04. 07:25
A várható megnövekedett forgalom miatt a lehető legtöbb járművét indítja el a BKK.

Bombafenyegetés miatt kiürítették a bécsi Hofburgot

2020.04.29. 16:50
Bombafenyegetés miatt szerda délután kiürítették a bécsi Hofburgot.

Rendőrök mentették ki az égő házből az idős asszonyt

2020.04.26. 10:55
A police.hu beszámolója szerint miskolci rendőrök mentették meg annak az asszonynak az életét, aki a kigyulladt házában feküdt magatehetetlenül.

Megtartják az érettségiket május 4-én

2020.04.24. 15:50
Jelenleg nem látok indokot arra, hogy az érettségit elhalasszuk, maximális egészségvédelmi intézkedések mellett ezért május 4-től megtartják az írásbeli érettségiket - jelentette be egy videóban Maruzsa …

Minden, amit az idei érettségiről tudni kell

2020.04.16. 16:50
A kormány döntése alapján az idei érettségi vizsgákra május 4-től, a járványhelyzetre való tekintettel szinte kizárólag írásbeli formában kerül sor.

Mi várható kijárási tilalom esetén?

2020.03.20. 17:50
Bár Magyarországon jelenleg nem tervezik a kijárási tilalom bevezetését, fel kell arra készülnünk, hogy bármikor utolérhet minket, hogy csak a legszükségesebb esetben hagyhatjuk el a lakásunkat. De mire …

Ezeket a cikkeket olvastad már?