Blogolj!

Nyomdai alkalmazott szivárogtatta ki a történelemérettségi esszétémáit

A rendőrség azonosította, majd gyanúsítottként kihallgatta a 40 éves férfit, aki beismerte, hogy ő szivárogtatta ki a középszintű történelemérettségi feladatsor esszétémáit.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ahogy arról a Blogstar is beszámolt, nem múlt el botrány nélkül az írásbeli érettségik első hete, ugyanis kedd este valaki kiszivárogtatta a másnapi történelem írásbeli vizsga esszétémáit. A BRFK még szerdán nyomozást indított az ügyben ismeretlen tettes ellen, szombaton pedig elfogták a feltételezett elkövetőt - számolt be a police.hu.

Történelmi érettségibotrány kibontakozóban

Ha nem okozna éppen elég stresszt az írásbeli érettségik hete, most ezen felül is izgulhatnak a vizsgázó diákok. Az Oktatási Hivatal szerdán feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, valaki ugyanis kiszivárogtathatta a középszintű írásbeli történelem érettségi esszétémáit.

A 40 éves férfi ellen korlátozott terjesztésű minősített adattal való visszaélés vétségének gyanúja miatt indult nyomozás, amelyet a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytat. Az NNI munkatársai két nap alatt azonosították az elkövetőt, akit pénteken gyanúsítottként hallgattak ki. A férfi nyomdai alkalmazottként dolgozik és beismerte, hogy ő szivárogtatta ki az esszétémákat.

A bizonyítékok teljes körű összegyűjtése érdekében az eljárás alatt a rendőrség nem ad tájékoztatást az üggyel kapcsolatban. Az Oktatási Hivatal feljelentést tett az ügyben, szerda este pedig azt is bejelentette, hogy nem kell megismételni a középszintű történelemérettségi írásbeli feladatsorát.

2
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/72778/pics/lead_800x600.jpg
érettségi,rendőrség,történelem
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-05-12 10:21:17
Tessék mondani, börtönben ül már ez az aljas gazember, vagy befizette már a - szerintem nagyon is indokolt - több millió forintos, az összes felmerült költséggel növelt büntetését ?!
Csak azért, mert igény az volna rá !!!!
Válaszolok
Suarez jr. 2019-05-11 21:56:04
Már megint ezek a büdös kommenisták !! Még mindig itt vannak közöttünk a maradék ávós - szadista párt , a posztkommenista politikai baromfiudvar elmebajos, pszihopata , kártékony rombolói !! Meddig akarjuk még birka módra bámulni Magyarországnak csak szándékosan ártani akaró posztkommenista familiáris fattyúkat....koszos, szutykos, gazember CSATORNA PATKÁNYOKA ??!!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Párizsban az ősz: tűzoltók csaptak össze rendőrökkel

2019.10.16. 06:10
Nem nyugszanak a kedélyek Macronék fővárosában, ezúttal a jobb munkakörülményekért küzdő lánglovagok demonstrációja torkollt erőszakba.

Egy másik szállodahajó személyzetének felelősségét is vizsgálja a rendőrség a Hableány tragédiája kapcsán

2019.10.15. 10:55
Egy másik szállodahajó, a Viking Idun kapitányának és személyzetének …

Újabb rendőrségi razzia lesz jövő héten a közutakon

2019.10.11. 13:50
A jövő héten fokozottan ellenőrzik a rendőrök a tehergépkocsikat és az autóbuszokat - közölte pénteken az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).

Komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzést tartottak a belvárosban

2019.09.22. 16:50
A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint a pénteken éjjel tartott akció során a rendőrök a főváros frekventált területeit és három …

Könnygázzal és gyújtogatásokkal köszöntött be Párizsba az ősz

2019.09.21. 16:15
Közel félszázadik alkalommal vonultak az utcára a Macron elnök megszorító gazdaságpolitikája ellen tüntetők. Ezúttal sem úszták meg a rendőri erőszakot.

Többen meghaltak egy hollandiai lövöldözésben

2019.09.09. 21:45
Úgy tudni, egy rendőr végzett családtagjaival, majd magával.

Gyilkosság Budán - Fegyelmi eljárás indult a rendőrségi ügyeletes ellen

2019.08.24. 12:05
Fegyelmi eljárás indult az ellen a rendőrségi ügyeletes ellen, aki csütörtökön fogadta annak a nőnek a bejelentését, akinek a szomszédjában …

Szent István törvényei tették lehetővé a magyarság növekedését

2019.08.18. 20:45
Olyan államférfi előtt tisztelgünk az államalapítás ünnepén, aki családapa és apostoli hitű keresztény is volt, és sokat tett azért, hogy Magyarországon …

Megöltek egy férfit Rákospalotán

2019.08.11. 12:05
Megöltek egy férfit Rákospalotán, a rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz - közölte a rendőrség honlapján vasárnap.

Ha Szerbiába utazik, ne Röszkénél akarjon átkelni a határon

2019.08.04. 08:50
Hatalmas torlódás alakult ki a röszkei autópálya-határátkelőhelyen, mind a kilépő, mind a belépő oldalon négy-négy órát kell várakoznia az autósoknak.

Ezeket a cikkeket olvastad már?