hirdetés
Blogolj!

Nyomdai alkalmazott szivárogtatta ki a történelemérettségi esszétémáit

A rendőrség azonosította, majd gyanúsítottként kihallgatta a 40 éves férfit, aki beismerte, hogy ő szivárogtatta ki a középszintű történelemérettségi feladatsor esszétémáit.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ahogy arról a Blogstar is beszámolt, nem múlt el botrány nélkül az írásbeli érettségik első hete, ugyanis kedd este valaki kiszivárogtatta a másnapi történelem írásbeli vizsga esszétémáit. A BRFK még szerdán nyomozást indított az ügyben ismeretlen tettes ellen, szombaton pedig elfogták a feltételezett elkövetőt - számolt be a police.hu.

Történelmi érettségibotrány kibontakozóban

Ha nem okozna éppen elég stresszt az írásbeli érettségik hete, most ezen felül is izgulhatnak a vizsgázó diákok. Az Oktatási Hivatal szerdán feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, valaki ugyanis kiszivárogtathatta a középszintű írásbeli történelem érettségi esszétémáit.

A 40 éves férfi ellen korlátozott terjesztésű minősített adattal való visszaélés vétségének gyanúja miatt indult nyomozás, amelyet a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytat. Az NNI munkatársai két nap alatt azonosították az elkövetőt, akit pénteken gyanúsítottként hallgattak ki. A férfi nyomdai alkalmazottként dolgozik és beismerte, hogy ő szivárogtatta ki az esszétémákat.

A bizonyítékok teljes körű összegyűjtése érdekében az eljárás alatt a rendőrség nem ad tájékoztatást az üggyel kapcsolatban. Az Oktatási Hivatal feljelentést tett az ügyben, szerda este pedig azt is bejelentette, hogy nem kell megismételni a középszintű történelemérettségi írásbeli feladatsorát.

2
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/72778/pics/lead_800x600.jpg
érettségi,rendőrség,történelem
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-05-12 10:21:17
Tessék mondani, börtönben ül már ez az aljas gazember, vagy befizette már a - szerintem nagyon is indokolt - több millió forintos, az összes felmerült költséggel növelt büntetését ?!
Csak azért, mert igény az volna rá !!!!
Válaszolok
Suarez jr. 2019-05-11 21:56:04
Már megint ezek a büdös kommenisták !! Még mindig itt vannak közöttünk a maradék ávós - szadista párt , a posztkommenista politikai baromfiudvar elmebajos, pszihopata , kártékony rombolói !! Meddig akarjuk még birka módra bámulni Magyarországnak csak szándékosan ártani akaró posztkommenista familiáris fattyúkat....koszos, szutykos, gazember CSATORNA PATKÁNYOKA ??!!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Botrány és rendbontás a francia nemzeti ünnepen

2019.07.14. 18:40
Macront kifütyülték, 152 embert őrizetbe vettek. Így tisztelgett Párizs a Bastille 1789-es ostromának évfordulóján.

Két holttestet találtak egy tóban Nyékládházánál

2019.06.15. 08:50
Egy férfi és egy gyermek holttestét fedezték fel egy vízből kiemelt gépkocsiban Nyékládházánál - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n.

Nem találtak újabb holttestet a Hableányban

2019.06.13. 05:50
Még négy halálos áldozatot keres a rendőrség.

Dunai hajóbaleset - Újabb holttesteket azonosítottak

2019.06.12. 08:55
A Hableány kiemelésekor talált négy holttest közül hármat azonosítottak - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerda reggel a police.hu oldalon.

Orbán Trianonról: a sebeket gyógyítja az idő, de az amputációt nem

2019.06.04. 15:10
A magyarság gazdasági, kulturális és katonai erője napról napra látványosan gyarapodik, és mindezt a közép-európai népek összefogására használjuk – …

Grezsa István: Határozott meggyőződésem, hogy a 21. század a magyaroké lesz!

2019.06.04. 06:00
Közép-Kelet-Európa fordulóponthoz érkezett: véget kell érnie annak a több évszázados gyakorlatnak, hogy nemzeteit politikai háttéralkuk …

Rákay Philip lerántotta a leplet a baloldali „ikonokról”

2019.05.26. 11:15
A balliberális kánon azért nem bírja elviselni Orbán Viktort, mert erős, autonóm, patrióta nemzetállamok szövetségeként képzeli az uniót, nem pedig egy önfeladó …

Nem kell megismételni a történelemérettségit

2019.05.09. 07:15
Az idei történelemérettségi kérdések kiszivárogtak egy nappal a vizsga előtt, ennek ellenére az Oktatási Hivatal úgy döntött, hogy nem kell megismételni a vizsgát.

Kevés a rendőr és egyre kevesebb lesz

2019.04.06. 11:35
Egy év alatt a felére esett vissza a rendészeti szakközépiskolákba jelentkezők száma, ám ennél is riasztóbb adat, hogy míg 2014-ben több mint 3000 diák választotta a képzést, addig idén mindössze 880.

Rendőrökre támadtak a Görögországban gyülekező migránsok

2019.04.05. 06:05
Robbanásveszélyes a helyzet: többször összecsaptak a migránsok a rendőrökkel Görögországban, a szerveződő bevándorlókaraván helyszínén.

Ezeket a cikkeket olvastad már?