Blogolj!

Blogstar kávéház

Előny

Európa szociális szakadékai.

Durván nőtt tavaly a gazdagok és szegények közti különbség Európában. Bár jobb még az uniós átlagnál a magyar helyzet, az előnyünk nagyon gyorsan amortizálódik. A rendszerváltáskor lezajlott privatizáció módja volt az ősbűn – állítja a Népszava Online.

„Az Európai Unió tagállamai között jelentős különbségek mutatkoznak, a legnagyobb mértékben a volt szocialista országokban nőtt a gazdagok és a szegények közötti szakadék. 'Ennek oka, hogy ezekben az országokban a szocializmusból a kapitalizmusra való áttéréshez kapcsolódó privatizáció idején egy szűk elitet részesítettek előnyben' – mutattak rá a kutatók. Bulgáriában a legrosszabb a helyzet, amely esetében a Gini-index 2017-ben 40,2 pontra, 2018-ben pedig 39,6 pontra rúgott. A legnagyobb jövedelmi különbségeket felmutató tíz ország között azonban ott van a három balti állam, a négy dél-európai állam, valamint Románia és Nagy-Britannia.”

Durván nőtt tavaly a gazdagok és szegények közti szakadék Magyarországon

Bár jobb még az uniós átlagnál a magyar helyzet, az előnyünk nagyon gyorsan amortizálódik. A rendszerváltáskor lezajlott privatizáció módja volt az "ősbűn". Az Európai Unióban (EU) élő gazdagok és szegények közötti szakadék egyre szélesebbé vált az utóbbi évtizedekben - derül ki a vagyoni egyenlőtlenségeket elemző francia intézet (WID) friss jelentéséből.

Ambíció

Gyurcsány kottája.

Az MSZP rejtegeti Bangónét, az ellenzék Gyurcsánynét építi 2022-re – olvasható a Magyar Hírlap Online hétértékelőjében, ahol Kiszelly Zoltán politológus elemez.

„A hazai ellenzékről szólva rámutatott: a szocialisták rejtegetik a Fidesz támogatóit lepatkányozó Bangónét. Ettől még nem felejthetjük el, ami történt. Mindenesetre ez a magatartás is azt erősíti, hogy tudatosan fogalmazott a képviselő. Az elemző kitért arra is, miközben az MSZP a 'brüsszeli szöveget mondja fel', Tóth Bertalan elnök Kínába utazott, amivel csak az a gond, hogy megpróbálták letagadni. Ráadásul úgy, hogy közben a kormányfőt vádolják – Peking kapcsán is – azzal, hogy diktátorokkal szövetkezik. Czeglédy Csaba mentelmi ügye pedig arra enged következtetni, hogy az ellenzék Gyurcsány kottájából játszik, nem vették észre a B kategóriás politikusok, hogy mostani húzásukkal is Gyurcsányné 2022-es ambícióit építik, erősítik, azt üzenik, érdemes átigazolni a DK-ba. Ezzel azonban saját politikai sírjukat ássák, 'a magyar Hillary' ambícióit támasztják alá. Hiába hívják meg Soros hátramaradt emberei Washingtonba Márki-Zay Pétert, továbbra is a bukott miniszterelnök fújja a passzátszelet a kormányellenes térfélen.”

Rejtegeti az MSZP Bangónét

Ahogy az EP-választás hajrájába érünk, egyre világosabbak a bevándorlást támogatók és ellenzők közötti frontvonalak - emelte ki az elmúlt hét politikai fejleményei kapcsán Kiszelly Zoltán. A politológus lapunknak elmondta, az Európai Néppárton belüli irányviták kapcsán látszik, Manfred Weber csúcsjelölt is napról napra nyíltabban kötelezi el magát a migrációt támogatók mellett, másokkal együtt szidja Magyarországot, a baloldali aspiráns Frans Timmermansszal „szinte már egy gyékényen árulnak".

Veszély

A gyengébbik nem önvédelme.

Nőmozgalom alakult a migránsbűnözés megállítására Németországban. A kezdeményező Iris Swobodát azóta nácinak bélyegezte a német sajtó. Közben a szervezet létszáma egyre nő, több mint tizenegyezer tagot számlál – így a Hirado.hu.

„Megjegyezte, mivel azt sem lehet pontosan tudni, kik jöttek be, az sem kizárt, hogy az Iszlám Állam egykori harcosai érkeztek meg Németországba, akik leborotválták a szakállukat, és eldobták géppuskájukat. Swoboda szerint ez hatalmas veszélyeket rejt magában. A német nőket fenyegető veszélyekről azt mondta: azt látja, hogy a nők visszahúzódnak, már nem mennek egyedül uszodába vagy a közterekre, nem mennek egyedül futni sem. Éjfélkor csak taxival mernek hazamenni, vagy értük jön valaki. Két éve ilyesmi még nem fordult elő. Mint ismertette, a bűnügyi rendőrség adatai szerint egyre nő a migránsok által németek ellen elkövetett erőszak. Úgy véli, ezen nem kell csodálkozni, egyrészt a német törvényhozás az iszlám jog, a saria pártján van, sok német politikus nem veszi figyelembe az alkotmányt.”

Nőmozgalom alakult a migránsbűnözés megállítására Németországban

Az egyre növekvő migránsbűnözés megfékezésére szervezett nőmozgalmat egy Észak-Rajna-Vesztfáliában élő nő. Elhatározta, hogy egy szövetségben fogja össze azokat az asszonyokat, akik a 2015-ben kezdődő migrációs hullám óta félelemben élnek vagy bevándorlók által elkövetett erőszak áldozatává váltak. Iris Swobodát azóta nácinak bélyegezte a német sajtó. Közben a szervezet létszáma egyre nő, több mint tizenegyezer tagot számlál.

Terápia

Felszarvazott celebek.

A sztárvilágban talán törékenyebbek a házasságok, akadnak azonban olyan hírességek, akik az után is együtt maradtak a párjukkal, hogy az megcsalta őket, illetve a kevésbé ismert házastársak között is találunk olyat, aki megbocsátott egy csalfa sztárnak – derül ki az Origo.hu összeállításából.

„A Dr. Csont Booth ügynöke hasonlóképpen járt, mint David Letterman: egy volt barátnője megzsarolta, hogy kitálal a kapcsolatukról – a színész azonban megtette előtte. A feleségének állítólag már korábban bevallotta a dolgot, de aztán 2010-ben a nyilvánosság előtt is vállalta, sőt hozzátette, hogy a házassága alatt nem csak egy nővel volt viszonya. 'Van bennem düh, fájdalom és undor, de ott van a szerelem is' – mondta akkor a megcsalt feleség, a sértettsége ellenére is egyértelműen kiállt a férje mellett. A pár terápián vett részt, nagyjából egy évvel később Boreanaz már úgy nyilatkozott, hogy a válság megerősítette a házasságukat.”

Megcsalták, mégis maradt a párjával néhány sztár

A sztárvilágban talán törékenyebbek a házasságok, akadnak azonban olyan hírességek, akik az után is együtt maradtak a párjukkal, hogy az megcsalta őket - illetve a kevésbé ismert házastársak között is találunk olyat, aki megbocsátott egy csalfa sztárnak. Miként jött rendbe Beyoncé és Jay-Z házassága? Mennyit tűrt Ozzy Osbourne felesége?

Iskolapad

Baukó Éva randizgatása.

Egyetemre készül Baukó Éva! Az egykori ValóVilág-szereplő néhány napja számolt le rossz kapcsolatával, így egyelőre csak nagyon visszafogottan keres új kapcsolatot – olvasható a Blikk Online-on.

„Túléltem a szörnyű időszakot és hálás vagyok a sorsnak, hogy tovább tudtam lépni – mesélt a Blikknek Baukó Éva. – Élem az életem, randizgatok, de ha nem érzem azt a bizonyos pluszt, én sem fektetek bele sok energiát. Most a legtöbb időmet a fotózások veszik el, ezt élvezem és szívesen csinálom. Éva azonban elárulta, egyre erősebben foglalkoztatja a gondolat, hogy visszaül az iskolapadba. – Felkeresem az egyetemet, ahova korábban jártam, hogy megtudjam, mit kell tennem a folytatásért. Ki tudja, lehet, hogy egy egészen új élet kezdődik a számomra – fogalmazott sejtelmesen Éva.”

Nocsak! Diplomára hajt Baukó Éva

Budapest - Egyetemre készül Baukó Éva (36)! Az egykori ValóVilág-szereplő néhány napja számolt le rossz kapcsolatával, így egyelőre csak nagyon visszafogottan keres új kapcsolatot. A csinos műsorvezető közben a modellkedés felé fordult, ám az is eszébe jutott, hogy folytatja a tanulmányait, diplomát akar szerezni.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/72820/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.10.16. 04:00
A Fidesz bűnbakjai, az ellenzék profizmusa, a vízkrízis globalitása, Horthy elvetélt kiugrása és Köllő Babett exkluzív meztelensége szerdai online lapszemlénkben.

Egy másik szállodahajó személyzetének felelősségét is vizsgálja a rendőrség a Hableány tragédiája kapcsán

2019.10.15. 10:55
Egy másik szállodahajó, a Viking Idun kapitányának és személyzetének …

Blogstar kávéház

2019.10.15. 05:25
Borkai Zsolt sejtelmes lelépése, Gyurcsány Ferenc gyarapodó befolyása, a Fidesz megbüntetése, a liberálisok brüsszeli bosszúja és Pásztor Virág zsizsegése keddi online lapszemlénkben.

Kedden távozhat Borkai a Fideszből

2019.10.14. 18:55
Az éppen külföldön tartózkodó Orbán Viktor kérésére Kövér László és Kubatov Gábor konzultációra hívta Borkai Zsoltot.

Meg kell ismételni a szavazást Nyéstán

2019.10.14. 17:50
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen 30 napon belül megismétlik az önkormányzati választást, mert fiktív lakcímmel rendelkezők is szavaztak.

Több településen is szavazategyenlőség alakult ki

2019.10.14. 12:00
Tizenkét településen alakult ki szavazategyenlőség a polgármesterjelöltek között, így ezeken a településeken feltehetően időközi választást kell tartani - derül ki a Nemzeti …

Érvénytelen szavazatokkal is nyert az MSZP-s polgármester Mohácson

2019.10.14. 10:35
A Baranya megyei városban érdekesen alakultak az idei választások.

Szijjártó: Magyarország szempontjából kulcsfontosságú, hogy a lengyel Jog és Igazságosság párt győzött

2019.10.14. 09:20
Magyarország számára kulcsfontosságú, és a lehető legjobb hír, hogy a Jog és …

Nem jár a sikló és a libegő

2019.10.14. 09:10
Hétfőtől péntekig nem üzemel a Zugligeti Libegő és a Budavári Sikló - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vasárnap éjjel az MTI-vel.

Választás: Eredmények Budapest kerületeiben

2019.10.14. 07:35
Nemcsak a főváros polgármesterének személye változott, hanem számos budapesti kerület is váltott, bár volt, ahol csak pár száz szavazat döntött. Nézzük, mi történt a kerületekben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?