Blogolj!

Blogstar kávéház

Igény

Orbán és Trump titkai.

Nagyon úgy fest, hogy semmiben sem állapodott meg Trump és Orbán, hiszen sem az energiabiztonsággal, sem fegyvervásárlással kapcsolatban nem jött semmi hír a tárgyalásról – vonja le a következtetést a Népszava Online.

„Az előzetes várakozásoktól eltérően egyetlen konkrét megállapodásról sem láttak napvilágot közlések Orbán Viktor és Donald Trump hétfői megbeszélései óta. A kurta találkozót szokatlanul szűkszavú, meglehetős általános tartalmú hivatalos kommentárok követték. Kedden kormányköröktől sem jutottak el hozzánk olyan jelzések, hogy egyelőre valamit titkolnának. A találkozó lehetséges témáit illető korábbi felvetések főképp az amerikai fél igényeit tükrözték. Eszerint leginkább az energiabiztonság, a védelmi kiadások, a kereskedelem és a kiberbiztonság témájában kívántak akár konkrét megállapodásokig is eljutni.”

Nagyon úgy fest, hogy semmiben sem állapodott meg Trump és Orbán

Sem az energiabiztonsággal, sem fegyvervásárlással kapcsolatban nem jött semmi hír a tárgyalásról Az előzetes várakozásoktól eltérően egyetlen konkrét megállapodásról sem láttak napvilágot közlések Orbán Viktor és Donald Trump hétfői megbeszélései óta. A kurta találkozót szokatlanul szűkszavú, meglehetős általános tartalmú hivatalos kommentárok követték. Kedden kormányköröktől sem jutottak el hozzánk olyan jelzések, hogy egyelőre valamit titkolnának.

Válság

Gyurcsány tempódiktálása.

Az EP-választásra egyfajta előválasztásként kell tekinteni, amelyben eldől a baloldali pártok erősorrendje, hogy aztán ennek ismeretében készülhessenek az őszi önkormányzati választásra – vélik a Hirado.hu-nak nyilatkozó elemzők.

„Deák Dániel szerint közülük a DK-nak lehet a legnagyobb esélye arra, hogy a legerősebb ellenzéki párt legyen az EP-választáson. Hozzátette, ha ez megvalósul, akkor ismét Gyurcsány Ferenc és immáron felesége, Dobrev Klára diktálhatja a tempót az ellenzéki térfélen. Ifj. Lomnici Zoltán arról is beszélt, hogy a baloldal válsága kihat a baloldal jelenlegi helyzetére, és kissé gazdátlanná vált a magyar ellenzék. Szerinte most mindenki azt várja, hogy melyik ellenzéki párt fog erősebben szerepelni a választáson, és majd az eredmények után kezdődhet el a szövetségek kialakulása és egyes pártok támogatása.”

A DK lehet a legerősebb párt az ellenzéki térfélen

Az EP-választásra egyfajta előválasztásként kell tekinteni, amelyben eldől a baloldali pártok erősorrendje, hogy aztán ennek ismeretében készülhessenek az őszi önkormányzati választásra - vélik elemzők. Az európai parlamenti választás tétje idén sokkal „európaibb", mint a korábbi választások alkalmával - fogalmazott ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője az M1 Szemtől szembe című műsorában.

Bűntett

A demokráciaexport álságos hazugságai.

A jövő hét végi európai parlamenti választások jelentőségéről is beszélt a Nemzeti Fórum elnöke, az Országgyűlés alelnöke, aki a Magyar Hírlap szerkesztőségébe látogatott – írja a napilap online felülete.

„Lezsák Sándor nemzeti összefogást sürgetett, mondván, a huszadik század történelme bebizonyította, hogy ennek hiányában vereséget szenvedünk. Elmondta, a Nemzeti Fórum feladata a kapcsolatrendszerének felhasználásával a mozgósító nemzeti erőtér létrehozatala. A kormánypárti politikus az EP-választás kapcsán kitért arra is, nevén kell neveznünk azokat, akik ellenünk szervezkednek, évszázadok óta el akarják foglalni házainkat, földjeinket, le akarják rombolni templomainkat, meggyalázzák temetőinket. Akik a demokráciaexport álságos hazugságaival és fegyverekkel romboltak, uszítottak az arab tavasz idején, és zúdítottak jobb sorsra érdemes, kiszolgáltatott embertömegeket Európára. Lezsák egyenesen népellenes bűntettnek nevezte a Willkommenskultur-politikát, amely embertelen helyzetbe sodorta azokat, akik a tengeren fuldokoltak vagy táborokban vegetálnak.”

Szerkesztőségünkben járt Lezsák Sándor

A jövő hét végi európai parlamenti választások jelentőségéről is beszélt a Nemzeti Fórum elnöke, az Országgyűlés alelnöke, aki tegnap a Magyar Hírlap szerkesztőségébe látogatott

Harc

Az angolok futballhódítása.

Az idei Premier League-idény a nagy győzelmek mellett a szép gólokról, a Manchester United vesszőfutásáról, az angolok remek európai kupaszerepléséről és tragédiákról is emlékezetes marad – összegez az Origo.hu.

„Anglia két legjobb csapata hatalmas versenyfutást produkált a célig, az utolsó fordulóban is volt arra esély, hogy a Liverpool ínséges, 29 éve tartó bajnoktalansága véget érjen. A Liverpool-szurkolók egy ideig bajnoknak is érezhették csapatukat, ugyanis a 'Pool a 17. percben megszerezte a vezetést a Wolverhampton ellen, miközben a Manchester City a Brighton otthonában a 27. percben hátrányba került. Egy perccel később Sergio Agüero egyenlített, majd félidőben már a City vezetett, innen pedig már nem maradt nyitott kérdés, a Liverpool 2-0-ra, a City 4-1-re nyert.”

Az angolok elfoglalták Európát

A Manchester City meggyőző teljesítménnyel nyerte a Premier League 2018-19-es idényét. Pep Guardiola csapata 98 ponttal lett bajnok, ennél többet csak egyszer szerzett bajnokcsapat a PL-ben éppen egy éve Guardioláék, akkor elérték a 100 pontos határt. Az idény a nagy győzelmek mellett a szép gólokról, a Manchester United vesszőfutásáról, az angolok remek európai kupaszerepléséről és tragédiákról is emlékezetes marad.

Szingli

Király Linda élvezetes önismerete.

Az énekesnő életében egy teljesen új időszak kezdődött. Nemrég ért véget kilenc évig tartó kapcsolata, fokozottan figyel az egészségére, és új lemezt készít. Most csak saját magával szeretne foglalkozni, és úgy érzi, jelenleg nincs helye az életében egy új szerelemnek – így a Lokál Online.

„Két saját lemezt is készítek, egy magyar és egy angol nyelvűt. Nagyon személyes hangvételűre szeretném, amiben benne lesz az összes nehézség és változás, amely engem ért az elmúlt időszakban. A munka és a gyógyulás most minden időmet elveszi, és nem is gondolok egy esetleges új szerelemre. Jelenleg az a legfontosabb, hogy a lelkemre és az egészségemre figyeljek, ami szépen alakul – mondta a 36 éves énekesnő, aki élvezi, hogy húsz év után újra szingli. – Szeretnék most befelé koncentrálni és egy komoly önismereti úton járok, amit nagyon élvezek. Rengeteget utazom, új embereket, helyeket ismerek meg és többlaki életet élek, de főként itthon vagyok – tette hozzá.”

Király Linda: Nem gondolok a szerelemre

Király Linda életében egy teljesen új időszak kezdődött. Nemrég ért véget kilenc évig tartó kapcsolata, fokozottan figyel az egészségére, és új lemezt készít. Most csak saját magával szeretne foglalkozni, és úgy érzi, jelenleg nincs helye az életében egy új szerelemnek.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/72922/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.10.16. 04:00
A Fidesz bűnbakjai, az ellenzék profizmusa, a vízkrízis globalitása, Horthy elvetélt kiugrása és Köllő Babett exkluzív meztelensége szerdai online lapszemlénkben.

Egy másik szállodahajó személyzetének felelősségét is vizsgálja a rendőrség a Hableány tragédiája kapcsán

2019.10.15. 10:55
Egy másik szállodahajó, a Viking Idun kapitányának és személyzetének …

Blogstar kávéház

2019.10.15. 05:25
Borkai Zsolt sejtelmes lelépése, Gyurcsány Ferenc gyarapodó befolyása, a Fidesz megbüntetése, a liberálisok brüsszeli bosszúja és Pásztor Virág zsizsegése keddi online lapszemlénkben.

Kedden távozhat Borkai a Fideszből

2019.10.14. 18:55
Az éppen külföldön tartózkodó Orbán Viktor kérésére Kövér László és Kubatov Gábor konzultációra hívta Borkai Zsoltot.

Meg kell ismételni a szavazást Nyéstán

2019.10.14. 17:50
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen 30 napon belül megismétlik az önkormányzati választást, mert fiktív lakcímmel rendelkezők is szavaztak.

Több településen is szavazategyenlőség alakult ki

2019.10.14. 12:00
Tizenkét településen alakult ki szavazategyenlőség a polgármesterjelöltek között, így ezeken a településeken feltehetően időközi választást kell tartani - derül ki a Nemzeti …

Érvénytelen szavazatokkal is nyert az MSZP-s polgármester Mohácson

2019.10.14. 10:35
A Baranya megyei városban érdekesen alakultak az idei választások.

Szijjártó: Magyarország szempontjából kulcsfontosságú, hogy a lengyel Jog és Igazságosság párt győzött

2019.10.14. 09:20
Magyarország számára kulcsfontosságú, és a lehető legjobb hír, hogy a Jog és …

Nem jár a sikló és a libegő

2019.10.14. 09:10
Hétfőtől péntekig nem üzemel a Zugligeti Libegő és a Budavári Sikló - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vasárnap éjjel az MTI-vel.

Választás: Eredmények Budapest kerületeiben

2019.10.14. 07:35
Nemcsak a főváros polgármesterének személye változott, hanem számos budapesti kerület is váltott, bár volt, ahol csak pár száz szavazat döntött. Nézzük, mi történt a kerületekben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?