Blogolj!

Blogstar kávéház

Hazugság

Az amerikai nagykövet cáfolata.

Hamis cikknek nevezte David Cornstein budapesti amerikai nagykövet az ATV-nek a Wall Street Journal mai cikkét, amely szerint az amerikai kormányzaton belül előkészületek zajlanak arra, hogy szankcionálják Mészáros Lőrincet – írja az ATV alapján az Origo.hu.

„A nagykövet hamis cikknek nevezte a Wall Street Journal írását. Cornstein arról is beszélt, hogy Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke Orbán Viktor miniszterelnököt a Fehér Ház Ovális Irodájában fogadta, ahova a legfelsőbb vezetők is elmentek, hogy találkozzanak a miniszterelnökkel. Mint mondta, ha lenne gyanú arra, hogy ilyen szankciók vannak előkészülőben, nem hiszi, hogy erre a találkozóra sor került volna. Hozzátette: az amerikai pénzügyminisztérium, és nem a Fehér Ház dolga, hogy ilyen szankciókat vessenek ki. A nagykövet azt mondta, ez egy téves cikk.”

Cáfolta az amerikai nagykövet a Wall Street Journal hazug cikkét

Hamis cikknek nevezte David Cornstein budapesti amerikai nagykövet az ATV-nek a Wall Street Journal mai cikkét, amely szerint az amerikai kormányzaton belül előkészületek zajlanak arra, hogy szankcionálják Mészáros Lőrincet - írja az Atv.hu. Az amerikai nagykövet az ATV Egyenes Beszéd című műsorának adott exkluzív interjút.

Tévedés

Az Európai Unió lebontása.

Az EP-csúcsjelöltek szerdán ütköztették álláspontjukat Európa legfontosabb kérdéseiben. A migráció, a nagyvállalatok megadóztatása és a kisebbségi jogok mellett Orbán Viktor is téma volt – tudósít a Mandiner.hu.

„Frans Timmermans szerint tévednek azok, akik szerint Európa érdekét az Európai Unió 'lebontása' szolgálja, de azoknak sincs igazuk, akik nem változtatnának az EU működésén. Egységes, minimum 18 százalékos társasági adóval megadóztatná nagyvállalatokat, de a férfiak és nők egyenjogúságának érvényesülését és klímavédelmet is fontos megoldandó problémának nevezte. A felszólalók Zahradil kivételével mind hangsúlyozták a populisták elleni fellépés fontosságát is, többen név szerint is említve Matteo Salvinit és Orbán Viktort. A csúcsjelöltek a vita végén mind arra biztatták az Európai Unió állampolgárait, hogy mindenképpen menjenek el voksolni a május 26-i EP-választáson.”

Pálfy Dániel Ábel: Orbán Viktor fontos téma volt a csúcsjelöltek EP-vitájában | Mandiner

Az EP-csúcsjelöltek szerdán ütköztették álláspontjukat Európa legfontosabb kérdéseiben. A migráció, a nagyvállalatok megadóztatása és a kisebbségi jogok mellett Orbán Viktor is téma volt. Csúcspontjához érkezett az EP-választás kampánya: megkezdődött az Európai Bizottság élére javasolt csúcsjelöltek vitája.

Megújulás

Az Európai Néppárt stafétabotja.

A szocialisták az Európai Néppárt (EPP) kihagyásával képzelik el létrehozni a progresszív erők parlamenti többségét a májusi európai parlamenti választások után – közölte a Népszava Online szerint Udo Bullmann, a baloldali frakció vezetője egy brüsszeli sajtórendezvényen.

„A német szociáldemokrata politikus szerint minden jel arra mutat, hogy az EPP-nek lejárt az ideje, ezért át kell adnia a stafétabotot az Európai Unió megújítására kész demokratikus politikai erőknek. 'Az Európai Néppárt nem elég erős ahhoz, hogy továbbra is vezesse Európát. Többé nem sajátíthatja ki az Európai Bizottság elnöki posztját' – utalt Bullmann arra, hogy jelenleg az EU meghatározó intézményeinek, köztük az Európai Bizottságnak (EB), az élén EPP-s politikus áll.”

Európai baloldal: a Néppártnak lejárt az ideje

Malajziában a rendőrség vizsgálja annak a tinédzser lánynak a halálát, aki az Instagramon megszavaztatta követőit, öngyilkos legyen-e. Miután a többség igennel voksolt, megölte magát. A Sarawak államban élő 16 éves lány a következő kérdést tette közzé szociális média oldalán: „Nagyon fontos, segítsetek választani: É/H." Miután 69 százalék a halálra szavazott, öngyilkos lett.

Kapcsolat

Kiújuló hidegháború.

Erősek az amerikai–magyar védelempolitikai kapcsolatok – mutatja be a Hirado.hu.

„Azért alakulhattak védelempolitikai szempontból ilyen jól az amerikai–magyar kapcsolatok, mert a hidegháborút követően ismét megromlott a viszony Amerika és Oroszország között azzal, hogy az orosz érdekeltségekbe tartozó posztkommunista országok nemcsak, hogy kiléptek a Varsói Szerződésből, de azon országok közé is tartoztak, akikkel a NATO békepartnerségi megállapodást kötött a szövetséghez való csatlakozásuk érdekében – fejtette ki a szakértő. Az Egyesült Államok felismerte e térség fontosságát, ezért egy védelmi megállapodást kötött velük, amelyet Magyarország is aláírt, így megkezdődhetett az amerikai csapatok és hadi eszközök áthelyezése e területekre. Vannak kiemelt országok – Lengyelország és Románia –, amelyek geopolitikai szempontból kedvezőbb fekvésűek és erősebbek a katonai kapcsolatai.”

Erősek az amerikai-magyar védelempolitikai kapcsolatok

Orbán Viktor kormányfő a Donald Trump elnökkel folytatott tárgyalása után kijelentette, sikerült megerősíteni Magyarország stratégiai szövetségét az Egyesült Államokkal a keddi washingtoni találkozó alkalmával - hangzott el szerdán a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Poszt

Jaksity Kata családi boldogsága.

Cuki családi fotót posztolt az ATV korábbi műsorvezetője: Jaksity Kata boldogabb, mint valaha – így a Blikk Online.

„Mint köztudott, amióta a három gyermekét egyedül nevelő Jaksity Katát elküldték az ATV-től, túllépett a nehézségeken, mostanra pedig már sikerült belevágnia valami újba, így több ideje marad a családjára is. A közösségi oldalán a napokban közös fotót is posztolt a gyermekeiről: ezen jól látszik, hogy azok mennyit nőttek! A nagyobbik fia, Ábel már 20 éves elmúlt, Bende 14, a kis Jázmin pedig 5 esztendős.”

Cuki családi fotót posztolt az ATV korábbi műsorvezetője: Jaksity Kata boldogabb, mint valaha!

Mint köztudott, amióta a három gyermekét egyedül nevelő Jaksity Katát elküldték az ATV-től, túllépett a nehézségeken, mostanra pedig már sikerült belevágnia valami újba, így több ideje marad a családjára is. A közösségi oldalán a napokban közös fotót is posztolt a gyermekeiről: ezen jól látszik, hogy azok mennyit nőttek!

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/72957/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

A héten újra csökkennek az üzemanyagárak

2019.06.17. 14:15
A Mol 5 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán - értesült az MTI hétfőn piaci forrásból.

Étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a Nébih

2019.06.17. 11:15
Gyógyszerhatóanyagokat tartalmazó étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Blogstar kávéház

2019.06.17. 05:05
Nagy Feró lázadása, Szanyi Tibor panaszáradata, a szocialisták vágóhídja, trükkös óvodai leminősítés és Rubint Réka szovjet csodája hétfői online lapszemlénkben.

Volt telitalálat a hatos lottón

2019.06.16. 16:50
Egyvalaki ma nagyon szerencsés és egyben nagyon gazdag lett.

Boris Johnson a legesélyesebb a brit Konzervatív Párt vezetésére

2019.06.16. 11:10
Egy hazai szakértő szerint az eddigi eredmények alapján Boris Johnson tűnik a legesélyesebbnek a kormányzó brit Konzervatív Párt vezetésére.

Kánikula megy, eső jön

2019.06.16. 07:50
Jó hír, hogy lassan országszerte véget ér a nagy hőség, viszont a napernyőt most esernyőre kell váltani.

Blogstar kávéház

2019.06.16. 05:10
Hülyének nézett magyarság, Kálmán Olga gyurcsányi frigye, a Fidesz háztáji ellenzéke, emberpróbáló kánikula és a magyar rendőrnő ezüstös összecsuklása vasárnapi online lapszemlénkben.

Két holttestet találtak egy tóban Nyékládházánál

2019.06.15. 08:50
Egy férfi és egy gyermek holttestét fedezték fel egy vízből kiemelt gépkocsiban Nyékládházánál - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n.

Blogstar kávéház

2019.06.15. 05:15
Karácsony döntésképtelensége, Gyurcsány leszámolása, Európa zöldcsapdája, égető hőhullám és Hosszú Katinka forró csókolózása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.06.14. 04:00
Az Orbán-kormány alibitárgyalásai, a zöldpártok hitelessége, évszázados melegrekordok, sztárséfek celebhódításai és Bella Thorne édeshármasa pénteki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?