Blogolj!

Blogstar kávéház

Romaellenes erődemonstráció.

Romafélelmek, uszító szavak, viharfelhők Törökszentmiklós felett – tudósít a betiltott Magyar Gárda akciójáról a Népszava Online.

„Ha a Mi Hazánk Mozgalom erődemonstrációnak szánta a törökszentmiklósi tüntetést, kissé elszámította magát. – Nem vagyunk valami sokan – jegyezte meg csalódottan az egyik, Betyársereg feliratú fekete pólót viselő férfi a gyülekező helyszínén, ahol egyébként szép számmal voltak jelen nemcsak a magyar, hanem a nemzetközi sajtó képviselői – az angol, francia, német, norvég újságok, televíziók és hírügynökségek tudósítói –, így lehettek a Kossuth téren nagyjából az újságírókkal és rendőrökkel együtt 250-en 300-an. – Érdekes hogy nem látom itt a kormánypárti politikusokat – jegyezte meg egy helybéli asszony, s hozzátette: ő bizony elvárta volna, hogy Boldog István a térség fideszes képviselője nyilvánosan elhatárolódik a rendezvénytől, hiszen korábban abból is nagy hírverést csinált, ha felavatott egy pár méteres utat. – Egy követ fújnak ezek! – tromfolt egy mellette álló férfi, és ebből is látszik, hogy a szélsőjobboldali demonstráción nemcsak a párt szimpatizánsai, hanem bizony érdeklődő ellenzékiek is képviseltették magukat.”

Romafélelmek, uszító szavak - viharfelhők Törökszentmiklós felett

A kisvárosba, ahol közel 2000 roma él a Toroczkai László fémjelezte Mi Hazánk Mozgalom félkatonai szervezete, a betiltott Magyar Gárda este hét órára hirdetett „cigányellenes demonstrációt." - Ekkora görcs van a gyomromban - szorítja ökölbe kezét a cigány kisebbségi önkormányzat egyik tagja Törökszentmiklóson a közösségi házuknál.

Vita

Európa nemzeti sokszínűsége.

Mi az EP-választás tétje? Nemzetek Európája vagy Európai Egyesült Államok? Mihez kezd a magyar kormány a Strache-üggyel? A Mandiner.hu videóinterjúja Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel.

„Akik Európai Egyesült Államokról beszélnek, azok azt szeretnék, hogy Európának az a nemzeti sokszínűsége, amely ennek a kontinensnek az egyik legnagyobb értéke, az szűnjön meg, a nemzetek oldódjanak fel, a tagállami hatáskörök marginalizálódjanak vagy kerüljenek át Brüsszelbe. Mi pedig azt mondjuk, hogy a migrációt el kell utasítani, a bevándorlást meg kell állítani, a tagállamokra kell bízni és nemzeti hatáskörben kell hagyni azt a kérdést, hogy ki az, aki akar befogadni bevándorlókat, s ki az, aki nem. Ez a vita lényege. Azt szeretnénk, hogy az Európai Néppárt ne haladjon tovább a balliberális irányba, hanem egy konzervatív, kereszténydemokrata pártcsalád legyen a jövőben is. Ahogy ez a vita eldől, úgy fog eldőlni az is, hogy a Fidesz marad-e a Néppártban vagy sem.”

Európa jövője a tét vasárnap - Gulyás Gergely a Mandinernek (videó) | Mandiner

Mi az EP-választás tétje? Nemzetek Európája vagy Európai Egyesült Államok? Mihez kezd a magyar kormány a Strache-üggyel? Kell-e itthon is tartani külföldi titkosszolgálatok beavatkozásától? Ezekről is kérdeztük Gulyás Gergelyt. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint „pazarlás" olyan európai parlamenti képviselőket választani, akik „Brüsszelt fogják képviselni Magyarországon". Videóinterjú.

Alkalmatlanság

Ellenzéki kerítésbontók.

Itt a videós bizonyíték, hogy az ellenzék lebontaná a határzárat: a Hír TV Múltidő című sorozatának legújabb részében azt elevenítették fel, mit mondtak régebben az ellenzéki politikusok a határzárról, a határzár ellen – így az Origo.hu.

„Gréczy Zsolt, a DK szóvivője ugyanezen a napon arról beszélt, hogy ez az egész csak egy habverés, és nincs ilyen problémája Magyarországnak. A kerítés az egy hatalmas bukás, azt gondolom, a kormány bevándorláspolitikájának a bukása történt meg. A kerítés még föl sem épült, nyilvánvalóvá vált, hogy alkalmatlan Magyarország megvédésére – ezt Vona Gábor, a Jobbik akkori elnöke mondta Röszkén még 2015 augusztusában.”

Itt a videós bizonyíték, hogy az ellenzék lebontaná a határzárat

A Hír TV Múltidő című sorozatának legújabb részében azt elevenítették fel, mit mondtak régebben az ellenzéki politikusok a határzárról, a határzár ellen. Nemrégiben indult el a Hír Televízión a Múltidő című műsor, amelynek legújabb részében ellenzéki politikusoknak a határzárról elmondott véleményét mutatták meg.

Kihívás

Internetes veszélyforrások.

Interneten terjedő kihívások veszélyeztetik a fiatalokat: zklatás, csalás, zsarolás – ezek a leggyakoribb veszélyei az internetnek. De a közösségi médiában egyre több a kihívás is – összegez a Hirado.hu.

„A legnagyobb veszélyforrás, hogy az interneten történő kihívások láttán a gyerekek sokszor nem tudnak kihez fordulni, és egy bátorságpróbának fogják fel a látottakat. Az ilyen felhívások olyan dolgok megtételére ösztönzik a fiatalokat, amelyekkel saját testi épségüket veszélyeztetik, de sokkal komolyabb következményei is lehetnek az ilyen feladatoknak – hívta fel a figyelmet.”

Interneten terjedő kihívások veszélyeztetik a fiatalokat

Zaklatás, csalás, zsarolás - ezek a leggyakoribb veszélyei az internetnek. De a közösségi médiában egyre több a kihívás is. A próbatételek pár éve indultak a jeges-vödrös videókkal, de aztán egyre durvább „játékok" terjedtek el az interneten. Most már például hídon egyensúlyoznak és erkélyen másznak a fiatalok, erről pedig fotókat, videókat is készítenek.

Világ

Rúzsa Magdi szerencsecsillaga.

Rúzsa Magdi visszaemlékezett életének fontos, 13 évvel ezelőtti momentumára, a Megasztár-sikerre, egyúttal pedig köszönetet mondott – számol be róla a Blikk Online.

„Tizenhárom évvel ezelőtt, ezen a napon megnyílt előttem egy új világ. Esélyt kaptam egy szebb és jobb életre. Bár tele volt az út nehézségekkel és megpróbáltatásokkal is, de szebb volt, mint reméltem. Rengeteg vágyam teljesült. Annyi mindent megvalósíthattam, amiről álmodtam, Istennek hála! Tanultam, adtam és kaptam, és ami a legfontosabb: megtaláltam magamat, az utamat, a közönségemet és a hangomat. Emlékszem, mi motoszkált a fejemben tizenhárom éve. Tele voltam reménnyel és nem féltem semmitől. Azon a napon szerencsét hoztak nekem a csillagok. Ma valahogy pont ezekkel az érzésekkel és vágyakkal állok a nap alatt.”

Rúzsa Magdi a közösségi oldalán mondott köszönetet - fotó

„Tizenhárom évvel ezelőtt, ezen a napon megnyílt előttem egy új világ. Esélyt kaptam egy szebb és jobb életre. Bár tele volt az út nehézségekkel és megpróbáltatásokkal is, de szebb volt, mint reméltem. Rengeteg vágyam teljesült. Annyi mindent megvalósíthattam, amiről álmodtam, Istennek hála!

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/73175/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Hárommal nőtt a koronavírusos betegek száma

2020.07.10. 09:20
Ezzel 4223 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, összesen így már 593-an haltak meg, de 2941-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.07.10. 04:05
Az Európai Unió korrupciója, a koronavírus-járvány tombolása, a radikális baloldal káoszelmélete, a székelyek második esélye és Tóth Gabi szerelmi kürtölése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.09. 04:45
A jogállamiság különös kompromisszumai, az európai szocialisták sunnyogása, a Nemzeti Konzultáció hasítása, a Balkán gócpontosodása és Farkasházi Réka lángoló szerelme csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.08. 04:00
Karácsony Gergely állati hazugsága, a szélsőbal előretörése, Magyarország rejtett csodái, az innovatív kenyerek térhódítása és Ada megtervezett babaprojektje szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.07. 05:20
Soros György abortuszpártolása, az iskolaőrök elrettentése, Baranyi Krisztina boszorkányüldözése, a britek kristálytiszta részegsége és a magyar Barbie testképzavara keddi online lapszemlénkben.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Blogstar kávéház

2020.07.06. 05:10
Az olasz jobboldal szabadságharca, a gyermekorvosi ellátás megreccsenése, a hazai nyaralás biztonsága, a magyar gazdaság élénkülése és Kiszel Tünde ütős naptárfotója hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.05. 05:15
Orbán Viktor szívélyes köszöntése, a baloldali vörösbárók dőzsölése, a szélsőbaloldal randalírozása, a szabadstrandok süllyedése és Soltész Rezső várva várt visszatérése vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.04. 04:10
A kormányzat kultúrharca, László Imre megfutamodása, Macron arcul csapása, az Európai Unió védtelensége és Árpa Attila fülledt szexjelenete szombati online lapszemlénkben.

Fidesz: Az önkormányzatoknak több pénz jut jövőre, mint idén, aki mást mond, az hazudik

2020.07.03. 21:35
Reagálás Karácsony Gergely, Csőzik László, Gémesi György és Tóth József sajtótájékoztatójára.

Ezeket a cikkeket olvastad már?