Blogolj!

Döbbenet: robbanás rázta meg Lyont

Újabb terrortámadás zaklatja fel Európát: csomagba rejtett bomba robbant a francia nagyvárosban. Úgy tűnik, ezúttal legalább halálos áldozatok nincsenek.

Fotó: Twitter

Robbanás történt a franciaországi Lyon belvárosában 17.30-kor a rue Victor Hugo nevű sétálóutcában. A hatóságok az egész környéket lezárták, a régió prefektusa és főügyésze is a helyszínre sietett. A Lyon Capitale helyi lap úgy tudja, hogy nyolc könnyű sérült van (mások tíz-tizenháromról írnak), akik főként a lábukon sebesültek meg, mivel a robbanóeszköz a földre volt lerakva. Úgy tudni, egy kislány sérült meg súlyosan. Szemtanúk szerint a bombában szögek és szilánkok is voltak, hogy minél nagyobb kárt okozzon a robbanás.

Macron elnök szerint támadás történt, de megerősítette, hogy nincsenek halálos áldozatok.

Tudni érdemes, hogy ebben az időpontban a városnak ez a része zsúfolt, sokan ekkor mennek haza munkából, iskolából, de a jó idő miatt sok a turista is.

A robbanás a La Brioche Dorée nevű pékség előtt történt. Az ügyészség gyanúja szerint csomagba rejtett bombáról lehet szó – tudósít az Index.

Fotó: Twitter

Az Origo hozzáteszi, a bűnügyi rendőrség és a bombakeresők megszállták Lyon belvárosát. A robbanás egyébként a Victor Hugo utcához közel történt, azaz Lyon egyik legszebb részén.

Sajtóhírek szerint egy robbantó (egy harmincas férfi) követhette el a merényletet, akit nagy erőkkel keresnek.

Az eltakart arcú támadó állítólag kerékpárral vagy motorral érkezett, letett egy bőröndöt egy pékség elé, majd gyorsan eltűnt. Denis Broliquier kerületi polgármester szerint bombát robbantottak, és az volt a robbantó célja, hogy sok ember megsérüljön.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/73488/pics/lead_800x600.jpg
Emmanuel Macron,Franciaország,Lyon,Merénylet,terrorizmus,terrortámadás
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-05-25 16:40:23
Megérdemli a "fejlett nyugat" a sorsát. Ezt akarták, elérték, hurrá !!!!!!!!
Egyetlen bibi azért van ebben az egész dologban, mégpedig az, hogy egyetlenegyszer sem hallottunk arról: a migráns-simogató gazemberek (juncker, merkel, timmermans, macron, meg a többi hitvány liberált, köztük a magyar hazaáruló csibészek) mellett robbant fel egy ilyen rejtett bomba !!!!
Csak egyszer történt volna meg!!!!
Mert akkor lehet, hogy soha többet nem reklámoznák ezek a soros-csicskák a "csodajó" migránsbetelepítési akciójukat !!!!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Lemondott a francia jobbközép párt vezetője

2019.06.03. 07:55
Távozik a francia jobbközép Köztársaságiak (LR) elnöki tisztségéből Laurent Wauquiez. Az ellenzéki politikus ezt vasárnap este jelentette be a TF1 kereskedelmi televízió híradójának vendégeként, …

Közzétették a lyoni merénylő fotóját

2019.05.25. 09:50
A fotón egy kerékpárt toló férfi látható, aki sötét napszemüveget, hosszú ujjú fekete felsőt és világos rövidnadrágot visel, az arca java részét pedig egy kendővel fedte el.

Orbán: a politikai baloldal tönkreteszi Európát

2019.05.24. 09:30
A német–francia tengelyű Európa korszaka lejárt. Franciaország, Németország és a visegrádi államok, így néz ki Európa új geometriája – mutatott rá a Bildnek adott interjúban a magyar …

Egy 102 éves nő gyilkolt Franciaországban

2019.05.24. 09:00
Az emberölés egy idősek otthonában történt a francia Chézy-sur-Marne nevű városban.

Még nincs vége? Csaknem száz bombát találtak Srí Lanka fővárosában

2019.04.22. 16:05
Könnyen lehet, hogy a terroristák további merényletekre is készültek vagy készülnek.

Hét öngyilkos merénylő robbanthatott Srí Lankán

2019.04.22. 09:50
A robbantássorozatnak legalább 290 halálos áldozata és ötszáz sebesültje van, köztük külföldi állampolgárok.

Orbán: Magyarország elkötelezett a terrorizmus elleni harc mellett

2019.04.22. 05:45
A magyar miniszterelnök a kereszténységet ért súlyos Srí Lanka-i merényletre reagált.

Több mint 200 halálos áldozata van a Srí Lanka-i robbantássorozatnak

2019.04.21. 18:30
Az indiai ANI hírügynökség számolt be elsőként arról, hogy legalább hat robbanás rázta meg Srí Lankát húsvét vasárnap reggel. Később a főváros …

Szijjártó: a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon

2019.04.21. 16:30
A kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a húsvétvasárnap Srí Lankán elkövetett, több …

Magyarország mindig támogatja a bajba jutott keresztény közösségeket

2019.04.16. 15:20
Éppen ezért természetes, hogy a Notre-Dame újjáépítésében is részt vesz, erről Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter beszélt kedden …

Ezeket a cikkeket olvastad már?