hirdetés
Blogolj!

Mától jegyezhető a Magyar Állampapír Plusz

Az új állampapír minden eddiginél kedvezőbb hozamot biztosító, egyszerű konstrukciójú, könnyen elérhető és adómentes.

Az új állampapír minden eddiginél kedvezőbb hozamot biztosító, egyszerű konstrukciójú, könnyen elérhető és adómentes.

Varga Mihály pénzügyminiszter az erről szóló sajtótájékoztatón hangsúlyozta:

az új állampapírral az egész ország jól jár, nemcsak a magyar emberek számára előnyös, hanem Magyarország stabilitását is erősíti.

A Magyar Állampapír Plusz az egyik legbiztonságosabb befektetés, emellett magas, öt év alatt összességben 27,35 százalékos hozamot biztosít, amely a magyar családok jövedelmét növeli és a hazai gazdaságot erősíti

 – emelte ki Varga Mihály.

A konstrukció évről-évre növekvő hozamot kínál, fél év után 3,5 százalékot, egy év után 4 százalék kamatot fizet, majd a kamat évente fél százalékponttal növekszik, így az ötödik év végére eléri a 6 százalékot. A június elsejét követően kibocsátott lakossági állampapírok, így a Magyar Állampapír Plusz után sem kell kamatadót fizetni.

Még kiegyensúlyozottabbá válik az államadósság finanszírozása is

A Magyar Állampapír Plusz emellett rugalmas: a kamatforduló napjától számított öt munkanapon keresztül 100 százalékon, azaz veszteség nélkül visszaváltható az addig elért kamatokkal együtt, de az év bármely más napján is hazavihető 99,75 százalékos árfolyamon.

A lakossági állampapíroknak köszönhetően a tavalyi év végére az államadósság devizaaránya a 2010. évi 52%-ról 23%-ra csökkent, így jelentősen csökkent az ország külső sérülékenysége.

A belföldi finanszírozás növekvő arányát a hitelminősítők is kedvezően ítélik meg, ezt már a februári felminősítések alkalmával is kiemelten pozitív tényezőként vették figyelembe. A MÁP Plusz elérhető lesz a Magyar Államkincstár és a Magyar Posta kirendeltségein, a lakástakarék-hálózaton keresztül, valamint várhatóan a kereskedelmi bankok fiókjaiban, és lehetőség nyílik online-jegyzésre is.

(fotó: PM)

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/73881/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,gazdaságpolitika,varga mihály
 

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-06-04 19:04:17
Hajajajajajaj !!!!
Már megint történt valami fontos a magyar gazdaságirányításban, és ennek tetszenek tudni, hogy mi az egyenes folyamodványa.
Nem ?! Dehogynem !!! Szinte már hallani is a szokásos nyavalygásukat (kunhalmiul: nyavajgásukat) !!!!!!
Rögtön jönnek a liberálbolsevik "zseni gazdasági szagemberek", és éjt nappallá téve fogják szajkózni, hogy mindez teljesen elhibázott lépés, ez a magyar gazdaságnak, és persze az általuk olyannyira "szeretett" népnek csak ártani fog !!!!
Szerintük ebbe bele fog rokkanni az ország, csődbe jut a gazdaságunk, és - immár ezredszerre elmondják - menthetetlenül meg fog bukni a "zorbán kormány". Sőt, napokon belül jön a világvége is.
Csak tessenek figyelni !!!!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.07.20. 04:55
Ursula von der Leyen narancsszemüvege, a magyarság vegzálása, a migráció kihívásai, Berki Krisztián pályára lépése és Várkonyi Andrea özönvízszerű válása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.07.19. 04:40
A migránsellenes szövetség repedése, az ellenzék kétfrontos aknamunkája, Petőfi Sándor lezáratlan csontkrimije, az önjáró taxiflotta fenntarthatósága és Köllő Babett tűszúrásos fiatalodása pénteki online lapszemlénkben.

A V4-ek elutasították az ngo-hajók által szállított migránsok elosztását

2019.07.18. 19:50
A bevándorláspártiak újabb kísérletet tettek az EU-tagországok belügyminisztereinek csütörtöki, informális találkozóján arra, hogy közös …

Bárki adatait felhasználhatják a felkapott öregítő alkalmazáson keresztül

2019.07.18. 14:30
Adatainkat lopják el, miközben mi épp jókat röhögünk vagy épp szörnyülködünk azon, hogy hogyan néznénk ki öregen.

Felgyújtottak egy filmstúdiót Japánban, többen meghaltak

2019.07.18. 12:20
Huszonhárman meghaltak, harmincnyolcan pedig megsérültek amikor egy férfi szándékosan gyújtotta fel a Kyoto Animation stúdiót.

A Vodafone megkapta az engedélyt a UPC felvásárlására

2019.07.18. 12:10
Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC …

Vasárnap kezdődik a halásztelki csomópont felújítása az M0-son

2019.07.18. 11:20
Vasárnap megkezdik a halásztelki csomópont felújítását az M0-son, így őszig Halásztelek a szigetszentmiklósi csomóponton keresztül lesz megközelíthető - …

Tizenkét férfi erőszakolhatott meg egy nőt Cipruson

2019.07.18. 08:10
A ciprusi rendőrség őrizetbe vette a tizenkét férfit.

Blogstar kávéház

2019.07.18. 04:50
A Jobbik gyurcsanyizálódása, az LMP elolvadása, Szlovákia nyílt értékvédelme, Singh Viki őrülete és Radics Gigi égszínkék csábítása csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.07.17. 04:20
Ursula von der Leyen diadala, Putyin gázos csúszása, az ellenzék háborúskodása, a liberálisok óbégatása és Csűrös Karola könnyei szerdai online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?