Blogolj!

Blogstar kávéház

Előzés

Orbán Viktor szelfizése.

Egy nap alatt 24 szelfit posztolt Orbán Viktor a közösségi oldalán a Nemzeti Összetartozás Napján, ezzel megelőzte Matteo Salvinit, a rengeteg szelfit posztoló olasz belügyminiszter-miniszterelnök-helyettest is – így az Origo.hu.

„Orbán Viktort sokan kérik fel arra, hogy közös képet készíthessenek vele, de most Sátoraljaújhelyen a magyar miniszterelnök mindenkit megelőzött. A Kárpát-medence magyarsága szép számmal és sok-sok küldöttséggel képviseltette magát a Nemzeti Összetartozás Napján. Jöttek a Felvidékről, Erdélyből, a Bánátból, az Őrvidékről és Kárpátaljáról is. És persze a lehető legtöbben szelfit szerettek volna a miniszterelnökkel.”

Orbán Viktor: Egy nap alatt 24 szelfi

Egy nap alatt 24 szelfit posztolt Orbán Viktor a közösségi oldalán a Nemzeti Összetartozás Napján, ezzel megelőzte Matteo Salvinit, a rengeteg szelfit posztoló olasz belügyminiszter-miniszterelnök-helyettest is - írja a Ripost. A miniszterelnök ezzel megelőzte a napi tíz-húsz szelfit posztoló Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettest is.

Káosz

Puzsér gyurcsánytalanítása.

Az LMP után a Jobbikkal is szakított Puzsér Róbert. A publicista azt írta, párttámogatás nélkül kampányol tovább, mert nem lesz egy olyan ellenzéki politika részese, amelyet Gyurcsány Ferenc vezet – írja a Hirado.hu.

„A publicista közösségi oldalán úgy fogalmazott, azért folytatja párttámogatás nélkül a kampányát, mert nem lesz egy olyan ellenzéki politika részese, amelyet Gyurcsány Ferenc vezet. A DK úgy reagált, hogy a főpolgármester-választáson egy ellenzéki jelöltnek kell indulni. Az ellenzéki oldalon azonban – jelen állás szerint – legalább három indulóra lehet majd számítani. Az előválasztáson csak a Momentum jelöltje, valamint az MSZP-Párbeszéd és a DK támogatását is élvező Karácsony Gergely mérkőzik meg. A kettejük párharcának győztese a liberális Sermer Ádámmal és Puzsér Róberttel is szembetalálja majd magát a főpolgármester-választáson.”

Felmondta az együttműködést a Jobbikkal Puzsér Róbert

Az LMP után a Jobbikkal is szakított Puzsér Róbert. A publicista azt írta, párttámogatás nélkül kampányol tovább, mert nem lesz egy olyan ellenzéki politika részese, amelyet Gyurcsány Ferenc vezet. A DK szerint egyetlen ellenzéki főpolgármester-jelöltre van szükség, erre azonban egyre kevesebb az esély, miután Puzsér Róbert és korábban a liberális Sermer Ádám is jelezte, önállóan indulnak.

Diktátum

A magyar tudomány Trianonja.

Benyújtotta kedden a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) kutatóhálózatának leválasztását célzó törvényjavaslatot az Innovációs és Technológiai Minisztérium – mutatja be a Népszava Online.

„A minisztérium közleménye szerint a kutatóintézetek az újonnan létrejövő, állami alapítású Eötvös Loránd Kutatási Hálózatban működnek majd tovább. 'Ez a nap a magyar tudomány, a magyar kutatótársadalom Trianonja' – reagált az Akadémiai Dolgozók Fóruma (ADF), utalva arra, hogy 99 éve ugyanezen a napon szentesítette a trianoni békediktátum Magyarország feldarabolását. Úgy vélik, miután a kutatóhálózat, a kiválósági programok teljes kormányzati ellenőrzés alá kerülnek, az MTA súlytalan tudósklubbá silányul”.

„Ez a magyar tudomány Trianonja"

Új koncepció formálódik, amelynek már nem Schmidt Mária a gazdája - írtuk a Sorsok Házáról márciusban. Köves Slomó rabbi most a Jerusalem Postnak megerősítette, hogy sem Schmidt Máriának, sem az általa vezetett Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítványnak nincs már szerepe a józsefvárosi emlékközpont koncepciójának kialakításában.

Küszöb

Itáliai robbanásveszély.

Matteo Salvini egyre népszerűbb, megfordultak az erőviszonyok a koalícióban – elemez a Magyar Hírlap Online.

„Mára egyértelművé váltak a Liga és az M5S közti különbségek, amelyek főleg a gazdaság, az infrastruktúra, az Európai Unióhoz való viszony, valamint a társadalom- és a migrációs politika terén vannak jelen – nyilatkozta lapunknak Marco Gombacci, a brüsszeli The European Post főszerkesztője. Miközben a Liga egyre nagyobb elismertségre tesz szert, koalíciós társának népszerűsége a felére zuhant, ezzel lényegében megfordultak az erőviszonyok a tavalyi parlamenti választáshoz képest – mutatott rá. Gombacci szerint Conte-kormánya a robbanás küszöbén áll, a következő lépés pedig az előrehozott választás lehet, akár már szeptemberben.”

Szakítás előtt az olasz kormány

Egyre tapinthatóbb a feszültség az olasz kormánykoalícióban, mióta a Matteo Salvini belügyminiszter vezette Lega (Liga) 34,33 százalékkal megnyerte az EP-választást, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) pedig 17 százalékkal csak a harmadik helyet szerezte meg a szocia­listák mögött. Sajtójelentések szerint az M5S-tvezető Luigi di Maio és Salvini hetek óta nem beszélnek egymással, kormányülést sem tartanak.

Frufru

Palvin Barbi hajparádéja.

Nemrégiben megvált hosszú tincseitől, ám most újra hátközépig érő hajjal parádézott Palvin Barbi a CFDA-gálán, ráadásul frufruval – számol be róla a Blikk Online.

„Mostanában gyakran változtatja a frizuráját Palvin Barbi! A topmodell pár hónapja vágatta le hosszú loboncát, aztán göndör fürtökkel jelentkezett be, a CFDA-gálán pedig újra hátközépig érő hajjal vette le a lábáról az embereket! Sőt: ezúttal frufrut is kapott, amit eddig nem sűrűn láthattunk tőle. A modellnek természetesen ez is remekül áll, így könnyen lehet, hogy a későbbiekben is láthatjuk majd hasonló hajjal.”

Megint új hajjal parádézott Palvin Barbi - fotó

Mostanában gyakran változtatja a frizuráját Palvin Barbi! A topmodell pár hónapja vágatta le hosszú loboncát, aztán göndör fürtökkel jelenkezett be, a CFDA-gálán pedig újra hátközépig érő hajjal vette le a lábáról az embereket! Sőt: ezúttal frufrut is kapott, amit eddig nem sűrűn láthattunk tőle.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/73959/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.07.11. 21:45
Aggasztó korona-körkép, sunnyogva hallgató francia baloldali sajtó, Hadházy kínos lebukása, rendkívüli lengyel kampányhajrá és Kulcsár Edina szexizése vasárnapi online lapszemlénkben.

Kánikula után lehűlés

2020.07.11. 17:30
Kicsit fellélegezhetünk, ugyanis este megérkezik a hűvösebb idő hazánkba. Ez persze csapadékkal, néhol pedig heves széllökésekkel is járni fog.

Hat új koronavírusos beteget regisztráltak, ketten elhunytak

2020.07.11. 09:10
Ezzel 4229 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel 595-re emelkedett az elhunytak száma, 2974-en pedig már …

Blogstar kávéház

2020.07.10. 22:45
A német migránspolitika pálfordulása, a példamutató magyar járvány elleni védekezés, a haladó nyugat transznemű modellje, a közösségi média fenyegető veszélye és a magyar labdarúgás reménysége szombati online lapszemlénkben.

Hárommal nőtt a koronavírusos betegek száma

2020.07.10. 09:20
Ezzel 4223 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, összesen így már 593-an haltak meg, de 2941-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.07.10. 04:05
Az Európai Unió korrupciója, a koronavírus-járvány tombolása, a radikális baloldal káoszelmélete, a székelyek második esélye és Tóth Gabi szerelmi kürtölése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.09. 04:45
A jogállamiság különös kompromisszumai, az európai szocialisták sunnyogása, a Nemzeti Konzultáció hasítása, a Balkán gócpontosodása és Farkasházi Réka lángoló szerelme csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.08. 04:00
Karácsony Gergely állati hazugsága, a szélsőbal előretörése, Magyarország rejtett csodái, az innovatív kenyerek térhódítása és Ada megtervezett babaprojektje szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.07. 05:20
Soros György abortuszpártolása, az iskolaőrök elrettentése, Baranyi Krisztina boszorkányüldözése, a britek kristálytiszta részegsége és a magyar Barbie testképzavara keddi online lapszemlénkben.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Ezeket a cikkeket olvastad már?