Blogolj!

Blogstar kávéház

Ígéret

Gyurcsány hazugságai.

Karácsony Gergely szerint is megbomlott a bizalmi viszony a pártok között, mivel Gyurcsányék Kálmán Olga támogatásával megszegték a korábbi szavukat. A szocialista pártvezetők nagyon idegesek lettek a volt miniszterelnök döntésétől – elemez az Origo.hu.

„Nem fukarkodott Bárány Balázs, a szocialisták elnökségének másik tagja sem, aki szerint 'tudtuk, hogy a DK-nak lesz jelöltje az előválasztáson, csak eddig azt mondták, hogy Karácsony Gergely az. Most már tudjuk, hogy nem bontották ki az igazság minden részletét.' Ezzel Gyurcsány hírhedt interjújára utalt, amiben 2006 nyarán a választások előtti hazugságait magyarázta. Lényegében tehát hazugnak nevezte Gyurcsányékat a szocialista elnökségi tag. Kunhalmi Ágnes egy hosszú bejegyzésben próbálta értelmezni a helyzetet, de egyértelműen azt sugallta, hogy Gyurcsány megszegte a korábbi ígéretét. Idézte a bukott miniszterelnök szavait, majd pedig Karácsony támogatására szólított fel.”

Összeomlás után: kezdődik a szánalmas ellenzéki casting

Totális káoszt hozott az ellenzéki oldalon a bukott televíziós színrelépése. Karácsony Gergely szerint is megbomlott a bizalmi viszony a pártok között, mivel Gyurcsányék Kálmán Olga támogatásával megszegték a korábbi szavukat. A szocialista pártvezetők nagyon idegesek lettek a volt miniszterelnök döntésétől, és egyáltalán nem lelkesednek Kálmán Olgáért.

Birodalom

Európa multinacionális szétverése.

Totálisan ellentétes álláspontokat ütköztetett Európa jelenéről és jövőjéről Dobrev Klára, a DK EP-képviselője és Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára – tudósít vitájukról a Mandiner.hu.

„Egység a sokszínűségben – ez nem a Fidesz, hanem az Európai Unió 'kampányszövege' – hangsúlyozta az államtitkár. Az EU-t uraló brüsszeli elit ennek az együttműködésnek alapjait ásta alá azzal, hogy jogi felhatalmazás nélkül túllépte az alapszerződésben foglalt korlátokat, nem vette figyelembe a tagállamok érdekeit. A történelemben Európa mindig akkor omlott össze, keveredett háborúba, amikor Európát valaki birodalommá próbálta szervezni, és mindig akkor élt békében, amikor a nemzetek voltak az együttműködés motorjai. Vannak területek, amelyeken nem kell együttműködni, az adórendszer és az energiapolitika egységesítése például ellentétes Magyarország érdekeivel, ezért ezeket a hatásköröket meg kell tartani – jelentette ki. Dobrev szerint az Európai Egyesült Államok nemzetállamokból áll, a nemzeti identitást és kultúrát semmi nem veszélyezteti. A multinacionális cégek túlnőtték a nemzetállami kereteket és ellenük csak közös adópolitikával lehet fellépni, ugyanígy a közös energiapolitika a célravezető, hiszen a csökkenő energiaárak mellett sem sikerült a magyar emberek rezsiterheit érdemben csökkenteni – mondta.”

Dobrev kontra Orbán Balázs: Európai Egyesült Államok vagy a nemzetállamok Európája? | Mandiner

Dobrev kontra Orbán Balázs: Európai Egyesült Államok vagy a nemzetállamok Európája? | Mandiner: Totálisan ellentétes álláspontokat ütköztetett Európa jelenéről és jövőjéről Dobrev Klára, a DK EP-képviselője és Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára. A két politikus a Méltányosság Politikaelemző Központ szervezésében vitázott egymással. Tudósításunk!

Bővülés

Lopakodó olimpiai álom.

Bár a kormány a 2024-es pályázat visszavonásáról döntött, nem került le végleg a napirendről a világjátékok rendezése, a létesítmények pedig sorra megépülnek – mutatja be a Népszava Online.

„A kandidálás tehát egyelőre lekerült a napirendről, de a tervezett olimpiai létesítmények építése nem állt le, kivéve a Fradivárosét. A Magyar Kézilabda Szövetség a 2022-es, Szlovákiával közös rendezésű férfi Európa-bajnokságra 22 ezer néző befogadására alkalmas sportcsarnokot épít Budapesten, ez a létesítmény is minden szempontból alkalmas lesz később az olimpia kézilabda-mérkőzéseinek (vagy a kosárlabdatorna találkozóinak) lebonyolítására. A jégkorongszövetség 5-6 ezer néző befogadására alkalmas jégcsarnokot építtet, ahol a játéktér lefedése után a küzdősportok olimpiai küzdelmeit lehet lebonyolítani. A Budapesti Teniszközpont felépítése várhatóan 17,5 milliárd forintba kerül. A Művészetek Palotája mellé 4-5 ezer fős konferenciaközpontot tervez a kormány. Látszólag ennek nincs köze az olimpiai projekthez, de sikeres kandidálás esetén ez lett volna a súlyemelő-versenyek színhelye. Csepelen építenek fel 40 ezres stadiont, ahol a 2023-as atlétikai világbajnokságot rendezik. A lelátót úgy készítik el, hogy hatvanezresre lehessen bővíteni olimpiarendezés esetén.”

Lopakodó budapesti olimpia - Hiába vonták vissza a pályázatot, sorra épülnek a létesítmények

Bár a kormány a 2024-es pályázat visszavonásáról döntött, nem került le végleg a napirendről a világjátékok rendezése, a létesítmények pedig sorra megépülnek. Az újkori olimpiák története, 1896 óta létezik a budapesti álom is a nyári játékok megrendezéséről.

Egészség

A lakáshitelpiac dübörgése.

Az elmúlt esztendőkben évről évre nagyjából 30 százalékkal bővült a szegmens. Az idei első negyedéves adatok is jelentős növekedést mutatnak. Szakértők szerint az eladósodás szerkezete ugyanakkor jóval egészségesebb, mint a válság előtt volt – így a Hirado.hu.

„2019 első negyedévében a megkötött lakáshitel-szerződések összege 201,1 milliárd forint volt. Ez 18,4 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi szintet. A közel 20 százalékos növekedés szakértők szerint azért is jelentős, mert már 2018 első három hónapjában is nagy volt a hitelfelvételi kedv. A tavalyi év egészében egyébként 2008 óta először lépte át a 100 ezres határt az engedélyezett lakáshitelek száma. Ezek összege 853 milliárd forintot tett ki, ez szintén csak 2008-ban volt magasabb. A hitelpiac tehát kezdi visszanyerni válság előtti állapotát, az eladósodás szerkezete azonban jóval egészségesebb, mint 10 évvel korábban, hiszen egyre nagyobb a hosszútávon kiszámítható hitelek aránya.”

Töretlenül növekszik a lakáshitelpiac

Az elmúlt esztendőkben évről évre nagyjából 30 százalékkal bővült a szegmens. Az idei első negyedéves adatok is jelentős növekedést mutatnak. Szakértők szerint az eladósodás szerkezete ugyanakkor jóval egészségesebb, mint a válság előtt volt. 2019 első negyedévében a megkötött lakáshitel-szerződések összege 201,1 milliárd forint volt. Ez 18,4 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi szintet.

Gyűrű

Demcsák Zsuzsa bennfentes boldogsága.

Demcsák Zsuzsa villámesküvőjétől hangos napok óta a sajtó – állítja a Blikk Online.

„Zsuzsa ugyanis hirtelen hozzáment egy indiai származású férfihoz, bennfentes információk szerint pedig a műsorvezető hihetetlenül boldog. Zsuzsa tegnap közzétett egy fotót a gyűrűjéről, most pedig megosztott egy képet az újdonsült férjről is.”

Hoppá! Nem hiszi el, milyen képet tett közzé Demcsák Zsuzsa

Zsuzsa ugyanis hirtelen hozzáment egy indiai származású férfihoz, bennfentes információk szerint pedig a műsorvezető hihetetlenül boldog. Zsuzsa tegnap közzétett egy fotót a gyűrűjéről, most pedig megosztott egy képet az újdonsült férjről is. A fotót itt meg is nézheti!

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/74186/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.11.12. 04:35
A Z generáció hazaárulása, Soros embereinek támadása, Lázár különös szurkapiszkája, az életmódgenetika forradalma és Tolvai Reni vadító villantása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.11.11. 05:05
Orbán gyurcsányista motorozása, Karácsony álzöld képmutatása, a Jobbik ordas hazugsága, Skócia függetlenségi harca és Vasvári Vivien személyiséglopása hétfői online lapszemlénkben.

Ismét pokolgép robbant Tell-Abjadnál

2019.11.10. 16:10
Nyolc ember életét vesztette és több mint húszan megsebesültek, amikor autóba rejtett pokolgép robbant az északkelet-szíriai Salik Atik faluban, a török határ mellett fekvő Tell-Abjad várostól délre - közölte …

Változékony, enyhe időre számíthatunk a jövő héten

2019.11.10. 15:55
A jövő héten is változékony lesz az időjárás, többször várható eső. Ezzel együtt marad az enyhe idő, a maximumok 10 fok körül alakulnak, de helyenként 20 fok is lehet - derül …

Blogstar kávéház

2019.11.10. 05:00
A szocialisták gazembersége, az ellenzék polgárháborúja, a nemzet sportolóinak segélykiáltása, mindent gyógyító csodaszerek és Csobot Adél párterápiája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.11.09. 04:45
A kormány csinos kis hiánya, a gátlástalan baloldal zsebtömködése, Baranyi Krisztina látszatpolitizálása, Németország kettéosztottsága és Nagy Feró dutyidilije szombati online lapszemlénkben.

A legrangosabb európai kutatási alap támogatását nyerte el az ELTE kémikusa

2019.11.08. 14:40
Az Európai Kutatási Tanács (European Research Council, ERC) legrangosabb, fiatal kutatóknak kiírt alapkutatási pályázatán nyert támogatást …

Blogstar kávéház

2019.11.08. 04:00
A Fradi aranyos bravúrja, a kólás szoci kifütyülése, a politika nőiessége, a NATO haldoklása és Gelencsér Tímea állati szerelme pénteki online lapszemlénkben.

PM: a kormány nem tervezi a kata drágítását

2019.11.07. 17:05
A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben a kormány nem tervezi a kisadózó vállalkozók tételes adójának (kata) drágítását.

Blogstar kávéház

2019.11.06. 22:00
Várhelyi Olivér izzasztása, Karácsony sunyisága, Putyin titkos fegyverei, Párizs gazdasági kvótái és Kulcsár Edina terhespocakja online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?