Blogolj!

Blogstar kávéház

Elemzés

Soros soros tanácsadása.

Az EP-választás tanulságairól és az Orbán-Weber csörtéről is ír a Project Syndicate-en megjelent dolgozatában Soros György, melyet a Népszava Online szemléz.

„Az elemzés az egyik legsürgetőbb teendőnek a csúcsjelölti rendszer átalakítását tartja. Az ugyanis csak a pártcsaládok vezetőinek személyes törekvéseit szolgálja. Mint rámutat, a legjobban ezt a Néppártnál lehet tetten érni. Weber mindenre kapható, így még arra is, hogy összemutyizzon a tekintélyelvű Orbánnal, csak, hogy a pártcsalád maradjon a fő tényező Strasbourgban. Pedig a magyar miniszterelnök súlyos gond a frakcióvezető számára, mert nyíltan semmibe veszi az európai normákat és egyfajta maffiaállamot hozott létre. A tagpártok csaknem fele meg akart szabadulni a Fidesztől, csakhogy Weber meggyőzte a többieket: ha nem kell távoznia Budapestről a CEU-nak, akkor semmi gond sincs. A magyar fél még ezt a nem túl komoly feltételt sem teljesítette, ám a válasz nem a kizárás, hanem a felfüggesztés lett. Így beleszólhat abba, ki legyen a Bizottság következő elnöke. Orbán most azon van, hogy pártját az EPP jóhiszemű tagjaként állítsa be. Majd meglátjuk, Weber képes lesz-e megfékezni. Soros azt tartaná tanácsosnak, ha a Bizottság első emberéről egy gondosan összeállított lista alapján követlen szavazás határozna, a tagállamok kétharmadának támogatásával. Ehhez alapszerződést kellene módosítani, ám ahhoz megvan a jóváhagyás, hiszen jelentős volt a részvétel a május végi választáson.”

Soros György az EP-választás tanulságairól és az Orbán-Weber csörtéről

Nemzetközi sajtószemle, 2019. június 9. Euractiv A magyar külügyminiszter azzal vádolta a Néppárt elnökét, illetve frakcióvezetőjét, hogy azok másodrendű állampolgárokként kezelik a magyar népet, miután az EPP felfüggesztette a Fidesz tagságát. Szíjjártó Péter a pozsonyi Globsec biztonságpolitikai konferencián szólal fel, ahol az egyik munkacsoportban Magyarország külön téma volt.

Kárhozat

Budapest polgárháborús valóságshow-ja.

Puzsér Róbert beszólt Gyurcsánynak és Karácsonynak is – így az Origo.hu.

„A tanulság nyilvánvaló: amíg Gyurcsány Ferenc vezeti az ellenzéket, addig az adott szónak nincs értéke – fogalmazott Puzsér, aki nem tudja sajnálni a történtekért Karácsonyt, hiszen szerinte Zugló vezetője 'jártasabb a cserbenhagyás, a hátbadöfés, a méregkeverés és az árulás művészetében', mint bárki más. Rátérve a DK által támogatott Kálmán Olgára, azt írta, hogy Gyurcsány Ferenccel együtt egy polgárháborús valóságshow színterének szánják Budapestet. 'Olga máris azzal henceg, hogy majd beolvas a miniszterelnöknek, Gyurcsány Ferenc pedig Karácsony Gergelyt túlzott kompromisszumkészségéért kárhoztatja' – indokolta meg állítását a független főpolgármester-jelölt, aki szerint elképzelhetetlen, hogy a bukott tévéssel sikeres várospolitika szülessen.”

Puzsér:Gyurcsányék polgárháborús valóságshow színterének szánják Budapestet

Miután pár napja - magához képest - egy meglehetősen visszafogott posztban reagált az újabb ellenzéki főpolgármester-jelöltek felbukkanására az előválasztásból kiszálló Puzsér Róbert, vasárnap már a szokásos stílusában tett közzé bejegyzést. Az immár (a Jobbik és az LMP kihátrálásával) független jelölt úgy látja, Gyurcsány Ferenc és Kálmán Olga polgárháborús valóságshow színterének szánják Budapestet.

Ötletbogrács

Előválasztási szuperbuli.

Ha már Kálmán Olga is feltűnt, itt az ideje, hogy átszakadjon az a gát, és minimum tíz név összejöjjön az ellenzék potenciális jelöltjeit tartalmazó listára – poénkodik az Azonnali.hu, mely szerint a budapesti előválasztás a világ legjobb bulija.

„Mivel az Azonnalinál mindig rotyog az ötletbogrács, azonnal rájöttünk, hogy itt nem szabad vacakolni, és ki kell bővíteni az ellenzéki előválasztás névsorát, hiszen annyi név van még, ami nem került szóba: ott van a mai nap bulvárhírét szállító Demcsák Zsuzsa új férje, az Indiából érkező Krishan, aki már most sokat tett le az asztalra! De ki ellenezné Veiszer Alinda indulását? Esetleg egy jó Schmuck Andort?”

Kit látnál még az ellenzék budapesti előválasztásán? Szavazz!

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal! Legyünk őszinték: élő embert nem érdekelt május 27-ig a budapesti ellenzéki előválasztás. Ott volt egy Karácsony Gergely és egy Puzsér Róbert, Karácsony megverte volna Puzsért, aki aztán megküzdhetett volna Tarlós Istvánnal, minimum szoros eredményt hozva.

Verseny

Pünkösdi királykodás.

Nemcsak királyt, hanem királynét is szoktak választani pünkösdkor – mondja a Hagyományok Háza néprajzkutatója a Hirado.hu cikkében.

„Kalina Veronika felidézte, hogy a férfiaknak általában lóversenyeken kellett részt venniük, de gúnárnyakszakításban és kakasnyakütésben is megmutathatták talpraesettségüket. A királyt egy évre választották, ez alatt a hagyományok szerint minden mulatságba meghívták, fizették a kocsmai fogyasztását, gondozták az állatait. A királyné pedig a legerényesebb, legszebb lányok közül került ki, feladata az volt, hogy járja a házakat, jókívánságokkal árassza el a lakókat. A pünkösdi szokások egyike a legényválasztás – amikor a fiúkat felnőtté avatják – és a párválasztás is. A sárközi hagyomány szerint például kifaragott evezőlapátot kaptak a lányok, a fiúk pedig elviszik őket csónakázni – ismertette.”

A Szentlélek eljövetelének ünnepéhez megannyi népszokásunk kapcsolódik

Nemcsak királyt, hanem királynét is szoktak választani pünkösdkor - mondta a Hagyományok Háza néprajzkutatója vasárnap az M1-en. Kalina Veronika felidézte, hogy a férfiaknak általában lóversenyeken kellett részt venniük, de gúnárnyakszakításban és kakasnyakütésben is megmutathatták talpraesettségüket. A királyt egy évre választották, ez alatt a hagyományok szerint minden mulatságba meghívták, fizették a kocsmai fogyasztását, gondozták az állatait.

Ámulás

Emily Ratajkowski szexi domborítása.

Emily Ratajkowski extra szexin domborít az Inamorata, az 1980-as évek hangulatát idéző legújabb fürdőruha és fehérnemű kollekciójának kampányában – számol be róla a Blikk Online.

„Különleges, 80-as éveket visszaidőző kampányt készített Emily Ratajkowski. Az Inamorata legújabb fürdőruha és fehérnemű kollekcióját sikerült szokása szerint nagyon szexin prezentálnia, csak ámulunk és bámulunk a kész anyagok láttán.”

Estére néhány forró kép a bikinis Emily Ratajkowskiról - fotók

Különleges, 80-as éveket visszaidőző kampányt készített Emily Ratajkowski. A z Inamorata legújabb fürdőruha és fehérnemű kollekcióját sikerült szokása szerint nagyon szexin prezentálnia, csak ámulunk és bámulunk a kész anyagok láttán.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/74213/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.10.21. 04:30
A Brexit drámai fordulatai, a Fidesz kellemetlen meglepetései, Karácsonyék provokatív visszarendeződése, a hekkerek nemzetbiztonsági kockázata és Csobot Adél véletlen igenje hétfői online lapszemlénkben.

Nem volt telitalálat a hatos lottón

2019.10.20. 17:35
Ma sem akadt szerencsés nyertes, ami azt jelenti, hogy a leendő milliomos még köztünk van.

Varga Mihály: Magyarország szeretné, ha a Világbank a migrációt kiváltó problémákra koncentrálna

2019.10.20. 16:40
A pénzügyminiszter szombaton a Világbank közgyűlésén vett részt Washingtonban, ahol arról is …

Hétfőtől eSzemélyihez is hozzárendelhető a vasúti bérlet

2019.10.20. 15:25
Október 21-től a MÁV vasúti bérletei hozzárendelhetők az új típusú - 2016. január 1-től kibocsátott - személyazonosító igazolványhoz, az eSzemélyihez.

Blogstar kávéház

2019.10.19. 22:15
Borkai búcsúztatása, Gyurcsányék lopkodása, Salvini soros üdvözlete, a Balaton őszi termése és Demjén Rózsi fenomenális visszatérése online lapszemlénkben.

Több településen egészségtelennek minősítették a levegőt

2019.10.19. 19:05
A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) Facebook-oldalán szombaton közzétett tájékoztatás szerint Nyíregyházán és Székesfehérváron is egészségtelennek …

Blogstar kávéház

2019.10.19. 05:15
Orbán Viktor bölcselkedése, Karácsony Gergely demszkysedése, a balliberálisok titokzatos kampánymilliói, az MSZP Mohácsa és Szente Vajk szívszorító vallomása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.10.18. 05:00
A Demszky-éra kísértése, Jakab Péter harcos intrikái, a migrációs krízis veszélye, a Balkán időzített bombája és Varga Izabella esküvői kulisszatitkai pénteki online lapszemlénkben.

Aláírták az új megállapodást az Egyesült Királyság kiválásának feltételeiről

2019.10.17. 18:30
Aláírták az új megállapodást az Egyesült Királyság rendezett európai uniós kiválásának feltételeiről a tagországok …

EU-csúcs - Megkezdődött az uniós tagországok kormányfőinek találkozója

2019.10.17. 16:30
Megkezdődött csütörtök délután Brüsszelben az Európai Tanács kétnapos találkozója, amelynek központi témája a brit uniós tagság …

Ezeket a cikkeket olvastad már?