Blogolj!

Blogstar kávéház

Nyomás

Az Akadémia segélykiáltása.

Segélykérő levelet küldtek magyar kutatók Néppárt frakcióvezetőjének, hátha ő tud hatni az Akadémia felcincálására készülő Orbán-kormányra – írja a Népszava Online.

„Már több mint ezer kutató és diák írta alá Kertész János fizikus, MTA-tag nyílt levelét, amelyben a tudós Manfred Webertől, az EPP frakcióvezetőjétől kér védelmet az Akadémia számára. Kertész az RTL Klubnak beszélt az üzenetről, amit maga is segélykiáltásnak tart – leveléről korábban a Népszava is beszámolt. A fizikus bízik benne, hogy Weber nyomást gyakorolhat az MTA kutatóhálózatára és ingatlanvagyonára is pályázó Orbán-kabinetre, amit eddig sem az akadémikusok egyöntetű tiltakozása, sem az intézmény mellett tartott szimpátiatüntetés nem hatott meg.”

Ezer kutató kéri Manfred Webert, mentse meg az MTA-t a feldarabolástól

A művelet hat órán át is eltarthat. Kedden hajnali öt órakor megkezdődik a Hableány személyszállító roncsának a kiemelése a Dunából, miután befejeződött az a hosszú napokon át tartó munkafolyamat, amely alatt az emelési pontok kialakításán dolgoztak a szakemberek. Jasenszky Nándor, a Terrorelhárítási Központ osztályvezetője a köztévében jelentette be a művelet megkezdésének időpontját hétfő este.

Cédula

Az ellenzék pancsercastingja.

Gyurcsány fog diktálni az ellenzéki castingon – szögezi le hétértékelőjében a Magyar Hírlap Online.

„Nincs új a nap alatt, 2009-hez, 2014-hez és 2018-hoz hasonlóan ismét beindult a már jól ismert ellenzéki casting, amely viccesebbnél viccesebb fordulatokat vesz – mondta lapunknak a múlt hetet értékelve Deák Dániel politológus. A XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint már az EP-választás éjszakáján számítani lehetett arra, hogy a Demokratikus Koalíció és a Momentum arra fogja pártjuk jó szereplését felhasználni, hogy teljesen átvegyék az ellenzék vezető szerepét, ők diktálják a feltételeket. Gyurcsány Ferencnek az a célja, hogy a 2022-es országgyűlési választáson az MSZP neve már ne szerepeljen a szavazócédulákon és a DK-Momentum legyen az új MSZP–SZDSZ.”

Gyurcsány fog diktálni az ellenzéki castingon

Nincs új a nap alatt, 2009-hez, 2014-hez és 2018-hoz hasonlóan ismét beindult a már jól ismert ellenzéki casting, amely viccesebbnél viccesebb fordulatokat vesz - mondta lapunknak a múlt hetet értékelve Deák Dániel politológus. A XXI.

Atombomba

Az MSZP patkányhadművelete.

Az MSZP összeomlásának valamennyi felelőséről páratlan keménységgel tálal ki Szanyi Tibor – írja az Origo.hu.

„Szanyi 'kommunikációs atombombának' nevezte Bangóné patkányozását, aki súlyos hibának tartja, 'Kínából (!) egy hét távollét után (!) éppen hazaérkező listavezetőnk, illetve kampányfőnökünk erre még rá is szórt néhány lapáttal a "patkánykormány' fogalmának bevetésével, amit egy nap után – zavaros magyarázkodás közepette – vissza is vontak'. 'Ezzel az akciósorral kivégeztük a Haza. Szeretet. Európa szlogenünket, hiszen Magyarországhoz méltatlan, a szeretettől roppant távol álló és az európai vezető jelöltünk, Frans Timmermans által épp párhuzamosan elítélt megoldásba bonyolódtunk' – értékelte az MSZP Patkány Hadműveletét Szanyi Tibor.”

Az MSZP összeomlásának valamennyi felelőséről kitálal Szanyi Tibor

Újabb levelet írt az MSZP tagjainak Szanyi Tibor. A szocialisták eddigi EP-képviselője (most nem jutott ki) egy hete már komoly vihart kavart az MSZP tagjainak írt levelével, amelyben Tóth Bertalan pártelnököt és Ujhelyi István kampányfőnököt tette felelőssé az MSZP történelmi felelősségéért.

Pártfordulás

A Momentum SZDSZ-esedése.

Zajlik az ideális jelölt kiválasztása az őszi önkormányzati választás előtt a baloldalon. Egymás után jelentik be indulási szándékukat a főpolgármester-jelöltek, akiknek egy része még egy úgynevezett előválasztást is tart – mutatja be a Hirado.hu.

„Nem Cseh Katalin az egyetlen a Momentumból, aki megfordult már más pártoknál is. Kerpel-Fronius Gábor arra a kérdésre, hogy miért nevezik egyre többen a Momentumot az SZDSZ utódpártjának azt mondta, nem tudja. Azt viszont elismerte, hogy 'ő maga korábban épp az SZDSZ-ben politizált 1989-től 1990 őszéig'. Úgy fogalmazott, ő akkor abba a pártba lépett be, amiben semmi szégyellnivaló nincsen és egyébként is büszkén vállalja a múltját. Kerpel-Fronius Gábor hozzátette, saját generációja tapasztalatait szeretné átadni a Momentumos fiataloknak.”

Egymás után jelentik be indulásukat a baloldali főpolgármester-jelöltek

Zajlik az ideális jelölt kiválasztása az őszi önkormányzati választás előtt a baloldalon. Egymás után jelentik be indulási szándékukat a főpolgármester-jelöltek, akiknek egy része még egy úgynevezett előválasztást is tart. A Momentum támogatottja, Kerpel-Fronius Gábor hétfőn azt mondta, programja még nincs, de a vízióit egyeztetné a budapestiekkel.

Szunyóka

A Kardashian-bébi angyali mosolya.

Közel egy hónappal ezelőtt született meg Kim Kardashian és Kanye West negyedik gyermeke, akit szintén béranya hordott ki – számol be róla a Blikk Online.

„A celebkirálynő Twitter-oldalán osztotta meg rajongóival az örömhírt, amelyben nem csak a baba érkezéséről számolt be, de azt is tudatta, hogy ép és egészséges. Mint a Kardashian-gyerekek mindegyike, a most érkezett pici is különleges nevet kapott, amit nem más, mint a Psalm. Így North, Saint és Chicago mellett egy kisfiúval bővült a Kardashian-West-család. A legújabb jövevényről már korábban is osztott meg egy képet Instagram-oldalán Kim, de azt utólag törölte, viszont most újra megmutatta legkisebb gyerkőcét. Psalm angyali mosolyával igazán édesdeden szunyókál a képen.”

Végre: Kim Kardashian megmutatta a legkisebb gyerekét - fotó

A celebkirálynő Twitter-oldalán osztotta meg rajongóival az örömhírt, amelyben nem csak a baba érkezéséről számolt be, de azt is tudatta, hogy ép és egészséges. Mint a Kardashian-gyerekek mindegyike, a most érkezett pici is különleges nevet kapott, amit nem más, mint a Psalm. Így North, Saint és Chicago mellett egy kisfiúval bővült a Kardashian-West-család.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/74266/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.06.19. 04:00
Félresöpört klímacélok, a magyar családpolitika hasítása, soha nem látott áldozatkeresés, az unió migrációs hajtókanyarja és Pikali Gerda megtiszteltetése szerdai online lapszemlénkben.

A Pénzügyminisztérium 3,6 milliárd forinttal támogatja az idei diákmunka programot

2019.06.18. 12:55
Számítások szerint a július 1. és augusztus 30. közötti diákmunka programon mintegy 30 ezer diák vesz részt a tavalyi 29 ezerrel …

Blogstar kávéház

2019.06.18. 05:25
A Fidesz tudományos bűnözése, az MSZP és a DK násztánca, Toronto puskaporos parádéja, a német belpolitika állandósult válsága és Michael Jackson látszatszexualitása keddi online lapszemlénkben.

A héten újra csökkennek az üzemanyagárak

2019.06.17. 14:15
A Mol 5 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán - értesült az MTI hétfőn piaci forrásból.

Étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a Nébih

2019.06.17. 11:15
Gyógyszerhatóanyagokat tartalmazó étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Blogstar kávéház

2019.06.17. 05:05
Nagy Feró lázadása, Szanyi Tibor panaszáradata, a szocialisták vágóhídja, trükkös óvodai leminősítés és Rubint Réka szovjet csodája hétfői online lapszemlénkben.

Volt telitalálat a hatos lottón

2019.06.16. 16:50
Egyvalaki ma nagyon szerencsés és egyben nagyon gazdag lett.

Boris Johnson a legesélyesebb a brit Konzervatív Párt vezetésére

2019.06.16. 11:10
Egy hazai szakértő szerint az eddigi eredmények alapján Boris Johnson tűnik a legesélyesebbnek a kormányzó brit Konzervatív Párt vezetésére.

Kánikula megy, eső jön

2019.06.16. 07:50
Jó hír, hogy lassan országszerte véget ér a nagy hőség, viszont a napernyőt most esernyőre kell váltani.

Blogstar kávéház

2019.06.16. 05:10
Hülyének nézett magyarság, Kálmán Olga gyurcsányi frigye, a Fidesz háztáji ellenzéke, emberpróbáló kánikula és a magyar rendőrnő ezüstös összecsuklása vasárnapi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?