Blogolj!

Blogstar kávéház

Nyomás

Az Akadémia segélykiáltása.

Segélykérő levelet küldtek magyar kutatók Néppárt frakcióvezetőjének, hátha ő tud hatni az Akadémia felcincálására készülő Orbán-kormányra – írja a Népszava Online.

„Már több mint ezer kutató és diák írta alá Kertész János fizikus, MTA-tag nyílt levelét, amelyben a tudós Manfred Webertől, az EPP frakcióvezetőjétől kér védelmet az Akadémia számára. Kertész az RTL Klubnak beszélt az üzenetről, amit maga is segélykiáltásnak tart – leveléről korábban a Népszava is beszámolt. A fizikus bízik benne, hogy Weber nyomást gyakorolhat az MTA kutatóhálózatára és ingatlanvagyonára is pályázó Orbán-kabinetre, amit eddig sem az akadémikusok egyöntetű tiltakozása, sem az intézmény mellett tartott szimpátiatüntetés nem hatott meg.”

Ezer kutató kéri Manfred Webert, mentse meg az MTA-t a feldarabolástól

A művelet hat órán át is eltarthat. Kedden hajnali öt órakor megkezdődik a Hableány személyszállító roncsának a kiemelése a Dunából, miután befejeződött az a hosszú napokon át tartó munkafolyamat, amely alatt az emelési pontok kialakításán dolgoztak a szakemberek. Jasenszky Nándor, a Terrorelhárítási Központ osztályvezetője a köztévében jelentette be a művelet megkezdésének időpontját hétfő este.

Cédula

Az ellenzék pancsercastingja.

Gyurcsány fog diktálni az ellenzéki castingon – szögezi le hétértékelőjében a Magyar Hírlap Online.

„Nincs új a nap alatt, 2009-hez, 2014-hez és 2018-hoz hasonlóan ismét beindult a már jól ismert ellenzéki casting, amely viccesebbnél viccesebb fordulatokat vesz – mondta lapunknak a múlt hetet értékelve Deák Dániel politológus. A XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint már az EP-választás éjszakáján számítani lehetett arra, hogy a Demokratikus Koalíció és a Momentum arra fogja pártjuk jó szereplését felhasználni, hogy teljesen átvegyék az ellenzék vezető szerepét, ők diktálják a feltételeket. Gyurcsány Ferencnek az a célja, hogy a 2022-es országgyűlési választáson az MSZP neve már ne szerepeljen a szavazócédulákon és a DK-Momentum legyen az új MSZP–SZDSZ.”

Gyurcsány fog diktálni az ellenzéki castingon

Nincs új a nap alatt, 2009-hez, 2014-hez és 2018-hoz hasonlóan ismét beindult a már jól ismert ellenzéki casting, amely viccesebbnél viccesebb fordulatokat vesz - mondta lapunknak a múlt hetet értékelve Deák Dániel politológus. A XXI.

Atombomba

Az MSZP patkányhadművelete.

Az MSZP összeomlásának valamennyi felelőséről páratlan keménységgel tálal ki Szanyi Tibor – írja az Origo.hu.

„Szanyi 'kommunikációs atombombának' nevezte Bangóné patkányozását, aki súlyos hibának tartja, 'Kínából (!) egy hét távollét után (!) éppen hazaérkező listavezetőnk, illetve kampányfőnökünk erre még rá is szórt néhány lapáttal a "patkánykormány' fogalmának bevetésével, amit egy nap után – zavaros magyarázkodás közepette – vissza is vontak'. 'Ezzel az akciósorral kivégeztük a Haza. Szeretet. Európa szlogenünket, hiszen Magyarországhoz méltatlan, a szeretettől roppant távol álló és az európai vezető jelöltünk, Frans Timmermans által épp párhuzamosan elítélt megoldásba bonyolódtunk' – értékelte az MSZP Patkány Hadműveletét Szanyi Tibor.”

Az MSZP összeomlásának valamennyi felelőséről kitálal Szanyi Tibor

Újabb levelet írt az MSZP tagjainak Szanyi Tibor. A szocialisták eddigi EP-képviselője (most nem jutott ki) egy hete már komoly vihart kavart az MSZP tagjainak írt levelével, amelyben Tóth Bertalan pártelnököt és Ujhelyi István kampányfőnököt tette felelőssé az MSZP történelmi felelősségéért.

Pártfordulás

A Momentum SZDSZ-esedése.

Zajlik az ideális jelölt kiválasztása az őszi önkormányzati választás előtt a baloldalon. Egymás után jelentik be indulási szándékukat a főpolgármester-jelöltek, akiknek egy része még egy úgynevezett előválasztást is tart – mutatja be a Hirado.hu.

„Nem Cseh Katalin az egyetlen a Momentumból, aki megfordult már más pártoknál is. Kerpel-Fronius Gábor arra a kérdésre, hogy miért nevezik egyre többen a Momentumot az SZDSZ utódpártjának azt mondta, nem tudja. Azt viszont elismerte, hogy 'ő maga korábban épp az SZDSZ-ben politizált 1989-től 1990 őszéig'. Úgy fogalmazott, ő akkor abba a pártba lépett be, amiben semmi szégyellnivaló nincsen és egyébként is büszkén vállalja a múltját. Kerpel-Fronius Gábor hozzátette, saját generációja tapasztalatait szeretné átadni a Momentumos fiataloknak.”

Egymás után jelentik be indulásukat a baloldali főpolgármester-jelöltek

Zajlik az ideális jelölt kiválasztása az őszi önkormányzati választás előtt a baloldalon. Egymás után jelentik be indulási szándékukat a főpolgármester-jelöltek, akiknek egy része még egy úgynevezett előválasztást is tart. A Momentum támogatottja, Kerpel-Fronius Gábor hétfőn azt mondta, programja még nincs, de a vízióit egyeztetné a budapestiekkel.

Szunyóka

A Kardashian-bébi angyali mosolya.

Közel egy hónappal ezelőtt született meg Kim Kardashian és Kanye West negyedik gyermeke, akit szintén béranya hordott ki – számol be róla a Blikk Online.

„A celebkirálynő Twitter-oldalán osztotta meg rajongóival az örömhírt, amelyben nem csak a baba érkezéséről számolt be, de azt is tudatta, hogy ép és egészséges. Mint a Kardashian-gyerekek mindegyike, a most érkezett pici is különleges nevet kapott, amit nem más, mint a Psalm. Így North, Saint és Chicago mellett egy kisfiúval bővült a Kardashian-West-család. A legújabb jövevényről már korábban is osztott meg egy képet Instagram-oldalán Kim, de azt utólag törölte, viszont most újra megmutatta legkisebb gyerkőcét. Psalm angyali mosolyával igazán édesdeden szunyókál a képen.”

Végre: Kim Kardashian megmutatta a legkisebb gyerekét - fotó

A celebkirálynő Twitter-oldalán osztotta meg rajongóival az örömhírt, amelyben nem csak a baba érkezéséről számolt be, de azt is tudatta, hogy ép és egészséges. Mint a Kardashian-gyerekek mindegyike, a most érkezett pici is különleges nevet kapott, amit nem más, mint a Psalm. Így North, Saint és Chicago mellett egy kisfiúval bővült a Kardashian-West-család.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/74266/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.08.24. 05:20
A kormányzat zavaros rezsikedvezménye, Gyurcsány reklámarca, Karácsony suta kormánybuktatási akciója, az esőerdők gyújtogatása és a modern Lassie csodás hazatérése szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.08.23. 02:55
A liberális demokrácia tévútja, Orbán Viktor rejtélyes részvétnyilvánításai, Gyurcsányék gubanca, Ursula von der Leyen fejtörése és Eperjes Károly harmóniája pénteki online lapszemlénkben.

Többen meghaltak, és rengetegen megsérültek villámcsapás miatt a Tátrában

2019.08.22. 17:30
A csütörtökön hirtelen kitört vihar miatt még mindig folyamatban vannak a mentőakciók a Lengyel-Tátrában.

Az elmúlt öt év Veszprém egyik legsikeresebb időszaka volt

2019.08.22. 11:35
A mögöttünk hagyott öt esztendő Veszprém rendszerváltás utáni történetének egyik legsikeresebb időszaka volt - jelentette ki a város kormánypárti polgármesterjelöltje …

Blogstar kávéház

2019.08.22. 05:10
A homoszexualitás elutasítása, Gyurcsány és Márki-Zay titkos paktuma, a Momentum lopása, a Mátrix újraélesztése és Demcsák Zsuzsa pózolása csütörtöki online lapszemlénkben.

Tizenhét fokos hőmérséklet-különbség van az országon belül

2019.08.21. 18:05
Az ország nyugati és keleti része között 17 Celsius-fokos hőmérséklet-különbség alakult ki - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán a …

Blogstar kávéház

2019.08.21. 05:15
A tűzijáték csodája, a fogyasztói társadalom kapzsisága, a magyar tehenek labdarúgása, Merkel világos üzenete és Muri Enikő küzdelmes anyaszerepe szerdai online lapszemlénkben.

Áder János: joggal lehetünk büszkék arra, amit 1989-ben elértünk

2019.08.20. 10:35
"Harminc év után ma joggal lehetünk büszkék mindarra, amit 1989-ben elvégeztünk" - jelentette ki a köztársasági elnök az augusztus 20-ai …

Hőséggel zár a hosszú hétvége

2019.08.20. 07:15
Ma megmozdul az ország, a legtöbben a szabadban töltik majd az idejüket, de jobb felkészülni: az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a hőség miatt.

Blogstar kávéház

2019.08.20. 05:10
Orbán útmutatása, Merkel óvatossága, Józsefváros újjászületése, a fantommenekültek nyaralása és Kollányi Zsuzsi pajkos pancsolása a kávé mellé.

Ezeket a cikkeket olvastad már?