Blogolj!

Blogstar kávéház

Akna

Muzsikáló hadgyakorlat.

Az elavult magyar tüzérség az amerikaiakkal közös hadgyakorlaton kóstolhatott bele a korszerű hadviselésbe – tudósít a Népszava Online.

„A fél évszázados korkülönbség ellenére az elavult szovjet és modern amerikai technika szépen muzsikált együtt. A hadgyakorlat egyik legfőbb célja éppen az volt, hogy az amerikaiak által biztosított eszközökkel a magyar honvédek is belekóstolhassanak a korszerű tüzérség működésébe. Az eltérés nem is feltétlenül a lőtávolságban, a gyorsaságban vagy a tűzerőben rejlik. A D-20-asok például 17 kilométerre még ellőnek, de az M777-esek sem hordanak sokkal messzebbre. Ugyancsak vontatni kell mindkettőt, igaz, az amerikai ütegeket már páncélozott fülkéjű járművekkel hozták, ami életet menthet, ha például aknára futnak.”

Áttörés 2019: elavult szovjet és korszerű amerikai ágyúk csipkézték ki a Bakony lejtőit

Az elavult magyar tüzérség az amerikaiakkal közös hadgyakorlaton kóstolhatott bele a korszerű hadviselésbe. „Üteg, figyelem! Figyelem! Össztűz! Tűz!" - harsant a parancs, mire a felsorakoztatott magyar D-20-as tarackágyúk fülsüketítő dördüléssel és lángnyelvekkel okádták a tüzet. Az összeszokott kezek pillanatok alatt újratöltöttek, hogy egy második sorozattal „fűtsenek be" az amúgy is rekkenő hőségben.

Kataklizma

Súlytalan bóvlibaloldal.

Az EP-választással véget ért több évnyi európai baloldali vesszőfutás, megint lehet Európában balról választásokat nyerni. Már ha képes rá az adott baloldali erő. De hogy csinálták? Holland, dán, német és hazai példák alapján vizsgálja a Mandiner.hu, mi működik és mi nem.

„Tény és való, hogy az európai szocdemek hasító balos erőközpontokra (lásd holland Munkapárt, dán Szociáldemokrácia) és súlytalan bóvlibaloldalra (német SPD, honi szocialistáink) szakadtak. A migránsválságból fakadó konzervatív kataklizma kiváltotta a maga ellenhatását, és Európa-szerte előtört egy klíma-, kultúr- és osztályharcos újmarxista érzület. Szerencsés országokban ezt az új erőt a mérsékelt szociáldemokraták csatornázták be, közepesen szerencsétlenekben a zöldek, a legkevésbé szerencsés helyeken pedig Gyurcsány Ferenc családi kígyóolaj-kereskedése, de azt tagadni kár, hogy kultúrharcos momentum a túloldalon (is) van.”

Balra fel vagy balra el? Útmutató végelgyengült balos pártoknak | Mandiner

Az EP-választással véget ért több évnyi európai baloldali vesszőfutás, megint lehet Európában balról választásokat nyerni. Már ha képes rá az adott baloldali erő. De hogy csinálták? Holland, dán, német és hazai példák alapján vizsgáltuk meg, mi működik és mi nem.

Sportélmény

A magyar futball nagyszombati ébredése.

Szeptember 9-ig egészen biztosan továbbjutó helyen áll majd a 2020-as labdarúgó Eb-selejtezők E csoportjában a magyar labdarúgó-válogatott, amely – ha így folytatja – ott lehet a 2020-as, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon – elemez az Origo.hu.

„Nem kell feltétlen sportpszichológusnak lenni ahhoz, hogy tudjuk, az a szlovákiai vereség rántotta egybe a csapatot. Mert a játékosok ott jöttek rá, hogy itt a továbbiakban nem lehet hibázni. A 2018-as Nemzetek Ligája-mérkőzéseken még lehetett (bár a finnektől nem kellett volna éppen Tamperében kikapni, és a tallinni 3-3 sem éppen kellemes emlék), de Tampere volt Marco Rossi első meccse a csapattal, miután elődjét, a belga Georges Leekenst az utolsó pillanatban menesztette az MLSZ. Nagyszombat egy ilyen utolsó pillanat volt. Ennek a csapatnak a játékosai akkor és ott jöttek rá, hogy mi a valódi tét. Az, hogy 2020-ban minimum két Eb-mérkőzést Budapesten játszhassanak. Hogy a körúti villamosok – úgy, mint 2016-ban – újra megálljanak. Hogy életük legnagyobb sportélményét, egy soha vissza nem hozható lehetőséget elérjenek.”

Ez a válogatott nagyon akarja a hazai EB-meccset

Szeptember 9-ig egészen biztosan továbbjutó helyen áll majd a 2020-as labdarúgó Eb-selejtezők E csoportjában a magyar labdarúgó-válogatott, amely - ha így folytatja - ott lehet a 2020-as, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon. Elemzés. Dárdai Pál volt a szövetségi kapitány, amikor 2014. november 14-én a finneket fogadta a magyar labdarúgó-válogatott Budapesten.

Szélsőség

Fokozódó hőhullámok.

Életbe lépett a harmadfokú hőségriasztás – a nyár elején ez meglehetősen ritka, különösen ilyen hűvös május után. Vasárnapig 36-37 fok körüli csúcsra kell számítani, és ehhez extrém erős UV-B sugárzás, tehát szó szerint perzselő napsütés társul – írja a Hirado.hu.

„A mostani helyzeten sokat ront, hogy hirtelen jött a hőhullám, így a szervezet nem tudott felkészülni és alkalmazkodni a folyamatos meleghez, emiatt tekinthető az átlagosnál sokkal súlyosabbnak a hőhullám – fogalmazott Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója az M1 Ma este című műsorában. Mint mondta, a klímaváltozás velejárója a májusi szélsőségesen hideg és a júniusi szélsőségesen meleg időjárás. A klímaváltozás pontosan ezt jelenti: a folyamatos melegedés helyett az extrém időjárás tapasztalható, amely során szokatlan időjárási szituációk alakulnak ki – mutatott rá. A mostani és a következő napokban várható hőségtartományt kortól és egészségi állapottól függetlenül senki sem tud problémamentesen elviselni. A szervezet hőterhelése a nagy meleg mellett attól is függ, hogy miként tudja leadni azt és mennyire segítjük ennek a feladatnak a megoldásában: fontos a megfelelő mennyiségű folyadék és ásványi anyagok elfogyasztása, bevitele – mondta.”

Egész héten kitart a forróság, sőt, még fokozódik is

Életbe lépett a harmadfokú hőségriasztás - a nyár elején ez meglehetősen ritka, különösen ilyen hűvös május után. Vasárnapig 36-37 fok körüli csúcsra kell számítani, és ehhez extrém erős UV-B sugárzás, tehát szó szerint perzselő napsütés társul. Ma is sokan voltak a strandokon, a miskolctapolcai barlangfürdőt egy időre kiürítették a fertőtlenítő rendszer hibája miatt, több ember rosszul lett - hangzott el az M1 Híradójában.

Edzés

Görgényi Fruzsina formás popija.

A Barátok közt szexi színésznői – kicsit kizökkenve a megszokott kerékvágásból – fürdőruhás fotózáson vettek részt, ahol megvillantották szexi idomaikat – számol be róla a Blikk Online.

„Görgényi Fruzsina teljesen ki van békülve a saját testével, különösen a popsijával. 'Szeretem a popim, mert keveset kell vele foglalkozni, és mégis mindig valahogy mutat' – mondta Fruzsi, aki hozzátette: a hasával már nincs olyan könnyű dolga. A színésznő elárulta, hogy többek között a szerelme, Vastag Csaba miatt edz ilyen keményen, ugyanis Csaba szereti, ha Fruzsi másoknak is tetszik.”

Magdi anyus beájulna: bikinire vetkőztek a Barátok közt dögös sztárjai - videó

A Barátok közt szexi színésznői - kicsit kizökkenve a megszokott kerékvágásból - fürdőruhás fotózáson vettek részt, ahol megvillantották szexi idomaikat. Kardos Eszter nem mindig volt megbarátkozva testével, terhessége alatt - ahogyan ő fogalmaz - bálnának érezte magát. „Ez egy folyamatos harc, hogy ezt elfogadjam. Más lett a testem a terhesség és a szülés után.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/74505/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.08.24. 05:20
A kormányzat zavaros rezsikedvezménye, Gyurcsány reklámarca, Karácsony suta kormánybuktatási akciója, az esőerdők gyújtogatása és a modern Lassie csodás hazatérése szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.08.23. 02:55
A liberális demokrácia tévútja, Orbán Viktor rejtélyes részvétnyilvánításai, Gyurcsányék gubanca, Ursula von der Leyen fejtörése és Eperjes Károly harmóniája pénteki online lapszemlénkben.

Többen meghaltak, és rengetegen megsérültek villámcsapás miatt a Tátrában

2019.08.22. 17:30
A csütörtökön hirtelen kitört vihar miatt még mindig folyamatban vannak a mentőakciók a Lengyel-Tátrában.

Az elmúlt öt év Veszprém egyik legsikeresebb időszaka volt

2019.08.22. 11:35
A mögöttünk hagyott öt esztendő Veszprém rendszerváltás utáni történetének egyik legsikeresebb időszaka volt - jelentette ki a város kormánypárti polgármesterjelöltje …

Blogstar kávéház

2019.08.22. 05:10
A homoszexualitás elutasítása, Gyurcsány és Márki-Zay titkos paktuma, a Momentum lopása, a Mátrix újraélesztése és Demcsák Zsuzsa pózolása csütörtöki online lapszemlénkben.

Tizenhét fokos hőmérséklet-különbség van az országon belül

2019.08.21. 18:05
Az ország nyugati és keleti része között 17 Celsius-fokos hőmérséklet-különbség alakult ki - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán a …

Blogstar kávéház

2019.08.21. 05:15
A tűzijáték csodája, a fogyasztói társadalom kapzsisága, a magyar tehenek labdarúgása, Merkel világos üzenete és Muri Enikő küzdelmes anyaszerepe szerdai online lapszemlénkben.

Áder János: joggal lehetünk büszkék arra, amit 1989-ben elértünk

2019.08.20. 10:35
"Harminc év után ma joggal lehetünk büszkék mindarra, amit 1989-ben elvégeztünk" - jelentette ki a köztársasági elnök az augusztus 20-ai …

Hőséggel zár a hosszú hétvége

2019.08.20. 07:15
Ma megmozdul az ország, a legtöbben a szabadban töltik majd az idejüket, de jobb felkészülni: az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a hőség miatt.

Blogstar kávéház

2019.08.20. 05:10
Orbán útmutatása, Merkel óvatossága, Józsefváros újjászületése, a fantommenekültek nyaralása és Kollányi Zsuzsi pajkos pancsolása a kávé mellé.

Ezeket a cikkeket olvastad már?