Blogolj!

Blogstar kávéház

Tollvonás

Az Orbán-kormány alibitárgyalásai.

Semmilyen konkrét ígéretet nem tett egyetlen közszolgálati ágazatnak sem a kormány az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT) szerdai ülésén, képviselői csak a rengeteg költségvetési tartalékról beszéltek, ami bármikor rendelkezésre áll – a Népszava Online szerint alibitárgyalásokat folytat a kabinet.

„Az Orbán-kabinet ugyanakkor változatlanul nem tárgyal az érdekvédőkkel a pontos tervekről. A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke ezt a hátteret is megemlítette, amikor tegnap beszámolt a márciusban megkezdett sztrájktárgyalásaik állásáról. Boros Péterné elmondása szerint kénytelenek változatlanul azt követelni, hogy adják vissza a kormányzati tisztviselőknek az elvett alapszabadságot és újra építsék be a munkaidőbe az ebédidőt, mert az új jogszabály miatt tömegesen távoznak a dolgozók a területről. Hasonló a helyzet a területi hivatalokban is. Akik maradnak, egyre fáradtabbak és ebben benne van az is, hogy az új jogállási törvény hatályba lépése előtt 1124 évnyi korábban felhalmozott szabadságot kifizetett az állam a tisztviselőinek, de senkit nem engedtek el pihenni. A 32 429 kormányzati tisztviselő átlagosan 12,7 napot vesztett így el egy tollvonással.”

Se szabadság, se ígéret - alibitárgyalást folytatott a kormány

Semmilyen konkrét ígéretet nem tett egyetlen közszolgálati ágazatnak sem a kormány az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT) szerdai ülésén, képviselői csak a rengeteg költségvetési tartalékról beszéltek, ami bármikor rendelkezésre áll. Az Orbán-kabinet ugyanakkor változatlanul nem tárgyal az érdekvédőkkel a pontos tervekről.

Épkézláb

A zöldpártok hitelessége.

A Mandiner.hu a zöldpárt eddigi EP-képviselőjével, Meszerics Tamással beszélget az LMP kudarcának okairól, a zöldpolitika jövőjéről, az európai erőviszonyok változásairól, valamint arról, hova megy az EP-ből való távozás után.

„Valójában a klímaválságot kívülről kapták az ökopártok, nem ők építették fel a témát. Az európai zöldpártok hitelesek abban, hogy ezzel ők tudnak foglalkozni, de nem ők építették fel, ez a téma kívülről szakadt rá a zöldpártokra. De nem úgy, hogy ők az ügy képviselői, hanem van egy ügy, amelyről senki más nem tud viszonylag hitelesen, valami épkézlábat mondani, csak ők. Ezen kívül a nyugat-európai zöldpártok sem voltak olyan nagyon sikeresek az ügyek saját hatáskörben való tartásában. Az utolsó sikerük – meggyőződésem szerint – az antinukleáris mozgalom volt még a '80-as évek második felében.”

Nem gondolom, hogy nem lehet más a politika - Meszerics Tamás a Mandinernek | Mandiner

„Az általános politikai irányvonal változása volt a végső oka a kilépésemnek" - mondja Meszerics Tamás az LMP kapcsán a Mandinernek. A zöldpárt eddigi EP-képviselőjét az LMP kudarcának okairól, a zöldpolitika jövőjéről, az európai erőviszonyok változásairól, valamint arról kérdeztük, hova megy az EP-ből való távozás után.

Permet

Évszázados melegrekordok.

Fokozódik a hőség, csütörtök délután a hegyes tájak kivételével már mindenhol melegebb volt 30 Celsius-foknál, helyenként 35-nél is. A hétvégén várhatóan az évszázados melegrekordok is megdőlnek – ígéri a Hirado.hu.

„Országszerte locsolták az utakat a nagy hőség miatt, sok helyen ugyanis már délelőtt 30 Celsius-fok fölé emelkedett a hőmérséklet. A járókelők hideg vízzel, fagyival és vízpermettel hűtötték magukat, de voltak, akik ki sem mozdultak otthonukból, annyira rosszul viselik a nagy meleget. A hőhullám miatt leterheltek a klímaszerelők, a klímák felszerelésére, beüzemelésére már alig tudnak szabad időpontot adni.”

Évszázados melegrekordok dőlhetnek meg hétvégén

Fokozódik a hőség, csütörtök délután a hegyes tájak kivételével már mindenhol melegebb volt 30 Celsius-foknál, helyenként 35-nél is. A hétvégén várhatóan az évszázados melegrekordok is megdőlnek. Többen - főleg idősek - azt mondták az M1-nek, hogy inkább nem hagyják el a hűvös lakást, már ha vannak még hűvös lakások: gyors segítséget a klímaszerelőktől sem lehet várni, hiszen 6-8 hét múlva tudnak csak munkát vállalni, mert augusztusig tele a naptár - közölte az M1 Híradója.

Pletyka

Sztárséfek celebhódításai.

A hetekben derült ki, hogy nem sokkal válása után ismert séffel, Roberto Favaróval jött össze Ábel Anita. Nem a színésznő az egyetlen, akinek sztárséf csavarta el a fejét – összegez az Origo.hu.

„Ábel Anita tavaly év végén vált el férjétől, akivel 16 évig voltak együtt, és egy közös lányuk született. A műsorvezető azóta nem beszélt a magánéletéről, de májusban egy friss posztban megmutatta új párját, Roberto Favaróval közös fotón pózolnak. 'Az élet szép' – csak ennyit fűzött a képhez. Később elmondta, hogy azért mutatta meg ilyen gyorsan új párját, hogy elkerüljék a pletykákat. 'Nem akartunk bujkálni, szeretnénk megélni a szerelmünket úgy, ahogy bárki más. Ezért tettük ki a közös fotókat, viszont ennél többet egyelőre semmilyen módon nem szeretnénk nyilatkozni vagy beszélni róla' – mondta.”

Sztárséfek, akik ismert nőket hódítottak meg

A hetekben derült ki, hogy nem sokkal válása után ismert séffel, Roberto Favaróval jött össze Ábel Anita. Nem a színésznő az egyetlen, akinek sztárséf csavarta el a fejét, Tóth Gabi egy éve alkot egy párt a Séfek séféből ismert Krausz Gáborral, de Tóth Vera és Debreczeni Zita párja is ezen a területen remekel.

Fantázia

Bella Thorne édeshármasa.

Csak nemrégiben vállalta fel új kapcsolatát Bella Thorne az énekes Benjamin Mascolóval, de utóbbi már nyíltan beszél arról, milyen szexuális fantáziákat kerget Bellával kapcsolatban – így a Blikk Online.

„A nyíltan biszexuális színésznő párja alig várja, hogy hármasban lehessenek a hálószobájukban. – A barátnőm biszexuális. Néhányan most azt gondolhatjátok, szerencsés ember vagyok emiatt. Nos, én akkor fogom magam szerencsésnek tekinteni, ha egy nap majd egynél több személy lesz velem az ágyban – árulta el Benjamin, aki az olasz Pride-on is együtt bulizott Thorne-nal.”

Titkok a hálószobából: Bella Thorne új pasija már az édeshármast tervezi

Csak nemrégiben vállalta fel új kapcsolatát Bella Thorne az énekes Benjamin Mascolóval, de utóbbi már nyíltan beszél arról, milyen szexuális fantáziákat kerget Bellával kapcsolatban. A nyíltan biszexuális színésznő párja alig várja, hogy hármasban lehessenek a hálószobájukban. - A barátnőm biszexuális. Néhányan most azt gondolhatjátok, szerencsés ember vagyok emiatt.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/74586/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.11.12. 04:35
A Z generáció hazaárulása, Soros embereinek támadása, Lázár különös szurkapiszkája, az életmódgenetika forradalma és Tolvai Reni vadító villantása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.11.11. 05:05
Orbán gyurcsányista motorozása, Karácsony álzöld képmutatása, a Jobbik ordas hazugsága, Skócia függetlenségi harca és Vasvári Vivien személyiséglopása hétfői online lapszemlénkben.

Ismét pokolgép robbant Tell-Abjadnál

2019.11.10. 16:10
Nyolc ember életét vesztette és több mint húszan megsebesültek, amikor autóba rejtett pokolgép robbant az északkelet-szíriai Salik Atik faluban, a török határ mellett fekvő Tell-Abjad várostól délre - közölte …

Változékony, enyhe időre számíthatunk a jövő héten

2019.11.10. 15:55
A jövő héten is változékony lesz az időjárás, többször várható eső. Ezzel együtt marad az enyhe idő, a maximumok 10 fok körül alakulnak, de helyenként 20 fok is lehet - derül …

Blogstar kávéház

2019.11.10. 05:00
A szocialisták gazembersége, az ellenzék polgárháborúja, a nemzet sportolóinak segélykiáltása, mindent gyógyító csodaszerek és Csobot Adél párterápiája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.11.09. 04:45
A kormány csinos kis hiánya, a gátlástalan baloldal zsebtömködése, Baranyi Krisztina látszatpolitizálása, Németország kettéosztottsága és Nagy Feró dutyidilije szombati online lapszemlénkben.

A legrangosabb európai kutatási alap támogatását nyerte el az ELTE kémikusa

2019.11.08. 14:40
Az Európai Kutatási Tanács (European Research Council, ERC) legrangosabb, fiatal kutatóknak kiírt alapkutatási pályázatán nyert támogatást …

Blogstar kávéház

2019.11.08. 04:00
A Fradi aranyos bravúrja, a kólás szoci kifütyülése, a politika nőiessége, a NATO haldoklása és Gelencsér Tímea állati szerelme pénteki online lapszemlénkben.

PM: a kormány nem tervezi a kata drágítását

2019.11.07. 17:05
A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben a kormány nem tervezi a kisadózó vállalkozók tételes adójának (kata) drágítását.

Blogstar kávéház

2019.11.06. 22:00
Várhelyi Olivér izzasztása, Karácsony sunyisága, Putyin titkos fegyverei, Párizs gazdasági kvótái és Kulcsár Edina terhespocakja online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?