hirdetés
Blogolj!

Blogstar kávéház

Csörte

Karácsony döntésképtelensége.

A Gulyás Márton-féle Partizán vitát hirdetett, de ez csak elvétve jelent meg az előválasztás három résztvevőjének programján – tudósít a Népszava Online.

„A beszélgetés legutolsó részében Gulyás lehetőséget adott arra adott, hogy kérdezzenek egymástól a főpolgármester-jelöltek. Itt volt egy kis csörte Karácsony és Kálmán között. Zugló polgármestere ugyanis azt mondta, hogy ő már egy hónapja is főpolgármester akart lenni, míg a műsorvezető akkor még nem határozta el magát. Kálmán erre úgy reagált, hogy az sem túl szimpatikus, hogy valaki egy éven belül nem tudja eldönteni, hogy miniszterelnök, polgármester vagy főpolgármester akar-e lenni.”

Forró hangulatú tapsverseny az előválasztási vitán

Ha mindhárman hőgutát kapunk, akkor ki lesz a főpolgármester-jelölt? - humorizált Kálmán Olga, a DK támogatásával induló aspiráns, aki az MSZP-Párbeszéd favoritjával, Karácsony Gergellyel, valamint a momentumos indulóval, Kerpel-Fronius Gáborral beszélgetett péntek este. A Gulyás Márton-féle Partizán vitát hirdetett, de ez csak elvétve jelent meg az előválasztás három résztvevőjének programján.

Választás

Gyurcsány leszámolása.

Az utóbbi időszak eseményei azt bizonyítják, hogy bármilyen megkötött alku és ellenzéki összefogás pillanatok alatt megbomlik, így talán az is elmondható, hogy az ellenzéki politikusok jelenleg jobban gyűlölik egymást, mint a kormánypártokat – így az Origo.hu.

„Farkas Örs szerint Gyurcsány jelenleg az MSZP kivégzésén dolgozik, amihez az ellenzéki sajtó is asszisztál. Az elemző szerint Gyurcsány Ferenc kihasználja, hogy most már papíron is ő a legerősebb vezető a baloldalon, és könyörtelenül le fog számolni azokkal a politikai ellenfeleivel, akik egyébként ugyanezt nem tették meg vele akkor, amikor vélhetően ők voltak erősebbek – fűzte hozzá. Deák Dániel azt mondta, azért is esett az MSZP-re a DK választása, mert jelenleg a szocialisták bizonyulnak a párt legnagyobb ellenfelének.”

Ellenzéki roncsderbi: Gyurcsány az MSZP kivégzésén dolgozik

Az európai parlamenti választások eredménye után várható volt, hogy megjelennek azok a politikai szereplők az ellenzékben, akik eddig háttérbe vonultak - mondta Farkas Örs politikai elemző az M1 Szemtől szembe című műsorában. Megjegyezte, az utóbbi napok érdekessége azonban sokkal inkább az, hogy a baloldalon zajló ellenzéki roncsderbi éles belső ellentéteket szított az ellenzéki pártok között.

Fantázia

Európa zöldcsapdája.

Az európai parlamenti választások utáni elemzések egyik nagy blöffje az úgynevezett zöldhullám – fogalmaz a Magyar Hírlap Online.

„Egyáltalán, miért liberálisak a zöldek? Azóta nyilvánvalóvá vált, hogy a zöldek agendája távolról sem csak a környezetvédelemből áll, azonban ezzel az általános vélekedés szerint pozitívnak számító témával el tudnak adni minden mást is. Nem véletlen, hogy a zöldprojektben nemcsak a média, hanem a Soros-hálózat is lát fantáziát. A jelenlegi liberális konszenzus szerint ugyanis a zöldek a jók. Csakhogy amíg az általános igazságérzet szerint is ők a jók akkor, amikor valamilyen környezetszennyező mamutvállalat próbálja eltaposni őket a profitja érdekében, addig nem olyan világos, miért lenne igazuk minden másban is. Ezt a narratívát nemrég újabb csodafegyverrel erősítették meg, a svéd aktivista kislány, Greta Thunberg személyében ugyanis olyan reklámarcot találtak, aki lényegében támadhatatlan.”

A zöldcsapda

A Nyugat új politikai termékei a zöldek, akik a mainstream média szerint a május végi választás valódi vagy legalábbis nagy győztesei. A valóság azonban az, hogy az ilyen elemzésekben a valóban kiemelkedően jól teljesítő német Zöldek eredményét általánosítják néhány gondosan megválasztott példával.

Fogyasztás

Égető hőhullám.

Hőséggel ért véget a 2018/19-es tanév és minden jel arra mutat, hogy évszázados melegrekorddal kezdődik szombaton a vakáció. Hétvégén 37 fokkal tetőzhet a hőhullám – írja a Hirado.hu.

„Az idei nyár első hőhulláma a hét elején kezdődött. Szerda óta már a legmagasabb szintű hőségriasztás van érvényben. A napon akár 10-15 perc alatt is le lehet égni. Országszerte kétezer olyan klimatizált hely van, ahova be lehet húzódni. Egy soproni fagyizó az egyik. Bárki betérhet anélkül, hogy fogyasztana, és még egy pohár jéghideg vizet is kap.”

Tovább tart a hőség

Hőséggel ért véget a 2018/19-es tanév és minden jel arra mutat, hogy évszázados melegrekorddal kezdődik szombaton a vakáció. Hétvégén 37 fokkal tetőzhet a hőhullám: az utakon már ma is erős volt a forgalom, az M1-es autópályán egy baleset miatt több mint 10 kilométeres dugó alakult ki, és a Balaton-felé is elindult az áradat.

Szerelem

Hosszú Katinka csókolózása.

A Blikk Online szemfüles olvasó-riportere Barcelonában fotózta le a sportolót, amint titokzatos új kedvesével kézen fogva nézelődik a város nevezetes útján, a La Ramblán.

„Sétáltam a családommal, amikor egy izmos fiatal lányt láttam meg magam előtt. Gondoltam, elölről is megnézem, ki az, aki ennyire sportos, és akkor derült csak ki, hogy bizony Katinka! – mesélte lapunknak Petra, a Blikk olvasó-riporterének jár a 10 ezer forintos jutalom. – Nem tudom, ki volt vele, nem akartam a közelükbe menni, és a feltűnő fotózással megzavarni a boldogságukat. Lerítt róluk, mennyire odavannak a másikért, kézen fogva ballagtak, tízméterenként összebújtak, megcsókolták egymást. Arra gondoltunk, nem tarthat régóta a kapcsolatuk, ha ilyen sűrűn és hevesen ölelkeznek. Vagy tíz percig mentünk egy irányba, még azt is láttuk, ahogyan fagylaltot vesznek, aztán másfelé mentek. Jó volt látni, hogy Katinka ilyen boldog.”

Kiderült: Hosszú Katinka újra szerelmes - Exkluzív fotók a pasijáról

A háromszoros olimpiai bajnok úszónő túllépett magánéleti válságán, s viharos válása után csak úgy ragyog a boldogságtól. Közösségi oldalain is újra mosolygós képeket oszt meg, s a versenyeken is remekel. Eddig csak sejteni lehetett, hogy mindez egy új szerelemnek köszönhető, ám a Blikk szemfüles olvasó-riportere Barcelonában le is fotózta a sportolót, amint kedvesével kézen fogva nézelődik a város nevezetes útján, a La Ramblán.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/74632/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.07.20. 04:55
Ursula von der Leyen narancsszemüvege, a magyarság vegzálása, a migráció kihívásai, Berki Krisztián pályára lépése és Várkonyi Andrea özönvízszerű válása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.07.19. 04:40
A migránsellenes szövetség repedése, az ellenzék kétfrontos aknamunkája, Petőfi Sándor lezáratlan csontkrimije, az önjáró taxiflotta fenntarthatósága és Köllő Babett tűszúrásos fiatalodása pénteki online lapszemlénkben.

A V4-ek elutasították az ngo-hajók által szállított migránsok elosztását

2019.07.18. 19:50
A bevándorláspártiak újabb kísérletet tettek az EU-tagországok belügyminisztereinek csütörtöki, informális találkozóján arra, hogy közös …

Bárki adatait felhasználhatják a felkapott öregítő alkalmazáson keresztül

2019.07.18. 14:30
Adatainkat lopják el, miközben mi épp jókat röhögünk vagy épp szörnyülködünk azon, hogy hogyan néznénk ki öregen.

Felgyújtottak egy filmstúdiót Japánban, többen meghaltak

2019.07.18. 12:20
Huszonhárman meghaltak, harmincnyolcan pedig megsérültek amikor egy férfi szándékosan gyújtotta fel a Kyoto Animation stúdiót.

A Vodafone megkapta az engedélyt a UPC felvásárlására

2019.07.18. 12:10
Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC …

Vasárnap kezdődik a halásztelki csomópont felújítása az M0-son

2019.07.18. 11:20
Vasárnap megkezdik a halásztelki csomópont felújítását az M0-son, így őszig Halásztelek a szigetszentmiklósi csomóponton keresztül lesz megközelíthető - …

Tizenkét férfi erőszakolhatott meg egy nőt Cipruson

2019.07.18. 08:10
A ciprusi rendőrség őrizetbe vette a tizenkét férfit.

Blogstar kávéház

2019.07.18. 04:50
A Jobbik gyurcsanyizálódása, az LMP elolvadása, Szlovákia nyílt értékvédelme, Singh Viki őrülete és Radics Gigi égszínkék csábítása csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.07.17. 04:20
Ursula von der Leyen diadala, Putyin gázos csúszása, az ellenzék háborúskodása, a liberálisok óbégatása és Csűrös Karola könnyei szerdai online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?