hirdetés
Blogolj!

Blogstar kávéház

Fordítás

Hülyének nézett magyarság.

Mindenkit személyes felelősség terhel, aki asszisztált Orbán rossz irányváltásához – vázolja a Népszava Online-nak adott interjúban Jeszenszky Géza történész, az Antall-kormány külügyminisztere, volt nagykövet.

„Próbáljuk felhívni a figyelmet arra, hogy az ország érdekében radikális változásra van szükség. Rengeteg a különbség a két korszak között, de a Felelős Értelmiség fórumán úgy éreztem magam, mintha újra a nyolcvanas évek végén volnánk. Ahogy az MDF létrehozásakor sem hittük, hogy meg tudjuk változtatni a rendszert, most sem hisszük, hogy küszöbön a kormányváltás. Elsődleges célunk az EU-ellenes hangulatkeltés, propaganda leállítása. Hamis állítás, hogy 'Brüsszel', Európa nyugati fele Magyarország rosszakarója, vesztére tör. Magyarország is az Európai Unió része és haszonélvezője. Az EU, annak néppárti vezetése ellen a Fidesz kampányokat szervezett, és olyan nemzeti konzultációkat indított, amelyeknek a bugyuta kérdéseire csak egyféle választ lehetett adni. Szeretnénk világosan megmutatni: nem nyugszunk bele, hogy hülyének nézzék a magyar társadalmat, és a Nyugat helyett ismét a Kelet felé fordítsák.”

„Mintha újra a nyolcvanas évek végén volnánk" - interjú Jeszenszky Gézával

Láttuk, hogy ott volt a Magyar Tudományos Akadémia és a kutatás szabadsága védelmében rendezett tüntetésen. Sűrűn jár kormányellenes demonstrációkra? Sűrűbben jártam 2002 után. Úgy gondolom, ha valaki elégedetlen az adott viszonyokkal, kötelessége kinyilvánítani a véleményét. Ennek legegyszerűbb formája, ha elmegy tüntetni, de az én esetemben talán többet ér egy interjú.

Lebukás

Kálmán Olga gyurcsányi frigye.

Bár a szemellenzős ellenzékiek azt állítják, Kálmán Olga független újságíró, az Informátor stábja csúnyán lerombolta ezt a mítoszt. A korábban baloldali, majd jobbikos propagandista nemhogy független lenne, hanem mostantól csak azt teheti, amit Gyurcsány mond neki – így az Origo.hu.

„Nacsa Lőrinc Kálmán Olgáról elmondta: Kálmán Olga egyáltalán nem független, és egyáltalán nem objektív. Néha függetlenítette magát, de a valóságtól. Mindig is megpróbált a kormánypártok ellen dolgozni. Kálmán Olga elfogult riporteri stílusa és pályafutása is cáfolja a politikussá lett tévés objektivitását. A nyíltan antiszemita Jobbik után most Gyurcsányékkal lépett frigyre. Az Informátor stábja igen könnyen lebuktatta Kálmán Olgát, és romba döntötte az ő híres függetlenségét.”

Kálmán Olga csak azt teheti, amire Gyurcsány utasítja

Az Informátor stábja elég könnyen ledöntötte az újdonsült, DK-s színekben induló főpolgármester-jelölt Kálmán Olga híres függetlenségi mítoszát, írja a Pesti Srácok. Mint ismeretes, lassan ölre menő küzdelmet folytat az ellenzék valamennyi pártja - és még mások is -, hogy elindulhassanak az ellenzéki előválasztásnak nevezett roncsderbin.

Bedarálás

A Fidesz háztáji ellenzéke.

A Lurdy Ház rendezvényközpontjában tartotta meg szombaton programbemutatóját Puzsér Róbert, az őszi önkormányzati választások független budapesti jelöltje – tudósít a Mandiner.hu.

„Amikor az ellenzék szájából többet hallja az ember a víziót az összefogásnál, akkor tudja, hogy jó úton jár – jelentette ki a főpolgármester-jelölt. A sikerek mellett azonban a kudarcok is szóba kerültek, így a támogató pártcentrum elvesztése (miután az LMP és a Jobbik is kiállt Puzsér Róbert mögül a májusi EP-választást követően), illetve az online előválasztási rendszer bukása is. Ez utóbbival kapcsolatban Puzsér kijelentette, hogy regisztráció hiányában, egyhetes lefolyás mellett megbízhatatlan, így kizárólag a Demokratikus Koalíció és Karácsony Gergely érdekeit képviseli, ugyanis szerinte ők olyan küzdelembe nem mennek bele, amelyet elveszthetnek. 'Tényleg különböznek Orbán Viktortól?' – tette fel a kérdést a független jelölt. 'A Fidesz és háztáji ellenzéke bedarálja az autonóm politikai szereplőket' – tette hozzá.”

Puzsér: Tíz év múlva is ráérek győzni | Mandiner

„Szemben az ellenzékkel nekünk van időnk, mögöttünk nem állnak éhes vállalkozók, tíz év múlva is ráérünk győzni" - jelentette ki Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt. A Lurdy Ház rendezvényközpontjában tartotta meg szombaton programbemutatóját Puzsér Róbert, az őszi önkormányzati választások független budapesti jelöltje.

Zselé

Emberpróbáló kánikula.

Az év eddigi legforróbb napján vagyunk túl. Ahogy az várható volt, sorra dőltek meg a melegrekordok. Budakalászon volt a legtikkkasztóbb a kánikula, de a fővárosi csúcs is a múlté – összegez a Hirado.hu.

„Az M1 Híradójában bemutatott képeken hideg zselét tettek egy beteg tarkójára az Országos Pulmonológiai Intézetben, hogy könnyebben viselje a meleget. Arra kérik, hogy fogyasszon sok folyadékot. A napok óta tartó kánikula rendkívüli módon megviseli a szervezetet. A gyerekek, az idősek, a szív-és érrendszeri betegségben szenvedők vannak a legnagyobb veszélyben. De azoknak is különösen kell figyelniük magukra, akik ilyenkor sportolnak.”

Tetőzött a hőség

Az év eddigi legforróbb napján vagyunk túl. Ahogy az várható volt, sorra dőltek meg a melegrekordok. Budakalászon volt a legtikkkasztóbb a kánikula, de a fővárosi csúcs is a múlté. Továbbra is rendkívül erős az UV-B sugárzás: az érzékeny bőrűek alig pár perc alatt leéghettek.

Inga

A magyar rendőrnő ezüstös összecsuklása.

Bár a verseny reggelén még úgy tűnt, színpadra sem tud állni Bodnár Noémi, végül sportmodell kategóriában ezüstérmes lett az Athénban rendezett INBA-Világbajnokságon – olvasható a Blikk Online cikkében.

„– Amikor reflektorfénybe kerültem, elmúlt a félelmem, nem éreztem gyengeséget, fáradtságot. Tudtam, hogy muszáj odatenni magam. Végül a bírák úgy ítélték meg, hogy megérdemlem a második helyezést. Végtelenül boldog voltam – tette hozzá Noémi, aki küzdelmes időszakon van túl. – Életem egyik legnehezebb versenyén vagyok túl, már a felkészülés is emberpróbáló volt. A sport mellett a rendőrségen dolgozom, az otthonom és a munkahelyem között minden egyes nap 120 kilométert ingázok. Másfél óra vezetés, nyolc óra munka után vártak rám a kétórás edzések, de minden perc megérte azt, hogy végül büszkén jöhettem le a színpadról – mesélte Noémi, akit minden versenyére párja, Gábor készít fel.”

Dráma: összecsuklott a verseny előtt a gyönyörű magyar rendőrnő

A magyar rendőrséget is erősítő szépség többek között arról mesélt, mennyit küzdött azért, hogy felállhasson a dobogó második fokára. - Soha nem örültem még ennyire ezüstéremnek - kezdte boldogan Noémi, aki azt is elárulta: nem számított második helyezésre, aznap reggel ugyanis rosszul lett, összeesett.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/74663/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.07.20. 04:55
Ursula von der Leyen narancsszemüvege, a magyarság vegzálása, a migráció kihívásai, Berki Krisztián pályára lépése és Várkonyi Andrea özönvízszerű válása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.07.19. 04:40
A migránsellenes szövetség repedése, az ellenzék kétfrontos aknamunkája, Petőfi Sándor lezáratlan csontkrimije, az önjáró taxiflotta fenntarthatósága és Köllő Babett tűszúrásos fiatalodása pénteki online lapszemlénkben.

A V4-ek elutasították az ngo-hajók által szállított migránsok elosztását

2019.07.18. 19:50
A bevándorláspártiak újabb kísérletet tettek az EU-tagországok belügyminisztereinek csütörtöki, informális találkozóján arra, hogy közös …

Bárki adatait felhasználhatják a felkapott öregítő alkalmazáson keresztül

2019.07.18. 14:30
Adatainkat lopják el, miközben mi épp jókat röhögünk vagy épp szörnyülködünk azon, hogy hogyan néznénk ki öregen.

Felgyújtottak egy filmstúdiót Japánban, többen meghaltak

2019.07.18. 12:20
Huszonhárman meghaltak, harmincnyolcan pedig megsérültek amikor egy férfi szándékosan gyújtotta fel a Kyoto Animation stúdiót.

A Vodafone megkapta az engedélyt a UPC felvásárlására

2019.07.18. 12:10
Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC …

Vasárnap kezdődik a halásztelki csomópont felújítása az M0-son

2019.07.18. 11:20
Vasárnap megkezdik a halásztelki csomópont felújítását az M0-son, így őszig Halásztelek a szigetszentmiklósi csomóponton keresztül lesz megközelíthető - …

Tizenkét férfi erőszakolhatott meg egy nőt Cipruson

2019.07.18. 08:10
A ciprusi rendőrség őrizetbe vette a tizenkét férfit.

Blogstar kávéház

2019.07.18. 04:50
A Jobbik gyurcsanyizálódása, az LMP elolvadása, Szlovákia nyílt értékvédelme, Singh Viki őrülete és Radics Gigi égszínkék csábítása csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.07.17. 04:20
Ursula von der Leyen diadala, Putyin gázos csúszása, az ellenzék háborúskodása, a liberálisok óbégatása és Csűrös Karola könnyei szerdai online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?