Blogolj!

Blogstar kávéház

Fordítás

Hülyének nézett magyarság.

Mindenkit személyes felelősség terhel, aki asszisztált Orbán rossz irányváltásához – vázolja a Népszava Online-nak adott interjúban Jeszenszky Géza történész, az Antall-kormány külügyminisztere, volt nagykövet.

„Próbáljuk felhívni a figyelmet arra, hogy az ország érdekében radikális változásra van szükség. Rengeteg a különbség a két korszak között, de a Felelős Értelmiség fórumán úgy éreztem magam, mintha újra a nyolcvanas évek végén volnánk. Ahogy az MDF létrehozásakor sem hittük, hogy meg tudjuk változtatni a rendszert, most sem hisszük, hogy küszöbön a kormányváltás. Elsődleges célunk az EU-ellenes hangulatkeltés, propaganda leállítása. Hamis állítás, hogy 'Brüsszel', Európa nyugati fele Magyarország rosszakarója, vesztére tör. Magyarország is az Európai Unió része és haszonélvezője. Az EU, annak néppárti vezetése ellen a Fidesz kampányokat szervezett, és olyan nemzeti konzultációkat indított, amelyeknek a bugyuta kérdéseire csak egyféle választ lehetett adni. Szeretnénk világosan megmutatni: nem nyugszunk bele, hogy hülyének nézzék a magyar társadalmat, és a Nyugat helyett ismét a Kelet felé fordítsák.”

„Mintha újra a nyolcvanas évek végén volnánk" - interjú Jeszenszky Gézával

Láttuk, hogy ott volt a Magyar Tudományos Akadémia és a kutatás szabadsága védelmében rendezett tüntetésen. Sűrűn jár kormányellenes demonstrációkra? Sűrűbben jártam 2002 után. Úgy gondolom, ha valaki elégedetlen az adott viszonyokkal, kötelessége kinyilvánítani a véleményét. Ennek legegyszerűbb formája, ha elmegy tüntetni, de az én esetemben talán többet ér egy interjú.

Lebukás

Kálmán Olga gyurcsányi frigye.

Bár a szemellenzős ellenzékiek azt állítják, Kálmán Olga független újságíró, az Informátor stábja csúnyán lerombolta ezt a mítoszt. A korábban baloldali, majd jobbikos propagandista nemhogy független lenne, hanem mostantól csak azt teheti, amit Gyurcsány mond neki – így az Origo.hu.

„Nacsa Lőrinc Kálmán Olgáról elmondta: Kálmán Olga egyáltalán nem független, és egyáltalán nem objektív. Néha függetlenítette magát, de a valóságtól. Mindig is megpróbált a kormánypártok ellen dolgozni. Kálmán Olga elfogult riporteri stílusa és pályafutása is cáfolja a politikussá lett tévés objektivitását. A nyíltan antiszemita Jobbik után most Gyurcsányékkal lépett frigyre. Az Informátor stábja igen könnyen lebuktatta Kálmán Olgát, és romba döntötte az ő híres függetlenségét.”

Kálmán Olga csak azt teheti, amire Gyurcsány utasítja

Az Informátor stábja elég könnyen ledöntötte az újdonsült, DK-s színekben induló főpolgármester-jelölt Kálmán Olga híres függetlenségi mítoszát, írja a Pesti Srácok. Mint ismeretes, lassan ölre menő küzdelmet folytat az ellenzék valamennyi pártja - és még mások is -, hogy elindulhassanak az ellenzéki előválasztásnak nevezett roncsderbin.

Bedarálás

A Fidesz háztáji ellenzéke.

A Lurdy Ház rendezvényközpontjában tartotta meg szombaton programbemutatóját Puzsér Róbert, az őszi önkormányzati választások független budapesti jelöltje – tudósít a Mandiner.hu.

„Amikor az ellenzék szájából többet hallja az ember a víziót az összefogásnál, akkor tudja, hogy jó úton jár – jelentette ki a főpolgármester-jelölt. A sikerek mellett azonban a kudarcok is szóba kerültek, így a támogató pártcentrum elvesztése (miután az LMP és a Jobbik is kiállt Puzsér Róbert mögül a májusi EP-választást követően), illetve az online előválasztási rendszer bukása is. Ez utóbbival kapcsolatban Puzsér kijelentette, hogy regisztráció hiányában, egyhetes lefolyás mellett megbízhatatlan, így kizárólag a Demokratikus Koalíció és Karácsony Gergely érdekeit képviseli, ugyanis szerinte ők olyan küzdelembe nem mennek bele, amelyet elveszthetnek. 'Tényleg különböznek Orbán Viktortól?' – tette fel a kérdést a független jelölt. 'A Fidesz és háztáji ellenzéke bedarálja az autonóm politikai szereplőket' – tette hozzá.”

Puzsér: Tíz év múlva is ráérek győzni | Mandiner

„Szemben az ellenzékkel nekünk van időnk, mögöttünk nem állnak éhes vállalkozók, tíz év múlva is ráérünk győzni" - jelentette ki Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt. A Lurdy Ház rendezvényközpontjában tartotta meg szombaton programbemutatóját Puzsér Róbert, az őszi önkormányzati választások független budapesti jelöltje.

Zselé

Emberpróbáló kánikula.

Az év eddigi legforróbb napján vagyunk túl. Ahogy az várható volt, sorra dőltek meg a melegrekordok. Budakalászon volt a legtikkkasztóbb a kánikula, de a fővárosi csúcs is a múlté – összegez a Hirado.hu.

„Az M1 Híradójában bemutatott képeken hideg zselét tettek egy beteg tarkójára az Országos Pulmonológiai Intézetben, hogy könnyebben viselje a meleget. Arra kérik, hogy fogyasszon sok folyadékot. A napok óta tartó kánikula rendkívüli módon megviseli a szervezetet. A gyerekek, az idősek, a szív-és érrendszeri betegségben szenvedők vannak a legnagyobb veszélyben. De azoknak is különösen kell figyelniük magukra, akik ilyenkor sportolnak.”

Tetőzött a hőség

Az év eddigi legforróbb napján vagyunk túl. Ahogy az várható volt, sorra dőltek meg a melegrekordok. Budakalászon volt a legtikkkasztóbb a kánikula, de a fővárosi csúcs is a múlté. Továbbra is rendkívül erős az UV-B sugárzás: az érzékeny bőrűek alig pár perc alatt leéghettek.

Inga

A magyar rendőrnő ezüstös összecsuklása.

Bár a verseny reggelén még úgy tűnt, színpadra sem tud állni Bodnár Noémi, végül sportmodell kategóriában ezüstérmes lett az Athénban rendezett INBA-Világbajnokságon – olvasható a Blikk Online cikkében.

„– Amikor reflektorfénybe kerültem, elmúlt a félelmem, nem éreztem gyengeséget, fáradtságot. Tudtam, hogy muszáj odatenni magam. Végül a bírák úgy ítélték meg, hogy megérdemlem a második helyezést. Végtelenül boldog voltam – tette hozzá Noémi, aki küzdelmes időszakon van túl. – Életem egyik legnehezebb versenyén vagyok túl, már a felkészülés is emberpróbáló volt. A sport mellett a rendőrségen dolgozom, az otthonom és a munkahelyem között minden egyes nap 120 kilométert ingázok. Másfél óra vezetés, nyolc óra munka után vártak rám a kétórás edzések, de minden perc megérte azt, hogy végül büszkén jöhettem le a színpadról – mesélte Noémi, akit minden versenyére párja, Gábor készít fel.”

Dráma: összecsuklott a verseny előtt a gyönyörű magyar rendőrnő

A magyar rendőrséget is erősítő szépség többek között arról mesélt, mennyit küzdött azért, hogy felállhasson a dobogó második fokára. - Soha nem örültem még ennyire ezüstéremnek - kezdte boldogan Noémi, aki azt is elárulta: nem számított második helyezésre, aznap reggel ugyanis rosszul lett, összeesett.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/74663/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.10.21. 04:30
A Brexit drámai fordulatai, a Fidesz kellemetlen meglepetései, Karácsonyék provokatív visszarendeződése, a hekkerek nemzetbiztonsági kockázata és Csobot Adél véletlen igenje hétfői online lapszemlénkben.

Nem volt telitalálat a hatos lottón

2019.10.20. 17:35
Ma sem akadt szerencsés nyertes, ami azt jelenti, hogy a leendő milliomos még köztünk van.

Varga Mihály: Magyarország szeretné, ha a Világbank a migrációt kiváltó problémákra koncentrálna

2019.10.20. 16:40
A pénzügyminiszter szombaton a Világbank közgyűlésén vett részt Washingtonban, ahol arról is …

Hétfőtől eSzemélyihez is hozzárendelhető a vasúti bérlet

2019.10.20. 15:25
Október 21-től a MÁV vasúti bérletei hozzárendelhetők az új típusú - 2016. január 1-től kibocsátott - személyazonosító igazolványhoz, az eSzemélyihez.

Blogstar kávéház

2019.10.19. 22:15
Borkai búcsúztatása, Gyurcsányék lopkodása, Salvini soros üdvözlete, a Balaton őszi termése és Demjén Rózsi fenomenális visszatérése online lapszemlénkben.

Több településen egészségtelennek minősítették a levegőt

2019.10.19. 19:05
A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) Facebook-oldalán szombaton közzétett tájékoztatás szerint Nyíregyházán és Székesfehérváron is egészségtelennek …

Blogstar kávéház

2019.10.19. 05:15
Orbán Viktor bölcselkedése, Karácsony Gergely demszkysedése, a balliberálisok titokzatos kampánymilliói, az MSZP Mohácsa és Szente Vajk szívszorító vallomása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.10.18. 05:00
A Demszky-éra kísértése, Jakab Péter harcos intrikái, a migrációs krízis veszélye, a Balkán időzített bombája és Varga Izabella esküvői kulisszatitkai pénteki online lapszemlénkben.

Aláírták az új megállapodást az Egyesült Királyság kiválásának feltételeiről

2019.10.17. 18:30
Aláírták az új megállapodást az Egyesült Királyság rendezett európai uniós kiválásának feltételeiről a tagországok …

EU-csúcs - Megkezdődött az uniós tagországok kormányfőinek találkozója

2019.10.17. 16:30
Megkezdődött csütörtök délután Brüsszelben az Európai Tanács kétnapos találkozója, amelynek központi témája a brit uniós tagság …

Ezeket a cikkeket olvastad már?