Blogolj!

Blogstar kávéház

Tömeg

Nagy Feró lázadása.

Óriási siker volt a Hősök terén az az ingyenes koncert, amellyel Magyarország azt ünnepelte, hogy 30 évvel ezelőtt, 1989. június 16-án Nagy Imre és mártírtársai temetésén több százezer ember demonstrálta, hogy elege van a kommunista diktatúrából, és szabadságot akar – így az Origo.hu.

„Nagy Feró volt a házigazda. A Beatrice frontembere és a koncert házigazdája, Nagy Feró korábban azt mondta, hogy 1989. június 16-án nyakában a gyerekével ő is ott volt a tömegben a Hősök terén, Nagy Imre és társai újratemetésén. A Beatrice legendás frontembere az Origónak adott interjúban azt mondta, a zenélés tette számára lehetővé a lázadást. Hozzátette azt is, hogy a mostani fiataloknak el kell mondani, hogy mit is jelent valójában szabadságban élni, mert nekik már elképzelhetetlen az 1989 előtti élet, az, amikor éveket kellett várni egy Trabantra, vagy az, hogy nem lehetett külföldre utazni.”

Óriási érdeklődés volt, hatalmas siker a Szabadságkoncert

Óriási siker volt a Hősök terén az az ingyenes koncert, amellyel Magyarország azt ünnepelte, hogy 30 évvel ezelőtt, 1989. június 16-án Nagy Imre és mártírtársai temetésén több százezer ember demonstrálta, hogy elege van a kommunista diktatúrából, és szabadságot akar. Több tízezren ünnepeltek.

Mandátum

Szanyi Tibor panaszáradata.

Újabb levelet írt a szocialisták elnökségének Szanyi Tibor. A leköszönő EP-képviselő most azt állítja, hogy egyesült a DK és az MSZP – olvasható a Hirado.hu-n.

„Az MSZP a DK-t gazdagítja egyetlen mandátumával az Európai Parlamentben – ezt írta a Hír TV birtokába került, újabb levelében Szanyi Tibor. Az MSZP leköszönő EP-képviselője a szocialisták vezetőségének címzett írásában arra vár választ, hogy pártja mikor és milyen formában döntött arról, hogy egyesül a DK képviselőcsoportjával. Szerinte ugyanis a szocialisták EP frakciójának magyar delegációját a DK-s Molnár Csaba vezeti majd. Szanyi Tibor sérelmezi azt is, hogy kihagyták az erről szóló döntésből, noha – levele szerint – a leköszönő képviselők véleményét is ki szokták kérni az ilyen kérdésekben. A szocialista politikusnak ez már a harmadik levele az EP-választás óta, amikor az MSZP– Párbeszéd a közös listával csak egy mandátumot szerzett.”

Újabb levelet írt az MSZP-s Szanyi Tibor

Újabb levelet írt a szocialisták elnökségének Szanyi Tibor. A leköszönő EP-képviselő most azt állítja, hogy egyesült a DK és az MSZP. Azt írja ugyanis, hogy a szocialisták EP-frakciójának magyar delegációját Gyurcsány Ferenc pártjának politikusa, Molnár Csaba vezeti majd. Szanyi Tibor az EP-választáson elszenvedett bukás óta már harmadjára bírálja élesen pártja vezetőségét.

Immunrendszer

A szocialisták vágóhídja.

Boros Bánk Levente szerint az ellenzékiek nem mernek vagy nem akarnak felelős és számon kérhető politikusként a választók elé állni, ezért keresnek külsős jelölteket, Gyurcsány árulásaiban pedig semmi meglepő sincs – áll a Magyar Hírlap Online hétértékelőjében.

„Boros Bánk szerint ha Gyurcsányon múlik, akkor megvalósul a DK–MSZP-egyesülés. A kérdés, hogy mennyire erős még az MSZP immunrendszere. Az egybeolvadás, a részükről kétségbeesett lépés a vereség beismerése lenne abban a harcban, amely Gyurcsány MSZP-ből való kilépésével kezdődött. Róla mindig is tudtuk, hogy újra uralni akarja a balliberális oldalt, ez az MSZP számára sem lehet újdonság. Ha a szocialisták most megint maguk mennek a vágóhídra, az elemző szerint őket minősíti. Boros Bánk úgy látja: Karácsony helyzete tovább romlott, minden új jelölt bedobása arról szól, hogy ne ő legyen majd Tarlós István kihívója. De különösen megdöbbentő, hogy még jó képet is próbál vágni ehhez. Ahelyett, hogy azt mondta volna, becsapták, elkezd mellébeszélni.”

Semmi meglepő nincs Gyurcsány árulásában

Gyurcsány Ferenctől 2004 vagy legalábbis az őszödi beszéd után bárki is arra számított, hogy ő egy szavatartó ember, és nem hazudik? - tette fel a kérdést a múlt hét eseményei kapcsán Boros Bánk Levente, a Médianéző Központ igazgatója. Hozzátette: a bukott kormányfő eddig gyakorlatilag mindenkit, minden szövetségesét hátba szúrta, ha az egyéni vagy saját pártjának érdeke azt diktálta.

Utánpótlás

Trükkös óvodai leminősítés.

Törvénytelenségek az óvodákban: a kormány szerint minden rendben van, de sok helyen csak trükkökkel tudnak túlélni – elemez a Népszava Online.

„Ezzel szemben az intézményekben azt tapasztalják, hogy utánpótlás nincs. Nem arról van szó, hogy kevés fiatal jön a pályára – fogalmazott egy Népszavának nyilatkozó óvónő –, már azt kell mondani, nem jön ide senki, a főiskola után azonnal mennek ötszörös pénzért külföldre a friss diplomások. Azt már mi tesszük hozzá, hogy nem kis tömegről van szó, hiszen az idén benyújtott 4802 felvételi kérelem a legnépszerűbb felsőoktatási szakok közé sorolja az óvodapedagógusokat. A szakma attól fél, hogy a kormány valódi megoldás helyett úgy próbálja meg rendezni a szakemberhiányt, hogy hosszú évek után ismét megengedi középfokú végzettségűek alkalmazását óvodapedagógusi munkakörben. Ezt a legtöbben a hivatásuk leminősítéseként élnék meg – tették hozzá beszélgetőtársaink. A kérdésre, hogy valóban erre a lépésre készül-e a humántárca, lapzártáig nem kaptunk választ az Emberi Erőforrások Minisztériumától.”

Törvénytelenségek az óvodákban - A kormány szerint minden rendben van, de sok helyen csak trükkökkel tudnak

Már a fővárosban is kezelhetetlen az óvónőhiány. A kerületek pluszpénzt adnak, a kabinet inkább leminősítené a szakmát. Korábban csak a kistelepülések nem találtak szakképzett óvodapedagógust, az utóbbi időben azonban már Budapesten és az agglomerációban is egyre nagyobb a baj.

Titok

Rubint Réka szovjet csodája.

Modern autók is állnak a garázsban, de senki ne lepődjön meg, ha Rubint Rékát mégis egy 45 éves verdában látja meg – derül ki a Blikk Online cikkéből.

„A Schobert családnak ugyanis különleges kötődése van egy 1974-es Zsigulival, amit Réka férjének, Schobert Norbertnek vett pár évvel ezelőtt házassági évfordulójukon. A zöld, kerek lámpás 'szovjet csoda” nemcsak dísznek van, hanem rendszeresen meg is járatják Szentendre útjain. A minap anyukája Zalánt vitte el vele fagyizni, a gyerek pedig teljesen odáig van a legendás retró kocsijukért.”

Rubint Rékáék titka a garázsban van: ezt a verdát rejtegetik ott

Budapest - Modern autók is állnak a garázsban, de senki ne lepődjön meg, ha Rubint Rékát (40) mégis egy 45 éves verdában látja meg. A Schobert családnak ugyanis különleges kötődése van egy 1974-es Zsigulival, amit Réka férjének, Schobert Norbertnek (48) vett pár évvel ezelőtt házassági évfordulójukon.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/74708/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.11.12. 04:35
A Z generáció hazaárulása, Soros embereinek támadása, Lázár különös szurkapiszkája, az életmódgenetika forradalma és Tolvai Reni vadító villantása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.11.11. 05:05
Orbán gyurcsányista motorozása, Karácsony álzöld képmutatása, a Jobbik ordas hazugsága, Skócia függetlenségi harca és Vasvári Vivien személyiséglopása hétfői online lapszemlénkben.

Ismét pokolgép robbant Tell-Abjadnál

2019.11.10. 16:10
Nyolc ember életét vesztette és több mint húszan megsebesültek, amikor autóba rejtett pokolgép robbant az északkelet-szíriai Salik Atik faluban, a török határ mellett fekvő Tell-Abjad várostól délre - közölte …

Változékony, enyhe időre számíthatunk a jövő héten

2019.11.10. 15:55
A jövő héten is változékony lesz az időjárás, többször várható eső. Ezzel együtt marad az enyhe idő, a maximumok 10 fok körül alakulnak, de helyenként 20 fok is lehet - derül …

Blogstar kávéház

2019.11.10. 05:00
A szocialisták gazembersége, az ellenzék polgárháborúja, a nemzet sportolóinak segélykiáltása, mindent gyógyító csodaszerek és Csobot Adél párterápiája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.11.09. 04:45
A kormány csinos kis hiánya, a gátlástalan baloldal zsebtömködése, Baranyi Krisztina látszatpolitizálása, Németország kettéosztottsága és Nagy Feró dutyidilije szombati online lapszemlénkben.

A legrangosabb európai kutatási alap támogatását nyerte el az ELTE kémikusa

2019.11.08. 14:40
Az Európai Kutatási Tanács (European Research Council, ERC) legrangosabb, fiatal kutatóknak kiírt alapkutatási pályázatán nyert támogatást …

Blogstar kávéház

2019.11.08. 04:00
A Fradi aranyos bravúrja, a kólás szoci kifütyülése, a politika nőiessége, a NATO haldoklása és Gelencsér Tímea állati szerelme pénteki online lapszemlénkben.

PM: a kormány nem tervezi a kata drágítását

2019.11.07. 17:05
A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben a kormány nem tervezi a kisadózó vállalkozók tételes adójának (kata) drágítását.

Blogstar kávéház

2019.11.06. 22:00
Várhelyi Olivér izzasztása, Karácsony sunyisága, Putyin titkos fegyverei, Párizs gazdasági kvótái és Kulcsár Edina terhespocakja online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?