hirdetés
Blogolj!

Blogstar kávéház

Tömeg

Nagy Feró lázadása.

Óriási siker volt a Hősök terén az az ingyenes koncert, amellyel Magyarország azt ünnepelte, hogy 30 évvel ezelőtt, 1989. június 16-án Nagy Imre és mártírtársai temetésén több százezer ember demonstrálta, hogy elege van a kommunista diktatúrából, és szabadságot akar – így az Origo.hu.

„Nagy Feró volt a házigazda. A Beatrice frontembere és a koncert házigazdája, Nagy Feró korábban azt mondta, hogy 1989. június 16-án nyakában a gyerekével ő is ott volt a tömegben a Hősök terén, Nagy Imre és társai újratemetésén. A Beatrice legendás frontembere az Origónak adott interjúban azt mondta, a zenélés tette számára lehetővé a lázadást. Hozzátette azt is, hogy a mostani fiataloknak el kell mondani, hogy mit is jelent valójában szabadságban élni, mert nekik már elképzelhetetlen az 1989 előtti élet, az, amikor éveket kellett várni egy Trabantra, vagy az, hogy nem lehetett külföldre utazni.”

Óriási érdeklődés volt, hatalmas siker a Szabadságkoncert

Óriási siker volt a Hősök terén az az ingyenes koncert, amellyel Magyarország azt ünnepelte, hogy 30 évvel ezelőtt, 1989. június 16-án Nagy Imre és mártírtársai temetésén több százezer ember demonstrálta, hogy elege van a kommunista diktatúrából, és szabadságot akar. Több tízezren ünnepeltek.

Mandátum

Szanyi Tibor panaszáradata.

Újabb levelet írt a szocialisták elnökségének Szanyi Tibor. A leköszönő EP-képviselő most azt állítja, hogy egyesült a DK és az MSZP – olvasható a Hirado.hu-n.

„Az MSZP a DK-t gazdagítja egyetlen mandátumával az Európai Parlamentben – ezt írta a Hír TV birtokába került, újabb levelében Szanyi Tibor. Az MSZP leköszönő EP-képviselője a szocialisták vezetőségének címzett írásában arra vár választ, hogy pártja mikor és milyen formában döntött arról, hogy egyesül a DK képviselőcsoportjával. Szerinte ugyanis a szocialisták EP frakciójának magyar delegációját a DK-s Molnár Csaba vezeti majd. Szanyi Tibor sérelmezi azt is, hogy kihagyták az erről szóló döntésből, noha – levele szerint – a leköszönő képviselők véleményét is ki szokták kérni az ilyen kérdésekben. A szocialista politikusnak ez már a harmadik levele az EP-választás óta, amikor az MSZP– Párbeszéd a közös listával csak egy mandátumot szerzett.”

Újabb levelet írt az MSZP-s Szanyi Tibor

Újabb levelet írt a szocialisták elnökségének Szanyi Tibor. A leköszönő EP-képviselő most azt állítja, hogy egyesült a DK és az MSZP. Azt írja ugyanis, hogy a szocialisták EP-frakciójának magyar delegációját Gyurcsány Ferenc pártjának politikusa, Molnár Csaba vezeti majd. Szanyi Tibor az EP-választáson elszenvedett bukás óta már harmadjára bírálja élesen pártja vezetőségét.

Immunrendszer

A szocialisták vágóhídja.

Boros Bánk Levente szerint az ellenzékiek nem mernek vagy nem akarnak felelős és számon kérhető politikusként a választók elé állni, ezért keresnek külsős jelölteket, Gyurcsány árulásaiban pedig semmi meglepő sincs – áll a Magyar Hírlap Online hétértékelőjében.

„Boros Bánk szerint ha Gyurcsányon múlik, akkor megvalósul a DK–MSZP-egyesülés. A kérdés, hogy mennyire erős még az MSZP immunrendszere. Az egybeolvadás, a részükről kétségbeesett lépés a vereség beismerése lenne abban a harcban, amely Gyurcsány MSZP-ből való kilépésével kezdődött. Róla mindig is tudtuk, hogy újra uralni akarja a balliberális oldalt, ez az MSZP számára sem lehet újdonság. Ha a szocialisták most megint maguk mennek a vágóhídra, az elemző szerint őket minősíti. Boros Bánk úgy látja: Karácsony helyzete tovább romlott, minden új jelölt bedobása arról szól, hogy ne ő legyen majd Tarlós István kihívója. De különösen megdöbbentő, hogy még jó képet is próbál vágni ehhez. Ahelyett, hogy azt mondta volna, becsapták, elkezd mellébeszélni.”

Semmi meglepő nincs Gyurcsány árulásában

Gyurcsány Ferenctől 2004 vagy legalábbis az őszödi beszéd után bárki is arra számított, hogy ő egy szavatartó ember, és nem hazudik? - tette fel a kérdést a múlt hét eseményei kapcsán Boros Bánk Levente, a Médianéző Központ igazgatója. Hozzátette: a bukott kormányfő eddig gyakorlatilag mindenkit, minden szövetségesét hátba szúrta, ha az egyéni vagy saját pártjának érdeke azt diktálta.

Utánpótlás

Trükkös óvodai leminősítés.

Törvénytelenségek az óvodákban: a kormány szerint minden rendben van, de sok helyen csak trükkökkel tudnak túlélni – elemez a Népszava Online.

„Ezzel szemben az intézményekben azt tapasztalják, hogy utánpótlás nincs. Nem arról van szó, hogy kevés fiatal jön a pályára – fogalmazott egy Népszavának nyilatkozó óvónő –, már azt kell mondani, nem jön ide senki, a főiskola után azonnal mennek ötszörös pénzért külföldre a friss diplomások. Azt már mi tesszük hozzá, hogy nem kis tömegről van szó, hiszen az idén benyújtott 4802 felvételi kérelem a legnépszerűbb felsőoktatási szakok közé sorolja az óvodapedagógusokat. A szakma attól fél, hogy a kormány valódi megoldás helyett úgy próbálja meg rendezni a szakemberhiányt, hogy hosszú évek után ismét megengedi középfokú végzettségűek alkalmazását óvodapedagógusi munkakörben. Ezt a legtöbben a hivatásuk leminősítéseként élnék meg – tették hozzá beszélgetőtársaink. A kérdésre, hogy valóban erre a lépésre készül-e a humántárca, lapzártáig nem kaptunk választ az Emberi Erőforrások Minisztériumától.”

Törvénytelenségek az óvodákban - A kormány szerint minden rendben van, de sok helyen csak trükkökkel tudnak

Már a fővárosban is kezelhetetlen az óvónőhiány. A kerületek pluszpénzt adnak, a kabinet inkább leminősítené a szakmát. Korábban csak a kistelepülések nem találtak szakképzett óvodapedagógust, az utóbbi időben azonban már Budapesten és az agglomerációban is egyre nagyobb a baj.

Titok

Rubint Réka szovjet csodája.

Modern autók is állnak a garázsban, de senki ne lepődjön meg, ha Rubint Rékát mégis egy 45 éves verdában látja meg – derül ki a Blikk Online cikkéből.

„A Schobert családnak ugyanis különleges kötődése van egy 1974-es Zsigulival, amit Réka férjének, Schobert Norbertnek vett pár évvel ezelőtt házassági évfordulójukon. A zöld, kerek lámpás 'szovjet csoda” nemcsak dísznek van, hanem rendszeresen meg is járatják Szentendre útjain. A minap anyukája Zalánt vitte el vele fagyizni, a gyerek pedig teljesen odáig van a legendás retró kocsijukért.”

Rubint Rékáék titka a garázsban van: ezt a verdát rejtegetik ott

Budapest - Modern autók is állnak a garázsban, de senki ne lepődjön meg, ha Rubint Rékát (40) mégis egy 45 éves verdában látja meg. A Schobert családnak ugyanis különleges kötődése van egy 1974-es Zsigulival, amit Réka férjének, Schobert Norbertnek (48) vett pár évvel ezelőtt házassági évfordulójukon.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/74708/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.07.22. 00:05
Magyar sportsikerek, újabb nyolcezres csúcs meghódítása, ellenzéki szétesés, újabb közelgő brit királyi esküvő és az ukrán parlamenti választás hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.07.21. 05:25
A kultúra kivéreztetése, a szocialisták személyeskedése, a magyarság lejáratása, Brüsszel illiberalizmusa és Ellie Goulding bombaesküvője vasárnapi online lapszemlénkben.

Több vonat menetrendje is módosult pályafelújítás miatt

2019.07.20. 12:35
Több vonat menetrendje módosult pályafelújítás vagy pályakarbantartás miatt - közölte a Mávinform szombaton az MTI-vel.

Blogstar kávéház

2019.07.20. 04:55
Ursula von der Leyen narancsszemüvege, a magyarság vegzálása, a migráció kihívásai, Berki Krisztián pályára lépése és Várkonyi Andrea özönvízszerű válása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.07.19. 04:40
A migránsellenes szövetség repedése, az ellenzék kétfrontos aknamunkája, Petőfi Sándor lezáratlan csontkrimije, az önjáró taxiflotta fenntarthatósága és Köllő Babett tűszúrásos fiatalodása pénteki online lapszemlénkben.

A V4-ek elutasították az ngo-hajók által szállított migránsok elosztását

2019.07.18. 19:50
A bevándorláspártiak újabb kísérletet tettek az EU-tagországok belügyminisztereinek csütörtöki, informális találkozóján arra, hogy közös …

Bárki adatait felhasználhatják a felkapott öregítő alkalmazáson keresztül

2019.07.18. 14:30
Adatainkat lopják el, miközben mi épp jókat röhögünk vagy épp szörnyülködünk azon, hogy hogyan néznénk ki öregen.

Felgyújtottak egy filmstúdiót Japánban, többen meghaltak

2019.07.18. 12:20
Huszonhárman meghaltak, harmincnyolcan pedig megsérültek amikor egy férfi szándékosan gyújtotta fel a Kyoto Animation stúdiót.

A Vodafone megkapta az engedélyt a UPC felvásárlására

2019.07.18. 12:10
Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC …

Vasárnap kezdődik a halásztelki csomópont felújítása az M0-son

2019.07.18. 11:20
Vasárnap megkezdik a halásztelki csomópont felújítását az M0-son, így őszig Halásztelek a szigetszentmiklósi csomóponton keresztül lesz megközelíthető - …

Ezeket a cikkeket olvastad már?