Blogolj!

Blogstar kávéház

Autonómia

A Fidesz tudományos bűnözése.

Beolvastak az akadémiai dolgozók a fideszes képviselőknek, de a Kulturális Bizottság kormánypárti többsége így is megszavazta az MTA megcsonkítását célzó törvényjavaslatot – írja a Népszava Online.

„Hozzátette: a törvényjavaslat több ponton ellentétes Magyarország Alaptörvényével, sérti a jogbiztonság követelményét, a tulajdonhoz való jogot, a tudományos kutatás szabadságát és autonómiáját. Ezek miatt egy újabb, fiatal tudósnemzedék veszhet el. – Mindez bűn a magyar tudomány ellen, bűn a nemzet ellen. Ennek tudatában szavazzák meg ezt a szégyenletes törvényt – fogalmazott Lőrincz Viktor. A bizottság fideszes többségének nem is kellett többet mondani: megszavazták, így hamarosan a parlament hozhatja meg a végső döntést.”

Beolvastak az akadémiai dolgozók a fideszes képviselőknek

A Kulturális Bizottság kormánypárti többsége így is megszavazta az MTA megcsonkítását célzó törvényjavaslatot. A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) átalakítását célzó törvényjavaslat semmi másra, csak az MTA vagyonának kisajátítására, a tudomány szabadságának korlátozására irányul - hangzott el az Akadémiai Dolgozók Fóruma (ADF) részéről az Országgyűlés Kulturális Bizottságának hétfői ülésén, ahol arról a módosító javaslatról vitáztak a képviselők, amivel a kormány kiszervezné a teljes akadémiai kutatóhálózatot az MTA alól egy, a jelenleginél erősebb kormányfelügyeletet biztosító irányítás alá.

Erővonal

Az MSZP és a DK násztánca.

Makrancos a szocialista ara: nem mindenki akarja az egyesülést Gyurcsányékkal, ráadásul a fúzió érinthetné az őszi önkormányzati választásra kötött megállapodásokat is – számol be róla a Magyar Hírlap Online.

„Most, hogy a finiséhez érkezett az ellenzéki előválasztási kampány, lapunknak nyilatkozó szocialista politikusok nem cáfolták, hogy létezik egy 'erővonal', amely támogatná az MSZP és a DK egyesítését. Azt nem voltak hajlandóak elárulni, kik alkotják ezt az erővonalat. Az önkormányzati választást illetően szinte minden településen megszülettek a megállapodások, amelyeket megzavarna egy ilyen fúziós folyamat – figyelmeztettek. Ugyanakkor többen is megerősítették, hogy az MSZP-ben markáns többséget alkotnak azok, akik ellenzik az egyesülést.”

Vitatott MSZP-DK-frigy

Most, hogy a finiséhez érkezett az ellenzéki előválasztási kampány, lapunknak nyilatkozó szocialista politikusok nem cáfolták, hogy létezik egy „erővonal", amely támogatná az MSZP és a DK egyesítését. Azt nem voltak hajlandóak elárulni, kik alkotják ezt az erővonalat. Az önkormányzati választást illetően szinte minden településen megszülettek a megállapodások, amelyeket megzavarna egy ilyen fúziós folyamat - figyelmeztettek.

Ünnep

Toronto puskaporos parádéja.

A Toronto Raptors fennállása első bajnoki címét ünnepelte a város egyik parkjában, amikor lövéseket lehetett hallani. Összesen másfél millió ember volt a felvonuláson. Két ember megsérült, az eseményt félbeszakították – tudósít az Origo.hu.

„Óriási tömeg, a Guardian szerint 1,5 millió ember gyűlt össze Toronto utcáin, mert a város kosárlabdacsapata fennállása első NBA-bajnoki címét ünnepelte. Azonban a hatalmas ceremóniát félbe kellett szakítani, mert lövések dördültek a tömegben. A legfrissebb hírek szerint két embert meglőttek a Nathan Phillips parkban – írja a Fox News.”

Lövések Torontóban, két sérült, félbeszakadt a bajnoki ünneplés

A Toronto Raptors fennállása első bajnoki címét ünnepelte a város egyik parkjában, amikor lövéseket lehetett hallani. Összesen másfél millió ember volt a felvonuláson. Két ember megsérült, az eseményt félbeszakították. Óriási tömeg, a Guardian szerint 1,5 millió ember gyűlt össze Toronto utcáin, mert a város kosárlabdacsapata fennállása első NBA-bajnoki címét ünnepelte.Azonban a hatalmas ceremóniát félbe kellett szakítani, mert lövések dördültek a tömegben.

Oldalmozgás

A német belpolitika állandósult válsága.

Továbbra is bizonytalan, hogy ki kerül az Európai Bizottság élére – elemez a Hirado.hu.

„Az már látható, hogy a két jelöltet, Frans Timmermanst és Manfred Webert a közép-európai országok többsége nem támogatja, és nem látná szívesen az Európai Bizottság élén – jelentette ki Szabó Dávid, a XXI. Század Intézet stratégiai igazgatója a Kossuth Rádió Ütköző című műsorában. Arról is beszélt, hogy legutóbb a Politico című lap írta meg, hogy Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság leköszönő elnöke az Európai Tanács élére Angela Merkel német kancellárt javasolta. Szerinte 'az állandósult német belpolitikai válság szemszögéből ez oldalmozgást idézne elő'. Hozzátette, bár Merkel közölte, nem vállalja a pozíciót, ugyanakkor tapasztalatát, tekintélyét, valamint kancellári múltját tekintve alkalmas jelölt lehetne. Egyelőre valóban bizonytalan, hogy ki lesz az Európai Bizottság vezetője, de a különböző sajtóban megjelenő hírek, találgatások, vagy mint az Angela Merkelről szóló cikk is azt mutatja, hogy a hét második felében lehet valamilyen előrelépést látni a kérdést illetően – fogalmazott Tóth Erik, a Nézőpont Intézet elemzője.”

Továbbra is bizonytalan, hogy ki kerül az Európai Bizottság élére

A visegrádi négyek kormányfői legutóbb Budapesten találkoztak, hogy közös álláspontot alakítsanak ki az Európai Unió leendő csúcsvezetőinek megválasztásáról. Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök az Európai Tanács leköszönő elnökével, Donald Tuskkal is tárgyalt a szervezet nevében. Nevek egyelőre nem hangzottak el, feltehetően a csütörtökön kezdődő EU-csúcson derülhet ki, kiket támogatnak a V4-ek.

Vendégszoba

Michael Jackson látszatszexualitása.

Michael Jackson furcsa dolgot eszelt ki, hogy elhitesse másokkal: tényleg ágyba bújt első feleségével, jóllehet úgy hírlett, kapcsolatuk egyáltalán nem volt intim – így a Blikk Online.

„Michael Jackson csak elhitette másokkal, hogy házastársakként együtt aludtak, illetve le is feküdtek Lisa Marie Presley-vel. Hogy hiteles lehessen, Jacko még parfümmel is befújta első feleségének fehérneműit. 'Kapcsolatuk nem tűnt természetesnek, de barátság sem volt. Előfordult, hogy Michael olyan fehérneműket szórt szét a földön, amiket beparfümözött, hogy azt a látszatot keltse, Lisa Marie a hálószobájában járt. De tudomásom szerint sosem járt ott. Mindig a vendégszobában aludt' – mondta Sandy Domz.”

Őrület: így verhetett át mindenkit Michael Jackson a felesége segítségével?

Elvis Presley lánya, Lisa Marie mindössze két éven át volt Michael Jackson felesége - 1994 és 1996 között -, s állítása szerint a pop királyával való frigye minden tekintetben teljes volt. Ám az 50 éves korában elhunyt énekes egyik korábbi asszisztense, Sandy Domz, aki a neverlandi birtokon dolgozott, azt állítja: a házaspár kapcsolata sosem volt intim.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/74774/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Egyre több a szabályszegés, az emberek türelme fogy

2020.04.05. 11:55
Az operatív törzs ma is megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját.

Blogstar kávéház

2020.04.04. 21:40
A maszkviselés egyszeregye, az ellenzék hiteltelensége, Olaszország csúcspontja, Svédország következetlensége és Ubrankovics Júlia szexi karanténszelfije online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.04.03. 22:10
Az Európai Néppárt boszorkányüldözése, Brüsszel sértegetései, Giuseppe Conte felelőtlensége, a veszélyhelyzete próbatétele és Jaksity Kata állásvadászata online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.04.03. 04:55
Az Európai Unió munkahelyvédelmi akcióterve, Brüsszel övön aluli támadása, a német munkanélküliség elszabadulása, Karácsony Gergely kudarca és Csukás István utolsó kívánsága pénteki online lapszemlénkben.

Újra sűrítik a BKK járatait

2020.04.02. 07:30
Mivel a járvány idejére alaposan lecsökkent a tömegközlekedési járművek utasforgalma, így a BKK úgy döntött, hogy április elsejétől csökkenti a járatokat és a szombati menetrend lesz érvényben. Ez viszont a gyakorlatban …

Blogstar kávéház

2020.04.02. 05:15
A kormánykommunikáció kacskaringói, Karácsonyék hatalomféltése, a koronavírus-járvány tézisei, a migráció kockázatai és Vámos Erika lángoló szerelme csütörtöki online lapszemlénkben.

Koronavírusos Győr polgármestere

2020.04.01. 21:45
Dézsi Csaba András az első magyar politikus, aki igazoltan megfertőződött a koronavírussal.

Gulyás Gergely: változatlanok maradnak a polgármesterek jogosítványai veszélyhelyzetben

2020.04.01. 16:15
Továbbra is az eddigiek szerint lesznek gyakorolhatók a polgármesterek jogosítványai veszélyhelyzetben, a kormány eltekint …

Újabb hat repülőgép hoz védőeszközöket Budapestre

2020.04.01. 13:15
Ahogy már múlt héten is több tonna védőfelszerelés érkezett Magyarországra, úgy most szerdán is hat repülőt várnak Budapestre.

Budapesten van a legtöbb koronavírusos megbetegedés

2020.04.01. 08:20
Sokáig szenzitív adatként kezelték a betegek adatait, valamint a megbetegedések országos eloszlását, de a hivatalos kormányzati oldalon már megtalálhatóak a pontosabb országos adatok is.

Ezeket a cikkeket olvastad már?