Blogolj!

Blogstar kávéház

Véleményes

Félresöpört klímacélok.

Klímavállalásban is utolsók vagyunk: Magyarország Romániával együtt az EU 28 tagállama közül a legszerényebb 2030-as klímacélokat vállalná – állítja a Népszava Online.

„Romániával együtt Magyarország az uniós tagállamok 2030-as klímavállalási listájának legvégén kullog – derül ki az EU által tegnap nyilvánosságra hozott országonkénti vélemények alapján összeállított táblázatból. (E tekintetben hozzuk az unión kívüli Ukrajna szintjét is.) Eme államok valamennyi energiamegtakarítási vállalása 'nagyon alacsony', a megújuló energia részarányának növelése tekintetében a kitűzött cél az egységes számítási módszertan alatti, a szén-dioxid-kibocsátás-csökkentési cél, illetve az összes, ezen kívüli szempont is véleményes. Olyan tagállamok is elénk sorolnak, mint Bulgária, Szlovákia vagy Ciprus.”

Klímavállalásban is utolsók vagyunk

Magyarország - Romániával együtt - az EU 28 tagállama közül a legszerényebb 2030-as klímacélokat vállalná. Romániával együtt Magyarország az uniós tagállamok 2030-as klímavállalási listájának legvégén kullog - derül ki az EU által tegnap nyilvánosságra hozott országonkénti vélemények alapján összeállított táblázatból. (E tekintetben hozzuk az unión kívüli Ukrajna szintjét is.)

Szerepvállalás

A magyar családpolitika hasítása.

Hazánk a szociális támogatásokra fejlettségéhez képest is különösen sokat fordít, a társadalmi fogyás megállítása következetes állami szerepvállalást igényel – így a Magyar Hírlap Online.

„Már érzékelhető a magyar családpolitika eredményessége, a teljes termékenységi arányszám 2011-től bekövetkezett javulása európai uniós összehasonlításban is szignifikáns mértékű – állapította meg a családtámogatások rendszeréről készített elemzésében az Állami Számvevőszék (ÁSZ). A számvevőszék közleményében azt írta, az elmúlt hetven évben – változó formában és hangsúlyokkal – folyamatos volt a gyermekeket nevelő családok állami támogatása. Ez 1980-tól kapott különös jelentőséget, mivel azóta csökken Magyarország lakossága. A fejlett országokban általános tendencia a gyermekvállalás csökkenése, ezért a társadalmi fogyás megállítása komplex és következetes állami szerepvállalást igényel – írta az ÁSZ.”

Eredményes a magyar családpolitika

A magyar kormány elkötelezett a kedvezőtlen demográfiai folyamatok javításában: 2010-től komplex családtámogatási rendszer segítségével ösztönzi a kívánt gyermekek megszületését, és könnyíti a családok gyermeknevelésének terheit. A magyar családpolitika egyik legfontosabb alkotóeleme a munkára épülő családi adókedvezmény, a másik a több elemből álló otthonteremtési támogatások rendszere.

Esély

Soha nem látott áldozatkeresés.

Továbbra is keresnek három embert a májusi 29-ei dunai hajótragédia után – számol be róla az Origo.hu.

„A baleset után az eltűnt emberek keresése azonnal elindult, és még most is tart. A keresésben a dél-koreai szakemberek is részt vesznek. A Duna 215 kilométeres szakaszát figyelik, a balesettől délre, a határig tart. A kutatás nemcsak a vízre terjed ki, hanem a folyó ár- és hullámterületére, amelyet elsősorban parti egységek végeznek – mondta a szóvivő. A keresőegységek folyamatosan kapcsolatban vannak egymással, így a légi egységekkel is. A keresésben a budapesti rendőrség összes hajója részt vesz. Nappal és éjszaka is kint vannak a vízen. Helikoptert, drónt és kutyákat is bevetnek. Ilyen mértékű keresésre nem volt példa, ilyen erőket és eszközöket még soha nem vetettek be a Dunán Magyarországon – mondta Csécsi. A keresésben részt vesz az összes Budapesttől délre eső rendőrkapitányság, így a dunaújvárosi, a paksi, a mohácsi és bajai. Három embert keresnek még. És addig keresik is, amíg reális esély van arra, hogy megtalálják őket. Azt azonban nem tudta megmondani, hogy ez mit jelent.”

Soha nem látott keresés a Dunán a hajótragédia áldozatai után

Továbbra is keresnek három embert a májusi 29-ei dunai hajótragédia után. A balesetben, amelyben a Hableány sétahajó egy sokkal nagyobb, szállodahajóval ütközött, 25 ember halt meg. A hajó roncsát múlt héten emelték ki. A kiemelés közben is több holttestet találtak, többek között a tragédia legfiatalabb áldozatát, egy kislányt, és a hajó magyar kapitányát.

Verzió

Az uniós migrációs hajtűkanyarja.

Továbbra is komoly problémát jelent az illegális migráció az uniónak – elemez a Hirado.hu.

„A migrációt illetően tulajdonképpen ismétlik magukat az események, és ugyanazokat a képsorokat látjuk – mondta Janik Szabolcs, a Migrációkutató Intézet igazgatóhelyettese. Szerinte az egyetlen érdemi különbséget a sokkal határozottabb migrációellenes olasz politika jelenti, amely a tavaly tavasszal megalakult új olasz kormány után jött létre. Gyarmati István szerint nemcsak az illegális bevándorlás jelenti a problémát, de az embercsempész-hálózatok is. Úgy véli, gyakorlatilag nincs különbség azok között, akik pénzért vagy pusztán csak jóindulatból csempésznek át embereket, hiszen mindkettő törvénysértést jelent, az utóbbi verzió csak a bíróságon lehet enyhítő körülmény, hiszen nem fogad el pénzt az adott személy, hogy valakit átcsempésszen.”

Továbbra is komoly problémát jelent az illegális migráció az uniónak

Globálisan lesz sikertelen az Európai Unió, amennyiben „nem hajt végre hajtűkanyart" migrációs politikájában - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a tagállami külügyminiszterek ülésén. Szerinte ugyanis a bevándorlóáradat megállítása nélkül nem garantálható az unió biztonsága és versenyképessége. Ennek ellenére Brüsszelben továbbra sem a migráció megállításán dolgoznak.

Állomás

Pikali Gerda megtiszteltetése.

A színésznő kedden vehette át a Sztankay István-díjat, amelyet 2014-ben, az ikonikus színész halála után alapította az özvegye, Bedők Bea és a József Attila Színház igazgatója, Nemcsák Károly. Idén Pikalit választottak a legjobb színésznőnek – így a Blikk Online.

„Nagyon köszönöm, óriási megtiszteltetés. Sztankay Beának köszönöm, hogy én lettem a kiválasztott – írta a díj átvétele után a színésznő, akire vőlegénye, Rékasi Károly (56) is nagyon büszke. 'Ebben az évben, a munkái alapján Gerdám érdemelte ki. Gratulálok neki tiszta szívből' – írta büszkén a színész is, aki szerint ez kedvese karrierjében és életében is egy igen fontos állomás.”

Micsoda elismerés: Sztankay-díjat kapott Pikali Gerda

A színésznő kedden vehette át a Sztankay István-díjat, amelyet 2014-ben, az ikonikus színész halála után alapította az özvegye, Bedők Bea és a József Attila Színház igazgatója, Nemcsák Károly (62). Idén Pikalit választottak a legjobb színésznőnek. „Nagyon köszönöm, óriási megtiszteltetés.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/74819/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Hárommal nőtt a koronavírusos betegek száma

2020.07.10. 09:20
Ezzel 4223 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, összesen így már 593-an haltak meg, de 2941-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.07.10. 04:05
Az Európai Unió korrupciója, a koronavírus-járvány tombolása, a radikális baloldal káoszelmélete, a székelyek második esélye és Tóth Gabi szerelmi kürtölése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.09. 04:45
A jogállamiság különös kompromisszumai, az európai szocialisták sunnyogása, a Nemzeti Konzultáció hasítása, a Balkán gócpontosodása és Farkasházi Réka lángoló szerelme csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.08. 04:00
Karácsony Gergely állati hazugsága, a szélsőbal előretörése, Magyarország rejtett csodái, az innovatív kenyerek térhódítása és Ada megtervezett babaprojektje szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.07. 05:20
Soros György abortuszpártolása, az iskolaőrök elrettentése, Baranyi Krisztina boszorkányüldözése, a britek kristálytiszta részegsége és a magyar Barbie testképzavara keddi online lapszemlénkben.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Blogstar kávéház

2020.07.06. 05:10
Az olasz jobboldal szabadságharca, a gyermekorvosi ellátás megreccsenése, a hazai nyaralás biztonsága, a magyar gazdaság élénkülése és Kiszel Tünde ütős naptárfotója hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.05. 05:15
Orbán Viktor szívélyes köszöntése, a baloldali vörösbárók dőzsölése, a szélsőbaloldal randalírozása, a szabadstrandok süllyedése és Soltész Rezső várva várt visszatérése vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.04. 04:10
A kormányzat kultúrharca, László Imre megfutamodása, Macron arcul csapása, az Európai Unió védtelensége és Árpa Attila fülledt szexjelenete szombati online lapszemlénkben.

Fidesz: Az önkormányzatoknak több pénz jut jövőre, mint idén, aki mást mond, az hazudik

2020.07.03. 21:35
Reagálás Karácsony Gergely, Csőzik László, Gémesi György és Tóth József sajtótájékoztatójára.

Ezeket a cikkeket olvastad már?