Blogolj!

Blogstar kávéház

Véleményes

Félresöpört klímacélok.

Klímavállalásban is utolsók vagyunk: Magyarország Romániával együtt az EU 28 tagállama közül a legszerényebb 2030-as klímacélokat vállalná – állítja a Népszava Online.

„Romániával együtt Magyarország az uniós tagállamok 2030-as klímavállalási listájának legvégén kullog – derül ki az EU által tegnap nyilvánosságra hozott országonkénti vélemények alapján összeállított táblázatból. (E tekintetben hozzuk az unión kívüli Ukrajna szintjét is.) Eme államok valamennyi energiamegtakarítási vállalása 'nagyon alacsony', a megújuló energia részarányának növelése tekintetében a kitűzött cél az egységes számítási módszertan alatti, a szén-dioxid-kibocsátás-csökkentési cél, illetve az összes, ezen kívüli szempont is véleményes. Olyan tagállamok is elénk sorolnak, mint Bulgária, Szlovákia vagy Ciprus.”

Klímavállalásban is utolsók vagyunk

Magyarország - Romániával együtt - az EU 28 tagállama közül a legszerényebb 2030-as klímacélokat vállalná. Romániával együtt Magyarország az uniós tagállamok 2030-as klímavállalási listájának legvégén kullog - derül ki az EU által tegnap nyilvánosságra hozott országonkénti vélemények alapján összeállított táblázatból. (E tekintetben hozzuk az unión kívüli Ukrajna szintjét is.)

Szerepvállalás

A magyar családpolitika hasítása.

Hazánk a szociális támogatásokra fejlettségéhez képest is különösen sokat fordít, a társadalmi fogyás megállítása következetes állami szerepvállalást igényel – így a Magyar Hírlap Online.

„Már érzékelhető a magyar családpolitika eredményessége, a teljes termékenységi arányszám 2011-től bekövetkezett javulása európai uniós összehasonlításban is szignifikáns mértékű – állapította meg a családtámogatások rendszeréről készített elemzésében az Állami Számvevőszék (ÁSZ). A számvevőszék közleményében azt írta, az elmúlt hetven évben – változó formában és hangsúlyokkal – folyamatos volt a gyermekeket nevelő családok állami támogatása. Ez 1980-tól kapott különös jelentőséget, mivel azóta csökken Magyarország lakossága. A fejlett országokban általános tendencia a gyermekvállalás csökkenése, ezért a társadalmi fogyás megállítása komplex és következetes állami szerepvállalást igényel – írta az ÁSZ.”

Eredményes a magyar családpolitika

A magyar kormány elkötelezett a kedvezőtlen demográfiai folyamatok javításában: 2010-től komplex családtámogatási rendszer segítségével ösztönzi a kívánt gyermekek megszületését, és könnyíti a családok gyermeknevelésének terheit. A magyar családpolitika egyik legfontosabb alkotóeleme a munkára épülő családi adókedvezmény, a másik a több elemből álló otthonteremtési támogatások rendszere.

Esély

Soha nem látott áldozatkeresés.

Továbbra is keresnek három embert a májusi 29-ei dunai hajótragédia után – számol be róla az Origo.hu.

„A baleset után az eltűnt emberek keresése azonnal elindult, és még most is tart. A keresésben a dél-koreai szakemberek is részt vesznek. A Duna 215 kilométeres szakaszát figyelik, a balesettől délre, a határig tart. A kutatás nemcsak a vízre terjed ki, hanem a folyó ár- és hullámterületére, amelyet elsősorban parti egységek végeznek – mondta a szóvivő. A keresőegységek folyamatosan kapcsolatban vannak egymással, így a légi egységekkel is. A keresésben a budapesti rendőrség összes hajója részt vesz. Nappal és éjszaka is kint vannak a vízen. Helikoptert, drónt és kutyákat is bevetnek. Ilyen mértékű keresésre nem volt példa, ilyen erőket és eszközöket még soha nem vetettek be a Dunán Magyarországon – mondta Csécsi. A keresésben részt vesz az összes Budapesttől délre eső rendőrkapitányság, így a dunaújvárosi, a paksi, a mohácsi és bajai. Három embert keresnek még. És addig keresik is, amíg reális esély van arra, hogy megtalálják őket. Azt azonban nem tudta megmondani, hogy ez mit jelent.”

Soha nem látott keresés a Dunán a hajótragédia áldozatai után

Továbbra is keresnek három embert a májusi 29-ei dunai hajótragédia után. A balesetben, amelyben a Hableány sétahajó egy sokkal nagyobb, szállodahajóval ütközött, 25 ember halt meg. A hajó roncsát múlt héten emelték ki. A kiemelés közben is több holttestet találtak, többek között a tragédia legfiatalabb áldozatát, egy kislányt, és a hajó magyar kapitányát.

Verzió

Az uniós migrációs hajtűkanyarja.

Továbbra is komoly problémát jelent az illegális migráció az uniónak – elemez a Hirado.hu.

„A migrációt illetően tulajdonképpen ismétlik magukat az események, és ugyanazokat a képsorokat látjuk – mondta Janik Szabolcs, a Migrációkutató Intézet igazgatóhelyettese. Szerinte az egyetlen érdemi különbséget a sokkal határozottabb migrációellenes olasz politika jelenti, amely a tavaly tavasszal megalakult új olasz kormány után jött létre. Gyarmati István szerint nemcsak az illegális bevándorlás jelenti a problémát, de az embercsempész-hálózatok is. Úgy véli, gyakorlatilag nincs különbség azok között, akik pénzért vagy pusztán csak jóindulatból csempésznek át embereket, hiszen mindkettő törvénysértést jelent, az utóbbi verzió csak a bíróságon lehet enyhítő körülmény, hiszen nem fogad el pénzt az adott személy, hogy valakit átcsempésszen.”

Továbbra is komoly problémát jelent az illegális migráció az uniónak

Globálisan lesz sikertelen az Európai Unió, amennyiben „nem hajt végre hajtűkanyart" migrációs politikájában - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a tagállami külügyminiszterek ülésén. Szerinte ugyanis a bevándorlóáradat megállítása nélkül nem garantálható az unió biztonsága és versenyképessége. Ennek ellenére Brüsszelben továbbra sem a migráció megállításán dolgoznak.

Állomás

Pikali Gerda megtiszteltetése.

A színésznő kedden vehette át a Sztankay István-díjat, amelyet 2014-ben, az ikonikus színész halála után alapította az özvegye, Bedők Bea és a József Attila Színház igazgatója, Nemcsák Károly. Idén Pikalit választottak a legjobb színésznőnek – így a Blikk Online.

„Nagyon köszönöm, óriási megtiszteltetés. Sztankay Beának köszönöm, hogy én lettem a kiválasztott – írta a díj átvétele után a színésznő, akire vőlegénye, Rékasi Károly (56) is nagyon büszke. 'Ebben az évben, a munkái alapján Gerdám érdemelte ki. Gratulálok neki tiszta szívből' – írta büszkén a színész is, aki szerint ez kedvese karrierjében és életében is egy igen fontos állomás.”

Micsoda elismerés: Sztankay-díjat kapott Pikali Gerda

A színésznő kedden vehette át a Sztankay István-díjat, amelyet 2014-ben, az ikonikus színész halála után alapította az özvegye, Bedők Bea és a József Attila Színház igazgatója, Nemcsák Károly (62). Idén Pikalit választottak a legjobb színésznőnek. „Nagyon köszönöm, óriási megtiszteltetés.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/74819/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Teljesen megbolondult az időjárás: 16 fok is lehet a jövő héten

2019.12.13. 14:45
Az időjárás továbbra is a bolondját járatja velünk, szóval jobban járunk, ha még nem rakjuk el az őszi kabátot.

Egyre nagyobb üzlet az illegális migráció

2019.12.13. 09:10
Egyre rosszabb a migrációs helyzet: a Századvég Alapítvány elemzése szerint már-már a kábítószer-kereskedelemhez mérhető üzlet az illegális migráció.

Halálos áldozata is van az orosz nehézcirkálón pusztító tűznek

2019.12.13. 07:00
Az Admiral Kuznyecov nevű repülőgép-hordozón még tegnap alakult ki tűz. Mostanra kiderült, hogy halálos áldozata is van a katasztrófának.

Blogstar kávéház

2019.12.13. 02:50
Boros Johnson tarolása, a szocialisták diktatúrája, Hadházy Ákos váratlan beperlése, a Fradi büszke búcsúja és Hosszú Katinka aranyos NASA-dressze pénteki online lapszemlénkben.

Elkészült a képviselők új irodaháza

2019.12.12. 18:30
Egy évet csúszott, de elkészült a Parlamenttel szemben található épület, amit Szabad Györgyről, az első szabadon választott országgyűlés elnökéről neveznek el.

Ügyvédek estek neki egy kórház dolgozóinak Pakisztánban - videó

2019.12.12. 18:05
A lahori kardiológiai intézetben történt a felháborító eset, hárman meghaltak.

Egyszerűsített vámellenőrzést vezet be az ünnepi időszakban Szerbia és Magyarország

2019.12.12. 17:05
Egyszerűsítik a határ- és vámellenőrzést a szerb-magyar határon az ünnepi időszakban, december 15. és január 15. …

Szerződést akar bontani az újbudai önkormányzat Mága Zoltánnal

2019.12.12. 16:20
Nem tartanak igényt a fellépéseire és szerződés bont Újbuda. Ezt Barabás Richárd alpolgármester közölte Facebookján.

Módosul a vonatközlekedés a hétvégén

2019.12.12. 14:40
A Mávinform közlése szerint pénteken a munkanapra, szombaton pedig a pénteki napra érvényes menetrend szerint fognak közlekedni a vonatok a szombati munkanap miatt.

Elmeorvos vizsgálja a győri késelőt

2019.12.12. 13:35
Az elmeorvosi, pszichológusi és pszichiáteri vizsgálat eredménye dönti majd el, hogy egészségügyi, vagy bűnügyi kategóriába tartozik a győri késes diák ügye.

Ezeket a cikkeket olvastad már?