Blogolj!

Blogstar kávéház

Önkorteskedés

Az előválasztás szabadfogású birkózása.

Karácsony erős várost akar, Kálmán Olga el tud képzelni partneri viszonyt a kormánnyal, Kerpel-Fronius lekapcsolná a villanyt – foglalja össze a vasárnap esti előválasztási vitát a Népszava Online.

„A vita szabadfogású – és önkorteskedéssel kezdődik. Karácsony azt emeli ki, hogy fél éve készül Tarlós ellenében, és a csapata készen áll a város irányítására. Kálmán Olga, aki több alkalommal cáfolta, hogy politikus akar lenni, azt hangsúlyozza, hogy nem hajlandó a politika nyelvén beszélni, embernyelven társalog majd a választókkal – és az újságíróként töltött 25 éve mindenre felkészítette. Kerpel-Fronius Gábor meg is feddi Kálmán Olgát, hogy a városvezetés kőkemény politikai feladat, úgyhogy ne próbálja bagatellizálni. Kerpel-Florius Gábor szerint a legfontosabb erőssége, hogy remekül tud rendszert szervezni és irányítani.”

Karácsony erős várost akar, Kálmán Olga el tud képzelni partneri viszonyt a kormánnyal, Kerpel-Fronius lekapcsolná a villanyt

És akkor kiderült, hogy a jelöltek képesek egymás szavába vágni. Kerpel-Fronius Gábor: Szakmapolitikai vita nincs a jelöltek között, így a legfontosabb, hogy ne csak a baloldaliakat sikerüljön megszólítani az önkormányzati választásokon, hanem a jobboldal polgárait is. Márpedig ez csak neki, a Momentum jelöltjének sikerülhet, Gyurcsány Ferenc Kálmán Olgájának és az MSZP-Párbeszéd Karácsony Gergelyének méréskelt esélye van.

Szándék

A nemzetietlen ellenállás derékhada.

A mai magyar ellenzék majd beleszakad az erőlködésbe, hogy rövid időszakokra kellemetlenné tegye a kormányzó pártok életét. Az aprócska, kudarcgyűjtögető pártok másként nem tudják felhívni magukra a figyelmet: marad a botránykeltés, a visszataszító erőszakosság és a provokáció – elemez a Magyar Hírlap Online.

„Egymásra talált a valamikori baloldali a jobboldalival, a liberális anarchista a bőrfejű punkkal, a szemkilövető milliárdos a hisztérikus nullaszázalékossal. Leginkább egy nagy kondérban, a pokol tüzében és bűzében fortyogó, bizonytalan eredetű, mérgező kulimászhoz hasonlítható ez a társaság. A közelmúlt néhány eseménye jól megvilágíthatja szándékaikat. Az egykori zsidólistázó jobbikos Gyöngyösi Márton átfestette magát EP-képviselővé, elmegy Brüsszelbe, és majd ott készít lajstromokat. Utódja a malacszemű Jakab Péter, aki nem kizárólag erről ismert a hazai politikában, hanem mérhetetlen erőszakosságáról is. Az ostoba disznók konokságával talál ki hétről hétre újabb akciókat, amelyekkel, úgy gondolja, kihozhatja a sodrából az országért felelős kormányt. Jakab elvtárs lassan a két másik ellenzéki provokátor szintjére süllyed. Tordai Bence idióta felszólalásaihoz és az autogramgyűjtő hobbipilóta, Hadházy Ákos földön tekergéséhez. Ők jelentik a nemzetietlen ellenállás derékhadát.”

Listázók

Nincs mit csodálkozni, az aprócska, kudarcgyűjtögető pártok másként nem tudják felhívni magukra a figyelmet. Marad tehát a botránykeltés, a visszataszító erőszakosság és a provokáció. Egymásra talált a valamikori baloldali a jobboldalival, a liberális anarchista a bőrfejű punkkal, a szemkilövető milliárdos a hisztérikus nullaszázalékossal.

Lemondás

Románia kettős mércéje.

Cristian Teodorescu román prózaíró szerint az autonómia kérdése mindig vörös posztó lesz a román nép szemében – így a Hirado.hu.

„Mint fogalmazott, a román–magyar kapcsolatban a román állam által alkalmazott kettős mérce megszüntetése lehetne a megoldás. Ez nem jelenti, hogy a románságnak bármiről le kellene mondani, viszont így a magyarok is békességben és boldogságban élhetnének. Úgy vélekedett: nincs abban semmi kivetnivaló, ha az orvosi egyetemen magyar kar működhet, és abban sem, ha az utcanévtáblák kétnyelvűek. Az ilyen egyszerű dolgok jobb érzéseket kelthetnének a romániai magyarokban. Megjegyezte: a politikusok és az újságírók is egyre többet beszélnek arról, hogy Románia és Magyarország között nem jó a kapcsolat.”

Teodorescu: Az autonómia kérdése mindig vörös posztó lesz a román nép szemében

Cristian Teodorescu román prózaíró levele nemcsak a román, hanem a magyar sajtót is bejárta. A szerző az úzvölgyi események utáni gondolatait közölte egy román online folyóiratban. Mint Teodorescu írta, „Marosvásárhelyen élek, miért olyan nehéz sokak számára, hogy nyilvánosan elismerjék: a város most is azokon az alapokon fejlődik, amit a magyarok építettek ki.

Mosoly

Megkoronázott szépségek.

A 2019-es Magyarország Szépe nagy kérdése volt, ki követheti a korábbi győzteseket, például Gelencsér Tímeát vagy Kulcsár Edinát, akik komoly karriert futottak be a médiában – tudósít az Origo.hu.

„Sarka Kata versenyigazgató adta át a legszebb mosolyért járó díj győztesének a díjat, Csonka Rebeka kapta a tapsot. Lakatos Lillának, a közönségdíjasnak Rogán Cecília licenctulajdonos-versenyigazgató adta át a díjat. A harmadik helyezett Csonka Rebeka lett, a második helyre Gaál Tímeát szólították, neki majdnem lecsúszott a fejdísze, miközben a helyére vonult, de ügyesen megtartotta. A tavaly győztes, Szarvas Andrea adta át a koronát az idei győztesnek, aki Thaiföldre utazik idén, hogy Magyarországot képviselje. Miss World Hungary idén Nagypál Krisztina lett!”

Megvan a 2019-es Magyarország Szépe, ő utazik a Miss Worldre

A 2019-es Magyarország Szépe nagy kérdése volt, ki követheti a korábbi győzteseket, például Gelencsér Tímeát vagy Kulcsár Edinát, akik komoly karriert futottak be a médiában. A mezőny lassan fogyott, kettesével estek ki a lányok, miközben fellépett Király Linda, Wolf Kati, Király Viktor, Kállay-Saunders András, Oláh Gergő.

Égőfüzér

Kiss Ramóna boldogító igenje.

Fél évvel a kisfia születése után kimondta a boldogító igent Kiss Ramóna: a színésznő szombaton fogadott örök hűséget fia, Noé édesapjának, a kézilabdázó Lékai Máténak – számol be róla a Blikk Online.

„– Gyönyörű volt a helyszín, az egész olyan volt, mintha egy mesefilmben lennénk – súgta meg lapunknak az egyik vendég. – Égőfüzér volt a fő asztal mögött, és bár Rami és Máté is igen konzervatívak, a lagzi mégis nagyon laza volt. Tényleg arról szólt az egész, hogy mindenki érezze jól magát. Hajnalig szólt a zene, mindenki táncolt, nagyon jó volt a hangulat. Az esküvő szép volt és szívhez szóló, Rami többször törölgette is a szemét, úgy meghatódott. Szerintem mindig ilyenről álmodott.”

Hoppá: fél évvel a kisfia születése után kimondta a boldogító igent Kiss Ramóna

Budapest - A színésznő szombaton fogadott örök hűséget fia, Noé édesapjának, a kézilabdázó Lékai Máténak (31). Információink szerint közel száz vendég volt jelen a Római-parton tartott lagzin, ahol nemcsak a férj és a feleség családtagjai és barátai voltak jelen, hanem több kézilabdázó, valamint az X-Faktor és a Barátok közt stábjából is többen szerepeltek a vendéglistán.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/75048/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.10.21. 04:30
A Brexit drámai fordulatai, a Fidesz kellemetlen meglepetései, Karácsonyék provokatív visszarendeződése, a hekkerek nemzetbiztonsági kockázata és Csobot Adél véletlen igenje hétfői online lapszemlénkben.

Nem volt telitalálat a hatos lottón

2019.10.20. 17:35
Ma sem akadt szerencsés nyertes, ami azt jelenti, hogy a leendő milliomos még köztünk van.

Varga Mihály: Magyarország szeretné, ha a Világbank a migrációt kiváltó problémákra koncentrálna

2019.10.20. 16:40
A pénzügyminiszter szombaton a Világbank közgyűlésén vett részt Washingtonban, ahol arról is …

Hétfőtől eSzemélyihez is hozzárendelhető a vasúti bérlet

2019.10.20. 15:25
Október 21-től a MÁV vasúti bérletei hozzárendelhetők az új típusú - 2016. január 1-től kibocsátott - személyazonosító igazolványhoz, az eSzemélyihez.

Blogstar kávéház

2019.10.19. 22:15
Borkai búcsúztatása, Gyurcsányék lopkodása, Salvini soros üdvözlete, a Balaton őszi termése és Demjén Rózsi fenomenális visszatérése online lapszemlénkben.

Több településen egészségtelennek minősítették a levegőt

2019.10.19. 19:05
A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) Facebook-oldalán szombaton közzétett tájékoztatás szerint Nyíregyházán és Székesfehérváron is egészségtelennek …

Blogstar kávéház

2019.10.19. 05:15
Orbán Viktor bölcselkedése, Karácsony Gergely demszkysedése, a balliberálisok titokzatos kampánymilliói, az MSZP Mohácsa és Szente Vajk szívszorító vallomása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.10.18. 05:00
A Demszky-éra kísértése, Jakab Péter harcos intrikái, a migrációs krízis veszélye, a Balkán időzített bombája és Varga Izabella esküvői kulisszatitkai pénteki online lapszemlénkben.

Aláírták az új megállapodást az Egyesült Királyság kiválásának feltételeiről

2019.10.17. 18:30
Aláírták az új megállapodást az Egyesült Királyság rendezett európai uniós kiválásának feltételeiről a tagországok …

EU-csúcs - Megkezdődött az uniós tagországok kormányfőinek találkozója

2019.10.17. 16:30
Megkezdődött csütörtök délután Brüsszelben az Európai Tanács kétnapos találkozója, amelynek központi témája a brit uniós tagság …

Ezeket a cikkeket olvastad már?