hirdetés
Blogolj!

Blogstar kávéház

Önkorteskedés

Az előválasztás szabadfogású birkózása.

Karácsony erős várost akar, Kálmán Olga el tud képzelni partneri viszonyt a kormánnyal, Kerpel-Fronius lekapcsolná a villanyt – foglalja össze a vasárnap esti előválasztási vitát a Népszava Online.

„A vita szabadfogású – és önkorteskedéssel kezdődik. Karácsony azt emeli ki, hogy fél éve készül Tarlós ellenében, és a csapata készen áll a város irányítására. Kálmán Olga, aki több alkalommal cáfolta, hogy politikus akar lenni, azt hangsúlyozza, hogy nem hajlandó a politika nyelvén beszélni, embernyelven társalog majd a választókkal – és az újságíróként töltött 25 éve mindenre felkészítette. Kerpel-Fronius Gábor meg is feddi Kálmán Olgát, hogy a városvezetés kőkemény politikai feladat, úgyhogy ne próbálja bagatellizálni. Kerpel-Florius Gábor szerint a legfontosabb erőssége, hogy remekül tud rendszert szervezni és irányítani.”

Karácsony erős várost akar, Kálmán Olga el tud képzelni partneri viszonyt a kormánnyal, Kerpel-Fronius lekapcsolná a villanyt

És akkor kiderült, hogy a jelöltek képesek egymás szavába vágni. Kerpel-Fronius Gábor: Szakmapolitikai vita nincs a jelöltek között, így a legfontosabb, hogy ne csak a baloldaliakat sikerüljön megszólítani az önkormányzati választásokon, hanem a jobboldal polgárait is. Márpedig ez csak neki, a Momentum jelöltjének sikerülhet, Gyurcsány Ferenc Kálmán Olgájának és az MSZP-Párbeszéd Karácsony Gergelyének méréskelt esélye van.

Szándék

A nemzetietlen ellenállás derékhada.

A mai magyar ellenzék majd beleszakad az erőlködésbe, hogy rövid időszakokra kellemetlenné tegye a kormányzó pártok életét. Az aprócska, kudarcgyűjtögető pártok másként nem tudják felhívni magukra a figyelmet: marad a botránykeltés, a visszataszító erőszakosság és a provokáció – elemez a Magyar Hírlap Online.

„Egymásra talált a valamikori baloldali a jobboldalival, a liberális anarchista a bőrfejű punkkal, a szemkilövető milliárdos a hisztérikus nullaszázalékossal. Leginkább egy nagy kondérban, a pokol tüzében és bűzében fortyogó, bizonytalan eredetű, mérgező kulimászhoz hasonlítható ez a társaság. A közelmúlt néhány eseménye jól megvilágíthatja szándékaikat. Az egykori zsidólistázó jobbikos Gyöngyösi Márton átfestette magát EP-képviselővé, elmegy Brüsszelbe, és majd ott készít lajstromokat. Utódja a malacszemű Jakab Péter, aki nem kizárólag erről ismert a hazai politikában, hanem mérhetetlen erőszakosságáról is. Az ostoba disznók konokságával talál ki hétről hétre újabb akciókat, amelyekkel, úgy gondolja, kihozhatja a sodrából az országért felelős kormányt. Jakab elvtárs lassan a két másik ellenzéki provokátor szintjére süllyed. Tordai Bence idióta felszólalásaihoz és az autogramgyűjtő hobbipilóta, Hadházy Ákos földön tekergéséhez. Ők jelentik a nemzetietlen ellenállás derékhadát.”

Listázók

Nincs mit csodálkozni, az aprócska, kudarcgyűjtögető pártok másként nem tudják felhívni magukra a figyelmet. Marad tehát a botránykeltés, a visszataszító erőszakosság és a provokáció. Egymásra talált a valamikori baloldali a jobboldalival, a liberális anarchista a bőrfejű punkkal, a szemkilövető milliárdos a hisztérikus nullaszázalékossal.

Lemondás

Románia kettős mércéje.

Cristian Teodorescu román prózaíró szerint az autonómia kérdése mindig vörös posztó lesz a román nép szemében – így a Hirado.hu.

„Mint fogalmazott, a román–magyar kapcsolatban a román állam által alkalmazott kettős mérce megszüntetése lehetne a megoldás. Ez nem jelenti, hogy a románságnak bármiről le kellene mondani, viszont így a magyarok is békességben és boldogságban élhetnének. Úgy vélekedett: nincs abban semmi kivetnivaló, ha az orvosi egyetemen magyar kar működhet, és abban sem, ha az utcanévtáblák kétnyelvűek. Az ilyen egyszerű dolgok jobb érzéseket kelthetnének a romániai magyarokban. Megjegyezte: a politikusok és az újságírók is egyre többet beszélnek arról, hogy Románia és Magyarország között nem jó a kapcsolat.”

Teodorescu: Az autonómia kérdése mindig vörös posztó lesz a román nép szemében

Cristian Teodorescu román prózaíró levele nemcsak a román, hanem a magyar sajtót is bejárta. A szerző az úzvölgyi események utáni gondolatait közölte egy román online folyóiratban. Mint Teodorescu írta, „Marosvásárhelyen élek, miért olyan nehéz sokak számára, hogy nyilvánosan elismerjék: a város most is azokon az alapokon fejlődik, amit a magyarok építettek ki.

Mosoly

Megkoronázott szépségek.

A 2019-es Magyarország Szépe nagy kérdése volt, ki követheti a korábbi győzteseket, például Gelencsér Tímeát vagy Kulcsár Edinát, akik komoly karriert futottak be a médiában – tudósít az Origo.hu.

„Sarka Kata versenyigazgató adta át a legszebb mosolyért járó díj győztesének a díjat, Csonka Rebeka kapta a tapsot. Lakatos Lillának, a közönségdíjasnak Rogán Cecília licenctulajdonos-versenyigazgató adta át a díjat. A harmadik helyezett Csonka Rebeka lett, a második helyre Gaál Tímeát szólították, neki majdnem lecsúszott a fejdísze, miközben a helyére vonult, de ügyesen megtartotta. A tavaly győztes, Szarvas Andrea adta át a koronát az idei győztesnek, aki Thaiföldre utazik idén, hogy Magyarországot képviselje. Miss World Hungary idén Nagypál Krisztina lett!”

Megvan a 2019-es Magyarország Szépe, ő utazik a Miss Worldre

A 2019-es Magyarország Szépe nagy kérdése volt, ki követheti a korábbi győzteseket, például Gelencsér Tímeát vagy Kulcsár Edinát, akik komoly karriert futottak be a médiában. A mezőny lassan fogyott, kettesével estek ki a lányok, miközben fellépett Király Linda, Wolf Kati, Király Viktor, Kállay-Saunders András, Oláh Gergő.

Égőfüzér

Kiss Ramóna boldogító igenje.

Fél évvel a kisfia születése után kimondta a boldogító igent Kiss Ramóna: a színésznő szombaton fogadott örök hűséget fia, Noé édesapjának, a kézilabdázó Lékai Máténak – számol be róla a Blikk Online.

„– Gyönyörű volt a helyszín, az egész olyan volt, mintha egy mesefilmben lennénk – súgta meg lapunknak az egyik vendég. – Égőfüzér volt a fő asztal mögött, és bár Rami és Máté is igen konzervatívak, a lagzi mégis nagyon laza volt. Tényleg arról szólt az egész, hogy mindenki érezze jól magát. Hajnalig szólt a zene, mindenki táncolt, nagyon jó volt a hangulat. Az esküvő szép volt és szívhez szóló, Rami többször törölgette is a szemét, úgy meghatódott. Szerintem mindig ilyenről álmodott.”

Hoppá: fél évvel a kisfia születése után kimondta a boldogító igent Kiss Ramóna

Budapest - A színésznő szombaton fogadott örök hűséget fia, Noé édesapjának, a kézilabdázó Lékai Máténak (31). Információink szerint közel száz vendég volt jelen a Római-parton tartott lagzin, ahol nemcsak a férj és a feleség családtagjai és barátai voltak jelen, hanem több kézilabdázó, valamint az X-Faktor és a Barátok közt stábjából is többen szerepeltek a vendéglistán.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/75048/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.07.20. 04:55
Ursula von der Leyen narancsszemüvege, a magyarság vegzálása, a migráció kihívásai, Berki Krisztián pályára lépése és Várkonyi Andrea özönvízszerű válása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.07.19. 04:40
A migránsellenes szövetség repedése, az ellenzék kétfrontos aknamunkája, Petőfi Sándor lezáratlan csontkrimije, az önjáró taxiflotta fenntarthatósága és Köllő Babett tűszúrásos fiatalodása pénteki online lapszemlénkben.

A V4-ek elutasították az ngo-hajók által szállított migránsok elosztását

2019.07.18. 19:50
A bevándorláspártiak újabb kísérletet tettek az EU-tagországok belügyminisztereinek csütörtöki, informális találkozóján arra, hogy közös …

Bárki adatait felhasználhatják a felkapott öregítő alkalmazáson keresztül

2019.07.18. 14:30
Adatainkat lopják el, miközben mi épp jókat röhögünk vagy épp szörnyülködünk azon, hogy hogyan néznénk ki öregen.

Felgyújtottak egy filmstúdiót Japánban, többen meghaltak

2019.07.18. 12:20
Huszonhárman meghaltak, harmincnyolcan pedig megsérültek amikor egy férfi szándékosan gyújtotta fel a Kyoto Animation stúdiót.

A Vodafone megkapta az engedélyt a UPC felvásárlására

2019.07.18. 12:10
Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC …

Vasárnap kezdődik a halásztelki csomópont felújítása az M0-son

2019.07.18. 11:20
Vasárnap megkezdik a halásztelki csomópont felújítását az M0-son, így őszig Halásztelek a szigetszentmiklósi csomóponton keresztül lesz megközelíthető - …

Tizenkét férfi erőszakolhatott meg egy nőt Cipruson

2019.07.18. 08:10
A ciprusi rendőrség őrizetbe vette a tizenkét férfit.

Blogstar kávéház

2019.07.18. 04:50
A Jobbik gyurcsanyizálódása, az LMP elolvadása, Szlovákia nyílt értékvédelme, Singh Viki őrülete és Radics Gigi égszínkék csábítása csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.07.17. 04:20
Ursula von der Leyen diadala, Putyin gázos csúszása, az ellenzék háborúskodása, a liberálisok óbégatása és Csűrös Karola könnyei szerdai online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?