Blogolj!

Blogstar kávéház

Sátor

Az előválasztás rekordjai.

Nagyon közel van az érvényességhez a budapesti előválasztás – tudósít a Népszava Online.

„Karnyújtásnyira van az 50 ezres érvényességi küszöbtől az előválasztás, miután hétfőn rekordot döntött a folyamatban résztvevők száma – derült ki a szervezők statisztikájából. A hét első, az előválasztás ötödik napján ugyanis több mint 13 ezren voksoltak. Így csaknem 49 ezren vettek részt eddig az előválasztás második fordulójában. A legnépszerűbb helyszín a Móricz Zsigmond körtér volt, a budai sátorban csaknem hatezren szavaztak. Online eddig mintegy 3400-an választottak Kálmán Olga, Karácsony Gergely vagy Kerpel-Fronius Gábor között.”

Nagyon közel van az érvényességhez az előválasztás

Ami a cseh fővárosban százezreket mozdított meg, az Budapesten csak ezreket. Az elemzők szerint máig érvényesülnek a rendszerváltó különbségek. Prágában negyedmillióan tiltakoztak a hétvégén, mert a cseh rendőrség és az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) gyanúja szerint a cseh kormányfő, Andrej Babis egy volt cége illegálisan vett fel uniós támogatást.

Ütés

Az ellenzék roncsderbije.

Csalással vádolta meg a DK Karácsony Gergelyt, mert szerintük hazug automata telefonhívásokkal akarja manipulálni az ellenzéki előválasztás eredményét, ezért jogorvoslatért az úgynevezett Civil Választási Bizottsághoz fordultak – írja az Origo.hu.

„Az ellenzéki roncsderbi újabb botránya egyelőre tehát meglehetősen zavaros: vagy arról van szó, hogy látva a vártnál kevesebb szavazót, az alkalmatlan zuglói polgármester akar kétségbeesetten szavazatokat szerezni, vagy arról, hogy Gyurcsányék vereségre számítanak és már magyarázni akarják a bukást. Egy azonban biztosan kiderült: bármi is lesz a roncsderbi végeredménye, az ellenzéki háború nem ért véget, a balliberális pártok továbbra is ott ütik majd egymást, ahol tudják.”

Gyurcsányék csalással vádolják Karácsonyt

Csalással vádolta meg a DK Karácsony Gergelyt, mert szerintük hazug automata telefonhívásokkal akarja manipulálni az ellenzéki előválasztás eredményét, ezért jogorvoslatért az úgynevezett Civil Választási Bizottsághoz fordultak (kérdés, hogy a roncsderbit lebonyolító Magyar György vezette szervezet milyen "jogorvoslatot" tud adni). Gyurcsányék közleményét az ATV idézi, azt állítják, hogy "a DK-hoz az elmúlt órákban tömegesen érkeztek állampolgári bejelentések egy félrevezető tartalmú automata hívásról.

Népszerűség

Tarlós István hasítása.

Sem Karácsony Gergely, sem pedig Kálmán Olga nem tudná megverni Tarlós Istvánt egy most vasárnapi főpolgármester-választáson – magyarázza a Magyar Hírlap Online.

„A Nézőpont egy tavaly év eleji felméréséből az is kiderült, hogy a budapestiek lényegesen jobb főpolgármesternek tartják Tarlós Istvánt (53 százalék), mint szabaddemokrata elődjét, Demszky Gábort (17 százalék). Az akkori kutatás szerint a biztos szavazók 52 százaléka szavazott volna Tarlós Istvánra, míg 26 százaléka Karácsony Gergelyre. A Medián tavaly júniusi adatai szerint a regnáló főpolgármester az ötödik legnépszerűbb politikus volt az országban, egy tavaly októberi Nézőpont felmérés pedig azt mutatta, hogy Tarlós még a Fidesz-KDNP-nél is népszerűbb a fővárosban tizenegy százalékponttal.”

Régóta népszerű Tarlós István

Sem Karácsony Gergely, sem pedig Kálmán Olga nem tudná megverni Tarlós Istvánt egy most vasárnapi főpolgármester-választáson - derült ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásából, amelyről lapunk is beszámolt. Tarlóst a budapestiek közel kétharmada (62 százalék) alkalmasnak tartja a főpolgármesteri posztra, míg Karácsony Gergelyt 35, Kálmán Olgát 32, Puzsér Róbertet 13, Kerpel-Fronius Gábort pedig 11 százalékuk.

Szimpátia

Nagypál Krisztina természetes szépsége.

A szépek legszebbje: Nagypál Krisztina erős és pozitív kisugárzásának köszönheti a koronát – olvasható az újdonsült szépségkirálynőről a Hirado.hu-n.

„Végig próbáltam a természetes szépséget képviselni, a zsűrinek és a nézőknek talán átjött az, hogy van egy erős és pozitív kisugárzásom, és lehet, hogy ez szimpatikus volt számukra. Magamat adtam, és a végén már azt éreztem, hogy meglehet a top 3.”

A szépek legszebbje: Nagypál Krisztina erős és pozitív kisugárzásának köszönheti a koronát

Rettentően jó érzés volt, főleg ilyen erős mezőnyben nyerni, hiszen tényleg igazán gyönyörűek voltak a lányok - mondta a szépségkirálynő a hirado.hu-nak. Nagypál Krisztina fejére került a Magyarország Szépe 2019-es döntőjében a korona, így a 22 éves, igézően kék szemű fiatal lány képviselheti Magyarországot a világ egyik legrangosabb szépségversenyének világdöntőjén, a Miss Worldön, amelyet Thaiföldön rendeznek meg december 7-én.

Ötlet

Lady Gaga meglepetése.

Közösen léphet fel a Csillag születik című film két sztárja, Bradley Cooper (44) és Lady Gaga (33) a Glastonbury rockfesztiválon – így a Blikk Online.

„A mozi egy jelenetét ott vették fel, innen adódott az ötlet. – Bradley Cooperrel beszéltünk, és mondtam neki, jó lenne őket élőben is hallani Lady Gagával. Elárulta, beszélt a fesztivál szervezőivel, így van esély erre – mondta a tévés Ellen DeGeneres.”

Hoppácska: Lady Gaga egy rockfesztiválon zenélhet Bradley Cooperrel

A mozi egy jelenetét ott vették fel, innen adódott az ötlet. - Bradley Cooperrel beszéltünk, és mondtam neki, jó lenne őket élőben is hallani Lady Gagával. Elárulta, beszélt a fesztivál szervezőivel, így van esély erre - mondta a tévés Ellen DeGeneres.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/75113/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.11.12. 04:35
A Z generáció hazaárulása, Soros embereinek támadása, Lázár különös szurkapiszkája, az életmódgenetika forradalma és Tolvai Reni vadító villantása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.11.11. 05:05
Orbán gyurcsányista motorozása, Karácsony álzöld képmutatása, a Jobbik ordas hazugsága, Skócia függetlenségi harca és Vasvári Vivien személyiséglopása hétfői online lapszemlénkben.

Ismét pokolgép robbant Tell-Abjadnál

2019.11.10. 16:10
Nyolc ember életét vesztette és több mint húszan megsebesültek, amikor autóba rejtett pokolgép robbant az északkelet-szíriai Salik Atik faluban, a török határ mellett fekvő Tell-Abjad várostól délre - közölte …

Változékony, enyhe időre számíthatunk a jövő héten

2019.11.10. 15:55
A jövő héten is változékony lesz az időjárás, többször várható eső. Ezzel együtt marad az enyhe idő, a maximumok 10 fok körül alakulnak, de helyenként 20 fok is lehet - derül …

Blogstar kávéház

2019.11.10. 05:00
A szocialisták gazembersége, az ellenzék polgárháborúja, a nemzet sportolóinak segélykiáltása, mindent gyógyító csodaszerek és Csobot Adél párterápiája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.11.09. 04:45
A kormány csinos kis hiánya, a gátlástalan baloldal zsebtömködése, Baranyi Krisztina látszatpolitizálása, Németország kettéosztottsága és Nagy Feró dutyidilije szombati online lapszemlénkben.

A legrangosabb európai kutatási alap támogatását nyerte el az ELTE kémikusa

2019.11.08. 14:40
Az Európai Kutatási Tanács (European Research Council, ERC) legrangosabb, fiatal kutatóknak kiírt alapkutatási pályázatán nyert támogatást …

Blogstar kávéház

2019.11.08. 04:00
A Fradi aranyos bravúrja, a kólás szoci kifütyülése, a politika nőiessége, a NATO haldoklása és Gelencsér Tímea állati szerelme pénteki online lapszemlénkben.

PM: a kormány nem tervezi a kata drágítását

2019.11.07. 17:05
A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben a kormány nem tervezi a kisadózó vállalkozók tételes adójának (kata) drágítását.

Blogstar kávéház

2019.11.06. 22:00
Várhelyi Olivér izzasztása, Karácsony sunyisága, Putyin titkos fegyverei, Párizs gazdasági kvótái és Kulcsár Edina terhespocakja online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?