hirdetés
Blogolj!

Blogstar kávéház

Tisztelgés

Aggasztó vallási diszkriminációk.

Kemény bírálatot kapott Magyarország az amerikai külügytől: a 2018-as Nemzetközi Vallásszabadság Jelentés számos aggasztó esetről számol be Magyarországról – mutatja be a Népszava Online.

„A dokumentum számos aggasztó esetről számol be Magyarországról és Törökországról. Jelentések szerint Magyarországon a kormánytisztviselők számos alkalommal muszlimellenes és antiszemita retorikát folytattak és nyilvánosan tisztelegtek második világháborús antiszemiták és Hitler szövetségesei előtt. A megosztó, 2011-es vallástörvénnyel kapcsolatban a módosítások ugyan áprilisban már életbe léptek, nem teljesen világos, hogy ez megszünteti-e majd a vallási diszkriminációt. A vallásszabadság megsértésének ezen eseményei azért is különösen zavaróak, mert Magyarország és Törökország az EBESZ valamennyi országával együtt elkötelezte magát a vallás és meggyőződés szabadságának védelme mellett és amellett, hogy segít megelőzni a vallási alapú diszkriminációt.”

Kemény bírálatot kapott Magyarország az amerikai külügytől

A 2018-as Nemzetközi Vallásszabadság Jelentés számos aggasztó esetről számol be Magyarországról. Az Egyesült Államok külügyminisztériuma által kiadott 2018-as Nemzetközi Vallásszabadság Jelentés alapján Alcee L. Hastings, floridai demokrata képviselő, a US Helsinki Bizottságának (CSCE) elnöke a következő nyilatkozatot tette közzé: „ A dokumentum számos aggasztó esetről számol be Magyarországról és Törökországról.

Tanítás

A zöld őrület vallása.

Joggal féltik az emberek a hagyományaikat, a szokásaikat és az életmódjukat, a demokrácia pedig a nemzetállam keretei közt tud a legjobban kiteljesedni – ez volt a tanulsága a Mathias Corvinus Collegium londoni kerekasztal-beszélgetésének, melyről a Mandiner.hu tudósít.

„A kerekasztal-beszélgetés vége felé szóba került Greta Thunberg és a zöld mozgalom is. Murray szerint kiválóan megszervezett zöld kommunikációval van dolgunk: ha ellenzed, amit mondanak, akkor hozzád vágják, hogy emberek halnak meg miattad, és hogy bántasz egy beteg kislányt. Sheridan hozzátette: 'az új vallás a zöld őrület', amit a nyugat iskoláiban tanítanak; s miközben Európa próbál egyre zöldebb lenni, a kínaiak tárt karokkal fogadják az innen emiatt hozzájuk áttelepülő ipart, a Földnek pedig így nem lesz jobb, s Európának sem feltétlen.”

MCC-kerekasztal Londonban: A demokrácia melegágya a nemzetállam, a zöld őrület az új vallás | Mandiner

Joggal féltik az emberek a hagyományaikat, a szokásaikat és az életmódjukat, a demokrácia pedig a nemzetállam keretei közt tud a legjobban kiteljesedni - ez volt a tanulsága a Mathias Corvinus Collegium londoni kerekasztal-beszélgetésének, amelyen felszólalt Szájer József, Douglas Murray, egy volt izraeli tábornok, egy ausztrál újságíró és egy volt ausztrál külügyminiszter is.

Sorakozó

A baloldali értelmiség pánikja.

A hazai balliberális elit is egyre idegesebb attól, hogy Kálmán Olga személyében a legalkalmatlanabb jelölt nyerheti meg az ellenzéki roncsderbit, ezért arról győzködik az ellenzéki szavazókat, hogy Karácsony Gergelyre voksoljanak – így az Origo.hu.

„Ez a történet legérdekesebb pontja: nem olyanok állnak ki Kálmán Olga ellen most, akik haragban voltak vele, hanem olyanok, akik rendszeres társfellépői voltak Kálmán Olga kormányellenes propagandaműsorainak. Karácsony mellett és Kálmán Olga ellen sorakozott fel korábban Bajnai Gordon volt miniszterelnök is. És Karácsonnyal fényképezkedett az előválasztási sátorban Bálint gazda is. A lényeg tehát: a baloldali értelmiség vezető alakjai pánikba estek, mindenáron el akarják kerülni, hogy a legalkalmatlanabb jelölt, Kálmán Olga nyerje az előválasztást.”

Szégyelli a baloldali értelmiség Kálmán Olgát

A hazai balliberális elit is egyre idegesebb attól, hogy Kálmán Olga személyében a legalkalmatlanabb jelölt nyerheti meg az ellenzéki roncsderbit. Éppen ezért az elmúlt napokban egyre többen kezdték el győzködni az ellenzéki szavazókat arról, hogy Karácsony Gergelyre szavazzanak. Bajnai Gordon, Hajós András és Bálint gazda után így tett Alföldi Róbert is.

Válasz

Tarlós István rátermettsége.

Tízből hat budapesti Tarlós Istvánt tartja a legalkalmasabb főpolgármesternek – írja a Hirado.hu.

„A műsorban Tóth Erik, a Nézőpont Intézet elemzője elmondta, hogy az intézet elemzései szerint egyik baloldali jelöltnek sincs esélye Tarlós Istvánnal szemben, hiszen Karácsony Gergelynek 35, Kálmán Olgának 31, Puzsér Róbertnek 13, Kerpel-Fronius Gábornak 11, míg a jelenlegi főpolgármesternek 62 százalékos az elfogadottsága. Elsősorban arra voltak kíváncsiak a közvélemény-kutatás során, hogy az ezer megkérdezett ember véleménye alapján a baloldali politikusok mennyire alkalmasak arra, hogy vezessék a fővárost. Az eredményt nézve az mondható el, hogy tízből hat budapesti lakos Tarlós Istvánt tartja a legalkalmasabbnak a posztra. Karácsony Gergelyt és Kálmán Olgát a megkérdezettek egyharmad-egyharmad arányban tartják rátermettnek – folytatta Tóth Erik. Az embereket arról is megkérdezték, hogy ki az, aki szerintük alkalmatlan a pozícióra. A budapestiek fele Karácsonyt és Kálmánt említette meg válaszában.”

Tízből hat budapesti Tarlós Istvánt tartja a legalkalmasabb főpolgármesternek

Múlt csütörtökön kezdődött és szerda délig tart a főpolgármester-jelölti előválasztás. Az elsődleges adatok szerint szerdára akár már ötvenezren is leadhatják szavazatukat az ellenzéki főpolgármester-jelöltekre, ami érvényessé tenné a választást - hangzott el kedden a Kossuth Rádió Ütköző című műsorában. Tarlós István főpolgármester (Fotó: MTI/Kovács Tamás) Karácsony Gergelyre, az MSZP-Párbeszéd, Kerpel-Fronius Gáborra, a Momentum és Kálmán Olgára, a DK jelöltjére lehet szavazni.

Részlet

Szandi légtornája.

Szandi a Csak show és más semmi cirkuszi produkciója után felkérést kapott, hogy folytassa briliáns légtornász-mutatványait, így a nyáron a Magyar Nemzeti Cirkusszal turnézik – számol be róla a Blikk Online.

„Sok évet kellett várni arra, hogy a jó Isten utamba sodorja... a légtornát. Mindig úgy érzem, mintha ezt én már valamikor, valahol megéltem volna. Szeretem minden pillanatát! Teljes erőbedobással készülök a Cirkuszok Éjszakájára! Július 12-én gyertek le Balatonlellére, ahol sztárvendégként láthattok a porondon – invitálja rajongóit az énekesnő, aki a műsoról is elárul néhány részletet.”

Veszélyes produkcióra készül a Balatonnál Szandi - Így még biztos nem látta az énekesnőt

Szandi a Csak show és más semmi cirkuszi produkciója után felkérést kapott, hogy folytassa brilliáns légtornász-mutatványait, igy a nyáron a Magyar Nemzeti Cirkusszal turnézik. „Sok évet kellett várni arra, hogy a jó Isten utamba sodorja... a légtornát. Mindig úgy érzem, mintha ezt én már valamikor, valahol megéltem volna. Szeretem minden pillanatát!

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/75176/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.07.20. 04:55
Ursula von der Leyen narancsszemüvege, a magyarság vegzálása, a migráció kihívásai, Berki Krisztián pályára lépése és Várkonyi Andrea özönvízszerű válása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.07.19. 04:40
A migránsellenes szövetség repedése, az ellenzék kétfrontos aknamunkája, Petőfi Sándor lezáratlan csontkrimije, az önjáró taxiflotta fenntarthatósága és Köllő Babett tűszúrásos fiatalodása pénteki online lapszemlénkben.

A V4-ek elutasították az ngo-hajók által szállított migránsok elosztását

2019.07.18. 19:50
A bevándorláspártiak újabb kísérletet tettek az EU-tagországok belügyminisztereinek csütörtöki, informális találkozóján arra, hogy közös …

Bárki adatait felhasználhatják a felkapott öregítő alkalmazáson keresztül

2019.07.18. 14:30
Adatainkat lopják el, miközben mi épp jókat röhögünk vagy épp szörnyülködünk azon, hogy hogyan néznénk ki öregen.

Felgyújtottak egy filmstúdiót Japánban, többen meghaltak

2019.07.18. 12:20
Huszonhárman meghaltak, harmincnyolcan pedig megsérültek amikor egy férfi szándékosan gyújtotta fel a Kyoto Animation stúdiót.

A Vodafone megkapta az engedélyt a UPC felvásárlására

2019.07.18. 12:10
Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC …

Vasárnap kezdődik a halásztelki csomópont felújítása az M0-son

2019.07.18. 11:20
Vasárnap megkezdik a halásztelki csomópont felújítását az M0-son, így őszig Halásztelek a szigetszentmiklósi csomóponton keresztül lesz megközelíthető - …

Tizenkét férfi erőszakolhatott meg egy nőt Cipruson

2019.07.18. 08:10
A ciprusi rendőrség őrizetbe vette a tizenkét férfit.

Blogstar kávéház

2019.07.18. 04:50
A Jobbik gyurcsanyizálódása, az LMP elolvadása, Szlovákia nyílt értékvédelme, Singh Viki őrülete és Radics Gigi égszínkék csábítása csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.07.17. 04:20
Ursula von der Leyen diadala, Putyin gázos csúszása, az ellenzék háborúskodása, a liberálisok óbégatása és Csűrös Karola könnyei szerdai online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?