Blogolj!

Blogstar kávéház

Összefonódás

Cseh Katka botmixeres családvédelme.

A terhesség 9 hónapjáig támogatja a terhességmegszakítást, sőt, egy kiszivárgott felvétel szerint akár a már megszületett, életképes babák „abortálását” is pártolná a Momentum EP-képviselőnője által támogatott szervezet – írja az Origo.hu.

„A kutatási igazgató elmondta, hogy van egy erős összefonódás Soros György és a Planned Parenthood között. A kutatási igazgató beszámolt arról is, hogy annak a felháborító döntésnek, miszerint New York Államban a születés pillanatáig el lehet vetetni a gyermeket, a fő szószólója szintén a Planned Parenthood volt. Végezetül pedig Törcsi Péter elmondta: különösen felháborító kijelentés ez a momentumos politikustól 2 nappal a Családvédelmi Akcióterv életbelépése előtt. Míg a kormányzat minél több eszközzel igyekszik a családokat és a gyermekvállalást támogatni, addig a Momentum az abortuszt propagálja, és a magyar családok gyarapodása ellen dolgozik.”

Megszületett babákat is megölne a Cseh Katalin által támogatott szervezet

Ahogy arról korábban beszámoltunk, születésnapja alkalmából egy abortuszpárti szervezetnek gyűjt pénzt Cseh Katalin, a Momentum liberális EP-képviselőnője. Mindezt az Alapjogokért Központ vette észre és tette közzé. Az Origo elérte az Alapjogokért Központ kutatási igazgatóját, Törcsi Pétert, aki részletesen beszámolt arról, hogy még a műfajában is milyen szélsőséges szervezet a Cseh Katalin által támogatott és propagált Planned Parenthood nevű szervezet.

Részvétel

A Jobbik Karácsonya.

A Jobbik nem támogatja Karácsonyt, de nem is indít rá senkit – olvasható a Népszava Online-on.

„A Jobbik az ellenzéki fővárosi önkormányzati előválasztás szervezésében azért vett részt, mert fontosnak tartjuk, hogy az egész országban – így Budapesten is – egy ellenzéki jelölt álljon majd októberben a NER helytartójával szemben – írta közleményében a párt. Karácsony Gergely a baloldal főpolgármester-jelöltje, így a Jobbik nem vesz részt az őt népszerűsítő kampányban. Az előválasztás eredményét azonban elfogadjuk és más jelöltet sem támogatunk – ígérik.”

A Jobbik nem támogatja Karácsonyt, de nem is indít rá senkit

Meghalt Ungvári Tamás. A Széchenyi- és József Attila-díjas író, műfordító, irodalomtörténész 88 éves volt. 1930. szeptember 25-én született, az Eötvös Gimnáziumba a numerus clausus miatt nem vették fel, így került a Zsidó Gimnáziumba. Diplomát 1952-ben, 21 évesen szerzett az ELTE angol-magyar szakán. Először Tatán tanított általános iskolában, majd a Csillag folyóirat rovatvezetője lett.

Kordivat

A Dallas vadkapitalizmusa.

Széles magyar tömegek Nyugat- és kapitalizmusképét (de)formálta a rendszerváltás után vetített Dallas. Az elképzelt texasi vadkapitalistákról szóló szappanopera arra figyelmeztet: egy filmsorozat nagyban képes alakítani egy ország imázsát. Jó és rossz értelemben egyaránt – állítja a Mandiner.hu.

„Az olajvállalkozó Ewing család életéről szóló sorozat Magyarországon is egy jelentős évben, 1990-ben indult el: a rendszerváltás után így dobták be a piacgazdasággal éppen barátkozó közönséget a filmbéli gátlástalan (és valójában ilyen formában eltúlzott) texasi-amerikai vadkapitalizmus mélyvizébe. A Dallas Főcímzenéje máig emlékezetes a '90-es években szocializálódott tévénézőknek. Ahogyan a Ewing család örök intrikusa, a pénzszerzésben és szexualitásban egyaránt gátlástalanul mohó Jockey (az eredeti sorozatban: J. R., azaz John Ross nevet viseli) sunyi mosolya, amely átfut arcán egy whisky-kortyolás előtt, emlék sokak számára. Hogy a magyar televízió ezt a sorozatot műsorára tűzte, abban alighanem az aktuális (ezúttal észak-amerikai) kordivathoz fölzárkózás játszott közre. A privatizáció igazságtalanságai, a növekvő munkanélküliség idején ki tudja, mennyi ember azonosította a kapitalizmust a sorozatban látott szereplőkkel.”

Paár Ádám: Dallas: ahogy a kapitalizmust elképzeltették velünk | Mandiner

Paár Ádám: Dallas: ahogy a kapitalizmust elképzeltették velünk | Mandiner: Széles magyar tömegek Nyugat- és kapitalizmusképét (de)formálta a rendszerváltás után vetített Dallas. Az elképzelt texasi vadkapitalistákról szóló szappanopera arra figyelmeztet: egy filmsorozat nagyban képes alakítani egy ország imázsát. Jó és rossz értelemben egyaránt.

Rombolás

Az óceánok szemétszigetei.

Az óceánokon úszó szemétszigetek mostanra akkorára híztak, hogy az józan ésszel fel sem fogható. Egy digitális installációval erre akarták felhívni a figyelmet a budapesti Tropicarium munkatársai és környezetvédelmi szakemberei – számol be róla a Hirado.hu.

„A legfrissebb kutatások azt mutatták, hogy egy óra leforgása alatt mintegy két és félmillió tonna szemét kerül a vizekbe. Ezek az áramlatok révén gyűlnek össze és már öt ilyen nagy szemétsziget van a világon. A legnagyobb a csendes-óceáni, ami már akkora, mint Észak-Amerika területe.
Van egy barna szirti cápánk, Jancsi a neve. Jancsi természetes élőhelyén lévő társai is így kénytelenek élni, mint ahogy az installáción látható – folytatta Farkas Vivien. Szinte alig akad olyan hulladékfajta, amely ne lenne megtalálható a természetes vizekben. Ezek közül a legnagyobb problémát a műanyagok okozzák.”

Egyre nagyobbak az óceáni szemétszigetek

Az óceánokon úszó szemétszigetek mostanra akkorára híztak, hogy az józan ésszel fel sem fogható. Egy digitális installációval erre akarták felhívni a figyelmet a budapesti Tropicarium munkatársai és környezetvédelmi szakemberei - hanzgott el hétfőn az M1 Kék bolygó című műsorban. Az installáció egy remek lehetőség nekünk állatkertként és tropicariumként is bemutatni azt, hogy a vízszennyezettség egy komoly probléma.

Boldogság

Bella Thorne bepasizása.

Közösségi oldalára feltöltött képek alapján ismét egy férfi oldalán találta meg a boldogságot a botrányhős-színésznő, Bella Thorne – mutatja be a Blikk Online.

„Bella nem is olyan rég szakított barátnőjével Tana Mongeau youtuberrel, akivel egy évig alkotott egy párt. Volt szerelméről a napokban érkezett a hír, miszerint születésnapján a szintén botrányos viselkedéséről ismert youtuber, Jake Paul eljegyezte. A nyíltan biszexualitását vállaló Bella új kiszemeltje nem más, mint Benjamin Mascolo énekes. A róluk készült fotókon egyelőre úgy tűnik, hogy nagy a boldogság.”

Bella Thorne megint bepasizott! - fotó

Közösségi oldalára feltöltött képek alapján ismét egy férfi oldalán találta meg a boldogságot a botrányhős-színésznő, Bella Thorne. Bella nem is olyan rég szakított barátnőjével Tana Mongeau youtuberel, akivel egy évig alkotott egy párt. Volt szerelméről a napokban érkezett a hír, miszerint születésnapján a szintén botrányos viselkedéséről ismert youtuber, Jake Paul eljegyezte.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/75348/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.07.11. 21:45
Aggasztó korona-körkép, sunnyogva hallgató francia baloldali sajtó, Hadházy kínos lebukása, rendkívüli lengyel kampányhajrá és Kulcsár Edina szexizése vasárnapi online lapszemlénkben.

Kánikula után lehűlés

2020.07.11. 17:30
Kicsit fellélegezhetünk, ugyanis este megérkezik a hűvösebb idő hazánkba. Ez persze csapadékkal, néhol pedig heves széllökésekkel is járni fog.

Hat új koronavírusos beteget regisztráltak, ketten elhunytak

2020.07.11. 09:10
Ezzel 4229 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel 595-re emelkedett az elhunytak száma, 2974-en pedig már …

Blogstar kávéház

2020.07.10. 22:45
A német migránspolitika pálfordulása, a példamutató magyar járvány elleni védekezés, a haladó nyugat transznemű modellje, a közösségi média fenyegető veszélye és a magyar labdarúgás reménysége szombati online lapszemlénkben.

Hárommal nőtt a koronavírusos betegek száma

2020.07.10. 09:20
Ezzel 4223 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, összesen így már 593-an haltak meg, de 2941-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.07.10. 04:05
Az Európai Unió korrupciója, a koronavírus-járvány tombolása, a radikális baloldal káoszelmélete, a székelyek második esélye és Tóth Gabi szerelmi kürtölése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.09. 04:45
A jogállamiság különös kompromisszumai, az európai szocialisták sunnyogása, a Nemzeti Konzultáció hasítása, a Balkán gócpontosodása és Farkasházi Réka lángoló szerelme csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.08. 04:00
Karácsony Gergely állati hazugsága, a szélsőbal előretörése, Magyarország rejtett csodái, az innovatív kenyerek térhódítása és Ada megtervezett babaprojektje szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.07. 05:20
Soros György abortuszpártolása, az iskolaőrök elrettentése, Baranyi Krisztina boszorkányüldözése, a britek kristálytiszta részegsége és a magyar Barbie testképzavara keddi online lapszemlénkben.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Ezeket a cikkeket olvastad már?