Blogolj!

Blogstar kávéház

Stratégia

Karácsony Gergely béna bábozása.

Böcskei Balázs politikai elemző a Népszava Online-nak arról beszél, Tarló István főpolgármester azt fordítja fegyverként Karácsony Gergely ellen, amiből az ellenzéki politikus az előválasztásban profitálni tudott.

„Böcskei arra is kitért: Tarlós az elmúlt években bizonyította, hogy sokkal több, mint egy, a Fidesz-frakcióban a hetedik sorban ülő ismeretlen, szavazógombot nyomogató képviselő, ezért nem elégséges stratégia 'Orbán bábjának' nevezni. Az elemző szerint ez jó alap lehet az ellenzéki rajongótábor megszólításához, de ha Karácsony Gergely ennél szélesebb kört szeretne őszre maga mögé állítani, akkor 'tartalmilag erősödnie kell.' Böcskei megjegyezte, a főpolgármester nyílt levelének érdekes vonása az is, hogy a jelek szerint Tarlós épp azt fordítja fegyverként Karácsony ellen, amiből az ellenzéki politikus az előválasztásban még profitálni tudott: a zuglói polgármesteri múltat. A tapasztalat ugyanis az előválasztásnál előnyt jelentett, most viszont a vitás ügyeket támadási felületként kihasználja Tarlós – mondta Böcskei Balázs.”

Ellenzéki összefogás - Tarlós már nem csak háttérből figyeli az eseményeket

„Jó, hogy Gergő egyre harcosabb" - mondta egy DK-s képviselő. Böcskei Balázs politikai elemző pedig arról beszélt: a főpolgármester azt fordítja fegyverként Karácsony ellen, amiből az ellenzéki politikus az előválasztásban profitálni tudott. - Nagyon sokan piszkáltak minket, amiért sokáig se az előválasztást, se az ellenzéki összefogást nem tudtuk összehozni.

Központ

Habsburg György megosztott magyarsága.

Első világháborús kiállításmegnyitó miatt érkezett Szarajevóba Habsburg György. Az utolsó magyar trónörökös magyar kötődésű fiával a Mandiner.hu a várossal kapcsolatos családi emlékezetről és arról beszélget, beszállna-e a politikába, ha úgy alakul.

„– Nemrégiben volt egy előadáson, ahol azt mondta, hogy magyarnak érzi magát. Ezt hogyan érti? Netán úgy, hogy az elmúlt évszázadok alatt a Habsburgokban lett egy magyar identitás is?
– Én azért mondtam, mert úgy döntöttem, hogy Magyarország lesz életem központja. Harminc évvel ezelőtt érkeztem Magyarországra, hála Istennek, letelepedtem. Házasságot kötöttem Magyarországon, a gyerekeim itt születtek, magyar iskolába járnak. Ebből a szempontból teljesen világos, hol van az életem központja. Természetesen nem felejtem el: nekem nem tetszik ez a 'vagy osztrák, vagy magyar' – felosztás. Én közép-európai vagyok.”

„Élvezni kell a békét" - Habsburg György a Mandinernek Szarajevóban | Mandiner

„Élvezni kell a békét" - Habsburg György a Mandinernek Szarajevóban | Mandiner: Első világháborús kiállításmegnyitó miatt érkezett Szarajevóba Habsburg György. Az utolsó magyar trónörökös magyar kötődésű fiát a helyszínen faggattuk a várossal kapcsolatos családi emlékezetről és arról, beszállna-e a politikába, ha úgy alakul. Interjúnk!

Veszély

A tengeri kalózkodás elharapózása.

2018-ra a kalózkodás új, veszedelmes fészke Nyugat-Afrika lett, ahol minden korábbinál erőszakosabb és veszélyes tetteket követnek el a tengeri rablók – foglalja össze az Origo.hu.

„A szervezet szerint különösen a Guineai-öböl vált veszélyesebbé. Az Elefántcsontpart és a Kongói Demokratikus Köztársaság közötti vizeken elkövetett cselekmények száma megduplázódott az előző évhez képest, és valamennyi hajóeltérítést a hatból innen jelentették. De jól mutatják a helyzet súlyosbodását a támadások típus szerinti besorolásának arányszámai is: világszerte 18 hajóra nyitottak tüzet a kalózok a támadások során, ebből 13 itt hajózott el, 143 hajó fedélzetére jutottak fel a rablók, 141 túszt ejtettek, ebből 130-at ebben a térségben, 83-at el is hurcoltak (ami kimeríti az emberrablás fogalmát), ebből 78 tengerészt ebben a térségben ejtettek foglyul. Különösen Nigéria partjainál vált ijesztővé a helyzet, ahol ebből 41 emberrablás történt.”

Veszélyes vizeken: új gócpontja van a tengeri kalózkodásnak

A közelmúltban még rendszeresen érkeztek beszámolók vízen elkövetett támadásokról, modern kalózakciókról Kelet-Afrikából és az Indiai-óceánról. A szomáliai partszakaszon aktív fosztogatók rajtaütéseinek eseményeit éppúgy felkapta a világsajtó - sőt, az egyik támadás történetéről még nagy hollywoodi produkció is készült -, ahogy az ázsiai vizeken működő haramiákét.

Diagnózis

A hiperaktivitás pszichiátriája.

A pszichiátriai kórképek esetén vitát képez, hogy az ADHD-t, vagyis a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar betegségnek nevezhető-e, tünetei pedig különféle terápiákkal enyhíthetők – így a Hirado.hu.

„A hiperaktivitás hasonló, mint a többi pszichiátriai betegség. Ezzel kapcsolatban azt kell tudnunk, hogy az agyunk egy komplex és bonyolult szerv, amely az ember magatartását, motivációit, érzelmeit működteti, de vannak esetek (például az ADHD), amikor működése eltérést mutat. Ezeket még a kutatók és az orvosok sem értik pontosan, annak ellenére, hogy folyamatosan próbálják megérteni a neurobiológiáját. Amit azonban tudnak és látnak, az a beteg magatartásszintje és a tünetek, melyeket a páciens is pontosan meg tud fogalmazni. Az eltérésnek van még egy egészséges szintje, ezen túl viszont már kórosnak mondható az adott állapot, ekkor beszélnek az orvosok kórképről vagy zavarról. Az ADHD-t sokáig minimális agyi károsodásnak nevezték, csak az utóbbi évtizedekben állították fel a diagnózisát. Az elmúlt 15–20 évben sokat foglalkoztak a szakemberek azzal, hogy a gyermekkori hiperaktivitást és figyelemhiányt valóban 'kinövi-e' az ember.”

Különféle terápiákkal enyhíthetők a hiperaktivitás tünetei

A pszichiátriai kórképek esetén vitát képez, hogy az ADHD-t, vagyis a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar betegségnek nevezhető-e - hangzott el a Kossuth Rádió Napközben című műsorában. A kép illusztráció (Fotó: MTI/Komka Péter) Réthelyi János, a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikájának igazgatója a műsorban elmondta, az angolban a hiperaktivitást „disorder"-nek nevezik, ami zavart jelent.

Lelkesedés

Ábel Anita hullámzó szerelmeskedése.

Ábel Anita bombasztikus formában van: dögös fotót osztott meg Siófokról – számol be róla a Blikk Online.

„Ha éppen nem forgat, a nyár hátralevő részében főként a Balatonon lehet majd megtalálni Ábel Anitát (44). A műsorvezető ugyanis egy, hazánkban is egyre népszerűbb vízi sport, az evezős szörfözés, azaz SUP-ozás szerelmese lett, ami annyit tesz, hogy egy hatalmas, felfújható deszkán állva, lapáttal a kezében szeli a hullámokat. 'Soha nem késő semmit elkezdeni! A jóga mellett találtam egy másik szenvedélyt, a SUP-ot. Jó, jó, még kezdő vagyok, de olyan lelkesedés van bennem, hogy csak na. Elnézést, ha a következő hetekben csak erről posztolok' – írta közösségi oldalán Anita, aki jó pár képet is mutatott új hobbijáról.”

Ábel Anita bombasztikus formában van: dögös fotót osztott meg Siófokról

A műsorvezető ugyanis egy, hazánkban is egyre népszerűbb vízi sport, az evezős szörfözés, azaz SUP-ozás szerelmese lett, ami annyit tesz, hogy egy hatalmas, felfújható deszkán állva, lapáttal a kezében szeli a hullámokat. „Soha nem késő semmit elkezdeni! A jóga mellett találtam egy másik szenvedélyt, a SUP-ot.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/75695/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.02.18. 02:20
Jakab Péter tisztogatásai, Hadházy Ákos botránypolitizálása, Gyurcsány Ferenc baráti milliói, a mesterséges intelligencia térhódítása és Nicki Minaj szexi vonaglása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.17. 04:10
Orbán Viktor szabad kereszténydemokráciája, a kormány különös klímahitele, a Momentum öncélú károkozása, Salvini harcos euroszkepticizmusa és Singh Viki fantasztikus megújulása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.16. 03:00
A fővárosi taxitrend átalakítása, a sport közösségformáló ereje, a bűntudat üzletté tétele, a migránstömegek követelései és Melanie Trump különleges Valentin-napja vasárnapi online lapszemlénkben.

Jól teljesít az új utasmóló Ferihegyen

2020.02.15. 12:20
Napra pontosan egy hónapja adták át az új utasmólót a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a visszajelzések alapján pedig igen szépen teljesít.

Lövöldözés Berlinben, egy ember meghalt

2020.02.15. 10:55
Több ember tüzet nyitott egy rendezvényközpont előtt a német fővárosban pénteken.

Több mint 1500 halálos áldozata van a koronavírusnak

2020.02.15. 09:25
A járvány kiindulópontjának számító kínai Hupej tartományban a helyzet még mindig kritikus, a vírus tovább szedi áldozatait. Jó hír viszont, hogy a tartományon kívül a …

Blogstar kávéház

2020.02.15. 05:05
A koronavírus megállíthatatlan terjedése, Pikó András politikai porhintése, Macronék szaftos szexbotránya, Magyarország látványos depressziója és Gregor Bernadett féltve őrzött magánélete szombati online lapszemlénkben.

Koronavírus: A Kínából hazaszállított franciák első csoportja elhagyhatta a karantént

2020.02.14. 15:40
Két hete érkezett Vuhanból Franciaországba az a csoport, akik ezidáig karanténban voltak. Most mind a 181 ember …

Blogstar kávéház

2020.02.14. 02:55
Az árbomba aggasztó robbanása, Dobrev Klára képtelen képmutatása, az MSZP pénzszórása, a migrációs nyomás növekedése és Nádai Anikó pozitív energiái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.13. 03:55
Karácsony Gergely résnyire nyitott ajtója, Gyurcsány Ferenc mindent elsöprő lendülete, Soros szervezeteinek tüntetése, a házasság reneszánsza és Labancz Lilla szívdöglesztő popsija csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?