Blogolj!

Blogstar kávéház

Hulladék

Magyarország műanyagáradata.

A Greenpeace életnagyságú, hulladékokból kiemelkedő bálnaszobrokkal hívja fel a figyelmet a Kossuth téren, a Parlament előtt a műanyagszennyezés mindenkit érintő problémájára – tudósít a Népszava Online.

„Simon Gergely a sajtótájékoztatón elmondta: eddig több ország tett már hatékony lépéseket a műanyagszennyezés ellen, így Romániában ettől az évtől jelentősen korlátozták az eldobható zacskók forgalmazását, Ausztriában pedig a napokban döntöttek a műanyagzacskók teljes körű betiltásáról. A környezetvédő felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarországon továbbra sincs érdemi döntés a műanyagáradat megállítására. Mint mondta, évente 300 millió tonna műanyagot termelünk, aminek körülbelül a fele egyszer használatos műanyag. Egy friss adat szerint Magyarország legnagyobb folyója, a Duna naponta 4,2 tonna műanyag hulladékot szállít a Fekete-tengerbe. 'Tehát mi is hozzájárulunk a műanyagszennyezéshez' – figyelmeztetett Simon Gergely.”

Életnagyságú bálnaszobrok a műanyagáradat megállításáért a Parlament előtt

A Greenpeace életnagyságú, hulladékokból kiemelkedő bálnaszobrokkal hívja fel a figyelmet a Kossuth téren, a Parlament előtt a műanyagszennyezés mindenkit érintő problémájára. Az akcióra a műanyagmentes július akció keretében kerül sor, ami jó alkalom arra, hogy egyénileg is nemet mondjunk az egyszer használatos műanyagokra, azonban ez önmagában nem elég, sokkal átfogóbb változásokra van szükség - hangsúlyozta Simon Gergely, a Greenpeace vegyianyag-szakértője kedden a Kossuth téren.

Borzalom

Európa évezredes sérelmei.

Bár az utolsó csatározások még hátravannak, nagy biztonsággal feltételezhetjük, hogy az Európai Bizottság következő elnöke Ursula von der Leyen lesz, ugyanakkor víziója az Európai Egyesül Államokról inkább csak európai egyesült álmoknak tűnnek – elemez a Magyar Hírlap Online.

„Persze a demokráciadeficit a helyzet lényegéből következik. Míg a svájciak, amerikaiak, németek léteznek, és őket egybefűzi a közös történelem, a közös nyelv, a közös kultúra, a közös külpolitikai érdek, ugyanez Európa összessége esetében nem mondható el. Európa történelme jórészt az egymással vívott háborúk története, amelynek évezredes sérelmeit csak az Európai Közösség létrejöttével igyekeztünk kiküszöbölni – miközben még alig voltunk túl a délszláv háború borzalmain. Nincs európai nép, európai démosz. De ezen túlmenően a demokráciához hozzátartozik a politikusok ismerete, ehhez pedig egy egységes kommunikációs tér, vagyis egy közösen beszélt nyelv és e nyelven megjelenő média szükséges.”

Európai egyesült álmok

A politikuscsaládban született hölgy (édesapja korábban Alsó-Szászország tartomány kormányfője volt), közgazdaságtant tanult, majd orvos lett, később a CDU politikusa és a Merkel-kormányok örökös tagja, akinek még arra is volt ideje, hogy mindeközben hét gyermeket szüljön.

Választás

Karácsony bugyiszaggató mosolya.

Nyílt levelet írt Puzsér Róbert Karácsony Gergelynek. A független főpolgármester-jelölt azzal vádolja baloldali ellenfelét, hogy „mindent és mindenkit elárult már, azért hogy a velejéig rohadt szocialista párt plakátarca legyen” – mutatja be a Hirado.hu.

„A publicista szerint a baloldali főpolgármester-jelölt mindent és mindenkit elárult, hogy – mint fogalmaz – a velejéig rohadt szocialista párt plakátarca legyen. Puzsér Róbert úgy véli: ellenfele tönkreteszi a demokratikus versenyt a főpolgármester-választáson. Azt írta: 'gátlástalanul megígéred mindenkinek a háromszoros mindent, tavaly hat államcsődöt hazudoztál össze, idén már kilenc Budapest-csődnél tartasz, és csak októberben lesz a választás'. Az ősszel függetlenként induló Puzsér Róbert, miután visszalépésre szólította fel Karácsony Gergelyt, azt írta: ha elindulsz, nem lesz más választásom, mint megmutatni a budapestieknek, hogy ki is vagy te a fémkeretes szemüveged meg a bugyiszaggató mosolyod mögött.”

Tovább tart az üzengetés a főpolgármester-jelöltek között

Nyílt levelet írt Puzsér Róbert Karácsony Gergelynek. A független főpolgármester-jelölt azzal vádolja baloldali ellenfelét, hogy „mindent és mindenkit elárult már, azért hogy a velejéig rohadt szocialista párt plakátarca legyen". Karácsony Gergely pártja szerint Puzsér Róbert körül elfogyott a levegő, így nem is lényeg, hogy „mit gondol és mit ír".

Frontember

Zugló balliberális belháborúja.

Zuglóban sem sikerült egyelőre megállapodni az ellenzéknek arról, hogy kit indítsanak a polgármesteri posztért – így az Origo.hu.

„A II. kerületben lakó Horváth jelölését sok kritika érte, de indulása mellett Karácsony hétfőn a 444-nek adott interjújában határozottan kiállt, mondván, jól felkészült Zuglóból a szocialista politikus. Ami Janicsák Istvánt illeti, 2014-ben – amikor Karácsony Gergelyt először Tarlós István lehetséges kihívójaként emlegették – már felvetődött, hogy a Z'Zi Labor együttes frontembere lehetne az Együtt–PM zuglói polgármesterjelöltje, mivel 2010-ben egy civil szervezet támogatottjaként harmadik lett a választáson. Végül azonban Karácsony mérette meg magát Zuglóban, Janicsák pedig a támogatásáról biztosította. A Fidesz zuglói polgármester-jelöltje Rozgonyi Zoltán jelenlegi alpolgármester.”

Újra csúcson az ellenzéki belháború Zuglóban

Zuglóban sem sikerült egyelőre megállapodni az ellenzéknek arról, hogy kit indítsanak a polgármesteri posztért. a polgármesterségre alkalmatlan Karácsony Gergely és az MSZP Horváth Csabát támogatja, míg a legfrissebb hírek szerint a Momentum Mozgalom Janicsák István zenészt indítaná. Janicsák 2010-ben már ringbe szállt a kerületben, akkor harmadik lett.

Közösködés

Szabados Ági titkos párkapcsolata.

A RTL Klub Reggeli című műsorának volt a vendége Szabados Ági (31), a csatorna híradójának egyik arca. A magánéletéről ritkán nyilatkozó híradós azonban megosztott néhány gondolatot új szerelméről, a modell Peleskey Bencéről (36) is – számol be róla a Blikk Online.

„– Fél év után úgy gondoltuk, a tényt, hogy együtt vagyunk, azért lehet közölni – mondta Ági arról, hogy miért hallgatott sokáig a boldogságáról. Mint elárulta, a szakállas, tetovált fiatalemberrel olyan hamar egymásra találtak, hogy szinte az első pillanattól kezdve együtt is élnek. – Májusban költöztünk új lakásba, de már egy közösből, így igazából az első nap óta együtt lakunk. Ági korábban 6 évig élt együtt előző barátjával, Ákossal, akivel már az esküvő időpontját is kitalálták, ám végül mégis különváltak.”

Szabados Ági vallomása: ezért titkolta sokáig a párkapcsolatát

A tévés többek között egyik legkedvesebb témáját, az olvasást népszerűsítette az adásban. A magánéletéről ritkán nyilatkozó híradós azonban megosztott néhány gondolatot új szerelméről, a modell Peleskey Bencéről (36) is, a műsorvezető Wossala Rozina (34) és Peller Mariann (35) ugyanis nem hagyta őt kibújni a szívügyeket firtató kérdések alól.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/75737/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.02.18. 02:20
Jakab Péter tisztogatásai, Hadházy Ákos botránypolitizálása, Gyurcsány Ferenc baráti milliói, a mesterséges intelligencia térhódítása és Nicki Minaj szexi vonaglása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.17. 04:10
Orbán Viktor szabad kereszténydemokráciája, a kormány különös klímahitele, a Momentum öncélú károkozása, Salvini harcos euroszkepticizmusa és Singh Viki fantasztikus megújulása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.16. 03:00
A fővárosi taxitrend átalakítása, a sport közösségformáló ereje, a bűntudat üzletté tétele, a migránstömegek követelései és Melanie Trump különleges Valentin-napja vasárnapi online lapszemlénkben.

Jól teljesít az új utasmóló Ferihegyen

2020.02.15. 12:20
Napra pontosan egy hónapja adták át az új utasmólót a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a visszajelzések alapján pedig igen szépen teljesít.

Lövöldözés Berlinben, egy ember meghalt

2020.02.15. 10:55
Több ember tüzet nyitott egy rendezvényközpont előtt a német fővárosban pénteken.

Több mint 1500 halálos áldozata van a koronavírusnak

2020.02.15. 09:25
A járvány kiindulópontjának számító kínai Hupej tartományban a helyzet még mindig kritikus, a vírus tovább szedi áldozatait. Jó hír viszont, hogy a tartományon kívül a …

Blogstar kávéház

2020.02.15. 05:05
A koronavírus megállíthatatlan terjedése, Pikó András politikai porhintése, Macronék szaftos szexbotránya, Magyarország látványos depressziója és Gregor Bernadett féltve őrzött magánélete szombati online lapszemlénkben.

Koronavírus: A Kínából hazaszállított franciák első csoportja elhagyhatta a karantént

2020.02.14. 15:40
Két hete érkezett Vuhanból Franciaországba az a csoport, akik ezidáig karanténban voltak. Most mind a 181 ember …

Blogstar kávéház

2020.02.14. 02:55
Az árbomba aggasztó robbanása, Dobrev Klára képtelen képmutatása, az MSZP pénzszórása, a migrációs nyomás növekedése és Nádai Anikó pozitív energiái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.13. 03:55
Karácsony Gergely résnyire nyitott ajtója, Gyurcsány Ferenc mindent elsöprő lendülete, Soros szervezeteinek tüntetése, a házasság reneszánsza és Labancz Lilla szívdöglesztő popsija csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?